Nie jesteś zalogowany.
Nausicaä z Doliny Wiatru
06.01.2012, piątek o 14:20 TVP Kultura
Mój sąsiad Totoro
8 stycznia po 12.30 bodajże też TVP Kultura
Mała korekta:
Nausicaä z Doliny Wiatru
06.01.2012, piątek o 14:15 TVP Kultura (o 14:10 jest studio wprowadzające)
Mój sąsiad Totoro
08.01.2012, niedziela 12.50 TVP Kultura (o 12:45 jest studio wprowadzające)
Ostatnio edytowany przez hubi1 (2012-01-05 23:32:45)
ktoś będzie to nagrywał? ^^
nie mam TVP Kultura...
Prawdopodobnie tak. (potem potwierdzę info.)
Nausicaä z Doliny Wiatru
06.01.2012, piątek o 14:20 TVP Kultura
Mój sąsiad Totoro
8 stycznia po 12.30 bodajże też TVP Kultura
Będzie polski dubbing czy oryginalny głos ?
Będzie polski dubbing czy oryginalny głos ?
*Oczy nagle zrobiły się duże widząc słowo dubbing*
Chodzi ci o lektora?
Jeśli tak, to obstawiam lektora.
Ostatnio edytowany przez Maryskowo (2012-01-06 00:36:04)
W tamtym roku był emitowany cykl "Animacja Studia Ghibli" i emisja tych filmów była z lektorem. Prawdopodobnie teraz też tak będzie.
zerono napisał:ktoś będzie to nagrywał? ^^
nie mam TVP Kultura...Prawdopodobnie tak. (potem potwierdzę info.)
Po grzyba to nagrywać skoro po pierwsze lektor, po drugie zostało wydane na dvd (chyba z tym samym lektorem).
No dobra istnieje 1% szansy, że do tej emisji przygotowali dubbing
Nie no, nie czepiam się nagrywania choć Nausicaa została wydana na bluray, więc lepiej ściągnąć coś w porządnej jakości .
Edytka. Co będzie w tym studiu wprowadzającym?
Ostatnio edytowany przez adi90a (2012-01-06 00:57:51)
W tamtym roku był emitowany cykl "Animacja Studia Ghibli" i emisja tych filmów była z lektorem. Prawdopodobnie teraz też tak będzie.
Czyli lektor na japoński głos. Tego się nie spodziewałem.
To znacznie lepsze niż dubbing. Jednak skoro nie dawno oglądałem wszystkie najlepsze anime Studia Ghibli to wątpię, że będę miał chęć na ponowny seans.
choć Nausicaa została wydana na bluray, więc lepiej ściągnąć coś w porządnej jakości .
Wiedziałem o tym, a mimo to oglądałem wersję DVD (podobnie w przypadku Laputy).
Będę musiał większy dysk zakupić. : )
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2012-01-06 01:31:53)
Totoro i Kurenai Buta były dubbingowane na polski i to znakomicie. Jednak, niestety, były tylko raz, czy dwa razy emitowane i koniec...
Szkarłatny pilot
niedziela (15.01)
12:25 (12:20)
Narzeczona dla kota
niedziela (22.01)
13:05 (13:00)
Wszystko dokładnie to samo co w wydaniu DVD Monolithu.
Prawie wszystko miało lektora by Bożydar Murgan . Jedynie "Narzeczona dla kota" miała innego lektora (dodatkowo dali to w letterboksie). Natomiast "Ruchomy zamek Hauru" - dubbing. A "Ponyo" dwuosobowego lektora - co było jeszcze gorsze niż ten lektor .
Przeoczyliście (może później przejrzę całą ramówkę czy jakieś powtórki są):
7 stycznia godz. 11:00 Studio Kultura. Animacja Studia Ghibli: Laputa podniebny zamek (po tym studiu film)
14 stycznia godz. 11:00 Studio Kultura. Animacja Studia Ghibli: Podniebna poczta Kiki
Ostatnio edytowany przez adi90a (2012-01-06 14:15:23)
Podsumowując wszystko:
Nausicaä z Doliny Wiatru
piątek (06.01)
14:10
Laputa - podniebny zamek
sobota (07.01)
11:00
Mój sąsiad Totoro
niedziela (08.01)
12:50
Podniebna poczta Kiki
sobota (14.01)
11:00
Szkarłatny pilot
niedziela (15.01)
12:20
Szopy w natarciu
sobota (21.01)
11:20
Narzeczona dla kota
niedziela (22.01)
13:00
I po pierwszej emisji... Co sądzicie? Według mnie lektor trochę nie pasował, ale po czasie idzie się do niego przyzwyczaić, film też jakoś nie powalił mnie na kolanach, dlatego nie obejrzenie końcówki jakoś mnie nie zdenerwowało. Mam nadzieję, że reszta filmów będzie lepsza...
Nie oglądałem na TVP Kultura, ale jeśli to jest ten sam polski lektor co w wersji DVD to po prostu dno. Tego głosu nie da się słuchać.
Ja włączyłem na kilka minut i nie miałem problemu z lektorem. Film widziałem dawno temu i dalej mnie zachwyca animacją.
Mam nadzieję, że reszta filmów będzie lepsza...
Nausicaa jest jednym z najlepszych filmów w dorobku tego studia, więc nie miej dużych nadziei. Zobacz jednak wszystkie po trochu, może coś się bardziej spodoba (prosiak FTW!).
Kilka miesięcy temu je oglądałem i powiem, że Nausicaa z Doliny Wiatru to świetne anime z rewelacyjną muzyką. Z filmów Miyazakiego było na trzecim miejscu.
Hmmm... Może powodem jest to, że jestem raczej przyzwyczajony do nowszych serii i to, że długie filmy anime mnie nudzą Raczej zobaczę inne, na pewno skuszę się na sąsiada, bo słyszałem, że anime, a raczej film jest przedni A co do muzyki w Nausice to nie narzekam, była można nawet powiedzieć epicka!