Nie jesteś zalogowany.
Moi znajomi oswajają się z faktem,
że JA, zwolennik muzyki mechanicznej <techno, trance, house, etc>
przerzucił się na muzykę klasyczną <Bach, Mozart, Pachellbel, Vivaldi>
A to wszysto "przez" NGE Death'n' Rebirth <ending to Canon D-dur J.Pachelbela >
I teraz z "Love Parade" nici...(myslałem, że kumpel mnie wyklnie )
Czy niektórym z Was zdarzyło się coś podobnego, a jeśli tak to co było bardzej szokującego??
Ot taki sobie (nie)zwykły człowiek...:)
I teraz z "Love Parade" nici...
Stary tam nie trzeba jechać tylko jak się lubi techno itp. ja byłem kilka razy(choć głównie słucham czegoś innego) i było super i te laski8-D(z różnych krajów) i co tam się dzieje , musze jeszcze kiedyś pojechać
Taaa...ale nici były dtalego, że wolałem swój teledysk ukończyć..a te laski ..nooo wiem przercia nie raz żem widział w TV (ale owszem chciałbym choć raz to zobaczyć na żywo)
95% muzyki na moim mp3 playerze jest z anime:) i ostatnio nie ruszę piosenki jeśli nie jest po japońsku:)
95% muzyki na moim mp3 playerze jest z anime:) i ostatnio nie ruszę piosenki jeśli nie jest po japońsku:)
To coś jak u mnie. Ostatnio słucham tylko i wyłącznie muzyki z anime oraz japońskich piosenkarek. Jednak w dalszym ciągu słucham te same gatunki muzyki (techno,rock,pop i inne), tylko, że po japońsku. I jakiś spokojniejszy sięzrobiłem[szpan][yahoo][okej].
U mnie nie wiele sie zmieniło poza tym, że słucham prawie cały czas muzy z anime i oglądam praktycznie cały czas japońskie filmy i anime
a mi zmieniło całkowicie myślenie i pogląd na życie i świat xD, przecież ze 2-3 lata temu to ja całkiem inny człowiek byłem , muzyka ta sama, upodobania ta same, tylko, że to, że oglądam i słucham, a muzyka to każdy rodzaj, byle fajnie skomponowane. jak mi nie wchodzi dance, to są kawałki naprawde świetne, z techno to samo, musi być dobrze zrobione jeśli nie chcesz umrzeć . więc co, nic po za tym, że oglądam i słucham i to co napisałem na samym początku, chociaz w mniejszym stopniu.
nie martwcie się ja przeważnie słucham sobie japanese music bo to dzwięk dla mych uszu
Ostatnio edytowany przez star5555 (2006-09-08 22:32:23)
Liczy się oryginalność co nie ..???
Ostatnio dorwałem utwory "Yamato - The Wadaiko Drummers Of Japan" <ja osobiście polecam> ale sa gusta i guściki
W moim przypadku bede wierny popranej elektronice chyba do konca zycia, poprostu za dlugo w tym siedze chyba i mi sie juz na stale w bani poprzestawialo, aaale ostatnio trafilem na takie cos jak Kowareta Hyoushi. Wprawdzie nie sa oni Japonczykami i zyja sobie w Niemczech bodajrze, ale jakiez bylo moje mile zdziwienie, gdy sluchajac ich setow, uslyszalem sample z anime. Chyba z tydzien lecialo to na repeat playlist na foobarze. Inna przygoda. Nagralem kiedys producentowi nuty i dejotowi z Wroclawia, Strogowi pare hentajcow i Elfen Lied. Kolega ow tak sie zachwycil E.L., ze tez wycial pare sampelkow oraz wokal z openingu i wkleil to wszystko do jednego ze swoich kawalkow.
...i czeka, aż mu właściciele praw autorskich do soundtracku zrobią z du?y jesień średniowiecza, a?
...i czeka, aż mu właściciele praw autorskich do soundtracku zrobią z du?y jesień średniowiecza, a?
[roftl]
ara ara...
U mnie właściwie zawsze m&a ustawiały moje zainteresowania, bo kiedy się zacząłem nimi interesować miałem 6 lat. A co do tego jaki wpływ miały - muzyka jaką słucham to prawie tylko J-Rock, J-Trance i częściowo J-Pop, rzadko się zdarza aby jakiś utwór inny niż japoński mi się spodobał, m&a prawie tyle czasu oglądam ile się da, no chyba że akurat przechodzę jakąś grę (też z reguły japońską), a jak już kompletnie nie ma co robić, to chodzę po japońskim necie w poszukiwaniu różnych CG. Zresztą takie tytuły jak np NGE wogóle zmieniły moje spojrzenie na świat.
Ostatnio edytowany przez zergadis0 (2006-09-09 07:40:49)
U mnie podobnie.
Szczególnie po obejrzeniu Ewangeliona muzyka klasyczna mi się bardzo spodobała ,szczególnie "Thanatos".
A poza tym zawsze lubiłem melodyjne piosenki,chociaż nie tylko.
U mnie właściwie zawsze m&a ustawiały moje zainteresowania, bo kiedy się zacząłem nimi interesować miałem 6 lat. A co do tego jaki wpływ miały - muzyka jaką słucham to prawie tylko J-Rock, J-Trance i częściowo J-Pop, rzadko się zdarza aby jakiś utwór inny niż japoński mi się spodobał, m&a prawie tyle czasu oglądam ile się da, no chyba że akurat przechodzę jakąś grę (też z reguły japońską), a jak już kompletnie nie ma co robić, to chodzę po japońskim necie w poszukiwaniu różnych CG. Zresztą takie tytuły jak np NGE wogóle zmieniły moje spojrzenie na świat.
A j-samochodem nie jeździsz? Albo j-motocyklem?
Narazie nie (nie mam prawa jazdy), potem się zobaczy .
Ja jeżdżę japońskim motocyklem
Narazie nie (nie mam prawa jazdy), potem się zobaczy
Są chyba motory, na których wolno jeździć bez prawa jazdy (nie znam się).
Do 50cm3 wystarczy karata motorowerowa, a przynajmniej kiedyś tak było. Teraz nie wiem.
A co do M&A to u mnie nie zmieniły kompletnie nic.