#2881 2008-09-30 21:07:30

Zarathustra
Użytkownik

Odp: Code Geass: Lelouch of the Rebellion

2chan lub 4chan, stamtąd bierze się cały ten szajs. oczkod
wqdz1597641068u.jpg klmn2031241221n.jpg evdy885128730c.jpg khfo880638881h.jpg

#2882 2008-09-30 23:10:06

Sen
Użytkownik

Wiadomo czy będzie 3 część? z tego co przeczytałem ( a jestem na 23 epie) R2 skończyło się niejednoznacznie...

Your Sin is my Sin because of Destiny to the Last Judgement.
Raison D'etre

#2883 2008-09-30 23:21:15

Z0n9er
Użytkownik

Nie bedze to jest raczej pewne(najwyzej pare ova'ek) , a póki co radze ci nie zaglądać do tego tematu (aż do momentu skończenia 25 odcinka ) bo przez przypadek możesz sobie zepsuć polowe fun'u z anime

dla tych co sa juz po r2

Pokaż spoiler
wpelni zgadzam sie z teoria ktora groozin przedstawili , chociaż nawet jak by lulek zginął to i tak odszedł z wielka klasa i niema czego żałować (to może poza utracona wiecznością z C.C. w jakieś wiejskiej chacie ehhhhh)

#2884 2008-10-01 01:01:41

Sen
Użytkownik

w sumie to i tak nie do końca wiadomo, czy to był Lulu. Najprawdopodobniej tak heh.
ale! zakończenie bylo świetne. Mało Anime ma takich zakończeń smile

Raison D'etre

#2885 2008-10-01 13:55:03

UcheJ
Użytkownik

Zgadzam się z przedmówcami... Zakończenie bardzo dobre... Szkoda że tak mało jest anime w takim gatunku, z walką wielkich intelektów...

#2886 2008-10-01 15:49:32

kamil198811
Użytkownik

Ciekawe czy "moda na sukces" też będzie miała takie zakończenie smile_big ponieważ przez te nagłe zwroty akcji Code Geass był porównywany z "modą na sukces".

mumucopy.png

#2887 2008-10-01 16:31:20

Zgrzyt
Użytkownik

Zakończenie budzi mieszane uczucia... Mamy wreszcie walkę Suzaku vs. Karen jednak mimo wysokiego poziomu jest krótka >.> Chciałem by Lulu żył jednak już w połowie drugiego sezonu wiadomo ze to by nie miało sensu. To jak potoczyły losy bohaterów zadowala... no oprócz Karen co ona napisze w CV? Byłą rebeliantka, kilka set odebranych żyć.. idealny szpieg, morderca a przede wszystkim super pilot mecha @___@  Po tym  wszystkim normalnie wróciła do szkoły /(-_-)\
A Lulu impek mnie miło zaskoczył, nie zwariował, zrealizował swój plan w który zamierzał zginąć, i zrobił to wspaniale i ta muza w tle cudo. To czy żyje... hmmmm to bez znaczenia, mógł być i koniem ciągnącym ten wóz. Ale jednego nie wybaczę mało golizny i watek dziewczyn Lulka słabo rozwinięty (żadnej nie puknął >.> umarł/przeżył będąc prawiczkiem) I pod KONIEC MAŁO BOHATERÓW UMARŁO!!! MIAŁ BYĆ ARMAGENON!!!

teraz tylko za mangę trza się brać xD tylko że jest całkiem inna >.>

Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2008-10-01 16:34:45)

#2888 2008-10-01 16:39:22

Sen
Użytkownik

Zgrzyt... widzę, że musisz się wyżyć jezor ale gdyby wątek miłosny pukania i kochania się rozwinął to to anime nie bylo by takim jakim jest... a właśnie jak Lulu w tej maszynie zniszczył rodziców, to czasem nie otrzymał kodu nieśmiertelności z ojca? Teoretycznie tak powinno być, więc po tym stwierdzeniu uznaję, iż koleś prowadzący wóz gdzieś przez jakąś wiochę, to był Lulu... Czekam na wypaśne OAV'ki !

Ostatnio edytowany przez Sen (2008-10-01 16:39:36)

Raison D'etre

#2889 2008-10-01 17:44:05

ksenoform
Użytkownik

Na pewno nie otrzymał!!!! Bo osoba z kodem nie może używać geass, a on użył go na swojej siostrze po zabiciu rodziców.

#2890 2008-10-01 17:50:14

Potatoe
Użytkownik

ksenoform napisał:

Na pewno nie otrzymał!!!! Bo osoba z kodem nie może używać geass, a on użył go na swojej siostrze po zabiciu rodziców.

zapomniałeś że najpierw trza zginąć aby "code" się uaktywnił...

Przysłowie stare acz prawdziwe:
"Obowiązek cięższy niż góra.
Śmierć lżejsza od pióra."

#2891 2008-10-01 18:05:04

Matrixen
Użytkownik

Nie spisujcie 3 serii na straty oczkod Większość ludzi na pewno myśli ponownie do was. Nie będzie 3 serii co najwyżej parę oavek Jak nad tym pomyśleć to scenarzystą daje teraz to spore pole do kolejnego popisu i zaskoczenia ( w pozytywnym tego słowa znaczeniu) Kontynuacja ma sens z dobrym scenarzystą który napisał jeszcze lepszy scenariusz oczkod
Chociaż co prawda to prawda większość rzeczy została wyjaśniona i nawet ładny finish powstał, ale spotkałem się już,  że naprawdę dobry scenarzysta potrafi pociągnąć dalej i zrobić jeszcze lepszy koniec oczkod

Ale co będzie to będzie mi zostało wyczekiwać kiedy ogłoszą date BL3 i oficjalne stanowisko na temat FMP3 ;P

Ostatnio edytowany przez Matrixen (2008-10-01 18:06:33)

#2892 2008-10-01 18:10:19

ksenoform
Użytkownik

Może i trzeba zginąć, ale geass już nie można używać po otrzymaniu kodu. A jak pisałem dużo wcześniej, to nawet jak zginął to można wynaleźć wiele sposobów, aby znów żył.

#2893 2008-10-01 18:39:14

Thebassa
Użytkownik

Potatoe napisał:
ksenoform napisał:

zapomniałeś że najpierw trza zginąć aby "code" się uaktywnił...

Dlaczego to już zostało uznane za fakt -.-
Nie ma wiekszych podstaw aby tak sądzić. Jeśli kierujecie się tym że imperator umarł a dopiero potem pokazał kod, to pragne zauważyć że kiedy lulu użył na nim geass nie było takiego jak przeważnie "przestawienia" w mózgu.

Ostatnio edytowany przez Thebassa (2008-10-01 18:41:12)

<KieR> robotic notes bylo niezle

#2894 2008-10-01 18:42:25

ksenoform
Użytkownik

Poza tym C.C. nie umarła, a geass nie mogła już używać, dodatkowo w połowie drugiej serii nie wiem w którym odcinku mówi o kodzie, jak go otrzymała itp.

#2895 2008-10-01 19:04:22

Dark1992
Użytkownik

Ja tam nie wiem, osobiście bym był zadowolony gdyby powstała 3 seria, jednakże nie wiem czy nie było by to już lekkie przegięcie patrząc co się działo w 2 serii nieraz xD

Odcinki online oraz download anime : www.division69.net
Artykuły, ciekawostki, multimedia, cosplay, ciekawostki Anime&Manga : www.division69.net
banner400x50.jpg

#2896 2008-10-02 00:09:17

Tomeis
Użytkownik

W Code Geass jest wiele niewyjaśnionych wątków, które mogłby zostać wyjaśnione, chociażby dlaczego Sayoko, wyszkolona w sztukach walki, została służącą? Co robili Lelu i Suzaku przez miesiąc po walce w świecie C a objawieniem się Lelu jako imperatora? I czemu wtedy byli ubrani  w szkolne mundurki  ??
Takich wątków jest wiele. Oglądając CG myślałem, że wyjawią część wątków, ale jednak uświadomiłem sobie, że starają się pokazać fabułę w najciekawszy sposób. A tajemnice ciekawią większość ludzi, dlatego pozostawili tyle niedomówień.  Jest to ciekawa metoda, ale zarazem wkurzająca, bo widz tak mało wie o tym świecie. Jeśli ktoś jest przyzwyczajony do tego, że prędzej czy później wszelkie tajemnicze wątki będą wyjaśnione to oglądając CG może się dziwić.
Porównałbym ten sposób przedstawienia fabuły do "opowieści" opowiadanej przez kogoś, kto nie zna całej historii, ale zna główne zdarzenia i parę pomniejszych zdarzeń toczących się równolegle.  smile Chociaż jakby autorzy chcieli rozwijać poboczne wątki to  by i R4 powstało jezor, może i dobrze, że takie niedomówienia są.

A co do zakończenia to Suzaku ponownie zabija bliską osobę w imię pokoju. Może wyjdzie lepiej niż poprzednim razem, albo to pokażą albo i nie.

#2897 2008-10-02 17:57:21

kamil3453
Użytkownik

Zakończenie tego anime mnie trochę zaskoczyło. Miałem nadzieję, że Lelouch przeżyje w jakiś sposób. Jednak dziwi mnie na samym końcu jak C.C jedzie na powozie na sianie i mówi jakby do Leloucha. Którego tam nie ma. Może wie, że w jakiś sposób przeżył (to tylko wiedzą autorzy którzy może nakręcą OAV lub następna serię, albo Movie).

#2898 2008-10-02 18:20:39

almisael
Użytkownik

kamil3453 napisał:

Zakończenie tego anime mnie trochę zaskoczyło. Miałem nadzieję, że Lelouch przeżyje w jakiś sposób. Jednak dziwi mnie na samym końcu jak C.C jedzie na powozie na sianie i mówi jakby do Leloucha. Którego tam nie ma. Może wie, że w jakiś sposób przeżył (to tylko wiedzą autorzy którzy może nakręcą OAV lub następna serię, albo Movie).

Lol, frajer, który nie czyta wątku, a się w nim wypowiada.

#2899 2008-10-02 18:57:27

Zgrzyt
Użytkownik

almisael nie każdy musi śledzić wątek by się w nim wypowiadać :]I każdy może się w nim wypowiedzieć na temat własnych wrażeń związanych z CG itd.  I chyba nie wiesz co znaczy słowo frajer O.o ale co mi tam

Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2008-10-02 18:58:36)

#2900 2008-10-02 19:21:58

Gela19
Użytkownik

"To już jest koniec, nie ma już nic... "
Te słowa mi się nasuwają...

Nie zaglądałam do tego wątku baardzo długo, ponieważ chciałam wszystko sobie na spokojnie poukładać. Teraz, gdy zaznajomiłam się z waszymi wypowiedziami widzę, że dużo osób myśli podobnie do mnie.
Zakończenie było dobre, ale autorzy zostawili zbyt wiele nie wyjaśnionych rzeczy.( Nie będę się powtarzała, ponieważ już ktoś je wymienił.)

Pytanie "Czy Lulu żyje?", mimo wszystko jest dobrym pytaniem, ponieważ ile rzeczy mówi przeciw, tyle samo, a nawet więcej jest za.
Faktem jest, że Lelouch chciał zginąć, by oczyścić świat ze zła i stworzyć lepszy, oraz sprawić, by Zero wciąż był symbolem wyzwolenia i sprawiedliwości.
Ale nie możemy zaprzeczyć temu, iż wiele rzeczy mu mogło umknąć, mianowicie "odziedziczenie" Code po ojcu, który nabył tę zdolność od V.V. Po prostu mógł nie być tego świadomy...Dlatego też starał się by wszyscy ludzie go znienawidzili. Całkiem możliwe, że gdyby wiedział o tym, iż jest nieśmiertelny nie robił by tego, a starał się odkupić swoje winy i sam naprawiłby świat. Oczywiście zakładając, że naprawdę ma Code, a za tym faktem przemawia kilka rzeczy.
1. Nunally widząca wszystkie jego wspomnienia w trakcie jego śmierci. Wszystko to działo się w ten sam sposób, w jaki Lelouch widział wspomnienia C.C w pierwszym epie R1, co pokazywało nam, że ONA ma Code. Nie zapominajmy, że Nunally też miała powiązania z Geass - Został na niej użyty w dzieciństwie przez Charlesa. Suzaku na którym również został użyty geass, także zajrzał do wspomnień C.C. jak i ona do jego, a wszystko dlatego, że ONA była Providerem ( miała Code i mogła dawać innym Geass). Do czego zmierzam, mianowicie do tego iż nie wykluczone, że Lulu nieświadomie "zabrał" czy też "dostał" Code od Charlesa, co mogłoby tłumaczyć słowa jego ojca, że zabijając go jest skazany na świat Schnizela. Jak wiemy, ojciec Lulu nigdy nie wierzył w to iż jego syn może wygrać, całkiem możliwe, że w ten sposób chciał go ukarać, skazując na wieczne życie w świecie Sznycla. Wydaje mi się, że tylko osoby na których został użyty Geass( Np. Suzaku, Nunally, Anya), bądź Ci którzy go posiadają( np. Lulu, Anya - Marianna, czy ten chłopak co się w C.C kochał jezor )   mogą zobaczyć wspomnienia i różne wizje u osób posiadających Code. Dlatego też, Nunally mogła zobaczyć ostatnie wizje z życia swojego brata, przed jego "śmiercią" a zarazem odrodzeniem jako nieśmiertelny. Dlaczego go opłakiwała? Ponieważ jako jedyna nie była aż tak poinformowana o Geassie jak np Suzaku, czy też Schnizel. Podejrzewam, że nikt jej nie powiedział dokładnie czym jest geass, stąd jej niewiedza i przekonanie o śmierci Lulusia.
2. Scena w której C.C się modli płacząc ... Jej słowa o każe za używanie geass na ludziach, można odnieść do tego, iż sama kiedyś tak robiła by inni ją kochali, a karą za to była nieśmiertelność i wieczna samotność. W którymś odcinku właśnie tak nazwała tę moc, to była jej kara i przez to stała się "wiedźmą" pomimo iż tego nie chciała. Wydaje mi się, że nie płakała ponieważ Lulu zginie, raczej dlatego, że go kochała i nie chciała by przeżywał to co ona.
3.( Trochę z innej beczki ) Suzaku mówiący " Przyjmuję ten "geass". " Mówi wyraźnie o tym iż przyjmuję rolę jaką do tej pory pełnił Lulu, czyli jak ktoś mówił, będzie dźwigał jego krzyż.
Co oznacza, że Lulek zniknie ale czy zginie? Pewnie Suzaku myślał, że tak i pewnie dlatego płakał, bo musiał zabić swojego jedynego przyjaciela... Ale teraz gdy Nunally zna prawdę ciekawe jak by to się potoczyło, czy chciałaby oczyścić imię swojego brata? jezor A może małe samobójstwo, za zwątpienie w Lulusia ?:D ( Taka drobna spekulacja )
4. Wracając do tematu. Motyw z woźnicą i C.C. Wszystko wygląda tak, jakby to Lulu powoził tym wozem - ukryta twarz, białe ciuszki i "rozmowa" C.C. Ale to można różnie interpretować, ponieważ może ona mówiła do Lulu w swojej podświadomości? A może do niego jako zmarłego? Chociaż bardziej prawdopodobne jest to, iż Lulu żyje i ma się dobrze. Ten jej ton wypowiedzi, i spojżenie tak jakby za siebie.  Moim zdaniem woźnicą był Lulu, to origami mogło być symbolem. Pamiętacie? W którymś odcinku mówili, że jak się zrobi ileś tam tych ptaków z papieru, to życzenie się spełni, dlatego Nunally robiła ich aż tyle. Możliwe, że to miało oznaczać iż życzenie C.C się spełniło - modlitwa w trakcie "egzekucji" Lulu przez "Zero" smile_big  Kto wie o co ona się dokładnie modliła? Przecież na pytanie Kallen o tym czy kocha Lulu odpowiedziała " Możliwe", więc mogła się modlić o jego przeżycie. smile

Fajnie by było, gdyby powstały jakieś OVA albo speciale, wyjaśniające chociaż trochę pewne kwestie:)

Musiałam wyrazić też swoją opinię:)
Pozdrawiam.

Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.

Stopka forum

© Animesub.info 2024