#1161 2008-05-26 14:01:54

Szum
Użytkownik

Odp: Code Geass: Lelouch of the Rebellion

po obejżeniu odcinka zastanawia mnie fakt: dlaczego nie było zapowiedzi kolejnego? może mam kopniętą wersję?możecie odpowiedzieć
chciałbym podziękować ludziom którzy zrobili napisy w tak krótkim odstępie czasu:)

Gela19 napisał:

Szum Jak na razie nie narzekam, chociaż fakt... ten język do łatwych nie należy, no i tani też nie jest ehh smutny ale jakoś daje radę smile

cieszy mnie to bo wiem że jest drogi bo sam jkiedyś myślałem żeby spróbować ale kwotam mnie zniechęciła; wole angielski:P

#1162 2008-05-26 14:51:51

Hybrid
Użytkownik

Cholera suzaku przestał mnie tak denerwować ostatnio, mam chyba nadzieję że uda im sie pogodzić.

Nina chętnie bym obdarł ze skóry i posypywał solą...

ŚWIETNY odcinek swoją drogą.

#1163 2008-05-26 14:54:03

LWish
Użytkownik

Poprawiłem sens zdań, bo szczerze mówiąc, niektóre naprawdę dziwnie brzmiały smile

Teraz jest już lepiej i dodane również są timingi do innych grup.

Zapraszam do pobierania:

Pozdrawiam,
LWish

#1164 2008-05-26 15:06:13

Tsukune
Użytkownik

Hybrid napisał:

Cholera suzaku przestał mnie tak denerwować ostatnio, mam chyba nadzieję że uda im sie pogodzić.

Nina chętnie bym obdarł ze skóry i posypywał solą...

Też mam takie odczucia. Suzaku zwłaszcza w tym odcinku, chyba pierwszy raz stwierdził że chciałby się dowiedzieć dlaczego Euphie zginęła. Dotychczas cały czas sprawiał wrażenie że jak tylko się dowie że Lulu to zero to go....[klnie]

A Nina...[cenzura]

Ostatnio edytowany przez Tsukune (2008-05-26 15:08:08)

"Apa Apa Apapa!" - Apachai Hopachai

#1165 2008-05-26 15:26:46

Imrahil
Użytkownik

Też Niny nie lubię, ale pewnie sporo namiesza. Jeszcze drugi sezon skończy się wysadzeniem Japonii... XD

Ostatnio edytowany przez Imrahil (2008-05-26 15:27:02)

#1166 2008-05-26 15:35:01

Shinma86
Użytkownik

Ninę na pal!!! I tak pewnie jej się spodoba XD
Odcinek bardzo dobry, klimatyczny i w dużym stopniu zmienia nastawienie widza co do niektórych bohaterów, przykładowo do Suzaku:)

#1167 2008-05-26 15:43:01

Rudyy
Użytkownik

Tsukune napisał:

Też mam takie odczucia. Suzaku zwłaszcza w tym odcinku, chyba pierwszy raz stwierdził że chciałby się dowiedzieć dlaczego Euphie zginęła. Dotychczas cały czas sprawiał wrażenie że jak tylko się dowie że Lulu to zero to go....[klnie]

a czy przypadkiem suzaku juz nie wie ze lulu to zero? przeciez tak skonczyla sie pierwsza seria, a ostatnio nawet w ktoryms odcinku jak suzaku dal telefon lelouchowi gdzie po drugiej stronie byla nanaly, to zastanawial sie w tym czasie ze lelouchowi wrocila pamiec czy nie.

#1168 2008-05-26 15:52:42

kuro_neko
Użytkownik

Rudyy napisał:
Tsukune napisał:

a czy przypadkiem suzaku juz nie wie ze lulu to zero? przeciez tak skonczyla sie pierwsza seria, a ostatnio nawet w ktoryms odcinku jak suzaku dal telefon lelouchowi gdzie po drugiej stronie byla nanaly, to zastanawial sie w tym czasie ze lelouchowi wrocila pamiec czy nie.

Suzaku wie że Lulu był Zero podczas Czarnej Rebelii ale teraz gdy Zero powrócił nie jest pewien czy ten Zero to Lulu czy ktoś inny podszywający się pod niego.

Ostatnio edytowany przez kuro_neko (2008-05-26 15:54:00)

#1169 2008-05-26 15:54:10

Kroko
Użytkownik

Nie, jeszcze nie wie.Gdyby wiedzieł to zrobił by już jakieś kroki aby go złapać/zabić. Nawet w tym odcinku było pokazane ze w czasie prac w ogrodzie cały czas sie zastanawia.

If being powerless is evil, does it mean that power is justice?

#1170 2008-05-26 16:07:51

KieR
Użytkownik

A jak wam się podobała reakcja opiekunki (ta z 1 sezonu co pod koniec dołaczyła do Zakonu), która się opiekowała Lulu i Nanaly (niestety jej imienia nie pamiętam) gdy się dowiedziała że Zero to Lulu ?:D

Ostatnio edytowany przez KieR (2008-05-26 16:08:16)

tumblr_static_bug.gif

#1171 2008-05-26 16:20:56

Nanami
Użytkownik

WR! A gdzie preview kolejnego odcinka?! A gdzie kolejny odcinek?! Ładny mi to prezent na dzień dziecka. Podobno to z powodu trzesienia ziemi w Chinach. Czyli 2 tygodnie bez nowego odcinka...

...

A sama akcja była conajmniej zaskakująca, któż by pomyślał, że Zero wpadnie na taki cudowny pomysł? Ale teraz Suzaku może być już pewien, że Lelouch to nadal Zero - jeden to jak dobrze go zna, dwa to raczej nie wiem jakim cudem Lulu miałby pojawić się w szkole.

A nie mówiłam, że akcja sie wyniesie na troche z Japonii?

Akcja owszem, naciągana, ale była wzmianka, ze takiej ilosci ludzi trudno zidentyfikować i dopiero rozpoczna ten proces po ceremonii. Z drugiej strony skąd tyle takiego materiału wzieli, masek i to nie w tak duzym przedziale czasowym. Ale dalej akcja zaskakująca. A BTW oni spodziewali się rozrób, więc jakos specjalnie nie zakazywali im wnosić różnych rzeczy, bo byłoby im to na rękę, dałoby pretekst do narzucenia jeszcze bardziej żelaznego reżimu.

Kaguya rzucająca sie w objecia Zero, nnjjeee. Zero pochlebiający Diethardowi (wie jak zmanipulować kazdego, oj wie) też njeee. Zero ujawniający swoja tożsamość swojej dawnej opiekunce - w porządku, słuszne posunięcie. Ani jednego ujęcia z CC?! Skandal! A monolog z początku przez nia mówiony żywcem z pierwszej serii. No i fajnie, że poniekąd mamy potwierdzone, że to V.V. dał geass Rolowcowi.

Nutka sympatii do Suzaku? Dziwne o_o

#1172 2008-05-26 16:21:12

Kroko
Użytkownik

Chodzi ci o Sayoko, cóż nie wyglądała na aż tak bardzo zdziwioną. Może sie czegoś domyślała wcześniej. coś mi sie wydaje że Lulu ma w stosunku do niej jakieś plany(chodzi mi o to jego spojrzenie gdy zdjoł maske)

If being powerless is evil, does it mean that power is justice?

#1173 2008-05-26 16:21:15

Zgrzyt
Użytkownik

Ona w zakonie była wcześniej... widać ją gdzieś na początku że siedzi z całą grają (z tą wynalazczynią i reporterem)
Może i ona będzie miała swój wkład smile

#1174 2008-05-26 16:30:29

almisael
Użytkownik

Obejrzałem pierwszą serię i muszę powiedzieć, że bardzo ciekawie autorzy rozstawili bohaterów na szali dobra i zła. Aczkolwiek jest to tylko pozorny miszmasz. Ciekaw jestem ilu z was dało się nabrać na białego Lancelota, wzniosłe idee i ładną bużkę Suzaku Kururugi? Posiada on wszystkie atrubuty pozytywnego bohatera, ale tak naprawdę jest najgorszym typem anty-bohatera. Brawa dla autorów za świetnie skonstruowaną postać.

Suzaku Kururugi, według mnie jest zwykłym karierowiczem, który pragnie jedynie piąć się po szczeblach wojskowej władzy i jest tego w pełni świadomy. Oczywiście ukrywa swoje prawdziwe intencje pod maską wzniosłych idei - miłości, pokoju, szacunku do życia. Nie chce rewolucji Leloucha, ale nie dlatego, że giną w niej ludzie, a dlatego, że przeszkadza mu ona w pchaniu łba w tyłki królewskich snobów imperium.

Natomiast Lelouch i jego kompania są realistycznymi postaciami w pełni pozytywnymi. Zabijają, bo takie reguły gry zostały im narzucone, a robią to w wyraźnym celu wyzwolenia kraju z pod okupacji. Nic dodać, nic ująć.

Ogólnie bardzo ciekawie zrobione anime (może oprócz paru postaci i przesadnie kolorowych strojów).

#1175 2008-05-26 16:35:15

Shinma86
Użytkownik

Sayoko była zaskoczona. Ale również niezwykle szczęśliwa. Ten uśmiech spokoju na jej twarzy mówi wszystko jezor

#1176 2008-05-26 16:41:45

Gela19
Użytkownik

No to widzę, że temat nam się rozkręcił:D co do Sayako- opiekunki Lulu i Nunally, to ona już od dawna była zamieszana w sprawy zakonu , było to pokazane w pierwszej serii nawet:) Kontaktował się z nią często ten reporter- czy mi się wydaje czy tylko ja to uchwyciłam? jezor To było po tym gdy ten Reporter zaczynał podejrzewać kim jest Zero, dla niego wszystko zaczynało się powoli układac w jeden logiczny ciąg... ale chyba nadal nie jest pewny swoich podejżeń:D.

Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.

#1177 2008-05-27 13:10:45

Nanami
Użytkownik

Sayoko już od bardzo dawna współpracuje z Zakonem, jednak nie bezpośrendio pod Zero, więc Luluś miał mały zonk, gdy ją pierwszy raz zobaczył w szeregach Zakonu. Skoro zdradził jej swoja tozsamość, to być może ma wobec niej jakieś plany co do Nunnally, w końcu chce sie dowiedzieć co się stało rok wcześniej a i Nunnally Sayoko zna i pamięta, może być ich łącznikiem.

almisael nikt w Code Geass nie jest jednoznacznie "dobry" lub "zły" a wręcz przeciwnie. Suzaku też tak mało skomplikowanego charakteru nie ma, jak wnioskujesz. Nie nalezy zapominać o wkładzie Euphie w rozwój jego charakteru. Lelouch pozytywna postacia?! Wykorzystujący ludzi z Zakonu, idący po trupach własnych braci i sióstr, a wszystko pod przykrywka dobra Nunnally, choć ona nigdy na takie coś by nie przystała? Eee.

#1178 2008-05-27 13:32:21

Zgrzyt
Użytkownik

może mi ktoś dać namiary na 8 odcinek od Zero raws? szukam i szukam i dupa : /

#1179 2008-05-27 13:36:09

sokolb
Użytkownik

sokolb.jpg

#1180 2008-05-27 14:56:33

Zgrzyt
Użytkownik

Odcinek bardzo fajny, permanentna cisza przed burzą (potencjalnych milion żołnierzy) ... I skąd te maski ? to proste Chiny nawet w uniwersum Code Geass produkują hurtowo podróbki( widać że się różnią) ... A pokojówka ma moc Otome (tak troszkę przypomina postać z MAI OTOME).... TYlko gdzie on ich przesiedli do chin ? twórcy anime zauważyli ze Suzaku jest linczowany przez fanów wiec go chcieli unormalnić (I tak to gnój)
A C.C nie było bo wkuwa scenariusz do ero sceny w nowym odcinku (^^ ).... A i przyszła mi do głowy genialna myśl... jeśli następny odcinek za dwa tygodnie będzie podwójny 40 minutowy? XD

Stopka forum

© Animesub.info 2024