Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5
a) Brak udziwnień(wygląda jak prawdziwy film)
A pokojówka? Załatwienie śmigłowca szturmowego torpedami? Tych nierealistycznych udziwnień można trochę wymienić. Ale nie zmienia to jak dla mnie ogólnej oceny serii.
Ostatnio edytowany przez harnas02 (2008-05-13 14:07:20)
Podobne Anime ?? Nie ma xD i nie ten dział xD
Ale jak juz na upartego to polecam
Madlax
Noir i Avenger
Noir? Przecież wszystkie podobieństwa między Noir i Black Lagoon się kończą na tym, że bohaterowie obu serii są "tymi złymi"... no, złymi to może przesada, ale przynajmniej nie do końca dobrymi:P.
obejrzałem noir - badziewie nie z tego świata
a co filmu - chodziło mi raczej o terminatora, czy innego czegoś, a nie "na wspólnej"
Kocham to anime, niepowtarzalny klimat "złych" + dyplomata.
Balsam dla duszy
omg stary nnie wiesz co mówisz. Bardzo Ciekawe anime... może nie jest aż tak wciągające jak Naruto ( ^--^ ) ale Muzyka świetna (normalnie se zrobilem nuty do tego i na akordeonie mykam ;] )
i kreska też niczego sobie...
KKnD jak wolisz jakies super kino akcji to sobie Black Hawk Dałn obejrzyj ... chociaż i tak nie wiem czy wystarczająco będą sie krew lać... a zeby oftopa nie bylo drugi sezon:
Spoiler:::::::::::::::::::
skończyło się dość marnie więc MUSI bys 3 sezon jak nie bedzie to pojade i im nakopie ;] zresztą pare spraw jeszcze nie do konca zostaly wyjasnione./..
Ostatnio edytowany przez Sen (2008-05-13 16:21:42)
Your Sin is my Sin because of Destiny to the Last Judgement.
Raison D'etre
Z pewnymi obawami oczekiwałem na S2.
Na szczęście bezpodstawnymi?
Ogólnie: The second barrage okazał się lepszym sezonem niż S1.
Cóż, tak bywa. Choć przyznaję, że niełatwo jest nakręcić udaną kontynuację.
Muzyka i grafika na poziomie tym co S1, czyli 6 oraz 7,5. No, dodałem plusika, dodałem.
Ważne że muzyka nawet bardzo współigra z treścią, a ending do obrazu i treści dopasowany jest, rzekłbym w sposób prawie perfekcyjny.
Na dokładkę: w serii obecny jest humor, który dość dobrze kontrastuje ze scenami „nie do śmiechu”.
Zasadniczą różnicą pomiędzy seriami jest to, że TSB jest mocniejsze, brutalniejsze, ciemniejsze, mroczniejsze, bardziej ordynarne.
Zdecydowanie jest dla dorosłych.
Nawet jeśli czegoś nie pokazują do końca to i tak wymowa scen jest oczywista.
I nic tu po dzieciach.
Dodam jeszcze, że niektóre historie oraz ich zakończenia były naprawdę niezłe i warto je obejrzeć jeszcze raz. Poza tym Revy też jest niczego sobie, ale nie dorównuje Rosjance, oj nie.
Ale jak to zwykle bywa serial ma minusy.
Zacznę od mniej znaczących: niektóre postacie powinny zostać bardziej rozwinięte, a sceny z przemyśliwaniami czy analizowanie tego i owego – VON! I tyle.
Oraz mała dygresyjka: czy z językami komuś coś się nie pomieszało? Wg mnie ci co nie powinni byli mówić w danym języku, mówili w nim, a ci co teoretycznie powinni mówić – cisza.
Za to głównym MINUSEM jest tłumaczenie tejże serii. Matko, kto to robił???!!!
Nie wiem co stanęło na przeszkodzie, aby tłumaczyć słowa japońskie, angielskie i rosyjskie?
Nawet jeśli w oryginale brzmią OK, to w nawiasie powinno dać się polski odpowiednik.
A nie, tu widzu domyśl się sam.
No, sorry, ale tak się nie robi. To partactwo.
Ocena S2 to 7,5/10.
Ocena S1 i S2 to 7/10.
Podsumowując obydwie serie, bo właściwie dziś należy je tak oglądać, to jest to całkiem ciekawa 24 odcinkowa opowieść. I po krótkim namyśle... polecam ją.
A jak wieść niesie będzie The 3rd.
Nic, tylko czekać...
Pierwsza seria jest moim zdaniem lepsza od drugiej .
ファンのファンのために
oglądałem obie na raz, i zdziwiłem się o_O już koniec?
1. Była zapoznaniem się z tematem
2. Była rozkręceniem pomysłów
Aż trzęsę się z ciekawości, co będzie w trzeciej, wiadomo że zaczną się od Terminatora-Pokojówki
Witam.
Postanowiłem sobie obejrzeć całą serie jeszcze raz.
Sciągłem wersje KAA w MKV i chciałem zobaczyć czym ludzie się podniecając ASS.
No i mam kilknaście problemów na raz.
DVS przestał ładować automatycznie napisy:
-ALways Load
-Nazwa taka sama
-Rózne playery - MPC i S-E
-K-Lite - najnowszy
Nie mam polskich czcionek:
-Czcionki zessałem do katalogu Windows/fonts
-Używam Visty
W the Second Barrage:
-nie mam synchra, mam w DirectVobSub;ie do wyboru 3 rożne a i tak się rozjeżdza.
Czy ktoś byłby łaskawy wyjaśnic mi co jest nie tak?
KKnD, idź do empiku.[madrala]
Witam.
Postanowiłem sobie obejrzeć całą serie jeszcze raz.
Sciągłem wersje KAA w MKV i chciałem zobaczyć czym ludzie się podniecając ASS.
No i mam kilknaście problemów na raz.DVS przestał ładować automatycznie napisy:
-ALways Load
-Nazwa taka sama
-Rózne playery - MPC i S-E
-K-Lite - najnowszyNie mam polskich czcionek:
-Czcionki zessałem do katalogu Windows/fonts
-Używam VistyW the Second Barrage:
-nie mam synchra, mam w DirectVobSub;ie do wyboru 3 rożne a i tak się rozjeżdza.Czy ktoś byłby łaskawy wyjaśnic mi co jest nie tak?
Pokaż spoilerJak widzicie, wstrzymuje się ostanio ze spamem
Stary jak można coś spieprzyć tak bardzo.
Odinstaluj wszystko co masz zapodaj sobie CCCP no i powinno być po kłopocie. Tak myślę ...
Ostatnio edytowany przez jinjej (2009-01-12 20:12:42)
日本はきれいなです. 日本女の子にも..
KKnD, idź do empiku.[madrala]
Czytałem tutaj gdzieś, że nie jest za różowo :/
Nie ma to znaczenia. Licencja jest licencją, przynajmniej zachowaj pozory, pytając kogoś o to na PW, a nie walisz z tym na forum. No kurcze, wątpię, żeby ktoś nie udzielił ci pomocy.
dulu napisał:KKnD, idź do empiku.[madrala]
Czytałem tutaj gdzieś, że nie jest za różowo :/
jeśli chodzi o black lagoona, to nie jest jeszcze tak źle. sam mam, więc wiem co mówię. przynajmniej ja nie odczułem jakiś zgrzytów
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5