Nie jesteś zalogowany.
Pewnie szczęki opadły jak zobaczyli Naruto zamiast Leloucha'a.
@decerto
Kompletnie zapomniałem o wizjach Nunnaly.
Nie przepadam za oglądaniem czegokolwiek w ramach powtórki, wolę w tym czasie obejrzeć inne anime W sumie ta sukienka i tak nie ma wpływu na fabułę.
Edit
Ostatnio edytowany przez Tomeis (2008-10-05 17:38:03)
Fajnie tak tutaj sobie dyskutujecie:D Ciekawe czy autor tyle mial przemysleń co wy
@ Tomeis
Chcialb obejrzec co innego
co mi po 4 mb necie jak Torrent rozpedza sie do 20 kb o.O
nic innego mi nie zostalo jak ogladac to co juz widzialem albo ogladac teraz raz w Tygodniu 1 odcinek ALE DLAMNIE to za malo
Jak zwykle czekałem, by obejrzeć całe anime na raz, jak lubię. W dwa dni pochłonąłem to i jestem pod dużym wrażeniem.
Szkoda, że to już koniec ale warto było czekać. Każdy odcinek był niesamowity a końcówka ogólny szok.
Nie wiem, czy będzie taki tytuł jak Death Note czy Code Geass, który mnie tak wciągnie i nie będzie miał praktycznie żadnych wad, by jeszcze nie powielał schematów, ale mam nadzieje, że pojawi się coś, co tak wciągnie, chyba, że znacie taki tytuł, który warto obejrzeć /o ile nie widziałem/?
Znajomy mi powiedział, że wyczytał na jakimś angielskim forum coś o 26 ep który ma rozwiać wszystkie tajemnice. Słyszeliście coś o tym czy to tylko kolejna ściema napisana przez jakiegoś wrednego animaniaka??
sciema , wejdz na anidb.info tam masz napisane jasno ze tylko 25 ep ma druga seria i na razie nic nie slychac o zadnych oav czy filmie a tym bardziej o 26 ep
rps jak sobie przypomne to jakis czas temu chyba w ubiegla niedziele ktos wstawil niby 26 ep code ale jak sie okazalo to byla sciema (bleach chyba ) i pewnie stad twoj kolega to uslyszal
Wracając do tego czy Lulu żyje czy też nie tak mnie naszła pewna myśl...
Nunnaly (załóżmy) widziała wspomnienia Lulu, kiedy mówił/wprowadzał w życie swój plan. Skoro tak to niby dlaczego miała by nie widzieć tego jak Lulu bierze kod od C.C. ?
<KieR> robotic notes bylo niezle
Oglądając ostatni ep, skojarzył mi się z tym że Hitler nie był zły.
Też go wszyscy nie nienawidzili xD
A na mój gust, to CC odkryła powołanie
Thebassa, widać że nie wgłębiałeś się w naszą wcześniejszą dyskusję Lulu nie zabrał kodu umyślnie, on po prostu na niego przeszedł, a on o tym nie wiedział. A skoro nie widział, nie mogło tego być we wspomnieniach które widziala Nunnaly. Poza tym kod przeszedł nie od C.C., tylko od Charlesa, który z kolei wcześniej skorzystał z kodu C.C. (jakież to banalnie nieskomplikowane ).
Ostatnio edytowany przez groozin (2008-10-13 22:18:55)
A ja znalazłem coś, co spodoba się wszystkim, którzy utrzymywali, że Leluch żyje
A nie łatwiej juz te anime odłozyc na bok ?? I przestac sie zastanawiac czy lulu zyje czy nie Ja juz mam to gdzies :] Wyjdzie oVa to bedzie fajnie jak nie to jakos rospaczac nie bede xD
A nie łatwiej juz te anime odłozyc na bok ?? I przestac sie zastanawiac czy lulu zyje czy nie Ja juz mam to gdzies :] Wyjdzie oVa to bedzie fajnie jak nie to jakos rospaczac nie bede xD
Tylko dlaczego dzielisz się z nami swoją obojętnością?
To temat o Code Geass, więc logiczne, że ludzie dyskutują o jego zakończeniu i wciąż będą się zastanawiać, czy Lulu żyje.
Nikogo zbytnio nie obchodzi, że nie będziesz rozpaczać jeśli nie wyjdzie odcinek specjalny.
Jednak masz pełne prawo wyrazić swoją opinię, a ja ją odpowiednio skomentować
Jeśli już polecanie widea z argumentami na nieśmiertelność Lulusia to zapodam coś od siebie
http://pl.youtube.com/watch?v=W_P3xImKL … re=related
Cóż to pewnie komercyjny chwyt twórców CG xD zasiali ziarno .... i w odpowiednim momencie wydadzą kinówkę xD Gdzie Spinzaku nie będzie dawał rady jako Zero w obliczu nowego zagrożenia (rodzice Luka powrócili) przez co Lulu i C.C jak i Karen w skąpym stroju uratują świat xDDD
Cóż to pewnie komercyjny chwyt twórców CG xD zasiali ziarno .... i w odpowiednim momencie wydadzą kinówkę xD Gdzie Spinzaku nie będzie dawał rady jako Zero w obliczu nowego zagrożenia (rodzice Luka powrócili) przez co Lulu i C.C jak i Karen w skąpym stroju uratują świat xDDD
Powiem Ci, że nie byłoby to takie złe Tylko trzeba jakiegoś mocnego przeciwnika dla Lulka stworzyć ;p
Oczywiście chciałbym ujrzeć jeszcze jakiś odcineczek CG, ale jeśli mają zniszczyć serię jakąś nędzną kinówką, to niech sobie dadzą spokój Kinowe zakończenie Fullmetal Alchemist niech będzie przykładem, jak nie kończyć dobrych serii ;p
Sorki za offtop.
Ja byłem tak bardzo zachwycony serią, że i kinówka dla mnie jest super. Może to dla tego, że obejrzałem film od razu po obejrzeniu serii.
Ostatnio edytowany przez Psychopata (2008-10-14 01:14:14)
Tylko dlaczego Charles miał mu dać kod? Był na niego wściekły do samego końca.
Poza tym kod automatycznie wyklucza geass. Nie ma żadnych podstaw by sądzić że kod aktywuje się po śmierci (pisałem już dwukrotnie dlaczego)
Poza tym, ciekawe to by było, wszyscy oklaskują Zero a dwie minuty później Lulu budzi się zdziwiony że żyje...
niewiadomo czy do przekazania coda potrzebna jest zgoda oczymujacego/dajacego ( przykładem możne byc jak cc dostała code od zakonnicy, nie wyglądało to na dobrowolnie odebranie) po 2 code wyklucza geassa dopiero po aktywacji (czy po śmierci osoby która go ma ale jeszcze go nie uaktywniła) bo inaczej poco zakonnica by zabijała cc, albo w 15 odcinku lulus użył geassa na impku (na posiadaczy code geass nie działa ) a po "śmierci" impek wstał już za codem
Jeśli już polecanie widea z argumentami na nieśmiertelność Lulusia to zapodam coś od siebie oczkod
http://pl.youtube.com/watch?v=W_P3xImKL … re=related
nic dodać nic ująć thx
Ostatnio edytowany przez Z0n9er (2008-10-14 10:16:59)
Tylko niby jaki cel miałaby zakonnica zabijając C.C. ? (mimo wszystko ta scena jest najbardziej kłopotliwa )
Pisałem to już 2 razy ale co tam... Skąd wiesz że geass zadziałał na Charlesie? Przecież w jego przypadku, droga tego "ptaszka" dwukrotnie została przerwana na oczach (nie było tego "przestawienia" w głowie) on najprawdopodobniej udawał.
A co do "widzenia przeszłości" to przypadek z C.C. i Nunnaly zdecydowanie się ze sobą różniły, chociażby zachowaniem obu stron.
Fakt niema pokazane jak impek ma czerwone oczy wiec nie wiadomo czy udawał czy nie, ale widzenie przyszłości (w tym przypadku przez nunnaly) nie zdarza się just like that, niema innego logicznego wytłumaczenia dla tego wydążenia niż aktywacja code u lulusia chyba ze znasz jeszcze jakieś inne przypadki (w tym anime) w których osoba dotykająca innego człowieka widzi jego wspomnienia. (to ze inaczej jest pokazana reakcja ludzi w tym uczestniczących to można interpretować na wiele sposobów od tego ze twórcy chcieli wprowadzić zamieszanie(bylo by już zupełnie jasne gdyby pokazali to w ten sam sposób) do tego ze lulus dopiero co uzyskał code i nie był tego do końca/albo wcale świadomy
Co do zakonnicy nie będę się szerzej wypowiadał bo nie za bardzo mam w tym momencie ochotę szukać tych wszystkich fragmentów i na nowo je analizować (pozostawiam pole do popisu innym)
tak czy inaczej puki ktoś nie poda mi przekonywującego argumentu choćby na to czemu Nunnany widzi wspomnienia lalusia to pozostanę niewzruszony
Jak już mówiłem imho to ma jakiś związek z tym incydentem z opiekunką w połowie drugiego sezonu, i tu i tu było dotknięcie za ręke i tu i tu dowiedziała się prawdy (Suzaku nawet uciekał przed dotknięciem jej ręki). Zresztą przyjrzyjcie się tej scenie kiedy Lulu do niej zjechał i sie w niego wpatrywała, w pewnym momencie zmieniła mine jakby coś zrozumiała, watpie aby to że jej nii-sama umiera -.- (o czym też już oczywiście mówiłem)