Nie jesteś zalogowany.
O,o Na to pudło to nawet nie zwróciłem uwagi. A z tą wnikliwością w każdy odcinek zaczynacie mnie przerażać(a może to podziw??) xD
Hehe, aktualnie jeden, dwa razy. Jak tworzyłam napiski od połowy 1 serii do jej konca, to po pare razy.
Zrzutki łapie MPC, VLC Media Playerem albo SubEdit Playerem.
Znowu troszkę odskoczę od tematu, ale czy zauważyliście jaki obszar zajmuje Imperium?? Według 2 epka obszar obu Ameryk, Japonii i Nową Zelandię, widać jednak kierunki natarcia w stronę Europy ( konkretnie Wysp Brytyjskich, czyżby zamierzali odbić dawne włości Afryki południowej i Rosji sądząc po kolorach UE ma kolor żółty i bynajmniej nie zajmuje małego obszaru, Federacja Chińska ma kolor jasnozielony, coś jest chyba nie tak bo Imperium powinno już w 2011 zajmować 2/3 świata, a obie Ameryki to za mało :P Czyżby wszechobecna imperialna propaganda:P:P Swoją drogą Mnie osobiści Imperium Brytyjskie kojarzy się automatycznie z Australią i Indiami, których jak widać w CG Imperium jeszcze nie posiadło:P:P Chociaż, drugiej strony widzimy jak Cornelia walczy z jakimiś arabskimi przeciwnikami to już sam nie wiem, niedopatrzenie twórców?? Być może, co wy o tym sądzicie??
Ostatnio edytowany przez LordCrane (2008-05-08 18:25:02)
Jak ktoś tu pisze o powierzchni krajów to pozwole sobie dać mapke ;]
.
I mały opis ;]
Red - Holy Britannian Empire
Yellow - E.U.
Gray - Chinese Federation
Cyan - Australia(?)
Green - Previously an Arab Coalition(?). Now Area 18 conquered by Cornelia (Ep. 5 Season 1)
? = Not officially revealed yet
Te informacjie znalazłem na innym forum o CG.
Ostatnio edytowany przez KieR (2008-05-08 18:29:30)
Tak patrzac na druga serie to chwilowo zatrzymali sie na niemcach( 1 czy 2 odc) ) Czyli polska jeszcze nie jest w łapach Brytyjczyków )
Heh, a mnie odcinek 5 nie zachwycił...W większości wyglądał jak typowy filer dla mnie.
Mi się za to podobał, a zwłaszcza Suzaku....no i siostra Lulusia ;] mhhh
"Apa Apa Apapa!" - Apachai Hopachai
Tak patrzac na druga serie to chwilowo zatrzymali sie na niemcach( 1 czy 2 odc) ) Czyli polska jeszcze nie jest w łapach Brytyjczyków )
Jakby dotarli do polski to by sie wycofali...zbyt duży burdel i pijaństwo;P
Mnie denerwuje w Code Geass że tylko ci Brytyjczycy wymyslili jakies specjalne jednostki ( nie liczac 1 co była w rekach Lulu w pierszej serii) Europa to nic nie ma ciekawego ^^Jakby 2 geniusze tylko mieszkały na tej planecie(ten doktorek[Brytyjczycy] oraz pani doktor[Nie wiem skad ale teraz chyba w chinach siedzi])
Czegoś nie łapie, Brytyjczycy podbijają świat z terenów USA?! WTF! to niedorzeczne.
A chińczyków nie zaatakowali z wiadomej przyczyny na każdego mecha przypada 200 luda którzy a zadanie mają rozmotywać jednostkę wroga zanim ta zacznie strzelać XD
Z tego co pamiętam to tych Niemców tłukli jako armie wspólnoty gdzieś na wybrzeżu Europy, swoją drogą dopóki się Suzaku nie wtrącił nawet wygrywali.
Czegoś nie łapie, Brytyjczycy podbijają świat z terenów USA?! WTF! to niedorzeczne.
Nie koniecznie, może to właśnie Brytyjczycy wygrali wojnę o Niepodległość USA itd. Z chęcią dowiedziałbym się czegoś więcej na temat historii świata Geassa.
Dziwniejszej jest to że Wyspy Brytyjskie wyglądają na część UE.
Ostatnio edytowany przez wariacik (2008-05-08 20:22:18)
Czekaj czekaj....Brytyjczycy podbijają świat?! To dopiero niedorzeczne!
Pani doktor jest chyba z Indii, o ile się nie mylę. ^^
"Apa Apa Apapa!" - Apachai Hopachai
Elesender napisał:Tak patrzac na druga serie to chwilowo zatrzymali sie na niemcach( 1 czy 2 odc) ) Czyli polska jeszcze nie jest w łapach Brytyjczyków )
i nie stać byłoby ich na codzienny zakup radia do mecha
btw: Wyobrażacie sobie spiąć na krótko mecha XD
Ostatnio edytowany przez Maku (2008-05-08 20:27:59)
Brytania zajmuje tereny ameryki, gdyż rewolucja amerykańska nie odniosła skutku, więc USA w ogóle nie powstało... a wyspy brytyjskie straciła na rzecz Napoleona...
jakby ktoś chciał poczytać więcej to zapraszam >>tutaj<<
Thx FAiM ;] Bardzo sie przydała ta historia swiata GEASS.
A co do wojsk Niemieckich wszystko wyjaśnia to zdanie: "The E.U. apparently organizes their military into left-wing and right-wing camps, and their forces are drawn from National Guard-style units from a member nation (i.e. the German National Guard, the Italian National Guard and the Dutch Engineering Corps)."
Ostatnio edytowany przez KieR (2008-05-08 21:27:30)
Brytania zajmuje tereny ameryki, gdyż rewolucja amerykańska nie odniosła skutku, więc USA w ogóle nie powstało... a wyspy brytyjskie straciła na rzecz Napoleona...
jakby ktoś chciał poczytać więcej to zapraszam >>tutaj<<
THX sobie poczytałem, a co do tych Niemców, t też bym sie przychylił do tezy,że walczą gdziekolwiek u wybrzeży EU ( świadczy o tym fakt, że jet tam imperialna flota, a oprócz jednostek nimieckich były też włoskie, a mundury żołnierzy wyglądały na francuskie, więc nie można stwierdzić, że to akurat Niemcy. Tak nawiasem mówiąc, to strata Wysp Brytyjskich nie jest dziwna, o mały włos, a naprawdę w czasie II wojny światowej, Niemcy zdobyli by wyspy, rząd Brytanii był gotowy uciekać i rządzić z Kanady.
Ostatnio edytowany przez LordCrane (2008-05-08 21:22:24)
jak się znajdzie jakiś fan pokroju Nanami to niedługo więcej informacji będzie na polskiej Wiki niż anglojęzycznej ^^
khadzad napisał:Elesender napisał:Tak patrzac na druga serie to chwilowo zatrzymali sie na niemcach( 1 czy 2 odc) ) Czyli polska jeszcze nie jest w łapach Brytyjczyków )
i nie stać byłoby ich na codzienny zakup radia do mecha
btw: Wyobrażacie sobie spiąć na krótko mecha XD
Polske by nie mogli podbic mechami bo zlomiarze odrazu by do akcji wkroczyli ^^
No tak, oczywiście zawsze w takim anime znajdzie się nie dociągniecie... czemu Brytyjczycy mówią po Japońsku ? =P
A odnośnie ostatniego odcinka (2 Sezon ep 5), bardzo zdenerwowało mnie zakończenie, postawili "Lulu" w ciężkiej sytuacji, i nie wiadomo co zrobi, a następnego odcinka nie ma... jakie są wasze przypuszczenia, że powie że nie zna Nanali ? Czy też przyzna się że odzyskał pamięć, i narazi siebie na konsekwencje? Pewnie to pierwsze jednak, wtedy się trochę zawiodę bo zacznie się robić drugi "Kirę" który jest w stanie wszystkich swoich bliskich poświęcić dla dobra sprawy...
Albo będzie gadał tak by Suzaku myślał że nie odzyskał pamięci, ale żeby nie urazić Nanally, albo po prostu odłoży słuchawkę i będzie udawał, że dalej rozmawia (ale znając twórców żadne z tych przypuszczeń nie będzie prawdziwe). Za to najlepsza w 5ep była Anya
Ostatnio edytowany przez berith14 (2008-05-09 10:32:56)