Nie jesteś zalogowany.
I znowu tydzien czekac na następne Geass
Orientuje sie ktoś kiedy wychodzi wersja od Eclipse?. Ja jeszcze zwlekam ze ściągnięciem, musze mieć wersje z subami którą pociągnie mój sprzęt;]
Mam wrażenie, że kumulacja rozwiązań wszystkiego co teraz się dzieje wbije mnie w fotel.
Spoiler
Chińska federacja pewnie dostarczy Zero mechów, jak i funduszy. Nie zapominajmy też o dziewczynce z wysoko postawionej rodziny Kyoto(? nie wiem czy nie przekręciłem) Oraz o U.E o którym myslę, że też zostanie wykorzystane, skoro już walczy z Brytanią. Martwi mnie jednak geass u Rollo i możliwość, że jeszcze nie jeden się pokaże.
Spoiler
Orientuje sie ktoś kiedy wychodzi wersja od Eclipse?. Ja jeszcze zwlekam ze ściągnięciem, musze mieć wersje z subami którą pociągnie mój sprzęt;]
pobierz raw'a LQ i napisy z gg strony
Wykastrować Suzaku!!!
Spojler:
A mnie sie wydaje że chińska federacja będzie wrogiem Zero bo ten malowany kolo jest kontrolowany przez geassa a coś mi sie zdaje, że to przez geassa "pana w hrabiańskiej peruce" czyli Imperatora albo Rollo który jakoś tak podejrzanie mi wygląda. Pewnie wykręci niejeden numer.
Następny ep znowu aż za tydzień....!! To czekanie wygina moją psychikę
.
omg dobrze ze wiem teraz ze lepiej sciagnac sobie rawa a potem napisy bo GG sciaga mi sie srednia 20 kb/s ><
Eclipse wrzuciło już 2ep
No wreszcie obejrzane, po całym dniu wyczekiwania i unikania spoilerów...
Napisze tylko jedno - REWELACJA!, szczerze przyznaje że to był najmocniejszy epizod CG, wiedziałem że będzie świetny ale to co zobaczyłem przeszło moje najśmielsze oczekiwania!!...Coraz bardziej wessało mnie to anime!
SPOILER! w ch..j
Wszystkie moje przypuszczenia co do tego co sie stało w jaskini jak i potem wzieły w łeb...Nie wyobrażałem sobie że Lelouch może tak szybko spotkać sie z Imperatorem, a jeszcze większym szokiem było dla mnie zachowanie Suzaku! - rozumiem że ich przyjaźń mocno ucierpiała ale sprzedawać własnego przyjaciela;/ nie dziwie sie negatywnym komentarzom pod jego adresem.
Cała ta scena to był szok! Imperator ma geass (to raczej było wiadome, a to że ma w obu oczach to raczej efekt długiego okresu używania:), jak wiemy czesto używany geass staje sie potężniejszy (przykład Mao), chyba że nasz drogi Charles ma dwa geassy, to byłby szok :O), moc wymazywania prawdziwych wspomnień zastepując je fałszywymi jest całkiem poręczna.
Jadąc dalej kolejny szok - Pan niewiadomo kto czyli Rollo też posiada ten jakże powszechny dzisiaj dar, ciekawe jaką ma moc, czyżby to była ta "super prędkośc" Vincenta ( akurat że Rollo będzie go prowadził to już byłem pewny;]).
Po tym to już poprostu sam miód i cudo - geniusz Lulu znów dał o sobie znać, jak i teatralność, przemowa Zero znów wzbudziła ciarki na moim ciele, tak samo jak ta z ep.23 a zachowanie Dieharda sprawiło że sam zacząłem sie obłąkańczo śmiać, no i te najmniejsze państwo świata xD
A teraz na chłodno:
- Pewne jest że Imperator do czegoś potrzebuje Leloucha, mógł zrobić z nim co chciał a wybrał dość humanitarne rozwiązanie, czyżby faktycznie chciał poddać kolejnej próbie swojego syna? Czy Charles nadal prowadzi swoją grę czy poprostu uznał to za dobry sposób wywabienia z ukrycia C.C.?
- Zachowanie Kallen bardzo ciekawe, podoba mi sie ta jej wewnętrzna walka a jeszcze bardziej paradowanie w stroju króliczka
- Urabe-san RIP, jakoś wcześniej mnie nie bardzo obchodził a teraz to szkoda go, jedna z klimatyczniejszych śmierci
- Po tekscie Lulu o zdobyciu mocy większej Imperator i Suzaku razem wzięci pomyślałem o zdobyciu kolejnych geassów a wydaje mi sie że poprostu chce nie tylko dokończyć to co zaczął z Japonią ale i stanąć na czele Chińskiej Federacji - Japonia i Federacja to już całkiem realna potęga!
- Ostatnie słowa Rollo, z początku myślałem jak Nanami że może być szpiegiem Imperatora który w razie czego ma zabić Zero ale teraz nie jestem tego pewien, może Charles zmienił wspomnienia nie tylko Lulu ale i Rollo?
Koniec spoilera!
Ja chce już kolejny epizod!!
Warto było czekać, oj warto... A przedtem się przy okazji naciąć na nieoznakowany spoiler! Jeśli taki sam ep będzie za tydzień to ciekawe, jak egzamin pójdzie... Może geass na komisji użyć?!:P
nie no jakby nie patrzec ciezka sprawa ;-) caly tydzien czekac aaaaa!!!
ps. jesli bedzie wiecej geassów naprawde moc lulu nie bedzie sie juz tak wyrozniac i bedzie slabawa seria w moim odczuciu.
ale Lulu i bez geass'a jest potężny ;] zauważ to;]
i nie mówię o mocy fizycznej tylko psychicznej :p
Ostatnio edytowany przez Klapo (2008-04-14 01:39:36)
Jeśli obrodzi wierzą ilością geass`ów to ta seria pójdzie w złym kierunku moim skromnym zdaniem. Co do niby braciszka lulu to wiem dlaczego mam 1 czarne skrzydełko, akurat po tej stronie co jego geass. Suzaku od początku był śmieciowa ty, lulu tez nie lepszy miał szanse go wykończyć to wzięła górę jego moralność ale co zrobić nie było by wielkiej zdrady przyjaźni <z drugiej strony lulu przyczynił sie do wykończenia wybranki Suzaku [i co wybrać przyjaźń czy miłość to go trochę usprawiedliwia]a teraz czo widziałem to Suzaku jest praktycznie pozbawiony mimiki twarzy taki jakiś nijaki pod koniec epa>
ogólnie dawno nie widziałem tak ciekawie zmieniającej sie akcji w anime ciekawie jest zawiązywana fabuła normalnie wbiła mnie w fotel i przejechała po mnie, parę odpowiedzi dostalismy ale za to mamy znowu więcej pytań
Ostatnio edytowany przez Zwierz (2008-04-14 01:51:08)
DZIECIĘ NEO
PC king >ps3>x360>ds>psp(subiektywna opinia posiadacza wszystkiego)
http://myanimelist.net/animelist/Zwierz
do usunięcia
Ostatnio edytowany przez Zwierz (2008-04-14 01:48:08)
DZIECIĘ NEO
PC king >ps3>x360>ds>psp(subiektywna opinia posiadacza wszystkiego)
http://myanimelist.net/animelist/Zwierz
Odcinek elegancki, nie spodziewałem się, że tak skończy się akcja z końcówki pierwszego sezonu, że Imperator spotka sie z Lelouchem i tego, że Suzaku zobaczył sekret Imperatora. Wyszło jeszcze to, że Suzaku nie dość, że jest idiotą to jeszcze sprzedał kumpla. Jedyna denerwująca rzecz to Rollo, ma Geass (za dużo ich) i to, że śmiga mechem i rozwala cała jednostkę, przegięcie.
http://randomc.animeblogger.net/2008/04 … e-03-leak/
Wyciek jest reszta to nieprawda.
Ostatnio edytowany przez neverar (2008-04-15 21:02:23)
Mam nadzieję, że ktoś się tylko bawi ale pici wyglądają na prawdziwe, więc raczej to prawda, ale nie powinni niczego zmieniać w emitowaniu Code Geass przecież to nie są chyba jakieś poważne spojlery, ja nie chcę ich poznawać to nie wiem.
A właśnie że to są naprawdę poważne spoilery :/ Ja przeczytałem przez przypadek i sprawa z Rollo się wyjaśniła ehh, takie proste rozwiązanie a jakże pomysłowe... Znaczy się nie cała oczywiście:P
Ostatnio edytowany przez neverar (2008-04-15 20:50:45)
skad moge sciagnac 2 ep. eclipse?
To jak to, wyciekł odcinek 3? i chcą zmieniać fabułe? LOL nie ma mnie kilka godzin a sie takie rzeczy dzieją:o
Więc wyciekło 6 minut ep. 3 zawierające poważne spoilery ( nieczytałem jeszcze ani nie oglądałem:)) i przez to wszystko chcą zmienić fabułe odcinka 3;/, mogliby sobie dać siana, chociaż osoba odpowiedzialna za wyciek już została aresztowana:o
Ja sie wstrzymam, w ciągu 24h wszystko sie wyjasni, jesli będzie puszczony to nie obejrze tego wycieku, jeśli wypuszczą zmieniony odcinek to zobacze te spoilery jako ciekawostke
Ostatnio edytowany przez Rufus Thomas (2008-04-15 21:16:53)