Nie jesteś zalogowany.
Ta lista to jakieś nie porozumienie.....
A mi mam nadzieje że Suzaku to gej i umrze na HIV lub coś w tym stylu......
Tak, zmieniając trochę temat, jak myślicie czy Cornelia żyje??
W sumie jej śmierć nie była pokazana, a jak wiemy medycyna Imperium potrafi zdziałać cuda.
Po za tym żołnierze mówią, o niej jak o osobie żywej, choć to może akurat mieć dwojakie znaczenie.
Ja obstawiam, że żyje. Nie był do tej pory ukazany jej pogrzeb, nic jednoznacznie nie wskazuje na śmierć, nikt jednoznacznie nie określił - żywa czy nie żywa. W każdym razie na pewno już nie jest gubwernatorem Strefy 11.
/ możliwe spoilery
Podobno nowym guwernatorem Strefy 11 ma zostać... Nanaly. To by było niezwykle cwane posunięcie. Lulu nie mógłby jej zabić ani jej tknąć, byłby w kropce. A jeśli jeszcze założyć, że przeszła pranie mózgu... i już nie jest ta Nanaly, która zna Lulu... to może być naprawde ciekawie. Dodatkowo już za parę odcinków pojawi się Suzaku vs Lelouch w szkolej wersji, Suzaku bedzie próbował wyczaić, czy Lulu odzyskał pamięć, a Lulu bedzie próbował wyczuć, czy wspomnienia Suzaku też zostały modyfikowane. Dodatkowo z Suzaku pojawia sie dwaj rycerze okrągłego stołu - Gino (blondyn) i Anya (różowe loli).
Ostatnio edytowany przez Nanami (2008-04-25 23:00:21)
Gdzie to wyczytałaś Nanami?...Jeśli to prawda to byłby chyba najbardziej nieoczekiwany zwrot w akcji tego anime:D
Ja tam licze na to że jutro Lulu pokaże klase!:) już sie nie moge doczekać, powinni puszczać po 2 odcinki!
To takie fanowskie domysły, na bazie wywiadów z seiyuu i różnorakich źródeł informacji. Może to być prawda, a może nie być... Niemniej wstrzymałabym sie z "to byłby najbardziej nieoczekiwany zwrot w akcji tego anime", gdyż to może być dopiero małe piwko. Ja bym się na przykład wcale nie zdziwiła, gdyby ostatecznym "przeciwnikiem" Lulusza wcale nie był jego tatusiek. Wszyscy uważaja go za tego zimnego drania, a może się okazać, że on w ten sposób przygotowuje naród i swoja rodzine do... no właśnie, może do jakiejś ciężkiej próby na przykład? Poza tym mam wrażenie, że nie był zły na Lulusza za to, że przeciwko niemu wzniecił rebelię, tylko że dał się załapać. Za karę... nie zabił go, nie wykopał do innej strefy, nie zamknał w lochach. Wymazał mu tymczasowo wspomnienia, utrudnił mu akcje - ale nie uniemożliwił.
Ostatnio edytowany przez Nanami (2008-04-26 22:05:53)
kobieta ma głowę, to muszę przyznać. jak dla mnie to by był świetnie rozwinięty wątek fabularny. Wg mnie ~Nanami powinna pisać scenariusz do CG ^^
Ciekawy 4 epek tylko dokładnie nie rozumiałem praktycznie niczego
spoiler do 4-go epka
Wydaje mi się iż Lulu przekupił jakoś Rolo aby był po jego stronie tylko dokładnie nie wiem jak. Prawdopodobnie na początku epa powiedział coś o C.C( czyli możliwe ze pozwoliłby mu się z nią zobaczyć ). Rolo prawdopodobnie ma coś za złe od C.C sądząc po jego minie w ostatnich minutach epa ( ale to wszystko spekulacje ).
Na dodatek chiński sługa zabił swojego Pana tylko czemu ?
Jak będą angielskie suby to się pewnie dowiemy wszystkiego.
/spoiler
Ostatnio edytowany przez mariodreamer (2008-04-27 13:47:39)
daj linka
Również możliwe spoilery ...
Podobno nowym guwernatorem Strefy 11 ma zostać... Nanaly.
Już widzę to oburzenie wśród fanów, jak Luluś zabiłby swoją własną siostrę, by móc rozprawić się z Imperium.
Ja bym się na przykład wcale nie zdziwiła, gdyby ostatecznym "przeciwnikiem" Lulusza wcale nie był jego tatusiek. Wszyscy uważaja go za tego zimnego drania, a może się okazać, że on w ten sposób przygotowuje naród i swoja rodzine do... no właśnie, może do jakiejś ciężkiej próby na przykład?
Ja bym się nie zdziwił. Takie zagranie było już wykorzystane w pewnym anime z 2007 roku. Myślę, że scenarzystów stać na coś więcej, niż na odgrzewane kotlety.
Ostatnio edytowany przez ivelios (2008-04-27 17:27:19)
I found an island in your arms
Country in your eyes
Arms that chain, Eyes that lie
Break on through to the other side
ivelios ma racje, a te anime z 2007 to chyba Tengen Toppa Gurren Lagann XD
ogólnie nawet jak by Nanaly została gubernatorem (jednak wątpię) Lulu nie zabił by jej (Suzaku tak bo to ****), prędzej zamkną w klatce i próbował jakoś nawrócić. Jednak myślę ze w późniejszych odcinkach otworzy ślepia i to co pod nimi będzie to masakra ^^
Edit moderatora:
proszę sobie przeczytać uważnie punkt w FAQ dotyczący wulgaryzmów.
Ostatnio edytowany przez Freeman (2008-04-27 17:47:59)
Napisy w .ass do grupy [Chihiro] są do ściągnięcia :
<<<napisy>>>
Pasują również do grupy [Zero-Raws]
Ostatnio edytowany przez mariodreamer (2008-04-27 18:34:56)
Ta grupa ssie, taki prawdziwy fastsub.
może nie jest to grupa tłumacząca dokładnie z przekładu japońskiego, ale dzięki im subom można dowiedzieć sie o co biega w anime. Wieczorem jeszcze raz sie obejrzy z subami o [gg]
Nah, po co sobie psuć rozrywkę syfiastym przekładem.
To dla tych którzy nie są w stanie doczekać się na suby od GG czy tez ECLIPSE . Niektóre zdania od CHIHIRO miały dziwaczne znaczenie coś w stylu " Ja być a ty Tarzan " . Ale masz racje ~gorczak lepiej nie psuć sobie zabawy. Tak czy siak następnym razem poczekam na skrypt od GG.
Ostatnio edytowany przez mariodreamer (2008-04-27 20:14:24)
Na stronce [gg] pojawiły sie już suby do 4 odcinka:) więc ściągać, oglądać, spoilerować
epik od gg http://ggkthx.org/Torrents/%5bgg%5d_Cod … kv.torrent
Spolier!!
a więc zobaczymy tego blondyna i naszą loli w szkole razem z suzaku hmmm, biedny roll jak lulu może być taki... cudowny:D
/Spoiler!!
Czy ja wiem, jak ktoś choć trochę łapie po angielsku i japońsku, to ten sub jest całkiem dobry
/spoiler
Ach, ty wstrętny Luluszu! Psujesz moja wizje szczęśliwego rodzeństwa! Ale odcinek diaboliczny, mrau. A nie pisałam, że na pewno wykorzysta najsłabszy punkt Rolo? Za to Lee... Naprawde mnie zaskoczył. Ja tu myślałam, że on będzie potulnym ochroniarzem swojego pana, a on tutaj takie plany wprowadza w życie.
/koniec
Lelouch nie skrzywdziłby NIGDY Nunnally, ona jest jego raison d'etre, bez niej jego życie straciłoby sens, to ona jest motorem napędzającym jego akcje. Cokolwiek czyni, planuje to z myślą o jej odzyskaniu. Nawet taki piękny kit wcisnał Rolo...
Ostatnio edytowany przez Nanami (2008-04-27 21:33:32)
Już po seansie, i przyznaje bez bicia że praktycznie przy każdej scenie krzyczałem głośne WTF!
Spoiler
A więc domysły o tym że Rolo dołączy do OBK sie sprawdziły, ale w jakim stylu!...Lulu nie tylko jest genialnym taktykiem ale i mistrzem w grze psychologicznej:) Zawsze jest 10 kroków do przodu. Teraz mając Rolo i Lee( i kto by pomyślał że Lee to taki badass:O) po swojej stronie może rozpoczynać całkiem realną wojne
Niech sie teraz głąb Suzaku pokaże w Lancelocie a zostanie zmieciony przez Rolowego Vincenta!:)
No i ta diaboliczna twarz Leloucha! aż sie cisną słowa C.C. z pierwszego sezonu - "To nie jest twarz sprzymierzeńca sprawiedliwości"
A następny odcinek - zabawa Lulu z Suzaku w kotka i myszke, ale już to wiedzieliśmy
Koniec Spoilera
Ostatnio edytowany przez Rufus Thomas (2008-04-27 21:32:03)