Nie jesteś zalogowany.
Przestałem oglądać Bleacha chyba z rok temu, jak się zaczęła saga z Bountou czy jakoś tak (chodzi o te "wampiry" z tymi swoimi lalkami). Chciałbym sobie teraz nadgonić Bleacha, ale w wersji "papierkowej", od tego momentu (wiem, że te Bountou to fillery). Czy ktoś się orientuje, który to jest odpowiednik tomu/chaptera w mandze?
"Po zakończeniu wątku Soul Society, w okolicach odcinka 70, fabuła całkowicie odchodzi od mangi, tworząc tzw. wypełniacz. Widać wyraźnie, że autor mangi miał na niego niewielki wpływ - klimat zmienia się drastycznie, pojawiają się liczne dłużyzny, walki z kolejnymi przeciwnikami przeciągają się - wyraźnie brakuje im wcześniejszego dynamizmu i świeżości. Na szczęście od odcinka 110 fabuła ponownie wraca do mangi, a co więcej - te czterdzieści odcinków można bez większej szkody pominąć, co polecałabym wszystkim, którzy nie są zapamiętałymi fanami Bleacha." Cytuję za Tanuki-Anime
Tak więc wątek Bounto w ogóle w mandze nie występuje. Kiedy Ichigo i reszta powracają z Soul Society - manga chapter 182 - zaczyna się od razu wątek z Aizenem i Arrancarnami.
Ponadto, czy ktoś może mi polecić, najlepszą jego zdaniem, stronkę, na której najszybciej wychodzą skany i/lub z której mógłbym ściągnąć tomy w wersji hurtowej a nie po jednym zdjęciu, jak to czasem bywa.
Ja pobieram mangę z tej strony: StopTazmo - trzeba się tylko zarejestrować
Ewentualnie z tej - Bleach7 ale wymagana jest również rejestracja
Dodatkowo nie chcę też natrafić za daleko z chapterem, żeby sobie nie zepsuć zabawy.
To proponuję mangę doczytać gdzieś tak do chapteru 250, ale jeszcze sprawdzę bo nie oglądałam ostatnich kilku odcinków anime.
Ostatnio edytowany przez black_cygnus (2007-11-28 11:54:59)
Ooo... o to mi właśnie chodziło, dzięki wielkie.
Natomiast co do tego...
Krook napisał:Dodatkowo nie chcę też natrafić za daleko z chapterem, żeby sobie nie zepsuć zabawy.
To proponuję mangę doczytać gdzieś tak do chapteru 250, ale jeszcze sprawdzę bo nie oglądałam ostatnich kilku odcinków anime.
...to trochę źle mnie zrozumiałaś, może za bardzo zagmatwałem. Prosiłem właśnie o dokładny chapter (który mi już podałaś - chapter 182), w którym kończy się przygoda z Aizenem w Soul Society. Bo jak sam strzelałem z chapterami, żeby trafić właśnie na okolice końca tej sagi, to przez takie strzelanie nie raz natrafiłem zbyt daleko i już moje oko widziało czasem za dużo
Mam zamiar dogonić i już czytać mangę na bieżąco.
W każdym razie wszystko co chciałem wiedzieć już wiem. Dzięki
Widzisz, zrozumiałam końcówkę Twojej wypowiedzi tak, że mangę chcesz doczytać tylko do tego momentu na którym obecnie jest anime i nie psuć sobie zabawy przy jego oglądaniu, skoro byś wiedział co sie wydarzyło w mandze.
Cieszę się, że mogłam być pomocna.
hejka, mam małą prośbe do fanów bleacha ;D
Otóż jakiś czas temu zatrzymałem sie w oglądaniu serii i teraz chciałbym do niej wrócić ale nie moge sobie przypomnieć na kórym ep skończyłem. Dotarłem jak Ichigo, Chad i eeee ten łucznik ;D dotarli do "Chłeko Mundo" (czy jak tam sie to pisze) i rozwalili tych dwóch Arrancardów. Który to ep?? z góry dzieki za odpowiedz
P.S.
ten sam problem mam z Naruto: odcinek gdzie Garra ożył a babuszka która go wskrzesiła poszła do ziemi. Który to epek :D
Otóż jakiś czas temu zatrzymałem sie w oglądaniu serii i teraz chciałbym do niej wrócić ale nie moge sobie przypomnieć na kórym ep skończyłem. Dotarłem jak Ichigo, Chad i eeee ten łucznik ;D dotarli do "Chłeko Mundo" (czy jak tam sie to pisze) i rozwalili tych dwóch Arrancardów. Który to ep?? z góry dzieki za odpowiedz
P.S.
ten sam problem mam z Naruto: odcinek gdzie Garra ożył a babuszka która go wskrzesiła poszła do ziemi. Który to epek :D
144 i 31- wydaje mi sie, ze na tych skonczyles
Ciekawe jakimi mocami będą dysponować Tatsuki i Asano Kejgo?
Chlopaki ktory to był odcinek jak ichigo walczył z yamim i przyszedł urachara i uratował mu tyłek ??
"Chłopaki"... urocze ... na forum istnieje również płeć przeciwna. Walkę pomiędzy Uraharą, a Yami można zobaczyć w odcinku 114
"Chłopaki"... urocze ... na forum istnieje również płeć przeciwna. Walkę pomiędzy Uraharą, a Yami można zobaczyć w odcinku 114
Dziewczyny z naszego forum są kochane [cmok]
P.S.
dzięki teraz wiem że Gara żyje dzieki za spoiler
no ale to było do przewidzenia ;p
Ostatnio edytowany przez darkschab (2008-02-06 14:03:45)
dzięki teraz wiem że Gara żyje dzieki za spoiler
no ale to było do przewidzenia ;p
Tak to jest, jak sie nie oglada na bierząco ;]
Z drugiej jednak strony nie powinien zadawać pytania o Naruto w topicu o Bleachu.
Wracajac do Animca, jak tam wam się podobała walka Ishida kontra Arrancar osa?
NIe oglądałem jej, ale Mangę czytałem i zastanawiam sie jak to zanimowali (Ogladnę dopiero, gdy będzie coś koło 5 epków do przodu, wolę oglądać kilka na raz.)
Mam pytanie, co się teraz dzieje w anime? Skończyłem na odcinku w którym na końcu, na pustyni hollowów pojawia się chłopczyk. Zrobiłem sobie przerwę, bo miałem nieodparte wrażenie, że zaczyna się jakaś gejowo-wzruszająco-łzawa historyjka.
Czy teraz walczą już z jakimiś niskimi numerami czy nic ciekawego się nie dzieje?
Mam pytanie, co się teraz dzieje w anime? Skończyłem na odcinku w którym na końcu, na pustyni hollowów pojawia się chłopczyk. Zrobiłem sobie przerwę, bo miałem nieodparte wrażenie, że zaczyna się jakaś gejowo-wzruszająco-łzawa historyjka.
Czy teraz walczą już z jakimiś niskimi numerami czy nic ciekawego się nie dzieje?
Właśnie obejrzałem ostatni odcinek, który wyszedł. Miło mnie zaskoczyli, nie myślałem, że tak daleko pojechali z fabułą. Walka z pionkami już była, teraz wyłania się elita.
Budyn, to nie chłopczyk, to dziewczynka, Nel
budyn napisał:Mam pytanie, co się teraz dzieje w anime? Skończyłem na odcinku w którym na końcu, na pustyni hollowów pojawia się chłopczyk. Zrobiłem sobie przerwę, bo miałem nieodparte wrażenie, że zaczyna się jakaś gejowo-wzruszająco-łzawa historyjka.
Czy teraz walczą już z jakimiś niskimi numerami czy nic ciekawego się nie dzieje?Właśnie obejrzałem ostatni odcinek, który wyszedł. Miło mnie zaskoczyli, nie myślałem, że tak daleko pojechali z fabułą. Walka z pionkami już była, teraz wyłania się elita.
To jeszcze poczekam z 10ep ,aż się wyłoni
Budyn, to nie chłopczyk, to dziewczynka, Nel
Jeszcze bardziej łzawo:D
Ostatnio edytowany przez budyn (2008-02-08 23:55:17)
Za tydzień to będziemy zmuszeni do oglądania fillera.
Nie tam od razu filler, to raczej flashbacki Rukii z okresu poznania Kaien'a itp... walka z Aaroniero zakończy się pewnie w następnym odcinku. Cóż trzeba pochwalić (ale tak by nie zapeszyć) studio, bo wykonało ostatnimi czasy kawał solidnej roboty, nie ma większego przedłużania i wybitnego "psucia" klimatu, jest niemal jak w Soul Society, choć trochę poczekam na walkę pokroju Ichigo vs Byakuya ... Niestety w zastraszającym tempie doganiają mangę, fillery jednak tuż tuż
pawello86 napisał:Za tydzień to będziemy zmuszeni do oglądania fillera.
Nie tam od razu filler, to raczej flashbacki Rukii z okresu poznania Kaien'a itp... walka z Aaroniero zakończy się pewnie w następnym odcinku. Cóż trzeba pochwalić (ale tak by nie zapeszyć) studio, bo wykonało ostatnimi czasy kawał solidnej roboty, nie ma większego przedłużania i wybitnego "psucia" klimatu, jest niemal jak w Soul Society, choć trochę poczekam na walkę pokroju Ichigo vs Byakuya ... Niestety w zastraszającym tempie doganiają mangę, fillery jednak tuż tuż
Mam dla Ciebie złą wiadomość. Przygoda w Soul Society była dużo lepsza i że teraz jest trochę słabiej, to nie jest wina tylko twórców anime. W mandze, też nie ma rewelacji.
To nie będzie zapełniacz -> takie wspomnienia były w mandze
...
Mam pytanie do osób posiadających bleacha od KAA i AHQ. Która lepsza? jest jakaś różnica w obrazie, czy inne różnice które pozwolą zdecydować od której grupy targać dvd-ripki...
The Hate U Give Little Infants F*ck Everybody