Nie jesteś zalogowany.
może mi ktoś wyjaśnić........mam neostrade 512 a jak ściagam gry przez torrenta to mam transfer 15 kb/s....czemu tak jest idzie to jakos poprawić ??
malo seedow?
no właśnie nie jest porówno prawie że 20 seedów i 25 peerów
malo seedow?
No właśnie, to chyba tylko jedyny powód, a jakiego programu do torrentów używasz? Sprawdź czy nie ograniczyłęś sobie maksymalnej wartosci ściagania np. do 15KB.
używam bitlorda i mam wszędzie zaznaczone bez limitu
osobiscie uzywam bitcomet'a, program zastrzega sobie ze aby pobierac urzytkownik musi cos wysylac. Przykladowo jelzei predkosc pobierania masz ustawiona na:"bez limitu" a wysylania na:3kB/s to nie masz nawet co marzyc o szybkim pobieraniu. U siebie(neo512) mam ustawione pobieranie na:"bez limitu" a wysylanie na: 17kB/s. Na tych ustawieniach, bez problemu, wykorzystuje lacze(ok98% gdy pliki sa dobrze seedowane).
Powodem moze byc rowniez slaba przepustowosc polaczenia. Np: linia moze byc przeciazona, lub po prostu wolna. U siebie, na wsi, polaczenie telefoniczne(zakladane w 97') wg. mojego znajomego pracujacego w TP, mialo transmisje troche ponad 300kb/s(mozliwe ze to byly bajki, nigdy tego nie potwierdzalem) wiec na 512 byloby wykorzystywane tylko ~59%lacza. Ma ktos moze informacje na ten temat?
Ostatnio edytowany przez wiluS (2006-11-06 17:50:29)
jedyne co jest dobre w neo to zawsze zapewniaja maksymalna przepustowosc; chodz jezeli masz router bezprzewodowy (podzielona neo) to moze byc wina przeszkod na drodze sygnalu.
EDIT: jak wspominal @wiluS dodatkowa wada jest to iz neostrada to usluga ADSL a jak wiadomo ta technologia nie zapewnia jednoczesnego wysylania i pobierania z maksymalna przepustowoscia dlatego tez nalezy ograniczac wysylanie (np. NetLimiter) aby cieszyc sie maksymalna przepustowoscia dla pobierania.
Ostatnio edytowany przez shinma (2006-11-06 17:46:45)
shinma dobrze prawi, upload zapycha download. Dlatego zawsze nalezy pare kb zostawic "luzu" w uploadzie. Ja mam ustawione wysylanie na 10kb a pobieranie max i bardzo czesto mam maxymalny transfer ~60kb.
obaj panowie dobrze mowia ja tez mam neo i mam tak ustawione ze upload mam na 10 kb inaczej sie dusi uzywam bitspirita polecam ci także ten program zmienisz sobie nim liczbe polaczen bo bez tego ani rusz
xp-AntiSpy.exe
ja mam 2024 i z pt czy fl mam prawie zawsze max czyli mam dobrze
ja mam neo 256 i spokojnie bitcomet'em ciagne pliki od 15-30 kb/s
na routerach neo tz livebox czy innych moze to roznie chodzic. (sprawdzalem u kilku kolegow i powiem ze u 1 na 3, torrent i emule dzialaly poprawnie, nie wiem czym to bylo spowodowane)
firewall moze blokowac, ustawienia torrenta (ograniczenie wysylania/odbierania)
jedank z doswiadczenia wiem ze 20 seedow zupelnie wystarcza na moim łaczu do osiagniecia nawet 40 kb (czasami sie zdaza)
Ostatnio edytowany przez Haysahi (2006-11-06 18:30:01)
Shinigami ga jigoku kara mai modotte kitta ze!
może mi ktoś wyjaśnić........mam neostrade 512 a jak ściagam gry przez torrenta to mam
transfer 15 kb/s....czemu tak jest idzie to jakos poprawić ??
Sciagasz gry ? a wiesz ze to piractwo i mozna za to pojsc do wiezienia ?
Arunis napisał:może mi ktoś wyjaśnić........mam neostrade 512 a jak ściagam gry przez torrenta to mam
transfer 15 kb/s....czemu tak jest idzie to jakos poprawić ??Sciagasz gry ? a wiesz ze to piractwo i mozna za to pojsc do wiezienia ?
uczciwy bez skazy sie znalazl kazdy kto ma neta cos piraci niema swietych tylko jedni troche mniej a drudzy wiecej pochwal sie ile zaplaciles za winde to pogadamy
a po zza tym neo 512 to smiech nia ani gier ani filmow nie da sie sciagac bo to idzie jak krew z nosa i caly tydzien trzeba czekac wiem bo 1 miesiac mialem
uczciwy bez skazy sie znalazl kazdy kto ma neta cos piraci niema swietych tylko jedni troche mniej a drudzy wiecej
pochwal sie ile zaplaciles za winde to pogadamy
Pudlo!, nie uzywam windowsa, mam wszystkie programy i gry legalne :>
tia i dobrze
i na wszystkie filmy do kina chodzisz? i wszystkie plyty w empiku kupujesz? manga tez legal u ciebie? anime tez legal? stary nic tylko cie podziwiac <respect>
a bilet w autobusie tez zawsze masz a moze masz auto predkosci nie przekraczasz? normalnie istny aniol
widac ja czort niedobry (precz z giertychem)
i dodam cos do tematu zeby nie bylo
cfosspeed sobie sciagnij ale to platny program jak windows <podobno tez platny> wiec nie wiem czy ci doradzac ja tam roznicy nie widze choc gro ludzi reklamuje moze ci pomoze sprawdz
Warto wejść na jakieś prywatne trackery, tzn. np. polish tracker (potrzebne zaproszenie), torrent bytes (bardzo trudno się zarejestrować), Bitsoup (tu już można próbować) i torrent.net.pl (tu też można próbować). Z nich szybko się ściąga, ale trzeba utrzymywać wysokie ratio.
Ja osobiście jeśli coś pobieram przez torrent to używam BitTorrent 4.24.0 i jestem z niego w pełni zadowolony. Kiedyś pamietam, ze nie wiem jakim cudem przez kilka sekund mialem transfer 60 kb/s na neo 256 ...
Saeroth to jak masz wszystko legal to pewnie sprzedajesz na psy tych co nie maja wracając do tematu ja mam neo 512 i używam bitcometa i mam transfer od 5 do 30 kb ale najczesciej to ok 5 kb wydaje mi sie ze to malo
Saeroth to jak masz wszystko legal to pewnie sprzedajesz na psy tych co nie maja wracając do tematu ja mam neo 512 i używam bitcometa i mam transfer od 5 do 30 kb ale najczesciej to ok 5 kb wydaje mi sie ze to malo
5kB/s to bardzo malo, ja w takim momencie bym sobie odpuscil sciaganie.
Pudlo!, nie uzywam windowsa, mam wszystkie programy i gry legalne :>
apropo legalnosci: hehehe
aha, juz przystapilem do malych testow[kombinuje], wyniki podam niebawem...
Lol, to skąd ty ściągasz? Trzeba jeszcze pod uwagę wziąć nie tylko liczbę seedów/peerów, ale również to jaki upload mają te seedy.
tia i dobrze
i na wszystkie filmy do kina chodzisz? i wszystkie plyty w empiku kupujesz? manga tez legal u ciebie?
anime tez legal? stary nic tylko cie podziwiac <respect>
a bilet w autobusie tez zawsze masz a moze masz auto predkosci nie przekraczasz? normalnie istny aniol
Dawno nie bylem w kinie, nie ma zadnych fajnych ostanio :/
Plyt nie kupuje w empiku, zamawiam w www.metalopolis.pl , filmy w e-dvd.pl, mam wiele mang ktore sa
dostepne w polsce , mam wiele anime ktore tez sa dostepne w polsce, kilka lat temu jechalem na gape w
autobusie i kosztowalo mnie to 70zl od tamtej pory ani razu nie jezdzilem }:>
Saeroth to jak masz wszystko legal to pewnie sprzedajesz na psy tych co nie maja
wracając
Uwazaj bo Ci zylka peknie i bedzie nieszczescie !, widzisz mialem prace i dosc zarabialem aby bylo mnie
stac na conieco :> , programy i gry darmowe wiec legalne...