Nie jesteś zalogowany.
Zawsze mozna sobie subki .ass wyciagnac z filmu i sciagnac RAWa w bardziej odpowiadającej rozdziałce
Co do napisów, to nie bluźnij, bo pierwsza połowe serii tłuaczył Krusty przecież, a ja tylko druga połowe I chyba nawet nie zauwazyłes różnicy w jakości, że tak piszesz.
Ale co racja to racja... Jakość HD - miodzio! A gestykulacja Lulu jeszcze bardziej szalona. Ciekawe, skąd Zakon wiedział, ze Lulu uda sie akurat do jaskini hazardu...? Haha, stare przyzwyczajenia, pomimo utraty pamieci pozostały.
Ciekawostka: porównajcie sobie tytułu obu pierwszych odcinków obu sezonów
"Rufus Thomas" z tego co tu już wcześniej było przytoczone to gg zamierza robić tylko w 720p (1280x720). Ale nie ma sie co łamać bo jest jeszcze Eclipse a oni zrobili w dwóch wersjach. Wiec ich wersje z pewnością twoja maszyna pociągnie ;]
Dopiero co wstałam a tu taka niespodzinka:) suby od Eclipse:D
Spojler:
IMO Rollo zrobi nie małą rozróbę może będzie walczył przeciwko Zero?? I zgadzam się że Nanali nie będzie przez cała serię po OP można to wywnioskować.
Napisy Krustyego były dobre, czasem znalazł sie jakiś babol w tłumaczeniu ale generalnie trzymały poziom:) może i masz racje co nie umniejsza zasług ani tobie ani jemu - przy pierwszym sezonie odwaliliście kawał dobrej roboty:)
Metal Man pocieszyłeś mnie tym, dobrze że będą w dwóch wersjach, w sumie to troche dziwne że avi 1280x720 ciagnie bez problemu a tnie sie na mkv tej samej rozdzielczości, niedługo jak wyjdzie Code Geass R3xD to chyba wogóle będe musiał kompa zmieniać:)
Jeśli chodzi o ciekawostki to jak już ktoś chyba poruszył tą kwestie, w openingu Lelouch dosiada białego rumaka, w pierwszej serii był czarny, to samo z pionkami na szachownicy:) w pierwszym odcinki poprzedniego sezonu Lulu grał czarnymi w tym zaczyna białymi - jeśli ktoś sie nie orientuje to białe zaczynają partie:) Może teraz OBK przejdą do ultra ofensywy, w sumie powszechnie wiadomo że ten sezon będzie bardziej globalną rebelią:)
Tytuł następnego odcinka : "Japan Independence Plan"
SPOILER!!
Możliwe że usłyszymy przemowe Zero podobną do tej z 23 odcinka
Ostatnio edytowany przez Rufus Thomas (2008-04-07 11:44:01)
Dopiero co wstałam a tu taka niespodzinka:) suby od Eclipse:D
Spojler:
IMO Rollo zrobi nie małą rozróbę może będzie walczył przeciwko Zero?? I zgadzam się że Nanali nie będzie przez cała serię po OP można to wywnioskować.
Weź poprawkę na to, że prawie na pewno w połowie serii zmieni sie opening.
Po obejrzeniu z napisami angielskimi jestem jeszcze bardziej zachwycona. Napisy GG całkiem na poziomie.
MOJE DOMYSŁY
Co mi sie jeszcze rzuciło w oczy? Scena z naszyjnikiem. Pojawia sie akurat w momencie, gdy Karen biegnie z Lelouchem, a nagle pojawia sie owa scena i Karen ląduje oszołomiona na tyłku i pojawia sie Rollo, zwijajacy jej Leloucha sprzed nosa. Dodatkowo ending, Rollo jest przedstawiony z Nanaly. Mój wniosek: Rollo ma mnóstwo wspólnego ze zniknieciem Nanaly, a ten naszyjnik w kształcie serduszka bedzie kluczem do tego. Być może mu daje jakies dziwne moce, a być może to on chroni go przed wpływem geass (wnioskując z gry).
Ostatnio edytowany przez Nanami (2008-04-07 14:11:01)
Wie ktoś jaką role grał Rollo w grze i czy twórcy anime nadzorowali projekt? - Może tam będą jakieś wskazówki:)
Ostatnio przeglądałem youtube i znalazłem fajny fanowski opening, polecam:)
http://youtube.com/watch?v=Tl0niLYJpDk
Ostatnio edytowany przez Rufus Thomas (2008-04-07 14:07:46)
Wie ktoś jaką role grał Rollo w grze i czy twórcy anime nadzorowali projekt? - Może tam będą jakieś wskazówki:)
Ostatnio przeglądałem youtube i znalazłem fajny fanowski opening, polecam:)
Nie za bardzo mi się spodobał. Może dlatego, że użyty został song z openingu drugiego sezonu Gunslinger Girl. To tak jakby użyć openingu z Dragon Balla do AMV z Naruto.
Obejrzałem 1st ep z napisami, nareszcie zrozumiałem co mówią, ciekawe skąd wiedzieli to wszystko co będzie robił Lelouch, a tyle pytań pozostało, jak wszyscy stracili pamięć no i taka dość oczywista kwestia SUZAKU GIŃ :)Oj jak ja chcę już kolejny ep.
można powiedzieć że sporo już z rawa rozumiałem, nie było aż tak skomplikowanych tekstów. Mój plan na CG
RAW(PC) > RAW(TV) > ANG SUB > PL SUB
;]
ale wy tutaj fabule wróżycie hehe zobaczymy z kolejnym ep'kiem co bedzie;-)
a ma już ktoś to nagranie z openingu R2? mógłby wrzucić na serw?
z góry wielkie dzięki :-)
SPOILER
Mi sie wydaje ze geass został wykasowany jakby z wszystkich osób. W tym tez Lulu. I dopiero C.C. przywraca go, co by bylo, dobre bo moze moglby Lulu jeszcze raz tym samym osobom go 'zarzucić'
ps. co do tego w/w openingu drugiego, to ciekawie sie przedstawia, ale on chyba nie jest zrobiony przez jakiegoś fana nie? bo są nowe sceny, wiec jak by bylo wydane przez producentów CG to przecież by nie umieścili nagrania z innego anime:>
Ps2. a co sadzicie o tym? http://wrzucacz.pl/file/7421207575841
zauwazylem w u tego imperatora brytanii pokazuje sie w openingu geass ciekawe czy to lulu na nim to zrobi czy to on tez jest posiadaczem geass (moze na tym zbudowal brytanie:-) a ta mała co porwala siostre lulu to jest jakby taka druga c.c. tylko niby dla imperatora )
Ostatnio edytowany przez Rudyy (2008-04-07 16:44:47)
Opening i ending w wersji mp3:
http://rapidshare.com/files/105403930/C … _.zip.html
(Audio: 48 000 Hz, Stereo, Highest Quality Variable Bitrate Encoding.)
Opening i ending w wersji avi:
http://rapidshare.com/files/105268345/C … P.avi.html
http://rapidshare.com/files/105270599/C … D.avi.html
=]
btw.
SPOILER
1. Teza jakoby Euphie zdradzila prawdziwa tozsamosc jest wedlug mnie mylna dlatego ze: dziwnym trafem jej siostra (Cornelia) o tym nie wiedziala - dowod 24-25 ep. Napewno jakies srodki prewencji przed sama walka w 24-25epie zostalyby podjete.
2. Twierdzenie ~Rudyy'ego jakoby C.C usunela wszystkim geass'a. Imo watpie. Moglaby tak wtedy przeciez zrobic temu chinczykowi (zapomnialem jak sie nazywal) co mial zamiar ja pocwiartowac. W dodatku sama powiedziala podczas przywracania geass'a mniej wiecej cos w stylu ze jego moc jest ukryta itp.
3.
po pierwszym epie wiedza jak sie nazywa? daj spokoj i poczekaj xD poza tym jesli nazywa sie Lamperouge tzn ze jest z rodziny ktora przygarnela leloucha i nanali
Lulu i Nunnaly przygarnela rodzina Ashfordow Ashford=/=Lamerouge
/SPOILER
w końcu obejrzałem pierwszy ep 2 sezonu i powiem wam, że spodziewałem się czegoś więcej, ale jak na "rozgrzewkę" (coś ala przypomnienie 1st serii), to muszę przyznać, że brak mi słów - mocne
Chciałbym zaznaczyć, że jak na godziny w których CG jest puszczany to fiu fiu. Dobijanie rannych, palenie trupów, masakra u nas o 18 by to nie przeszło:D
no nie stenty nasza szara rzeczywistość a ja tam będę ciągnąc od 3 grup zobaczymy kto pierzy sie wykruszy [shithappens]a odpowiedzi na zadane pytania nie mogę sie doczekać >JA CHCE 2 EP<
DZIECIĘ NEO
PC king >ps3>x360>ds>psp(subiektywna opinia posiadacza wszystkiego)
http://myanimelist.net/animelist/Zwierz
=^:^=SPOILER=^:^=
Obejrzała po raz juz n-ty 1 epek CG2 i zauwarzyłam, że sa sceny bardzo podobne do tych z 1 odcinka pierwszego sezonu, jak np,
- Lulu jedzie motorem (?) z bratem, gdy dociera na miejsce rozpoczyna sie akcja (w pierwszym sezonie bylo podobnie, tylko ze on jechal wtedy z kolega),
- gra w szachy,
- C.C zostaje poszczelona prosto w serce (w pierwszym sezonie poszczelona została w głowę),
- Lulu odzyskuje swoja moc i C.C przypomnia mu o umowie (w pierwszym sezonie Lulu otrzymuje moc i zawiera umowe z C.C),
- Lulu rozkazuje żołnierzom Imperium zabic się (w pierwszym sezonie było tak samo),
- i jeszcze jeden fakt, że Lulu ma brata (w pierwszym sezonie siostre).
=^:^=SPOILER=^:^=
Taka ciekawostka z mojej strony:)
Edit: Gome ~belghart, zapomniałam dodać, że spoiler
Ostatnio edytowany przez oneechan (2008-04-07 20:30:08)
a może tak osobny temat żeby nie robić spoilerów tym co 1 części jeszcze nie widzieli ?:P
nooo w sumie, to już można zmienić nazwę tematu na:
Code Geass: Lelouch of the Rebellion [SAME SPOILERY] ;p
Trzeba przyznać że pierwszy epek rozpoczął drugi sezon wspaniale, pomimo iż miałem
SPOILER
w paru przypadkach małe deja vu. Oj się porobiło, szczerze to wcale nic się nie wyjaśniło. Wręcz człowiek ma jeszcze więcej pytań.
KONIEC SPOILERA
no a co powiecie o tym zdjeciu co zamiescilem? wyzej? myslicie ze imperator brytanii ma cos z tym wspolnego;-)
Raczej wiele tu nie ma do dyskusji to, że imperator ma Geass jest pewne i to już w pierwszej części, w końcu podczas podpisywania kontraktu Leloucha z C.C. w tej stawce występował imperator i gadał (z pamięci więc może być różnie)"Jeszcze raz, zjednoczenie z Ragnarokiem" coś takiego mniej więcej. Więc op tylko potwierdza już wcześniejsze tezy.