Nie jesteś zalogowany.
Najsilniejszy w całym uniwersum Naruto jest Senju Hashirama, pierwszy Hokage. Dlatego liczę na walkę jego i Madary na full power, chociaż znając tę mangę mogę nieźle się rozczarować.
Nie siedzę zbytnio w mandze wiec mam takie małe zapytanie :p Skąd wniosek, że akurat Pierwszy jest najpotężniejszy? Wg mnie np. Itachi jest MEGA potężną postacią tylko fabuła nie bardzo miała ochotę to ukazać :/
Yagami_Raito8920 napisał:Najsilniejszy w całym uniwersum Naruto jest Senju Hashirama, pierwszy Hokage. Dlatego liczę na walkę jego i Madary na full power, chociaż znając tę mangę mogę nieźle się rozczarować.
Nie siedzę zbytnio w mandze wiec mam takie małe zapytanie :p Skąd wniosek, że akurat Pierwszy jest najpotężniejszy? Wg mnie np. Itachi jest MEGA potężną postacią tylko fabuła nie bardzo miała ochotę to ukazać :/
Autor wiele razy się gubił, więc w sumie ciężko powiedzieć, kto by kogo zbił. Np. jak Jiraiya spotkał Itachiego i Kisame, zamknął ich w brzuchu żaby, a Itachi przebił się dzięki amaterasu, ten pierwszy powiedział, że mogliby go nie pokonać (we dwóch), nawet jeśli poświęciliby życie. A każdy wie, co się działo później.
Yagami_Raito8920 napisał:Najsilniejszy w całym uniwersum Naruto jest Senju Hashirama, pierwszy Hokage. Dlatego liczę na walkę jego i Madary na full power, chociaż znając tę mangę mogę nieźle się rozczarować.
Już samo to, że pokonał Madarę, który korzystał ze swoich wszystkich mocy(kontrola nad Kyubim, EMS-
Ethernal Mangekyou Sharnigan, przeszczepił oczy swego brata sobie, uzyskując kolejne stadium Sharingana), jednakże został pokonany prze Hashiramę w Dolinie Końca.
Po drugie dzięki Mokutonowi, może kontrolować każdą ogoniastą bestię(w tym też Kyubiego), czym zyskał uznanie pośród innych shinobich.
Po trzecie, jego geny w tej mandze są bardzo rozchwytywane, Orochimaru, Akatsuki, Kabuto Tobi,
Biały Zetsu został zrobiony z komórek Pierwszego, Yamato ma w sobie te komórki, dzięki eksperymentom Orosia.
Mokuton jest najbardziej unikalnym żywiołem w Naruto, ponieważ z niego tworzy się "życie".
Wszystkie te informacje można znaleźć w mandze
Ostatnio edytowany przez Yagami_Raito8920 (2013-02-03 16:16:47)
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Najsilniejszy w całym uniwersum Naruto jest Senju Hashirama, pierwszy Hokage.
No misiaczki, najpotężniejszy był mędrzec sześciu ścieżek.
Po drugie dzięki Mokutonowi, może kontrolować każdą ogoniastą bestię(w tym też Kyubiego), czym zyskał uznanie pośród innych shinobich.
Nie mógł kontrolować lisa, zapieczętował go w swojej żonie (przy jej pomocy).
Inna sprawa która mnie dziwi to fakt, że Madara mógł zniwelować technikę reinkarnacji, a Drugi Hokage twórca tej techniki tego nie potrafi? Pewnie kolejna wtopa autora.
A czy przypadkiem nie było tak że on był pod kontrolą Kabuto do puki ten nie cofnął "wskrzeszenia" i wtedy Madara się uwolnił, w sensie nie został odesłany?
Nie mógł kontrolować lisa, zapieczętował go w swojej żonie (przy jej pomocy).
Inna sprawa która mnie dziwi to fakt, że Madara mógł zniwelować technikę reinkarnacji, a Drugi Hokage twórca tej techniki tego nie potrafi? Pewnie kolejna wtopa autora.
Skąd wiesz, że nie potrafi, przecie ledwo co dopiero ożył.
tornadoretkinia napisał:Nie mógł kontrolować lisa, zapieczętował go w swojej żonie (przy jej pomocy).
Skąd wiesz, że nie potrafi, przecie ledwo co dopiero ożył.
Patrz najazd Oro na Konoche podczas egzaminu na "czunina"
Prawdopodobna niekonsekwencja. Bo przecież dopiero od niedawna wiemy, że twórcą tej techniki był Nidaime .
Jednak można to wytłumaczyć tym, że jeszcze trzeba mieć okazje do wykonania tej pieczęci uwalniającej - a jak dobrze pamiętam, to Nidaime takiej okazji wtedy nie miał .
W czasie ataku na Konohę, Drugi był całkowicie kontrolowany prze Orochimaru za pomocą tych kunai, które włożył w ich ciała, także nie mógł się uwolnić z Edo.
tornado, chyba nie wiesz do czego służą Jinchuruki, poza tym odsyłam do walki na Moście Nieba i Ziemii
Madara vs Hashirama Senju z Naruto Generations - jakby ktoś jeszcze nie widział .
tornado, chyba nie wiesz do czego służą Jinchuruki, poza tym odsyłam do walki na Moście Nieba i Ziemii
Czyli chcesz powiedzieć że 4. Hokage też kontrolował Kyubiego? Bo zrobił to samo co pierwszy, uwolnił spod kontroli a następnie zapieczętował w innym ciele.
A co ma walka na moście do tego?
Nie, Minato jedynie anulował genjitsu nałożone na Kurame.
Nie, Minato jedynie anulował genjitsu nałożone na Kurame.
To, Na Moście Nieba i Ziemii Yamato użył komórek Hashiramy do zneutralizowania czakry lisa, co jest pośrednim dowodem na to, że nad nim panował
Ostatnio edytowany przez Yagami_Raito8920 (2013-02-03 19:09:27)
Yamato mógł zneutralizować czakrę lisa tylko dlatego że Naruto miał na sobie naszyjnik ze specjalnego kryształu. Bez niego nie mógł tego już robić. A wspomniany przeze mnie fakt o umieszczeniu Kyubiego, przez pierwszego, w swojej żonie dowodzi że nie potrafił kontrolować lisa.
Nope, naszyjnik był tylko swego rodzaju wzmacniaczem.
Do końca nie wiemy czy Hashirama mógł w pełni kontrolować Kuramę, czy jedynie powstrzymywać.
Ale jedno jest pewne - jinchuuriki byli bardziej praktyczni, niż kilkudziesięciometrowe bestie czy jakieś pojemniki .
Również wiemy, że swego czasu kontrolował kilka bijuu.
Co nie zmienia faktu, że był najpotężniejszym ninja swoich czasów.
No i wszystko jasne...
Gdy już myślisz, że nie da się z tego więcej głupoty wycisnąć, wychodzi taki chapter.