Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12
Widziałem wczoraj zajawkę, że Disney XD ma zabrać się za emisję Doraemon.
Orientuje się kto, jak to wygląda z tym wydaniem (przypuszczam, że to chyba starsza seria)? Jakość dialogów, czy to dubbing, napisy, itd.?
Nie mam tego kanału, a jeśli to starsza seria, chętnie podłączyłbym ją do swojej kolekcji zabytków, jeśli to możliwe.
Zawsze to ok +1800 do szpanu.
Nie bądź zbyt hardy, życie krótko trwa,
A los twój marny, co przeznaczył, to ci da.
Nie bądź zbyt hardy...
Jakość dialogów, czy to dubbing, napisy, itd.?
Napisy na kanale dla dzieci?
Na tych kanałach typu Disney XD, Nickelodeon itd. praktycznie wszystko jest dubbingowane.
EDIT: I już się chyba zabrało; w poniedziałek był chyba 1. odcinek.
Ostatnio edytowany przez Camizi (2014-01-22 10:39:23)
W poniedziałek ponoć był ten film http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?sh … e&aid=2691, a wczoraj odcinek serii z 2005 (tyle że z numerem piątym).
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Obejrzałem dzisiaj Doraemona w TV, jest dubbingowany. W porównaniu do innych bajek na kanałach dla małych dzieci, nawet całkiem całkiem.
Odcinek był podzielony na dwie historyjki(jak np. Pingwiny z Madagaskaru), w pierwszej o dziwno zabrakło morału. Historyjka niosła przesłanie: Ktoś ma na mnie haka i mnie prześladuje? To ja znajduje haka na niego i zaczynam jego prześladować. Zabrakło zakończenia w stylu "żaden z nas nie powinien tak drugiego nękać".
W drugiej części odcinka był, typowy dla japońskich produkcji, mały kosmos(chciałem napisać rozpieprzacz mózgów...) Doraemon stworzył cywilizację na Marsie w 10 dni, żeby Marsjanie przylecieli na ziemię i mógł zrobić zdjęcie UFO. Bajeczka miała przesłanie, bo Marsjanin oczywiście zobaczył Ziemię z jej najgorszej strony, a więc; przemoc, hałas, zanieczyszczenia itd.
Technicznie Doraemon prezentuje się naprawdę nieźle. Jest wiekowy, ale większość ludzi(a przede wszystkim dzieciaki) nie datowałaby go na lata w których rzeczywiście powstał. Poza tym, że czasem się pojawi kanji, nie różni się jakoś bardzo od innych bajek na tym kanale. Można się jedynie przyczepić, że kolorki są trochę wyblakłe, a postacie czasem mają dziwne oczy. Tzn. czasem mają jedno oko takie małe czarne ja Kuririn, a drugie normalne jak na japońską bajkę. Jakby skleić grubego z tych dwóch obrazków.
Po jednym odcinku nie ma co za bardzo tego oceniać, ale śmiało dałbym to oglądać dziecku zamiast teletubisi, czy innego gówna.
W piątek (31.01.2014) o 20.20 na TVP Kultura "Grobowiec świetlików".
Dzięki za informację. Wklepałem sobie w kalendarz i dziś mi wyskoczyło przypomnienie. Będę paczał, no i wszystkim innym życzę miłego seansu.
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12