#41 2006-11-29 17:09:50

GhostofOrion
Użytkownik

Odp: Air TV kompletne rozczarowanie

Kurna ludzie tak sobie czytam te posty i w myśl zasady " o gustach sie nierozmawia" radził bym rozmowe zakończyć. No bo o czym my tutaj gadamy ? Jedni starają się przekonać drugich o wyższości ich opini ale ani fani Air'a ani jego (jej?) przeciwnicy swojej opini niezmienią. Tak więc co najwyżej każdy z nas może opowiedzieć się za któromś ze stron i na tym koniec. No to tyle, życze powodzenia w rozwikłaniu tego problemiku.

#42 2006-11-29 17:44:43

Aizen
Użytkownik

Zgrzyt napisał:

LOL. Czyli nie nic dziwnego w naiwności, zachowaniu emocjonalnym na poziome 6 latka.
A ty sam spotkałeś się w życiu z tak sztucznymi rozmowami. BO prawda jest że NIKT tak nie mówi( chyba że pomyliło mu się anime z życiem ale to już inna bajka). Słowa, dialogi, sytuacje (chodzi o te pozbawione nadprzyrodzonych pierdół) są dość realistyczne? Zobacz Ningen Kousaten czy Koi Kaze  a realistyczne zachowanie w anime diametralnie dla ciebie nabierze innego znaczenia

Zachowanie emocjonalne na poziomie 6 latka powiadasz? A cóż tam takiego było? Skąd wiesz że NIKT (generalizacje rulez[hehe])tak nie mówi?
Sytuacje są realistyczne . Żadnego z powyższych tytułów nie widziałem , może kiedyś zobaczę. Coś jeszcze? hehe

GhostofOrion napisał:

Kurna ludzie tak sobie czytam te posty i w myśl zasady " o gustach sie nierozmawia" radził bym rozmowe zakończyć. No bo o czym my tutaj gadamy ? Jedni starają się przekonać drugich o wyższości ich opini ale ani fani Air'a ani jego (jej?) przeciwnicy swojej opini niezmienią. Tak więc co najwyżej każdy z nas może opowiedzieć się za któromś ze stron i na tym koniec. No to tyle, życze powodzenia w rozwikłaniu tego problemiku.

Według mnie mamy tu do czynienia z radosną wymianą poglądów a nie przekonywaniem o wyższości opini.
Nikt nie musi zmieniać swego zdania bo i po co ? smile

PS sorki za dwa posty , troszkę mi się namieszało z editem , jakby co zgłosiłem ten post do usunięcia oczkod
Ewentualnie jakiś modek mógłby je scalić bo ja nie mam takowej opcji smile

Ostatnio edytowany przez gracol (2006-11-29 18:51:12)

#43 2006-11-29 19:40:17

Zgrzyt
Użytkownik

Aizen napisał:

Zachowanie emocjonalne na poziomie 6 latka powiadasz? A cóż tam takiego było? Skąd wiesz że NIKT (generalizacje rulez[hehe])tak nie mówi?
Sytuacje są realistyczne . Żadnego z powyższych tytułów nie widziałem , może kiedyś zobaczę. Coś jeszcze? hehe

1) Misuzu zachowywała sie jak dziecko.I tu nie chodzi o to co jej pamięć zanikała i się cofała ,żeby było śmiesznie każdy w anime tak sądził i dodawał do tego że ona jest dziwna).Sytuacje są realistyczne ..ALE JAKIE ?KTÓRE? PYTAM SIĘ CIEBIE! może ta Gdzie ta siostrę od lekarki opętał duszek (tej babki co się poświęciła dla syna) czy może motyw z Michiru(którego wypełni nie kapuje)
2) stąpam po tej ziemi już troszkę czasu i wiem co nieco o życiu, przytrafiały mi się chwile dobre i złe, dziwne i surrealistyczne ale jednak za Japonię takiego wzorca/schematu zachowania nie widziałem i jednak jest on tak realny jak premiera DB: AF w 2007 roku

#44 2006-11-30 00:19:17

Aizen
Użytkownik

1)Doprawdy Zgrzycie ...czyli czepiasz się wątków nadprzyrodzonych? A wiesz Ty co się działo w Fate Stay Night ?(lepiej tego nie oglądaj hehe)
Misuzu dźwigała na sobie kilkusetletnią klątwę która ją izolowała dosyć skutecznie od otoczenia , to że mimo wszystko potrafiła cieszyć się życiem zamiast zamknąć się w sobie i marudzić jaki ten świat jest be, zasługuje na podziw .
Była radosna i spontaniczna poprostu smile
2) Hmm brachu to jest argument z cyklu nie byłem nigdy we Francji więc nie wierzę w istnienie wieży Eiffla (tak to się pisze? hehe), to że Ty czegoś nie widziałeś nie znaczy że to coś nie istnieje smile

PS Dzięki Ci imć modku lub adminie za scalenie mych powyższych wypowiedzi:)

Ostatnio edytowany przez Aizen (2006-11-30 00:20:30)

#45 2006-11-30 00:26:23

Zgrzyt
Użytkownik

1) Ale widzisz nie umiesz wskazać tych scen/motywów w których uświadczę tego realizmu sytuacji jak i zachowań, a Fate Stay Night widziałem i ono mi się bardzo podobało ale Air i Fate Stay Night to dwie różne sprawy.
2)Byłem w francji i wielu innych krajach smile )Czyli z tego wynika że ty uważasz te zachowanie za realistyczne choć nigdy się z czymś takim nie spotkałem (i się pewnie nie spotkasz), a uparcie wierzysz że to jest realne(to tak jak by NEO uważał ze matrix to prawda)(Byłem w Francji i wielu innych krajach smile )

#46 2006-11-30 00:30:45

Aizen
Użytkownik

1)Wszelkie zachowania międzyludzkie są tam realistyczne aż do bólu a że dochodzi trochę wątków magicznych , to tylko dodaje smaczku smile
2)Każde zachowanie ludzkie jest dla mnie realistyczne a to czy je widziałem czy nie , to bez znaczenia smile
Nie upycham ludzi poprostu do jednego worka gdzie wszyscy zachowują się i reagują tak samo smile

Ostatnio edytowany przez Aizen (2006-11-30 00:33:30)

#47 2006-11-30 13:18:56

Zgrzyt
Użytkownik

W tym problem że w Anime nie mamy do czynienia z prawdziwymi relacjami między ludzkimi  mamy do czynienia z wykreowanymi postaciami którym twórcy próbowali nadać naturalne cechy(które mały naśladować realne zachowania miedzy ludzkie), lecz to nie wyszło. Nie mówię że się nie da nadać naturalnych cech postacią (już dwa tytuły wymieniłem) , ale tu ewidentnie jest to sztuczne i pozbawione jakiegokolwiek racjonalizmu.

Aizen napisał:

Wszelkie zachowania międzyludzkie są tam realistyczne aż do bólu

A to jest ewidentnym unikaniem odpowiedzi, bo nie umiesz wskazać konkretów na których mi zależy.

#48 2006-11-30 13:45:03

Aizen
Użytkownik

Jakich konkretów ...weź sobie dowolny dialog smile
Mamy do czynienia z wykreowanymi postaciami którym twórcy próbowali nadać naturalne cechy i to im wyszło znakomicie smile

#49 2006-11-30 14:46:18

Zgrzyt
Użytkownik

Chyba doszliśmy już do kresy możliwości dyskutowania o tym bo żadna s stron nie przekona drugiej :/ No ale cóż fajnie sie gadało smile

#50 2006-11-30 14:48:55

Aizen
Użytkownik

A i owszem fajnie , z tym że ja nigdy nie miałem zamiaru Cię do niczego przekonywać .
Poprostu przedstawiałem swoje poglądy a to czy Ty się z nimi zgodzisz czy nie to już Twoja sprawa smile

Stopka forum

© Animesub.info 2024