Nie jesteś zalogowany.
Tak wygląda top 10 w roku 2018 (pod względem sprzedaży):
1. Dragon Ball Super
2. Jaco
3. Battle Angel Alita
4. Atak Tytanów
5. One-Punch Man
6. Boruto
7. Berserk
8. Death Note: Another Note
9. Klasa skrytobójców
10. One Piece
Alita radzi sobie lepiej, niż wszyscy zakładali. Daje pewnie do myślenia wydawnictwu, czy na pewno nie warto robić wznowień/serii, które kiedyś były sprzedawane, ale przerwano ich wydawania. Jak widać, można z tym wyjść bardzo na plus. Najbardziej mnie tu chyba szokuje ta 2. pozycja
Tak wygląda top 10 w roku 2018 (pod względem sprzedaży):
1. Dragon Ball Super
2. Jaco
3. Battle Angel Alita
4. Atak Tytanów
5. One-Punch Man
6. Boruto
7. Berserk
8. Death Note: Another Note
9. Klasa skrytobójców
10. One PieceAlita radzi sobie lepiej, niż wszyscy zakładali. Daje pewnie do myślenia wydawnictwu, czy na pewno nie warto robić wznowień/serii, które kiedyś były sprzedawane, ale przerwano ich wydawania. Jak widać, można z tym wyjść bardzo na plus. Najbardziej mnie tu chyba szokuje ta 2. pozycja
Nie dziwie się polskim wydawnictwom, że nie chcą jakiś porządniejszych produkcji wydawać, skoro ta lista wygląda w taki sposób.
Skąd ta lista?
Mnie Jaco też dziwi, ale teraz już wiadomo, skąd szansa na więcej mang Toriyamy w przyszłości.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Mnie tam ciekawi gdzie kolejne tomy Driftersów, bo jeszcze trochę i będą trzy do tyłu, co jest naprawdę niezłym osiągnięciem biorąc pod uwagę tempo w jakim pracuje Hirano sensei
GG: 1677958
Mnie tam ciekawi gdzie kolejne tomy Driftersów, bo jeszcze trochę i będą trzy do tyłu, co jest naprawdę niezłym osiągnięciem biorąc pod uwagę tempo w jakim pracuje Hirano sensei
Nie opłaca im się powtarzać procesu kupowania licencji na każdy tom, więc czekają aż się ich nazbiera by za jednym zamachem kupić kilka.
Informacje odnośnie Sailorek:
1. Eternal Edition jest praktycznie nie do wydania, problemem jest użycie farby na okładce imitującej brokat - jest ona niedozwolona w EU (wiemy, że niemiecki Egmont zapowiedział tę edycję, ale z Japonii wiemy, że nadal nie mają akceptu na druk).2. Jest za to szansa na wydanie New Edition w powiększonym formacie z kolorowymi stronami, czyli różnice byłyby takie:
-Inne okładki (ilustracje niżej)
-12 tomów serii głównej zamiast 10 (historie dodatkowe i Sailor V będą miały po 2)
-papier biały zamiast kremowego
-cena za tom: 31,5 zł (około 250 str) zamiast 50-56 zł (za 300 str)
Jeszcze czekamy na akcept, ale powinno być ok.Pokaż spoilerPokaż spoilerPokaż spoiler
Czyli po tylu latach w końcu się poddał i wydadzą trochę starszą wersję - ale i tak nowszą w porównaniu do tego co kiedyś wydali.
Kodansha za ten wieloletni trolling.
Ale jedno mnie zastanawia. Kodansha wydala też Sailorki w okładkach Perfect Edition, ale w wersji budżetowej (bunko collection), czyli bez skrzydełek, brokatu etc.
http://sailormoon-official.com/comics/cat287/_7_8.php
Tego nie mogą?
Może warunkiem jest też wydanie wersji wysokobudżetowej?
Również się zastanawiałem czemu nie mogą tego wydać jako normalne wydanie bez tych wszystkich bajerów.
Bunko Collection jeszcze w Japonii wychodzi, a do tego jest to format kieszonkowy - a Endriu chyba od początku celował w format powiększony.
W sumie sam bym zapytał o to na forum waneko - ale nawet nie pamiętam czy mam tam konto .
A tutaj porównanie wszystkich japońskich wydań.
Ostatnio edytowany przez FAiM (2019-01-10 21:33:18)
Komuś wysłali już?
Pokaż spoiler Alita tom 2
O kurła, w totka wygrałeś?
Widzę wielkie zmiany w domu.
Nie bądź zbyt hardy, życie krótko trwa,
A los twój marny, co przeznaczył, to ci da.
Nie bądź zbyt hardy...
Hunter Killer napisał:Komuś wysłali już?
Pokaż spoiler Alita tom 2O kurła, w totka wygrałeś?
Widzę wielkie zmiany w domu.
Alite bardzo lubię, ale nie biorę hurtowo
‼️PYRKONOWA NOWOŚĆ‼️
⭐"Tensei Shitara Slime Datta Ken" MANGA⭐
proponowany polski tytuł (roboczy):
⭐"Odrodzony jako glut"⭐Nieco zgorzkniały pracownik korporacji kończy swój ziemski żywot w wyniku ataku nożownika. Jednak zamiast odejść w nicość odradza się w magicznym świecie, rodem z japońskich gier RPG jako glut. Powrót do życia jako najsłabsza istota w nowym świecie może przysporzyć sporo kłopotów i prowadzić do zabawnych sytuacji. Szaloną przygodę czas zacząć!
Do każdego tomu w pre-order będą dodawane gratisy, może to być:
-plakat
-booklet
-zakładka
-przypinka
i wiele innychPREMIERA: 26 kwietnia 2019
format: A5 z obwolutą
cena okładkowa: 25,20 złpre-ordery:
http://www.mangarden.pl/pl/c/Tensei-Shi … ta-Ken/919
Why manga, why?!
Bo dzisiejsza "młodzież" nie potrafi czytać, temu wolą wydać mangu
Mammoth napisał:Why manga, why?!
Bo dzisiejsza "młodzież" nie potrafi czytać, temu wolą wydać mangu
JPF nie jest chętnie ogólnie do wydawania LN - wielokrotnie to podkreślali. Planują LN tylko od serii, których wydawali/wydają mangi.
Swoją drogą... Dobre to?
Nvm.
Znałem to z angielskiego tytułu. Poczytam o wersji mangowej, ale może mnie zainteresuje...
Ostatnio edytowany przez Hunter Killer (2019-02-14 19:07:42)