#441 2007-05-07 19:42:16

Hybrid
Użytkownik

Odp: Dyskusja o Bleach vol. 4/5...

zgadzam sie z ~BeAsTMaStEr, zreszta napisalem argument dla Rafcik_PL ale najwidoczniej go nie przeczytal.
Nigdy nie byl zapieczetowany - bo zaraki nie potrafi zmniejszac swojej energi duchowej.
Nie potrafi go uśpić - jw.
"Zakładając, że to forma uśpiona, to wygląda to tak, że zabójca byłby pieczętowany 2 razy"
no bo nie mozemy zakladac ze to forma uśpiona, forma uspiona wygladalaby jak zwykla katana, a miecz kenpachiego jest znacznie dluzszy niz zwykle katany i wyszczerbiony.

#442 2007-05-07 20:18:30

Rammstein
Użytkownik

Rety niektórzy piszą takie bzdury, że aż ich nie mogę czytać :/
Niedługo będą niektórzy mówić, że ma bankai, ale nie umie z tego korzystać jezor
I nie może zejść do Shikai bo ma za dużo energii duchowej smile_big
A skąd ma tyle energii ??? Bo Bankai Zarakiego podnosi u niego tylko energię duchową smile_big tak jak u Ichigo szybkość xD
hahaha ciekawe czy ktoś zacznie uważać tak jak napisałem xD
hahahahahahahaha

Ostatnio edytowany przez Rammstein (2007-05-07 20:18:53)

#443 2007-05-07 20:30:25

Tomir
Użytkownik

Dobrze gadasz .Polać Mu:D

#444 2007-05-07 20:34:38

Maniack
Użytkownik

Rammstein napisał:

Rety niektórzy piszą takie bzdury, że aż ich nie mogę czytać :/
Niedługo będą niektórzy mówić, że ma bankai, ale nie umie z tego korzystać jezor
I nie może zejść do Shikai bo ma za dużo energii duchowej smile_big
A skąd ma tyle energii ??? Bo Bankai Zarakiego podnosi u niego tylko energię duchową smile_big tak jak u Ichigo szybkość xD
hahaha ciekawe czy ktoś zacznie uważać tak jak napisałem xD
hahahahahahahaha

Ta... Zaraki ma bankaii ale nie umie z niego korzystać - nie wiedziałeś o tym? cojest
Ale znowu nie może zejść do Shikai bo ma za dużo energii duchowej, która jest mu dostarczana przez banakii. Innymi słowy - bankaii podnosi mu energie duchową. Przeciez to było jasne od początku... sam nie wiem po co ta cała dyskusja cojest

#445 2007-05-07 20:37:38

Rammstein
Użytkownik

No przecież właśnie napisałem smile_big
Nie widzicie przecież jak jego Zanpakutou różni się od reszty ???
Ostrze ma wyszczerbione, osłonę na rękę ma inna niż przy innych mieczach smile
A opaska, którą ma na prawym oku zmniejsza siłę jego Bankai, żeby nie zniszczyś Seiretei i nie zachwiać równowagi między światami xD

A dla osób, które uważają, że to jedyny kapitan, który nie osiągnął nawet Shikai to powiem, tylko tyle, że tu jest taka sama sytuacja jak u Ikkaku (wiedzą tylko 3 osoby o tym Bankai smile_big łącznie z nim smile_big).
Ale u Zarakiego nie wie nikt poza nim, że ma bankai.
Może wie jeszcze jego Pani porucznik xD

Co o tym myślicie :>

hahahahahaha

Edit: Aha a nie pamiętacie jak Karyia powiedział na swoją lalkę (jak zaczął walić piorunami), że to jest prawdziwa forma jego lalki ???
Prawdziwa = ostatnia
Ostatnia = bankai

Ostatnio edytowany przez Rammstein (2007-05-07 20:43:31)

#446 2007-05-07 20:42:22

Dżibril
Użytkownik

Czasami wydaje mi się , że dla niektórych Bleach jest nawet odrobinkę za trudny , co nie ~Rammstein  ?

#447 2007-05-07 20:44:29

Rammstein
Użytkownik

Niektórzy mnie naprawdę dobijają swoimi stwierdzeniami xD
Ciekawe co będą sądzić po moim Edicie ostatniego posta xD

Może niech się przerzucą na coś łatwiejszego xD
Polecam Wam Muminki xD

Aha, żeby nie było niedomówień Muminek nie ma ani Shikai, ani Bankai xD
Wydaje mi się, że mogłem tego nie pisać, ale chcę zobaczyć nowy temat na forum xD
Czy Muminek osiągnął Bankai xD i skąd mu się wziął ogonek xD
Nie wydaje się Wam, że trochę przypomina pustego :>

Ostatnio edytowany przez Rammstein (2007-05-07 20:47:16)

#448 2007-05-07 20:44:48

Hybrid
Użytkownik

lol... poczytajce czasami swoje kompromitujące posty, albo raczej zacznijcie myśleć zanim COKOLWIEK napiszecie.
"Zaraki ma bankaii ale nie umie z niego korzystać" - KAZDY shinigami ma jakis Bankaii, ale nie wszyscy potrafią go wykonać czyli z niego kożystać.

W ogole nie wiem co wy tutaj wypisujecie. Bylo powiedziane ze trzeba byc z mieczem za pan brat zeby opanowac bankai, ale nigdzie nie slyszalem ze zeby miecz przeszedł do formy shikai trzeba znac imienia swojego miecza. Oczywiscie jest różnica pomiedzy "miecz w formie shikai" a "używanie mocy miecza w formie shikai". I wg mnie tutaj jest sedno sprawy, wydaje mi sie ze miecz zarakiego jest w formie shikai poniewaz nie potrafi on pohamować swojego reiatsu. Ale tylko wyglądem bo nie uzywa on zadnych ciosów tejże formy ze wzgledu na brak znajomosci imienia miecza.

#449 2007-05-07 20:46:58

Roni1001
Użytkownik

Czasem mi sie wydaje ze niektorym osobom nie chce sie myslec albo przerzucaja epek tylko do walk - po co ich sluchac :] By sie wtedy dowiedzialo ze Zaraki ma najpotezniejszy miecz wodny a te poszczerbienia to zardzewienie bo ta katana ma setki lat i ciagle w niej woda siedzi smile_big
Edit: [cytuj]lol... poczytajce czasami swoje kompromitujące posty, albo raczej zacznijcie myśleć zanim COKOLWIEK napiszecie.
"Zaraki ma bankaii ale nie umie z niego korzystać" - KAZDY shinigami ma jakis Bankaii, ale nie wszyscy potrafią go wykonać czyli z niego kożystać.[/quote]
To byl sarkazm bo nie odczulem? smile_big Jesli nie to te forum to jakis smietnik sie staje :| Tzn szkola ktora nie uczy smile_big

Ostatnio edytowany przez Roni1001 (2007-05-07 20:49:45)

#450 2007-05-07 20:49:06

Maniack
Użytkownik

Rammstein napisał:

No przecież właśnie napisałem smile_big
Nie widzicie przecież jak jego Zanpakutou różni się od reszty ???
Ostrze ma wyszczerbione, osłonę na rękę ma inna niż przy innych mieczach smile
A opaska, którą ma na prawym oku zmniejsza siłę jego Bankai, żeby nie zniszczyś Seiretei i nie zachwiać równowagi między światami xD

A dla osób, które uważają, że to jedyny kapitan, który nie osiągnął nawet Shikai to powiem, tylko tyle, że tu jest taka sama sytuacja jak u Ikkaku (wiedzą tylko 3 osoby o tym Bankai smile_big łącznie z nim smile_big).
Ale u Zarakiego nie wie nikt poza nim, że ma bankai.
Może wie jeszcze jego Pani porucznik xD

No właśnie, to co wypisał ~Rammstein to szczera prawda, wieźcie nam na słowo, bo tak jest NAPRAWDĘ! xD

@Hybrid - proponuje reedukacje.
Naprawdę nie wiesz w jakim celu to napisaliśmy (ja, Rammstein)? To zinterpretuj to inaczej...

Ostatnio edytowany przez Maniack (2007-05-07 23:00:12)

#451 2007-05-07 20:51:10

Rammstein
Użytkownik

~Hybrid, a w którym momencie podczas ataku Ichigo jest wypowiadana nazwa jego miecza :>
Getsuga Tenshou smile_big i Gdzie tu imię Zangetsu :>
Albo jestem ślepy, albo nie widzę xD

A przypomnijcie sobie miecz Baishina jak się wbił w skałę po jego pokonaniu smile_big
Jak wyglądał ??? Czy nie podobnie ???
Pewnie zaraz się dowiem, że Fiesta jest nie związana z serią smile_big
Ogarnijcie się xD

Edit: A Jidanbou miał 2 topory !
Czy to było Shikai tak jak u Ukitake ? W końcu one się zupełnie różniły od Zanpakutou !!!
Może normalnie Jidanbou miał miecz smile_big -> Shikai topór -> bankai 2 topory smile_big

(Dla nie kumatych smile_big Ukitake normalnie ma 1 miecz, w formie Shikai ma 2 smile_big)
Jest również kapitanek, który ma od razu 2 miecze smile_big
To też jest uwolniona forma jego zabójcy (Shikai) ??? A może on cały czas chodzi z bankai smile_big

Ale teraz dałęm wszystkim do myślenia smile_big

hahaha

Ostatnio edytowany przez Rammstein (2007-05-07 21:00:43)

#452 2007-05-07 21:04:47

Maniack
Użytkownik

@Rammstein - ty brutalu smile_big

#453 2007-05-07 21:07:17

Rammstein
Użytkownik

~Maniack jak widać inaczej się nie dało smile_big

Widzę, że wszyscy zwolennicy Shikai Zarakiego przestali się odzywać smile_big
Szukajcie, gdzie chcecie odpowiedzi na moje pytania xD
Możecie wybrać się na pielgrzymkę do samego stwórcy smile_big

Czekam na odpowiedzi na bardzo nurtujące mnie pytania xD

Ciekawy czy ktoś odpowie xD

Ciekawi mnie jeszcze jedno smile_big
Czy ktoś przyzna się do błędu smile_big
Taka osoba ma u mnie respekt

Ostatnio edytowany przez Rammstein (2007-05-07 21:09:05)

#454 2007-05-07 21:19:50

Hybrid
Użytkownik

Maniack: Nie obchodzi mnie czy to byl sarkazm czy cokolwiek innego, Ja rozmawiam poważnie, biore na poważnie wszystko co piszecie wiec każde głupstwo moge obrócić przeciwko wam.

~Rammstein: Nie przywyklem do rozmawiania na tak niskim poziomie, nie podales zadnego argumentu, jedynie sypiesz negatywami.
Podajesz przyklady innych shinigami którzy przeciez nie są Kenpachim, To ze jakis inny shinigami jest wyjątkiem od reguły nie oznacza ze i Kenpachi też jest wyjątkiem.
To teraz ja ci dam do myślenia zanim zaś coś głupiego napiszesz:

Co ma wspolnego nazwa ataku z nazwą miecza?
Co ma topór Jidanbou wspolnego z kataną Zarakiego?
Co maja wspolnego miecze Ukitake z kataną Zarakiego?

"Ale teraz dałęm wszystkim do myślenia" Nic nie dałeś do myślenia, podałeś tylko kontrprzykłady osób które są wyjątkami i posiadają inną broń niż zwykłą katane.

"Czy ktoś przyzna się do błędu" Nie bądź taki pewny bo jak narazie to nic konkretnego nie powiedziales/pokazales. Najpierw naucz sie podać jakiś porządny przykład gdzie jest ewidentnie napisane ze miecz ktory widzielismy u kenpachiego w ręce jest w zwykłej formie.

#455 2007-05-07 21:30:52

Maniack
Użytkownik

Hybrid napisał:

Maniack: Nie obchodzi mnie czy to byl sarkazm czy cokolwiek innego, Ja rozmawiam poważnie, biore na poważnie wszystko co piszecie wiec każde głupstwo moge obrócić przeciwko wam.

Chyba w jakimś temacie wymagałeś poprawnego interpretowania swoich postów? Ja wymagam tego samego od ciebie w tym temacie.

Zresztą EOT. Nie chcę toczyć dyskusji nad jakimś bzdurnym tematem. Nie przywykłem do rozmawiania na takim niskim poziomie.

Ostatnio edytowany przez Maniack (2007-05-07 21:40:59)

#456 2007-05-07 21:43:05

Rammstein
Użytkownik

Bo było jasno powiedziane, że Zaraki nie osiągnął jako jedyny z kapitanów nawet Shikai !
A wygląd jego katany to też wyjątek od reguły !
Poza tym dziecko nie obrażaj mnie, że jestem na niskim poziomie bo gadasz naprawdę ciężkie głupoty cholera!
Na niskim poziomie to chyba ty chłopczyku jesteś i nie wyjeżdżaj mi za takimi bezczelnymi stwierdzeniami klnie! KPW ?

Co ma wspólnego nazwa ataku z nazwą miecza ?
Były posty wcześniej, jakbyś czytał wyraźnie, że podobno Zaraki nie zna, żadnego ataku, bo nie zna nazwy swojego miecza !
I to ma właśnie do tego ! Dlatego się spytałem o to ! Ale jak zwykle czytanie ze zrozumieniem zawiodło !

Jeśli dla kogoś jakieś Anime jest za trudne to się go, albo nie ogląda albo nie stara zrozumieć !
Niektórych rzeczy nie da się zrozumieć ! Po prostu są i kropka.
Wiadomo, że nie ma rzeczy doskonałych i wszędzie zdarzają się błędy !
Tak jest najprawdopodobniej w tym przypadku !
Twórca stworzył kapitana takiego, który nawet nie osiągnął Shikai i to jest właśnie w nim fenomenem, że stał się kapitanem nie umiejącym nic.
Wystarczyło, że twórca popełnił jeden minimalny błąd i już tyle różnych twierdzeń na ten temat jest.

Kariya za każdym razem jak pokazywał coś nowego mówił, że to jest jego prawdziwa forma ! Tu był również błąd !
Tak samo jest w przypadku Zarakiego !
Nie potraficie zrozumieć, że to jest również ewenement tak jak reszta, którą wypisałem ?

Tyle się napisałem jezor Jeszcze, żeby komuś się chciało to przeczytać smile_big

Ostatnio edytowany przez Rammstein (2007-05-07 21:46:42)

#457 2007-05-07 22:02:52

Angelo
Użytkownik

Rammstein napisał:

Twórca stworzył kapitana takiego, który nawet nie osiągnął Shikai i to jest właśnie w nim fenomenem, że stał się kapitanem nie umiejącym nic.
Wystarczyło, że twórca popełnił jeden minimalny błąd i już tyle różnych twierdzeń na ten temat jest.

No jabym nie powiedzial ze popelnil blad. W ktoryms epku mowiono ze sa dwa sposoby zostania kapitanem:
Bankai badz pokonanie kapitana w walce...

Ostatnio edytowany przez Angelo (2007-05-07 22:03:37)

#458 2007-05-07 22:06:16

Rammstein
Użytkownik

Angelo, ale ja to wiem smile_big
Chodzi mi o to, że Zaraki został kapitanem nie umiejącym nic smile_big
Pokonał nawet kapitana 11 oddziału, który na 99% posiadał bankai smile_big
Ale jak wiadomo Zaraki bez nawet Shikai pokonał 2 kapitanów dla zabawy.
Przed walką powiedział, że się nawet nie rozgrzeje smile_big
THE BEŚCIAK smile_big

#459 2007-05-07 22:09:27

Roni1001
Użytkownik

Ja to przeczytalem jezor
Hybrid poprostu nie jarzysz sprawy - Rammstein dal te przyklady zeby Ciebie omamic i zebys wiecej nie zagladal do tego topicu xD
Czlowieku zrozum to - uwaza (ja tez) ze to bardzo glupie stwierdzenie ze Zaraki ma shikai skoro jasno powiedziane ze go nie ma. Ty bierzesz wszystko na powaznie ale mowisz bez sensu i chyba jesli Ci 50 dowodow pod nos podstawimy to sie nie poddasz. Zachowanie wrecz choleryczne.
Rammstein tak trzymaj jestem ciagle po dobrej stronie mocy ( z wami smile_big)

#460 2007-05-07 22:14:36

Angelo
Użytkownik

No wiecie moim zdaniem ta rozmowa nie prowadzi do nikad, gdyz w jednym epku Zaraki mowi, ze jego miecz jest nie zapieczetowany, w innych przytoczonych juz na tym forum tekstow jasno wynika, ze nie posiada on shikai. A ze nigdzie nie ma sprostowania to, kazdy bedzie trwal przy swoim smile_big smile_big smile_big

A wogole jak tak dalej pojdzie to niczego nie bedzie, powtarzam nie bedzie niczego smile_big:D[shithappens]

Ostatnio edytowany przez Angelo (2007-05-07 22:14:58)

Stopka forum

© Animesub.info 2025