Nie jesteś zalogowany.
Witam, w linku zamieszczam autorun ktory zrobilem do Bleach'a, jest to menu do 25 pierwszych odcinkow, dalsze autorun bede robil i zamieszczal jezeli bedzie jakies zainteresowanie, prosze tylko o nie rozpowszechnianie tego menu bez mojej zgody.
W pliku INFO opisane jest jak trzeba nazwac odcinki aby menu dzialalo.
http://download.yousendit.com/DAFB59760031EB72
Ostatnio edytowany przez pablo01 (2006-09-27 20:04:14)
Wohh, niezĹa robota, tylko szkoda, Ĺźe mam juĹź pĹytki ponagrywane, bo z chÄciÄ bym sobie nagraĹ z tym autorun'em . NaprawdÄ ciekawy pomysĹ, oraz bardzo Ĺadne wykonanie.
Ostatnio edytowany przez Maniack (2006-09-27 20:19:58)
Wszytko ladnie, tylko autorun dla jakiej wersji systemu. Dla systemow NT wykorzystuje sie troche inna komende niz 98/ME.
Nie wiem jak tam z unixami.
BTW zrobiles autorun taki co wybierasz odcinek z menu kontekstowego, czy jakims kreatorem gdzie jest splash screen i wtedy wybierasz.
Jesli za pomoca notatnika, to nie lepiej bylo tutaj wklejic kod, i napisac co najwyzej trzeba zmienic.
s0n1c moze i lepiej ale to on zrobil i chwala mu za to jak chcesz powiedziec ze zrobisz lepiej to rob nam sie przyda
Mam pytanie możesz tego aurotuna przedluzyc do odcinka nr 32 od 1-32 1 DvD Druga bedzie cos w okolicach 33-60 a 3 Dvd 61-93
Autorun ladny tylko lipny, bo pliki otwiera w wmp a wmp nie oblsuguje napisow. Wiec tak czy siak trzeba potem recznie ustawiac napisy. Proponowalbym wrzuc jakis player (np SE) na plyte i zrobic tak, zeby pliki byly otwierane w nim razem z napisami i automatycznie w full screenie.
WMP odtwarza napisy trzeba tylko je nazwać tak samo jak film
Ostatnio edytowany przez Solidus (2006-09-27 22:18:34)
Autorun ladny tylko lipny, bo pliki otwiera w wmp a wmp nie oblsuguje napisow. Wiec tak czy siak trzeba potem recznie ustawiac napisy. Proponowalbym wrzuc jakis player (np SE) na plyte i zrobic tak, zeby pliki byly otwierane w nim razem z napisami i automatycznie w full screenie.
CO? Mi odrazu otwiera się w SE
A mi się on nie chce otworzyć.......
Dobre. bardzo dobre
Będziesz robił autoruny do następnych serii odcinków?
Tak jak napisalem jezeli bedzie zainteresowanie to tak.
W systemie musisz zmienic domyslny odtwarzacz np na SubEdit teraz na domyslny masz ustawiony winamp.
Mam pytanie możesz tego aurotuna przedluzyc do odcinka nr 32 od 1-32 1 DvD Druga bedzie cos w okolicach 33-60 a 3 Dvd 61-93
Narazie bede robil w ten sposob jak jest a pozniej zobaczymy. Tak z czystej ciekawości czemu akurat taka numeracja?
A mi się on nie chce otworzyć.......
Nie chce sie rozpakowac archiwum czy nie dziala autorun?
Nie dziala autorum.......
A dokładniej bym prosił nie dziala po wypaleniu z plyta, czy nie dziala po odpaleniu z dysku? Jeżeli po nagraniu nie dziala to trzeba stworzyc nowy plik w notatniku i zapisac go jako autorun.ini i wkleic do niego to
[autorun]
open=Menu.exe
teraz powinno zadzialac
imo:
1) bez tego rozjaśniania na początku, bo trzeba długo (?) czekać po każdym włączeniu
2) może trochę zwiększyć wysokość menu żeby lista odcinków była po jednej stronie, a nie tak przedzielona
3) ten napis DVD 1 wygląda raczej jak OV 01 można by to poprawić
tak czy owak - świetna robota!
można wiedzieć, jak to zrobiłeś i czemu ja na to nie wpadłem?
PS: pliki z katalogu MOV w archiwum są niepotrzebne,
jeden to ini z SubEdita, drugi to thumbsy z winszita
Ostatnio edytowany przez fuchikoma (2006-09-27 23:03:47)
Co do tych plikow musialy zostac po testach
A co do poprawek to jezeli nie wypaliliscie tego jeszcze to jasne dawajcie tu swoje rady
Jakie jest moje zdanie??
pomysl BARDZO fajny, ale... bylo by milo z twojej strony gdybys zrobil z tego autoran Opensource'owy, czy jak to nazwac. Choodzi wlasnie o to zeby kazdy mogl sobie sam wstawic ile ma odcinkow, jak sie maja nazywac (bo 01, 02 mnie rozwalaja ) i tego typu. Rozumiem ze edycja takiego pliczku nie jest zbytnio trudna, wiec kazdemu sie uda.
I pytanie, jak zrobic taki autorun chetnie zrobilbym sobie takiego cusia do innych plyt
gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]
Teraz zajrzalem to tego autorunu i powiem pomysl niezly, ale troche malo czytelny jest.
I teraz mam pytanie w czym to zrobiles.
Jesli samemu we flashu, to dziwi mnie ogrom bezuzytecznych komponentow, takich jak (nieumieszczone info autora, Episode Menu, czy tez jakis player) <- po co to jak tego nie ma. Ponadto dziwi mnie w pliku informuajcym rozmieszczenie przyciskow o jakeis wersji i kluczu. No i ikona ktora zajmuje 2MB!
Niestety moja ogolna ocena to slaba.
Oczywiscie chwali ci sie checi, jesli zrobiles to wszystko samemu.
Ale jak to mowia. Jak juz cos robisz, zrob to dobrze.
BTW.
http://www.dswteam.com/cdac.htm
Ciekawy programik, naprawde mozna zrobic fajne menu w 10 min.
Ostatnio edytowany przez s0n1c (2006-09-28 01:42:10)
Nie robiłem tego w całości we flashu bo tam pogarszała mi się jakość grafik, autorun robilem w programie Quick Menu Builder, niestety w porownaniu np do wlasnie flasha jest on mocno ograniczony. Fajnie by bylo gdyby inni cos takiego robili mielibysmy w czym wybierac a co do tego mojego to macie slusznosc w tych uwagach jak tylko znajde troche czasu poprawie to.
KAT napisał:Autorun ladny tylko lipny, bo pliki otwiera w wmp a wmp nie oblsuguje napisow. Wiec tak czy siak trzeba potem recznie ustawiac napisy. Proponowalbym wrzuc jakis player (np SE) na plyte i zrobic tak, zeby pliki byly otwierane w nim razem z napisami i automatycznie w full screenie.
W systemie musisz zmienic domyslny odtwarzacz np na SubEdit teraz na domyslny masz ustawiony winamp.
Po pierwsze, nie mam ustawionego winampa na odtwarzanie filmow, tylko windows media playera. Sam napisales "musze" zmienic domyslny odtwarzacz na SE, no wlasnie... nie musze Ale zauwaz, ze SE jako domyslny odtwarzacz jest uzywany przez garstke ludzi, praktycznie nikogo. Pozdrawiam.
Ale zauwaz, ze SE jako domyslny odtwarzacz jest uzywany przez garstke ludzi, praktycznie nikogo. Pozdrawiam.
heheh, czyli naleze do tej garstki
A co do tematu to uda sie to udostepnic tak zeby ludzie mogli sobie pozmieniac? czy nie bo nadal nikt nie odpowiedzial.
gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]