Nie jesteś zalogowany.
A moĹźe JedenaĹcie odrÄbnoĹci?
Freeman czyĹźbyĹ siadaĹ do korekty napisĂłw do 2nd GiG, bo IDG chce przyĹpieszyÄ premiere drugiej serii SAC'a? ChciaĹbym wiedzieÄ czy juĹź kase odkĹadaÄ. ;>
lol... dla mnie to troche glupio wymyslac takie rozne dziwne nazywy... kazda kolejna ma coraz mniej wspolnego z oryginalna nazwa...
strasznie ciezko to przetlumaczyc, bo jest to nazwa organizacji, dodatkowo ciezko wyciagnac z kontekstu filmu znaczenie tego zwrotu, samo slowo Individual w zaleznosci od kontekstu zdania ma 21 roznych znaczen
ara ara...
A może Jedenaście odrębności?
Freeman czyżbyś siadał do korekty napisów do 2nd GiG, bo IDG chce przyśpieszyć premiere drugiej serii SAC'a? Chciałbym wiedzieć czy już kase odkładać. ;>
Skąd ci coś takiego przyszło do głowy?
Btw - co oznacza "przyspieszyć"?
R4Zi3L napisał:lol... dla mnie to troche glupio wymyslac takie rozne dziwne nazywy... kazda kolejna ma coraz mniej wspolnego z oryginalna nazwa...
strasznie ciezko to przetlumaczyc, bo jest to nazwa organizacji, dodatkowo ciezko wyciagnac z kontekstu filmu znaczenie tego zwrotu, samo slowo Individual w zaleznosci od kontekstu zdania ma 21 roznych znaczen
No właśnie. Myślę intensywnie dalej.
Wypowiem sie co do samiego brzmienia nowych nazw.
Sory, ale większość brzmi raczej głupkowato.
Jedenaście odrębności - dobre dla porombanych na kawałki
Jeśli do czegoś bym sie przychylł to do klasyczne "Jedenaście Indywidualności", albo "Jedenastu Gniewnych", czy poprostu "Jedenastu".
Przeczytałem wszystko co napisał Freeman i doszedłem do wniosku, że nazwa może być tylko jedna
"Elementarna jedynastka"
Kojarzona z elementem, czyli czymś pojedyńczym. Oraz z czymś elementarnym - pierwotnym, podstawowym - to ma odniesienie do tego, że ta jedynastka staje się pierwszą i główną osią budowy ruchu wywrotowego.
Jeśli to nie przejdzie, to już nic lepszego nie wymyślę.