Nie jesteś zalogowany.
poprawiam sie
CG nie ma prawie nic wspolnego z DN
oprocz tego ze Zero i Kira to geniusze, innych podobienstw nie ma.
Pod koniec serii peirwszej, dokladniej od pelnej aktywacji Geassa u zero i fajnej masakry w wykoniu Euphorie,
Zero stal sie prawdziwym Szalencem,
Ale ktory nadal kocha swoja siostre ... wzroszajace.
CG jest jeszcze moim pierwszym anime z mecha, sadzilem ze mechy mnie nie pociagaja, ale mylilem sie.
fajnie sie to oglada tzn te mecha rozwalki >:)
Wlasnie ciagne odcinki R2, i pewnie ogladne przynajmniej pierwszy by zobaczyc co sie stalo z wszstkimi w tej jaskini
Ostatnio edytowany przez Deviant (2008-06-05 00:09:39)
Deviant wyobraź sobie, że my czekaliśmy 8 miesięcy, by dowiedzieć się CO się właściwie stało w tej jaskini... To była masakra z czekaniem
No... zakończenie pierwszego sezonu było mistrzowskie. I potem ta dezorientacja na początku 1ep z R2
http://gamesub.pl/ -> Nie gadamy, tłumaczymy
O matko! Ja nie wiem jak mogliście wytrzymać te 8 miechów, w takim spięciu! Miałem poczekać z oglądaniem do skończenia drugiej serii, ale po tym co widziałem, chyba nie wytrzymam. Wielkie THX Nanami za napisy
Dla mnie to jakiś absurd jest, żeby dawać 20 min serii na tydzień
1 tyd. = 7 dni
1 dzień = 60h
1h = 60 min
7dni x 60h = 420 godzin
420h x 60min = 25.200 minut
Czyli co 25 tysięcy minut puszczają nam 20 minut serii. To jak chodzenie do szkoły na 2 minuty co 1 rok. Dla mnie totalna głupota.
Prawda,
pierwszy ep R2 jest jak z innej bajki,
Wprowadzilo mnie w dezorientacje, tak ze nie wiedzialem o co chodzi, i tylko co chwila bylo cos takiego ' gdzie jest k... Zero' , ' co sie stalo z Nanally' , ' jak to k... ma brata o takim h imieniu rolo !' , ' Czy ja ogladam wlasciwy odcinek' sprawdzilem az ale to byl pierwszy epek R2.
dopiero koncowka troche rozjasnila sprawe.
ale dziwne jest ze w pierwszym sezonie bylo tylko dwa geass min Moa i Zero/Lulu mozna jeszcze policzyc C.C, wiec trzy.
A w R2 nagle KAZDY MA GEASS!
i domyslam sie ze to chyba sprawka tego dupka V.V co porwal takze Nanally
Rycerze okraglego stolu
Bron na bogow
zapowiada sie ciekawie, bardzo ciekawie
Nakoniec mzoe napisze ze R2 jest na wyzszym poziomie trudnosci
ze wzgledu na trudniejszych, bystrzejszych, grozniejszych przeciwnikow
to juz nie ta sielanka z pierwszej czesci
Zwróć uwagę na tytuły pierwszych odcinków pierwszej i drugiej serii... Całkiem podobne, nie? Nie martw się, geassów trochę przybywa, ale to pewnie po to, by Lulu taki wyjątkowy się nie wydawał. Jednak na szczescie nie zrobili tak, że na lewo i prawo są rozdawane.
Fakt... Geassów jest coraz więcej, ale tak jak powiedziała Nanami- ten zabieg miał na celu sprawienie że Zero nie jest taki wyjątkowy, jedyny i niepowtarzalny
Jest geniuszem więc będzie musiał sobie jakoś z nimi poradzić:)
Mnie zastanawia jedna rzecz, dlaczego Suzaku tak reaguje na C.C.? Wygląda to tak jakby mieli jakies powiązania... nawet w pewnym odcinku wyglądało to tak jakby miał mieć Geass...
Mam tylko nadzieję, że takiej mocy nie posiądzie...
Co do wydarzeń w jaskini na końcu r1 apotem pierwszy odcinek r2 to chyba każdy był zdezorientowany i ciężko było połapac na poczatku o co chodzi. Zwłaszcza ci mieli ciezej którzy musieli 8 miechów czekac na rozstrzygnięcie akcji w jaskini
Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.
Dzien w ktorym narodzil sie diabel
Dzien w ktorym przebudzil sie demon
choc zapewne translacja w przypadku eclipse mzoe byc inna od tej z gg
wiec mozlwie ze demon to diabel to demon
Wszystk ozalezy kto tlumaczy i jak zinterpretuje
obiscie Demon lepiej pasuje
So,So
Dzien w ktorym sie narodzil demon
Dzien w ktorym przebudzil sie demon
Tak jakby przeznaczenie zatoczylo kolo i wszystko zaczynalo sie od nowa ale na nowych zasadach,
~Nanami bardzo dobre spostrzeżenie
~Gela no co TY przynajmniej mieli 8 meichow na powtorki hje hje
A ta reakcja Suzau na C.C byla w odcinku w ktorym euphie miala na stadionie oglosic ustanowienie niezaleznego administracyjnie sektora japonskiego...
CC byla sama zaskoczona ze Suzaku ja widzi, tzn. ze ona potragi sie ukrywac przed oczyma ludzi i bycwidoczna tylko dla Zero/Lulu,
Ona powiedziala cos w " czyzby on... "
Ale watpie by mial geassa, bo to psychol co bylo widac w R1.
Ostatnio edytowany przez Deviant (2008-06-05 11:39:30)
Deviant Zauważ że nawet początki tyc odcinków z serii sa podobne... Lulu w r1 idzie grac w szachy z jakimś tam kolesiem... i w r2 tak samo... i tu i tu wygrywa. A potem zaczyna się walka, i Lulu zostaje w nią wciągnięty.
mi sie wydaje ze Lulu lubi grac w szachy a to ze na poczatku r1 i na poczatku r2 gra w szachy, to przypadek
Ostatnio edytowany przez Deviant (2008-06-05 13:56:31)
A dla mnie nie jest to przypadkiem, ponieważ Lulu/zero traktuje ludzi jak pionki... i każda bitwę rozgrywa dzieki wymyślaniu nowych strategi, a pole walk jest dla niego jak szachownica. I to że Code Geass zaczyna się od partii szachów w której lulu zwycięża i w dodatku ratuje tego staruszka, nie jest dla mnie przypadkiem tylko zapowiedzią. Zaczyna grać w połowie już rozegranej partii, wydaje się że nie ma szans na wygraną, a jednak, mimo braku nadziejii Lulu zwycięża.
Dla mnie to jakiś absurd jest, żeby dawać 20 min serii na tydzień
1 tyd. = 7 dni
1 dzień = 60h
1h = 60 min
7dni x 60h = 420 godzin
420h x 60min = 25.200 minutCzyli co 25 tysięcy minut puszczają nam 20 minut serii. To jak chodzenie do szkoły na 2 minuty co 1 rok. Dla mnie totalna głupota.
przepraszam za offale nie daje mi spokoju to że mamy tutaj forumowicza który żyje 60 godzin dziennie [cytuj]1 dzień = 60h
może coś się z zegarkami stało?ja o czymś nie wiem?8-D
Dzien w ktorym sie narodzil demon
Dzien w ktorym przebudzil sie demonTak jakby przeznaczenie zatoczylo kolo i wszystko zaczynalo sie od nowa ale na nowych zasadach,
~Nanami bardzo dobre spostrzeżenie
Kij, czy diabeł czy demon czy co jeszcze innego Mi chodziło o narodził się i przebudził się
Szachy nie są takim przypadkowym nawiązaniem, cały swiat CG to jedna wielka szachownica, a Lulu sam moze sobie jeszcze nie zdawać sprawy, że może to nie on jest graczem a sam jest pionkiem...?
Co do Suzaku, to to ze ja widzi moze miec związek z tym, że C.C. już wcześniej używała na nim swoich mocy, tuż przed tym kawałkiem w jaskini (gdy Lulu poznaje jej prawdziwe imię) w pierwszym sezonie.
Ostatnio edytowany przez Nanami (2008-06-05 17:43:10)
Jeśli chodzi o podobieństwa DN i CG, to sądze że tu bardziej można porównać głównych bohaterów
Zarówno Lulu jak i Raito to uczniowie którzy dostają jakąś moc i używają jej do stworzenie "idealnego świata". Obydwoje ukrywają swoją tożsamość i występują pod pseudonimem. Obydwoje też są nadzwyczaj inteligentni.
Tak czy inaczej mi osobiście po paru odcinkach CG zaraz mi sie skojarzyło z DN ^^
<KieR> robotic notes bylo niezle
BTW
Wiadomo cos o wydaniach DVD CG R1 ?
czy sa na nich jakies extra dodatkwoe sceny ktore byly wyciete w wersji TV ?
skad je dorwac ?
Wiem, że wydano bonusiki zwane Picture Bookami. Są one wszystkie dostępne w sieci. O wyciętych scenach nic mi nie wiadomo. Może dadzą jakiś wzbogacony film podsumowujący pierwszą serię.
Z tego co pamiętam, jest tam parę dodatkowych scen, ale chyba w ostatnim epku. Ponieważ jeśli dobrze pamiętam nieźle się gimnastykowałem żeby dopasować napisy z ansi do dvd-ripów. A i jeśli ktoś chce Code Geass R1 Wide Screen w dvd-ripach, to klikać tutaj. Co prawda tylko 2 seedy, ale powinno dać rade ściągnąć.
Ostatnio edytowany przez Dymek (2008-06-05 23:39:37)
Po co skoro są "prawie" idealnie dopasowane napisy Krustego do pięknego chińskiego DVD-RIP'a grupy KPDM
http://www.mininova.org/tor/1210355
EDIT:
Mnie interesuje bardzo kto jest 1-szym rycerzem. suzaku bardzo chce nim zostać by dostać jedną z krain (Area 11) jednak to wiąże sie chyba z przejęciem stanowiska po pierwszym, najsilniejszym rycerzu.
Widząc jak kolejna seria się wlecze to można pomyśleć, że też nie skończy się nawet na R3 a pod koniec mechy dostaną takiego kopa, że będą biegać po galaktyce i rzucać planetami jak w Gurren Lagann
Ostatnio edytowany przez Kisiel (2008-06-06 02:17:39)
Ogladnolem do 8 epka r2 i moja opinia: seria nierowna. Poczatek kicha ogladajac kilka pierwszych epkow nonstop mialem mysl "hmm Zero to prawie jak Kira DN". Pozniej troche lepiej, ale mocno wkur.... mnie fakt ze to wojna, terrorysci masa strzelania i 95% kolesi zawsze sie katapultuje, odrazu mi sie Hulk animowany przypomnial tam nigdy nikt nie ginal Tak od bodajze 20 epka zaczyna byc o wiele lepiej sama koncowka nawet niezla i druga seria w miare niezle sie zaczela. Niestety Clamp wylazi drzwiami i oknami ja tego nie trawie, moja ocena 5/10, gdyby nie Clamp mogloby to byc bardzo dobre anime tak na 8-9/10
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2008-06-06 04:14:00)
ara ara...