Nie jesteś zalogowany.
http://www.bleach-fan.jp/amagai/index.html - Tu ale trochę nie ponaszemu
Ps. Czy te postacie wam kogoś nie przypominają ?
Ostatnio edytowany przez SiwyCZR (2008-04-10 15:34:21)
The Hate U Give Little Infants F*ck Everybody
Ja tam nie wiedziałam D: wiedziałam tylko, że nowy opening ^^' buuu... nie będzie walki, której wyczekiwałam T_T
Dopiero teraz zajrzałam na wikipedię... I FAKTYCZNIE D: D: D: o gosh D: tylko im pogratulować, po walce z Grimmjowem potrafią dać filery o nowym kapitanie D:
A co to WS? xD
@dół
do mnie nie skrótami! xDD bo wide screen to już wiem, co to jest ;p
Ostatnio edytowany przez Qashqai (2008-04-10 15:37:29)
WS = Wide Screen czyli obraz 16:9 (taki jak ma np. bleach movie) a nie 4:3 Po więcej info zapraszam na wiki
Nowy odcinek naprawdę dobry, najlepszy z całej sagi HM, walka efektowna i dobrze pokazana + dobrze dobrana muzyka, która wszystko elegancko podkreślała, szkoda tylko, że zaraz znów zaczną sie fillery :/.
W sumie to ja chciałabym filery (no co? Co się patrzysz? To nienormalne? XDD), ale to stanowczo zły moment ;P. W sumie każdy moment jest zły, bo akcja trwa non-stop, ale to napraaawdę baardzo zły moment w sumie zwrot akcji jak zwrot akcji, ale fajne walki teraz miały być :<
btw co sądzicie o tym nowym openingu, tj. o piosence [http://www.kelun.jp/ - leci w tle]? Ja czuję, że znowu w filerach będzie fajny opening (Tonight, Tonight, Tonight mi się bardzo podobał, ale mi się podoba każdy op z piosenką Beat Crusaders w tle ^^)
"The New Captain Appears! His name is Amagai Shuusuke" - i, cholera, akcja się przeniesie do SS, czy ten "nowy kapitan" przypałęta się do HM?
Ostatnio edytowany przez Qashqai (2008-04-10 16:10:11)
Gdyby wszystkie odcinki były takie jak ten, to bym nie musiał czytać mangę.
No, bardzo dobry odcinek. Niemal cały czas trwała walka, więc było co oglądać. Oby następne odcinki też były szybkie i pełne akcji.
A fillery, jeśli mają być po walce z Grimmjowem, to nie jest źle. Anime za bardzo zbliża się do mangi, więc do końca pobytu w Hueco Mundo pewnie by mangę przegoniło.
Ostatnio edytowany przez misjurg (2008-04-10 18:10:59)
Uch, obejrzałam właśnie najnowszy epizod. Ogólnie był całkiem niezły, najbardziej mi się podobały kawałki muzyczne, których chyba wcześniej nie było, albo ich nie dosłyszałam... w każdym razie fajne są ^^. Fajnie się przeplatały wspomnienia Grimmjowa z akcją, tylko koniec był... nie powiem jaki . W ogóle to w mandze nie wiadomo, czy Grimmjow umarł! A w anime to wydaje się oczywiste. I czyżby teraz Ichigo zabrał swoją drużynę i wrócił na ziemię? Tak to ma być? Te sceny po odcinku na to wskazują. Szkoda, że Ishida i Renji nadal walczą z Szayelem (chociaż nie, poszedł się przebrać, więc możliwe, że zwieją)... Jeśli tak, to w ogóle będą te walki z mangi, co miały być teraz? O_O Wyczekiwałam, aż je zobaczę, a tu dopa, ich może w ogóle nie być ;/ już idea nowego kapitana w filerach mnie przeraziła, a tu wychodzi, że teraz możliwe, że cały Bleach będzie niczym filer . Ale może to tylko urojenia (a może manga Bleach się skończy po walce w Karakurze, więc twórcy anime się poczuwają..? ).
Btw, nie mogłoby przegonić mangi do końca pobytu w Hueco Mundo, bo w mandze ów arc się skończył tj. tak Tite powiedział a oni w Hueco Mundo jeszcze chwilę chyba pobędą
mi się wydaje że Ichigo i spółka zostaną w Hueco mundo a akcja będzie się toczyła w SS przez 5-20 epków troche głupie ale za bardzo nie pasował by mi powrót Ichigo bo wejście Noitory jak by wyglądało lol o.O ?
[SPOILER]Ciekawe czemu mieli by spadać z HM, skoro w mandze są tam teraz uwięzieni ;p[/SPOILER]
Właśnie oglądałem poraz n-ty walkę Ichigo z Grimmjawem i tak mnie coś zastanawia. Czy mnie coś ominęło? Bo jakim cudem Ichigo i Grimmjaw potrafią się unosić w Hueco Mundo w powietrzu. Cały czas myślałem, że zarówno w Soul Society, jak i w Hueco Mundo działa normalnie grawitacja . I jedynie w prawdziwym świecie, po wyjściu z ciała można unosić się w powietrzu. Przecież nawet będąc w Soul Society Yoruichi dała Ichigo płaszcz rodu Shihouin po to, by umożliwić mu latanie. A więc normalnie nie da się tego zrobić, trzeba mieć do tego coś, co w tym pomaga. Tak mi się wydawało, że w Hueco Mundo działają podobne prawa...
Może ktoś powie, że nie mam nad czym się zastanawiać, a anime pełne są sprzeczności, ale może mimo wszystko jest jakieś inne wytłumaczenie związane ze światem Bleacha
"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats
Grimmoj już podczas pierwszego spotkania unosił się w powietrzu, ale u Ichigo to jest nowość, widocznie on nieświadomie uczy się jakiś nieznanych mu technik. lol
Też mi się to od razu rzuciło w oczy, ale z drugiej strony Ci z numerami powyżej 10 (jeśli dobrze pamiętam), z którymi walczyli jeszczcze przed treningiem Ichigo, oraz Espada też jakoś potrafili utrzymywać się w powietrzu, więc może to ma jakiś związek z mocą Hollowa, tak mi się zdaje. Albo coś w deseń Dragon Balla:P. Skupiając i wysyłając swoją moc w dół, są w stanie pokonać grawitację. Sam nie wiem...
Ależ to oczywiste jest.rankigu nie mogła się unosić w odcinku gdy ta słaba espada walczyła w tym mieście.Ichigo może się unosić,bo jest hollow,więc to nie jest przeoczenie tworzycieli tego anime./
Zmieniam zdanie, shinigami potrafią latać. Tylko to tak wyszło, że w SS tego nam nie pokazali, a później twórca uznał że fajnie by było jak by wszyscy latali. Bo tak sobie przypominam, że jak Arrancarzy pokazali się 2 razy w świecie ludzi, to tam przez cały czas wszyscy latali. Macie np. ten">http://pl.youtube.com/watch?v=dJB23zx8Cdc]ten odcinek
Ostatnio edytowany przez Psychopata (2008-04-19 19:36:10)
No właśnie w świecie ludzi Arrancarzy i Shinigami (ogólnie wszyscy z Soul Society i Hueco Mundo) potrafią się unosić w powietrzu bo są duszami (lub duchami jak kto woli), tak samo jak Ichigo, gdy wyjdzie z ciała. W SS nie przypominam sobie, żeby ktoś latał. Oprócz Ichigo, który potrzebował do tego peleryny od Yoruichi. Już sam fakt istnienia tej peleryny świadczy, że stworzono ją po to, aby móc przekroczyć to, czego normalnie się nie da zrobić. A co do Hueco Mundo, to właśnie sam nie wiem. Może rzeczywiście być tak, że tylko najlepsi potrafią to robić, bądź tylko hollowy.
Ależ to oczywiste jest.rankigu nie mogła się unosić w odcinku gdy ta słaba espada walczyła w tym mieście.Ichigo może się unosić,bo jest hollow,więc to nie jest przeoczenie tworzycieli tego anime./
Przy czym Hitsugaya i Kisuke unosili się bez przeszkód w tej walce.
"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats
Wanderer Hitsugaya może się unosić pewnie przez to że ma smoka i te swoje lodowe "skrzydełka" a Kisuke zajmował sie badaniami wiec pewnie sobie coś do latania wymyślił Jak przechodzili do HM to przecież Ishida sobie latał tylko że na czymś co przypominało deske, może tam jest tak samo tylko że już tego nie widać.
MNie bardziej zastanawia , jak to się dzieje , że jak hamują będąc w powietrzu to im się kurzy spod nóg ? ( walka tego łysego z Arrancarnem )
Przy czym Hitsugaya i Kisuke unosili się bez przeszkód w tej walce.
HItsugaya miał skrzydła.Kisuke to właśnie nie wiem,może przez to,że używał bankai(kisuke to ten łysy?)/