Nie jesteś zalogowany.
Odcinek bardzo dobry i jak zwykle przesycony akcją. Szkoda tylko, że pewien moment w 4 minucie trwał zaledwie 30 sekund Co do partii szachów, to fakt, lipe lekką odwalili. Na pewno szachistów takie rozplanowanie figur mocno razi... (Zastanawiam się jakim cudem Lelouch i Schnizel przekształcali sobie z ujęcia na ujęcie figury... czyżby podochodzili do końca pionkami? xD ) Przyglądając się owej partii człowiek myśli, że zgłupiał. Nie wiem czemu potraktowano to tak po macoszemu. Mało jest gotowych gambitów?! ;D Ci, co w szachy nie grają, z pewnością nawet tego nie dostrzegą - lepiej dla nich. Ciekawie się odcinek kończy. Zero ryzykuje na coraz większą skale, (już nie chowa się za plecami innych, tylko sam bierze udział we wszystkich akcjach) lecz pewnie wkrótce się na tym przejedzie.
Mi się odcinek podobał, aczkolwiek wkurzyła mnie okularnica Nina... myśli że Pana Boga za nogi złapała...;/ wozi się jak taczka z gnojem u boku Schneizela, i jedzie po Mili i Kallen...po Suzaku to niech sobie jeździ, ale sama nie jest lepsza...Za kogo ona sie uważa?! Szkoda że jej nikt nie walną, tak by jej ten łeb z płucami odpadł.
Wiedzialem ze ktos, no napewno dizewczyna zjedzie Nine za to ze sie pojawila i ze wogole istnieje.
Znacznie lepiej bylo by gdyby wyjeba..la sie w kosmos juz podczas wlaczania prototybu w czasie czarnej rebelli,
anizeli miala psoc krew.
Dodam tylko ze ona wyglada jak PSYCHOLKA
[URL=http://img84.imageshack.us/my.php?image=29416173wu2.jpg][/URL]
Ostatnio edytowany przez Deviant (2008-06-12 11:30:57)
Odcinek fajny, choć myślałam, że ta białowłosa dziewczynka będzie zakładniczką, nie Zero, a Brytanii. Zero chce przejąć Republikę Chińską w sposób bardzo gwałtowny i zamiast jednego wroga, będzie miał dwóch. A sprzymierzeńcy gdzie?
A co do Niny... Ta biedna masturbująca się dziewczyna wciąż jest idiotką (bądź wariatką - to chyba lepsze określenie), która powinna zniknąć z tej serii, bo doprowadza mnie do łez nieszczęścia... "Euphie to! Euphie tamto! Euphie! Euphie!". Jest drugą postacią, którą nie znoszę. Pierwszą jest Suzaku - ma poczucie sprawiedliwości. Niby taki dobry i czuły, ale sam sobie zaprzecza zachowaniem - mam nadzieję, że ktoś ich w końcu tam zabije xD
ta dam ^_^
[URL=http://img165.imageshack.us/my.php?image=cglolifg0.jpg][/URL]
Ostatnio edytowany przez Deviant (2008-06-12 14:11:30)
~Deviant..
Głupie to :]
A ja odnoszę wrażenie, że to był zwykły wybieg, żeby zszokować obie strony. Po akcji Zero się dogada z kataniastym i będą przyjaciółmi, gdy oficjalnie będą uważani za swoich wrogów. W ten sposób rozwiąże się również kwestia Eunuchów (śmierć im!!!). Oczywiście to tylko moje własne spekulacje:P
Kliknij dla mnie http://r5.bloodwars.interia.pl/r.php?r=35262
~Deviant..
Głupie to :]
mozliwe ^_^
A ja odnoszę wrażenie, że to był zwykły wybieg, żeby zszokować obie strony. Po akcji Zero się dogada z kataniastym i będą przyjaciółmi, gdy oficjalnie będą uważani za swoich wrogów. W ten sposób rozwiąże się również kwestia Eunuchów (śmierć im!!!). Oczywiście to tylko moje własne spekulacje:P
O, takie rozwiązanie mi się podoba
a okaze sie ze i tak bedzie inaczej
Ostatnio edytowany przez Deviant (2008-06-12 19:09:26)
Okaże się że Zero albo zabije Xing ke albo go z geassuje a pomoże mu w tym Rollo i możliwe że wtedy obydwoje zniszczą Oranżowego chłopczyka... bo wydaje się że to będzie groźny przeciwnik dla Zero/Lulu... Ale V.V. tez jest zaniepokojony:P więc widać że działania Lulu przysparzają im większych problemów niż mogli sobie założyć.
Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.
maly off topik zwiazany z seria pierwsza.
wersja ktorej grupy jest najlepsza
KPDM CODE GEASS DVDRIP H.264_AC3 01-25 MKV
[Taedium]_Code_Geass_-_01-25_DVD_[720x480][x264_&_HE-AAC] 720x480
[BakaWolf]_Code_Geass_S1_01-25.DVD(H.264_AAC)_[Complete] 848x480
czy moze sa jakies inne wersje grup ? lepsze ?
sprawdzilem tez relka [Rakuen] Code Geass - Hangyaku no Lelouch , ale okazalo sie ze suby za w francuskim, ale obraz mialo dobry bo 1024x576
co do kpdm tosciagam 1 odc w ciebno bo nie wiem jaki to ma res,i czyjest kompletne tzn jest opening i ending.
czymzoe ejst tez gdzies wersja uncensored, uncut ... nawet jesli bedzie to link do sklepu online, to kupie bez wachania taka uncut/uncensored wersje ^_^
każdy DVDrip jest uncut...
co do Taedium, to nie ma w nich zapowiedzi next epów... a w BakaWolf już są...
zresztą i tak w obu tych releasach jest tłumaczenie gg...
a KPDM to chyba chiński sub...
Bakawolf, wszystko bylo by dobrze gdyby dranie nie wycinali OP i ED w kazdym epku. Buuu , ale jako jedyni daja zapowiedzi next epka...
Taedium, sa OP i ED, tylko zamiast zapowiedzi nastepnego epka jest chyba jakis ekranik z krzaczkami... Buuu
KPDM, mam 1 epek, sciagam jeszcze jeden by sprawdzic, ale oprocz krzaczkowatych subow, je OP i ED, brak tylko zapowiedzi next epka... i ekran z krzaczkami...Buuu
i nadal nie wiem co brac...
z jakiegoś powodu BakaWolf dało readme w swoim torrencie...
użyli oni tzw. 'ordered chapters', które polega właśnie na tym, że op i end jest osobno, a przy odtwarzaniu mamy cały ep... jednak działa to tylko z Haali... w readme masz jak to włączyć...
btw. w pierwszym epie nie było zapowiedzi...
~FAiM, a no widzisz, ja olalem sciahanie readme i tych osobnych openingow, bo przyznam sie sazilem ze sa to jakies extrasy.
ale ze tak to, juz zassysam readme i opening
Oblukałem odcinek...i ogólnie fajny jednak zdziwiło mnie postępowanie Zero. No bo zamiast przyłączyć się do osób przeprowadzających zamach stanów, postanowił stanąć na przeciwko ich wszystkich hmmmm
I w ostatecznym rozrachunku może być jednak troszkę niedopatrzeń.
A najważniejsze jest to ze Brytyjczycy do banda Lolifanów błeeeeee zabij ich ZERO huraaaa
[URL=http://img50.imageshack.us/my.php?image=beznazwy1ee6.jpg][/URL]
Nie chcę wyjść na dziwaka ale jak by zamiast Lulu była Lulka było by super XD
[URL=http://img291.imageshack.us/my.php?image=yyyyem4.jpg][/URL]
A i taki smaczek z przyszłego odcinka XD
[URL=http://img137.imageshack.us/my.php?image=hihitt2.jpg][/URL]
ten drugi z Lulą nawet fajniutki
chcialbym zobaczyc jakby to wygladalo w anime, w akcji
hehe ^_^