Nie jesteś zalogowany.
Fenix_Ognia - 'Dattebayo' To takie wzmocnienie wypowiedzi, podkreslenie, takie jak u nas polskie Ku*** tylko że to nie przekleństwo... Jest to potocznie lamerski zwrot. Ale do naruto pasuje bo to lamka right? :]
No ja teżjuz sie nie moge doczekać 1 odcinka NARYTO SHIPPUUDEN :D:D:D
No ale można przyznac, że odcinki 216 - 220 były całkiem nuiezł :D:D:D
Niewiem jak było z resztą ZAPYCHACZY bo tylko te % ogladałem i oczywiście obowiązkoo 220 :D:D:D:D:D
Ale Juz za kilka dni bedzie 1 odcinek 2 seri
I jakby tak Naruto zaczoł Chdzic z Hinata Fajnie by było
a po zatym wszystko spoko:D:D:D
POZDRAWIAM WSZTSTKICH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
There's Thin Line Between Being a Hero and Being a Memory...
If You're Reading This... You're Already Dead
Z tego co wiem to zwrot "dattebayo" oznacza "mówię ci" czyli np. "To jest moja droga ninja mówię ci"
Z tego co wiem to zwrot "dattebayo" oznacza "mówię ci" czyli np. "To jest moja droga ninja mówię ci"
hm, wiecie co? Kishimoto wie najlepiej ale spójrzie... skoro Kabura zrobił ten teges, a on musi znać dobrze japoński, skoro tłumaczy mangę, to znaczy, że to była jego własna interpretacja, czyli to "dattebayo" to tylko takie wzmocnienie zdania, jak to nie którzy tutaj napisali.
swoją drogą ciekaw jestem czy w shippuudenie wzrośnie czy zmaleje liczba dattebayo na zdanie
Mi się zawsze wydałało, że to jakieś ichniejsze k***a (albo coś podobnego, ale o mniejszej 'sile rażenia'), czyli nieoficjalny, aczkolwiek bardzo popularny znak interpunkcyjny
Ja się zaczołem zastanawiać czy to nie Databayo coś tam nie grzebie i reklamy se nierobi
* Naruto kończy często swoje wypowiedzi nonsensownym słowem dattebayo (w Polsce popularnym jako teges tamteges)
To jest cyt. z Wikipedii
na Polski to raczej kiepsko wychodzi JAPAN RULEZ i tyle
ja bym tłumaczył "dattebayo" jako poznańskie "tej" :]
Tego sie nie tłumaczy.
Maniack napisał:nie widze problemu.
Moze ty nie widzisz problemu ale niektorzy z fandomu chca by anime wydawane u nas bylo na poziomie... bo na Jetixie ogladaja naruto nie ci co go juz go widzieli tylko ci co go nie widzieli...
Ale to jest stacja dla dzieci, ku... czy ty tego nie widzisz
R4Zi3L napisał:Maniack napisał:nie widze problemu.
Moze ty nie widzisz problemu ale niektorzy z fandomu chca by anime wydawane u nas bylo na poziomie... bo na Jetixie ogladaja naruto nie ci co go juz go widzieli tylko ci co go nie widzieli...
Ale to jest stacja dla dzieci, ku... czy ty tego nie widzisz
Naruto też nie dla dzieci
wlasnie naruto nie jest dla dzieci to po jaka cholere jetix chce to wepchac na wizje??
wlasnie naruto nie jest dla dzieci to po jaka cholere jetix chce to wepchac na wizje??
Po cenzurze już jest:P
Ja bym powiedział, że Naruto jest dziecinne i my jesteśmy dziecinni, że to oglądamy.:) A to, że Jetix zrobił z tej serii jeszcze gorszą bajkę, to już inna sprawa.
EDIT: Tylko, że to, co dla nas, czy Japończyków jest dziecinne/normalne, dla Jetixa jest zbyt dorosłe niestety (tak, widz tej stacji nie widział prawdopodobnie na oczy krwi) i dlatego nie powinni się za to zabierać.
Ostatnio edytowany przez lb333 (2007-02-14 01:02:07)
Jak kogoś interesuje wersja jetixowa to niech poszpera tam http://youtube.com/results?search_query … rch=Search
Czegoście się spodziewali po Naruto PL?
dattebayo... kumalski