#21 2006-12-18 13:50:03

tomxxx
Zbanowany

Odp: Śmierć głównego bohatera SPOILERY!!!!!

Akurat zazwyczaj nie oglądam filmów szczególnie zachodnich lecz w anime to najczęściej pokazują bardzo smutną tą śmierć a w zachodnich filmach rzadko tak jest.

#22 2006-12-18 13:57:38

hikikomori
Użytkownik

Azjaci są mistrzami smutnych zakończeń. Już gdzieś pisałam o Texhnolyze. Tam to jest perfekcyjnie dołujące zakończenie. Ichise nie ginie, co prawda, ale oglądając końcówkę właściwie życzyłam mu śmierci dla jego własnego dobra. placze I właściwie to nie ma znaczenia, że jest się przygotowanym na typowy bad end, bo na koniec i tak się hlipie: dlaczego, no dlaczego oni wszyscy umierają?

ps. Można powiedzieć, że w Basilissku śmiertelność wyniosła nawet 200%.;)

#23 2006-12-18 14:18:39

Noctis
Użytkownik

Wydaje mi się, że akurat z amerykańskimi serialami jest odrobinę inaczej niż z anime. W serialach mamy aktorów i jak taki aktor, z takiego czy innego powodu, zdecyduje się odejść, to trzeba coś zrobić z bohaterem, którego tenże gra. Uśmiercenie go jest jedną z możliwości dalszego postępowania.

#24 2006-12-18 15:00:07

Freeman
Użytkownik

tom_21 napisał:

Akurat zazwyczaj nie oglądam filmów szczególnie zachodnich lecz w anime to najczęściej pokazują bardzo smutną tą śmierć a w zachodnich filmach rzadko tak jest.

Stereotyp, i jak każdy stereotyp, raczej błędny. Zresztą, skoro nie oglądasz zachodnich filmów, to nie możesz wiedzieć, jak to w nich wygląda.

Noctis napisał:

Wydaje mi się, że akurat z amerykańskimi serialami jest odrobinę inaczej niż z anime. W serialach mamy aktorów i jak taki aktor, z takiego czy innego powodu, zdecyduje się odejść, to trzeba coś zrobić z bohaterem, którego tenże gra. Uśmiercenie go jest jedną z możliwości dalszego postępowania.

Co nie zmienia faktu, że bohaterowie są uśmiercani. Nie zawsze przecież z powodu chęci odejścia z serialu.

#25 2006-12-18 15:09:10

masero
Użytkownik

Ciekawe jak duży wpływ na wygląd anime ma kultura japońska. Wydaje mi się, że oni poprostu kochają się w śmierci i umieraniu. Biorąc pod uwagę chćby nawet ilość samobujstw wśród nastolatków albo sepuku. Dla nich to pewnie normalka.[baka]

#26 2006-12-18 16:20:02

ryba
Użytkownik

Cowboy Bebop to było bardzo smutne zakończenie głównego bohatera. Mógłby przeżyć. Jest takze wiele innych anime z kiepskich (smutnym) zakończeniem, jak Elfen Lied itp...[rip][placze]

Ostatnio edytowany przez ryba (2006-12-18 16:22:06)

#27 2006-12-18 16:23:01

Piter666
Użytkownik

masero napisał:

Zbierało się to wszystko we mnie i dzisiaj wieczorem o 1 w nocy po oglądnięciu odcinka Gantz'a osiągło apogeum. klnie

Dlaczego twórcu anime w tak beztroski sposób bawią się życiem postaci, na których opiera się całą fabuła?[rip]

Nic się nie martw, wszyscy (ważniejsi bohaterowie) z GANTZ'a wrócą do życia jezor Radzę poczytać mangę...

EDIT:

ivelios napisał:

To już jest spoiler!

Ależ oczywiście, już sama nazwa tematu na to wskazuje.

Ostatnio edytowany przez Piter666 (2006-12-18 17:55:38)

#28 2006-12-18 17:20:59

ivelios
Użytkownik

Piter666 napisał:
masero napisał:

Zbierało się to wszystko we mnie i dzisiaj wieczorem o 1 w nocy po oglądnięciu odcinka Gantz'a osiągło apogeum. klnie

Dlaczego twórcu anime w tak beztroski sposób bawią się życiem postaci, na których opiera się całą fabuła?[rip]

Nic się nie martw, wszyscy (ważniejsi bohaterowie) z GANTZ'a wrócą do życia jezor Radzę poczytać mangę...

To już jest spoiler!

Według mnie najsmutniejszym zakończeniem w anime jest zakończenie w GreenGreen! Taka komedia i takie smutne zakończenie![brakslow]

I found an island in your arms
Country in your eyes
Arms that chain, Eyes that lie
Break on through to the other side

#29 2006-12-18 18:27:28

Mr_Gregor
Użytkownik

A Majora ktoś z was oglądał???
Początek serii to normalnie cały czas chce się płakać placze[placze][placze]

Albo BECK ( mówię o mandze, bo niestety anime się urywa)- śmierć Eddiego placze[placze][placze]

Również mnie zaskoczyło jak ogladałem Gundam SEED, to to, że twórcy nie bali się uśmiercić kilku głównych bohaterów i jednego którego lubiłem smutny

Ostatnio edytowany przez Mr_Gregor (2006-12-18 18:33:07)

#30 2006-12-18 18:40:10

Piter666
Użytkownik

Mr_Gregor napisał:

A Majora ktoś z was oglądał???
Początek serii to normalnie cały czas chce się płakać placze[placze][placze]

Z tego co pamiętam to chyba "szczyt" nastąpił w epku nr. 6 placze

#31 2006-12-18 19:35:47

Masta
Użytkownik

Wracając do seriali (amerykańskich), niedawno co skończono puszczać serial 'Vanished", ogólnie bardzo dobry. W połowie uśmiercili głównego bohatera (jednego z głównych może), serial stracił na oglądalności, serial wycofano z telefizji i dokończono go w sieci (więc w HD można było pomarzyć :p). Więc czasami to nie jest dobry pomysł uśmiercać głównego bohatera oczkod

Co do Bebopa, takie zakończenie było konieczne. Albo inaczej, bez takiego zakończenia, serial nie byłby taki dobry :]

#32 2006-12-18 19:44:05

vegael
Użytkownik

Ehh smutne zakończenie, a nikt nie wspomniał o Chrno Crusade.

#33 2006-12-18 19:58:24

Freeman
Użytkownik

Ehh chyba nie przeglądałeś wątku dokładnie smile

#34 2006-12-18 20:05:01

Dżibril
Użytkownik

Mr_Gregor napisał:

Również mnie zaskoczyło jak ogladałem Gundam SEED, to to, że twórcy nie bali się uśmiercić kilku głównych bohaterów i jednego którego lubiłem smutny

A w Gundam Seed Destiny uśmierci Kirę... przynajmniej na prę odcinków , ale w każdym razie ktoś go pokonał i zniszczył jego robocika placze , i to jeszcze taki frajer że jego imienia nie pamiętam. Myślałem że pogryze klawiaturę.

A w Cowboy Bebopie mogli bez zmieniania fabuły machnąć happy end , ale nie chciało im się i zabili Spika - niewybaczalne. Bezmyślnego okrucieństwa nic nie usprawiedliwia i autorzy powinni o tym pamiętać jezor

#35 2006-12-18 21:22:28

MrTToban
Użytkownik

Uwarzam ze smierc niektorych bochaterow jest konieczna patrz taki Spike z Bebopa nie miał poco więcej rzyć nic go nie trzymało na tym swiecie nie wyobrarzam sobie innego zakończenia tej animacji

#36 2006-12-18 22:02:46

vegael
Użytkownik

Freeman napisał:

Przeczytałem smile_big Tylko jak zobaczyłem, że tak zaczynacie wymieniać to pomyślałem, że o Chrno można wspomnieć smile_big

#37 2006-12-18 22:09:16

lilith_
Moderator

vegael napisał:
Freeman napisał:

Przeczytałem smile_big Tylko jak zobaczyłem, że tak zaczynacie wymieniać to pomyślałem, że o Chrno można wspomnieć smile_big

No to już o nim wspomniano smile
To w niektórych seriach wręcz bym uśmierciła połowę bohaterów. A jak ktoś nie lubi kiedy główne postacie umierają niech odpali DB bo tam nic nie kończy się wraz ze śmiercią smile_big

"Chodź, poluj ze mną. Zostaw ból i bądź znowu wolny. Tu każdy czas jest teraźniejszością i wybór należy do ciebie. Wilki nie mają króla."

#38 2006-12-18 22:43:47

vegael
Użytkownik

^^ No nie w db dead?>niebo>ważna sprawa-ziemia>nie wyszło>niebo>ziemia .... smile_big

#39 2006-12-18 22:53:37

Wishmaster
Użytkownik

Z tego co widze nikt nie wspomniał jeszcze o Saikano... do 10 epa zmarło kilka postaci i nawet to smutne było...
Ale to co działo sie w ostatnich 3 odcinkach i na samym końcu po śmierci Chise, gdy Shuuji traci zmysły...[placze]

#40 2006-12-18 23:26:28

Hyuga
Użytkownik

Mai Hime tez dużo osób tam umiera smile Ale koniec jest Happy smile W Dragon ballu też umieraja jezor ale cały czas ich wskrzeszają zero dramatu jezor Film devilman tam był niezły dramat. Ucieta głowa narzyczonej Akiry masakra ;(

Stopka forum

© Animesub.info 2024