Nie jesteś zalogowany.
Zapewne każdy słyszał o "Ghost in the Shell" Mamoru Oshii, więc nie ma potrzeby dokładniej opisywać samego filmu.
Nie każdy może jednak wie, że właśnie, dzięki wydawnictwu IDG, ukazała się kolekcjonerska, limitowana edycja tego filmu na dvd. Niemalże rok temu ukazało się pierwsze polskie wydanie tego filmu, które jednocześnie zapoczątkowało w IDG cykl anime. Teraz dostajemy do rąk kolekcjonerską, pełną wersję GitS z nowym (o ile wiem, niedostępnym w żadnym innym wydaniu) zremasterowanym obrazem, japońską ścieżką audio w DTS i angielską w DD5.1, lektorem, dwoma obszernymi dodatkami (o powstawaniu filmu, wywiad z reżyserem), porządnymi profilami twórców i głównych bohaterów. A to wszystko oczywiście z polskimi napisami (jak zawsze dwie wersje), w ekskluzywnym opakowaniu i na dwóch płytach DVD w cenie 34,90.
Polecam przede wszystkim jako fan GitSa z jednej strony, a jako osoba współpracująca przy powstaniu tej pozycji z drugiej - z obu tak samo mocno
Już wkrótce też Major i spółka ostatecznie rozwiążą sprawę Człowieka śmiechu, ale to jeszcze nie ostatnie zadanie, jakie na nich czeka...
Cudowne wiadomości! Zawsze chciałem zakupić sobie GITS Mamoru Oshii, ale nigdy nie miałem możliwości..(bo jak był w kiosku to nie miałem kasy, a jak miałem kase to nie było go w kiosku )
A to wtrącenie Freeman(z Człowiekiem Ĺmiechu) to chyba do GITS SAC SSS, prawda? Bo w filmie z tego, co pamiętam był tylko Puppet Master...
I found an island in your arms
Country in your eyes
Arms that chain, Eyes that lie
Break on through to the other side
Miooodzio Kiedy bedzie juz dostepny w sprzedazy??
Miooodzio Kiedy bedzie juz dostepny w sprzedazy??
O ile wiem, jest już dostępny (albo będzie w przeciągu kilku najbliższych dni)
A to wtrącenie Freeman(z Człowiekiem Ĺmiechu) to chyba do GITS SAC SSS, prawda? Bo w filmie z tego, co pamiętam był tylko Puppet Master...
Była też Samodzielna 11 i Gohda...
japońską ścieżką audio w DTS i angielską w DD5.1
Czyli co - tak, jak w Akirze, kto nie ma sprzętowego DTS, ten będzie zmuszony do słuchania ang. dubbingu? "Za truciznę dziękujemy!"
Mnie się osobiście BARDZO podoba angielski dubbing w GITS, Akirze, GITS:SAC...
Oglądam tylko z nim.
Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2006-10-28 01:42:20)
Jak wygram w totka lub mi ktoś fundnie to z miłą chęcią
Może jakiś konkursik aby wygrać upragnionego GITSA? Tak w ramach promocji XD
Ostatnio edytowany przez Kisiel (2006-10-28 01:33:48)
Jak tylko sie pojawi na zimnym wschodzie to lykam
edit
Ostatnio edytowany przez Freeman (2006-10-30 21:07:02)
Ja poprosze sprawozdanie z tego jak idą napisy do GITS SAC SSS
Ja poprosze sprawozdanie z tego jak idą napisy do GITS SAC SSS
Przy okazji sie przylacze, a co tam
/me kupi - rok temu nie kupiłem a obejrzeć chcę :>
Freeman napisał:japońską ścieżką audio w DTS i angielską w DD5.1
Czyli co - tak, jak w Akirze, kto nie ma sprzętowego DTS, ten będzie zmuszony do słuchania ang. dubbingu? "Za truciznę dziękujemy!"
Bzdury gadasz z tą trucizną.
Nikt nie będzie stał z jakością i rozwojem tylko dlatego, że ktoś nie nadąża.
Gdyby tak było, to byś teraz nawet nie oglądał filmów i anime na komputerze.
Na pudełku jest jasno napisane jaki jest dźwięk.
A co do tematu, to tu zaskoczę, ale niestety nie kupię tej edycji. Mam poprzednie wydanie i mi wystarczy. Gdybym był "na stanie" z pieniędzmi to może...
YUPI! Trzeba wystawić pierwszą edycje na Allegro
YUPI! Trzeba wystawić pierwszą edycje na Allegro
NIGDY!
Będzie "awaryjna" wersja - do przyjaciół, dla potomnych...
E..tam.
Zamiast wydawania drugi raz to samo, lepiej byscie sie wzieli za Gits2 Innocence, GIG 2 lub inne Anime.
edit
Ostatnio edytowany przez Freeman (2006-10-30 21:07:47)
Z pewnoscia kupie, oby jak najszybciej pojawila sie w EMPIKU xD, bo w zeszlym roku troszke przespalem ;]
Ano racja. Sir Mavins gada głupoty. Sugeruję, byś Freeman się tym nie przejmował.
P.S.
Jeśli u kumpla lub gdzieś zobacze wyraźną różnicę jakościową, która mnie przekona, to może się skuszę też na wersję remasterowaną. Niezależnie od tego na pewno zaprenumeruję inne pozycję od IDG, które będą na takim poziomie i których nie będe miał w wersji oryginalnej.