Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
To na razie sansiro.
Sprali nas niemiłosiernie, ale mam nadzieję (oczywiście złudną), że zaraz na onecie nie przeczytam wątku "kto się śmieje z Polaków".
Ja gratuluję
No wielka szkoda zwlaszcze tego 2 seta bo gdybysmy wtedy wygrali to kto wie(a bylo blisko), no i Rosano skopał z wystawieniem kontuzjowanego Libero, rozumiem ze w szerokim skladzie byl tylko on 1, no ale skoro juz na początku kulał to nie bylo co na niego liczyc, a tak cała druzyna go asekurowal zamiast robic to co do niech nalezy.
No nic i tak grali w tych mistrzostwach super i zostaje sie cieszyć z srebra chociaz liczylem na lepszy mecz.
Wielki szacunek dla chłopaków i trenera bo trzeba im przyznac ze pokazali kawał dobraj siatki w Japoni.
Naszych zjadły nerwy. To było widać szczególnie w zagrywce i.. rozegraniu.
Brazylijczycy mieli kapitalny blok i środkowych w kapitalnej formie.
Wynik uważam, za sprawiedliwy, ale sądzę, że możliwości Polaków pozwalały na pokonanie Brazylijczyków (tak generalnie).
Tak czy siak wielkie gratulacje.
P.S.
Jak znam Polaków, to ze skrajności w skrajność.. będą teraz wszędzie pisac o blamażu itd
Trzeba jednak przyznać że Polacy się ośmieszyli w tym meczu.Grali nieudolnie i robili same błędy.
Po prosty istny cud że dotrwali do finału.
Dlaczego istny cud?? Przecież wcześniej nie grali "nieudolnie" i nie "robili samych błędów". Może rozwiń to trochę.
mój tata powiedział, że każda drużyna musi przegrać przynajmniej jeden mecz. Polakom padło na finał...
Polska POLA!!:P
Dlaczego istny cud?? Przecież wcześniej nie grali "nieudolnie" i nie "robili samych błędów". Może rozwiń to trochę.
Widocznie drużyny z którymi wcześniej grali Polacy byli nie w formie a Polacy wprost odwrotnie.W finale było na odwrót.
No to raczej nie cud. Trudno zakładać, żeby wszystkie drużyny, z którymi Polska grała wcześniej, były nie w formie i to akurat na mistrzostwach świata, do których na pewno się przygotowywały.
Ja myślę, że raczej wszyscy byli w formie, ale forma formie nierówna.
Wielkie brawa i Wielkie podziękowania dla tej drużyny za srebrny medal, teraz nadejdzie nowa era. Era biało-czerwonych. Co do meczu to mi się wydaje, że nasi przegrali ten pojedynek bardziej w głowie, ale nie ma co myśleć o tym, teraz należy czekać do przyszłego roku na Mistrzostwa Europy, w których na pewno pokażemy, że ten finał nie był przypadkiem i wygramy ;D
Ostatnio edytowany przez m(e)st (2006-12-03 16:07:24)
Freeman napisał:Dlaczego istny cud?? Przecież wcześniej nie grali "nieudolnie" i nie "robili samych błędów". Może rozwiń to trochę.
Widocznie drużyny z którymi wcześniej grali Polacy byli nie w formie a Polacy wprost odwrotnie.W finale było na odwrót.
Twierdzisz, zatem że Rosja nie była w formie?
ehh.. z resztą to typowy twój post, więc nie będe się przejmował.
Zaraz, chwila ludzie! Kto grał nieudolnie dokopaliśmy wielkiej Serbi, ośmieszyliśmy świetnych Rosjan, pokonaliśmy nawet doskonale dysponowanych Bułgarów.
Co do Brazylji: Paniętacie może mecz z Rosją, tłukli nas że aż żal było patrzeć i jak to się skończyło? Z Brazylią mogło być podobnie, no ale niestety pierwszy set oddany za darmo, to było widać że wszyscy się obawiali o kontuzje naszego libero i nie mogli grać na 100%(a z Brazylią tak by trzeba było). W 2 secie gdy trener dokonał zmiany zaczeli grać swobodniej i było widać rezultaty, niestety łomot w 1 secie nas usztywnił, no a w 3 secie juz zabrakło wiary że tu coś jewszcze można zwojować.
Reasumując Brazylia jest bezkonkurencyjna i jeśli ktoś mógł ich pokonać to właśnie my, nie udało sie niestety nawiązać walki bo:
1. mieliśmy pecha
2. trener chyba podioł kilka błednych decyzji
3. pierwszy set pozostawił po sobie co nieco w psychice
4. Brazyli rozegrała jeden z najlepszych meczów
5. libero to dość specyficzna funkcja, a u nas za libero musiał robić gracz z "pola"(pomijajac 1 set który był błędem)
Czy mogli byśmy wygrać ten mecz gdyby się to inaczej ułożyło?
Myśle że tak, a napewno podieli byśmy walke i mecz byłby o wiele bardziej wyrównay.
Czy jesteśmy zespołem lepszym od Brazylji?
Raczej jeszcze nie choć nie odstajemy od niech jakoś specjalnie, więc powinniśmy z nimi nawiązać walke i urwać jakiegoś seta, albo 2 (a moze i więcej...).
Ale i tak mistrzostwa pokazały że staliśmy się jedną z najlepszych druzyn na świecie i mowa że mieliśmy farta że tak daleko zaszliśmy to głupota bo to było jak najbardziej zasłużone.
Nie interesuję się za bardzo siatkówką, dlatego nasuwa mi się jedno pytanie - dlaczego nie było wśród rezerwowych drugiego libero (Ignaczaka, o ile dobrze pamiętam)?
Freeman napisał:Dlaczego istny cud?? Przecież wcześniej nie grali "nieudolnie" i nie "robili samych błędów". Może rozwiń to trochę.
Kolejny tzw niedzielny kibic, Polska wygrywa "yeaah rzadzimy, polacy rox", a jak przegrywamy to "ale cioty, co oni do kur** robia?!, wiedzialem ze przegramy".
Też się nie znam na tym sporcie, ale domyślam się, że jest tak w przepisach, bo w żadnej innej drużynie też nie było 2 libero, kolejny bezsensowny pomysł fivb
Nie interesuję się za bardzo siatkówką, dlatego nasuwa mi się jedno pytanie - dlaczego nie było wśród rezerwowych drugiego libero (Ignaczaka, o ile dobrze pamiętam)?
Nic mi nie wiadomo żeby było coś takiego w przepisach bo nie wiem jak by tego pilnowali żeby nie było 2 libero w składzie, ale libero nie można zmieniać, a innych można, a liczebność szerokiego składu jest ograniczona więc zamiast mieć 1 który może wejdzie szansa 1na100 (tylko w razie kontuzji) lepiej mieć kogoś kto bedzie normalnym zmiennikiem oczywiście też nie chce być tu wyrocznią bo nie jestem znawcą siatkówki
Ostatnio edytowany przez Franko (2006-12-03 16:59:22)
Ludzie jak można pisać że Rosja czy teżBługaria(3 miejsce) byli w słabej formie ??? nie mam pytań zauważcie że brazyli to stere dziadki tam grają ludzie co mają 30 lat a nasi po 23 i wszystko przed nimi. Gratulacje za srebro po 30 latach
z tego co wiem, każda drużyna może mieć tylko jednego libero i nie można go zmieniać, oprucz wyjątków takich jak kontuzja itp:) a co do tego, że czemu od razu nie zmienił Gacka, było to, że jak już się zmieni libero, to ta osoba nie może już z nikim innym się zmieniać, a trener miał właśnie dylemat, czy wziąłść Bąkiewicza zamiast Świderskiego, który jest słaby w przyjęciu i nie za bardzo mu też szło w ataku, czy na stałe zmienić Gacka, który jako tako przyjmował, tylko gorzej się poruszał bo boisku przez kontuzję.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna