#21 2006-12-16 01:28:03

songoku
Użytkownik

Odp: Projekty Songoku

Moze juz byc ciezko, ale sprobuj uderzyc na MU (linki masz w pierwszym poscie).

#22 2006-12-16 01:34:12

Quithe
Użytkownik

Ja już nie, bo nikt nie ściągał...
Idzie jakoś dodać plik jak się ma go na dysku? Jeśli tak to mogę seednąć.

EDIT

Dodałem do seedowania. Teraz tylko musicie liczyć na szczęście, żeby komp był włączony jezor Jedno jest pewne, dziś już właściwie, od rana będzie śmigał, więc podłączać się oczkod

Ostatnio edytowany przez Quithe (2006-12-16 02:18:11)

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#23 2006-12-16 02:04:04

songoku
Użytkownik

Ściagnij jeszcze raz plik torrent i wlacz go, a plik z filmem wstaw do katalogu pobierania.

Ostatnio edytowany przez songoku (2006-12-16 02:04:23)

#24 2006-12-16 08:38:40

cieslak
Użytkownik

dzięki smile

Edit:
Połączyłem się i ściągam z MU smile mam nadzieje, że dobre to anime ;P

Edit 2: cenzura

Ściągnąłem przez MU, ale jak otwieram drugi i trzeci pack to wyskakuje mi błąd ;/
The archive is either in unknown format or damaged

o co tu chodzi ?? fajnie by było, jakbyś wrzucił całe anime na jeden server jezor np. tutaj http://www.send-large-file.com/index_uk.php okej

Ostatnio edytowany przez cieslak (2006-12-16 09:32:26)

#25 2006-12-16 12:36:55

songoku
Użytkownik

Nie bedzie mie teraz przez kilka dni w domu, wiec nie zdaze tego zrobic.
Popros ~Quithe'a, to ci moze troche poseeduje, albo bedziesz musial poczekac.

#26 2006-12-16 15:24:25

cieslak
Użytkownik

ok to poczekam jak będziesz w domu xD

#27 2007-03-23 16:10:05

songoku
Użytkownik

Hokuto no Ken - Raoh Gaiden Junai-hen

W roku 1800 historii rodu Hokuto Shin Ken, nadeszła najwspanialsza era. Trzej bracia: Raoh, Toki i Kenshiro, stali się mistrzami sztuki walki. Jednakże, był to również początek wielkiej tragedii. Nadeszły czasy chaosu, niekończących się bitew i wielkiego niepokoju. Ludzkość zapomniała o dorobku swojej kultury i pogrzebała ją wewnątrz historii. Rozpoczęła się era wojen, na tle religijnym i rasowym. Doprowadziło to do zagłady całej cywilizacji. Ludzkie szaleństwo
zaczęło zataczać błędne koło, które doprowadzało planetę do jej całkowitego unicestwienia. Morza wyschły, a ziemia zaczęła pękać. Wydawało się, że to już koniec, ale ludzka rasa nie wyginęła...
Ślad po wszelkiej cywilizacji zaginął, a światem zaczęła rządzić przemoc. W tym piekle na ziemi, ci, którzy nie posiadali odpowiedniej siły, mogli jedynie prosić w swoich modlitwach o nadejście zbawiciela.
I właśnie w tych niespokojnych czasach, pojawiła się trójka mężczyzn, którzy zaczęli zmieniać świat, wykorzystując do tego celu nauki Hokuto.
Ten, który stał się spadkobiercą, Kenshiro, eliminował smutek za pomocą swojej siły oraz dążył do odnalezienia celu swojego życia, właściwego dla spadkobiercy Hokuto Shin Ken.
Toki, wykorzystywał nauki Hokuto Shin Ken do pomagania ludziom.
Raoh natomiast, został znany jako straszliwy Ken-Oh, który zdecydował się zaprowadzić porządek na tym wypełnionym chaosem świecie i przy okazji zostać jego niekwestionowanym władcą. Wykorzystywał swoją zabójczą siłę do realizacji własnego marzenia.
Teraz na swojej drodze ku dominacji, napotkał na kłopoty...

Tak właśnie rozpoczyna się pierwsza część trylogii: "Prawdziwa Legenda Zbawiciela".

Link do BT w pierwszym poscie smile

Podziękowania dla Winged'a, który przesłał kilka swoich spostrzeżeń do napisów i z których skorzystałem. oczkod
Wielkie dzięki!

Ostatnio edytowany przez songoku (2007-03-23 16:57:45)

#28 2007-03-23 16:20:35

Winged
Użytkownik

songoku napisał:

Podziękowania dla Winged'a, który przesłał kilka swoich spostrzeżeń do napisów i z których skorzystałem. oczkod
Wielkie dzięki!

Nie ma sprawy. smile Cieszę się, że niektóre na coś się przydały. smile
Bardziej frapuje mnie sprawa ominięcia jednego z twoich releasów. shithappens

"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"

#29 2007-03-23 16:24:29

songoku
Użytkownik

Na MU jeszcze powinno ci sie udac go sciagnac jezor

#30 2007-03-23 16:32:34

Winged
Użytkownik

songoku napisał:

Na MU jeszcze powinno ci sie udac go sciagnac jezor

Przyjąłem z góry, że tam jest martwy, a tu nie. Już się ciągnie. smile

"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"

#31 2007-03-27 04:13:57

songoku
Użytkownik

Mały dodatek do relka oczkod
[URL=http://img145.imageshack.us/my.php?image=songokuhokutonokenraohgse0.jpg]songokuhokutonokenraohgse0.th.jpg[/URL]

#32 2007-03-28 00:18:24

songoku
Użytkownik

Linki do ddl w pierwszym posice ;]

Mam prosbe do tych, ktorzy beda pobierac z serwera, aby dali znac, czy sciagaja bez problemow. Testuje BigUpload i chce zobaczyc, czy nie bedzie zadnych klopotow z umieszczaniem tam swoich relkow. oczkod

#33 2007-03-29 17:50:37

Maniack
Użytkownik

songoku napisał:

Linki do ddl w pierwszym posice ;]

Mam prosbe do tych, ktorzy beda pobierac z serwera, aby dali znac, czy sciagaja bez problemow. Testuje BigUpload i chce zobaczyc, czy nie bedzie zadnych klopotow z umieszczaniem tam swoich relkow. oczkod

Ściągało się bardzo dobrze z tego serwisu (czyli max mojego łącza ~64 kB/s), prędkość była w miarę stabilna i nie skakała (w przeciwieństwie do MU), tylko szkoda, że nie obsługuje FlashGeta (trza mieć Premium placze). Mam pytanie co do tego BigUpload - masz konto free, premium czy w ogóle nie zakładałeś? Jak upload? Stabilny?

Co do samego wydania - jeszcze nie oglądałem, tylko przeglądałem. Ale to co zauważyłem mogę napisać: jakoś bardzo ładna (bardzo jezor), czcionka nie taka zła (czyli może być) - tylko za duża (w MPC momentami połowę ekranu zajmuje) - mowa tu o ass. Dobrze że dałeś jeszcze w srt (plus za to). No i ogólnie o anime - spodobało mi się, czyli muszę to obejrzeć smile_lol. Mięśniaki jeszcze większe niż ci w DB smile_big, nie powiem, karczycha potężne. Poza tym całkiem ciekawe walki, mniemam że w serii TV jest ich znacznie wiecej. Ale pełne wrażenie oddam dopiero po obejrzeniu.

#34 2007-03-29 18:15:15

songoku
Użytkownik

Jesli chodzi o test BigUpload, to jak u mnie: Najpierw sprawdzalem dowload, czyli jak bedzie dla Was u mnie bylo, powiem rewelacyjnie, wiec zdecydowalem sie na ten serwer. Upload - caly czas max lacza, wiec drugi plus :] (ten juz bardziej dla mnie).
Jesli chodzi o opinie to dzieki za nia smile
Natomiast zaskoczyles mnie jesli chodzi o jakas "za duza" wielkosc czcionki :/
Osobiscie jestesm zwolennikiem wiekszej czcionki, ale bez przesady. Kwestie musza zawierac sie w max 2 liniach.
Lubie wieksze czcionki, poniewaz moge wtedy relki ogladac lezac na kanapie jezor
Pozniej wstawie zdjecie jakie prawidlowe proporcje w 1:1 powinny miec napisy w stosunku do obrazu. Szczerze mowiac nie wczytuje z MPC napisow, tylko robie to za pomoca vobsuba, a tam bylo wszystko git. :>

#35 2007-03-29 19:34:31

songoku
Użytkownik

Tak wygladaja te napisy u mnie na filmie:

[URL=http://img71.imageshack.us/my.php?image=01br5.png]01br5.th.png[/URL]

[URL=http://img112.imageshack.us/my.php?image=02ta0.png]02ta0.th.png[/URL]

Takie sa proporcje napisow w porownaniu do obrazu.

#36 2007-03-31 21:46:32

Maniack
Użytkownik

songoku napisał:

Tak wygladaja te napisy u mnie na filmie:

[URL=http://img71.imageshack.us/my.php?image=01br5.png]01br5.th.png[/URL]

[URL=http://img112.imageshack.us/my.php?image=02ta0.png]02ta0.th.png[/URL]

Takie sa proporcje napisow w porownaniu do obrazu.

Tak myślałem, że do vobsuba robiłeś. No nic, poradziłem sobie z wielkością czcionki zmniejszając ja w opcjach MPC smile

No to teraz mogę już wypowiedzieć się co do tego. Oglądałem i bardzo, ale to bardzo mi sie spodobało okej. Połączenie Mad Max'a z Brucel Lee, z elementami Fallouta plus motywy rodem ze średniowiecza (armia na koniach - sie mi Berserk przypomina hehe. Swoja droga, ciekawe gdzie oni wyhodowali konie, na takich nieużytkach??). Jak dla mnie wybuchowa mieszanka, jestem pozytywnie zaskoczony. No te mięśniaki xD, Raoh, Kenshiro - chyba największe karczycha w historii anime szalony. Poza tym całkiem ciekawa fabuła, kreska niczego sobie (mi sie podobała, ale tu zależy od gustu), no i akcja w dobrym wykonaniu - walki i techniki w tym anime są świetne, mimo że oglądałem tylko ten film, od razu mi sie spodobało. I tu miałbym do ciebie songoku prośbę, napisz coś na temat serii TV bo anime bardzo mi się spodobało, czy jest tak dobrze, czy lepiej czy gorzej niż w movie?
I druga sprawa zapewne już nie zdobędę nigdzie twojego wydania Shin Hokuto no Ken OVA? czy jest może cień szansy?

No i co do samego wydania, tłumaczenie dobre, timing dobry, typesetting też jak dla mnie wszystko git. Znalazłem tylko dwie literówki, ale chyba nie ma sensu zawracać o to głowę.
No i to:
hnkm.png
źródło pewnie pochodziło z jakiegos francuskiego wydania, zapomniałeś przetłumaczyć chaptery, albo je usunąć.

mam nadzieje że w przyszłości coś jeszcze wydasz, oby było tak dobre jak Hokuto no Ken - Raoh Gaiden Junai-hen smile_lol

#37 2007-03-31 22:03:33

songoku
Użytkownik

Co do wersji TV, to kreska, w ogole rysunki sa troche gorsze, technika rysowania byla troche stara. Wiecej info moze udzileilby ci ~Krusty lub ~Beavis, bo oni mieli z ta seria do czynienia smile
Co do chapterow, to w ogole o nich zapomnialem jezor, tak robilem to na francuskiej wersji.

Co do mojego ostatniego relka to:
HnK Raoh Gaiden jest to pierwsza czesc trylogii. Druga czesc wyjdzie w
kwietniu (pojawi sie w Japonii), trzecia czesc w roku 2008.
Poza tym juz w lutym wyszla pierwsza z dwoch OVA, ktore sa dopelnieniem tej
trylogii (czekam na ang. napisy, abym mogl zaczac tlumaczyc :] ).
Tak naprawde to cala trylogia jest jakby na nowo zrobionym skrotem odcinkow
TV, ktorych bylo: 109 pierwszego sezonu i 43 drugiego sezonu.

Poza tym wszystkim jest jeszcze film kinowy z 1986, do ktorego rowniez zrobilem tlumaczenie.

Reszty dowiesz sie na Anidb :]

Shin Hokuto no Ken znow dostepny (patrz pierwszy post). Na razie tylko 2 OVA, ale 3 juz jutro.

Pozdro

Ostatnio edytowany przez songoku (2007-03-31 22:06:45)

#38 2007-03-31 22:11:05

Maniack
Użytkownik

songoku napisał:

Shin Hokuto no Ken znow dostepny (patrz pierwszy post). Na razie tylko 2 OVA, ale 3 juz jutro.

O jak miło baka. Juz ściągam, szkoda tylko że na gigashare...

#39 2007-04-01 00:07:51

Winged
Użytkownik

No ja właśnie ściągam serie TV, tę pierwszą. Obejrzałem sobie pierwszy odcinek. Mimo że stare, to jest to Hokuto no Ken pierwszych lotów. Bardzo pozytywne wrażenia. Co do wyglądu, to Kenshiro jest z trzy razy mniejszy. smile_big Dałbym screena, ale nie chce wyjść.
Aha, co do skojarzeń z Brucem, są one na miejscu. Na ANN przy Buronsonie (twórca mangi HnK) czytamy: "He also admitted that Kenshiro is inspited by Bruce Lee." smile

#40 2007-04-08 19:52:38

songoku
Użytkownik

Bio Hunter już jest smile
O anime mozna przeczytac na
odwrocie covera.
Link do torrenta w pierwszym poscie.

Ostatnio edytowany przez songoku (2007-05-28 11:02:15)

Stopka forum

© Animesub.info 2024