#1021 2007-03-02 19:24:04

kasagrande
Użytkownik

Odp: Naruto Shippuden

rozumiem jak bym mowi o czyms co nie zostalo wydane w epku a jest jedynie w mandze ;p
to czytanie z ust Sharinganem i tak bylo banalnie naiwnym zakonczeniem i mala strata ;]to bylo akurat najbardziej roszczarowujace w calym odcinku odnoszac sie do drugiego "spojleru" z gaara to wybacz ;p ale co ja ujawnilem ? ;D moze kurde dalem do zrozumienia ze Gaara pokonal akatsuki i sie skonczylo happy endem ? ;D to jedynie domysly... kwestia interpretacji.

i jeszcze raz powiem ;] wiele osob tutaj wczesniej wypowiadalo sie o watkach ktore mialy miejsce w danym odcinku i wymienialy sie pogladami na jego temat i nie mow mi ze spojleruje bo chyba spojlerem jest mowienie o tym co jest w mandze a nie ukazalo sie jeszcze w Anime ? dobrze mysle ?

jezeli macie pretensje do mnie ze wyjawilem iz Kasahi czytal z ust Sharinganem to wybaczcie ;D to akurat wam nie powinno popsuc ogladania ;D przynajmniej jestescie gotowi na najgorsze podczas... a na przyszlosc liczcie sie z tym ze ktos nie bedzie czekal ze swoja opinia az wy laskawie obejrzycie odcinek ;] ... miejcie pretensje do siebie o to ze albo nie obejrzeliscie odcinka wczesniej albo za to ze przeczytaliscie mojego posta.

tez moge sobie wejsc na forum w Niedziele kiedy w piatek czy czwartek zostal wydany epek i srac na was ze spojlerujecie bo nie poczekaliscie az obejrze odcinek ;D;D;D

EDIT : zeby nie bylo ze czytalem mange i sram tu wydarzeniami ;] moj komentarz byl po obejrzeniu epka (dla formalnosci) ;D;D:D

Ostatnio edytowany przez kasagrande (2007-03-02 19:28:21)

#1022 2007-03-02 19:41:14

Piter666
Użytkownik

kasagrande napisał:

(...)chyba spojlerem jest mowienie o tym co jest w mandze a nie ukazalo sie jeszcze w Anime ? dobrze mysle ?

"Myślenie ma przyszłość - ja u ciebie tej przyszłości nie widzę" shithappens

#1023 2007-03-02 19:42:30

Beavis
Zbanowany

Następnym razem ~kasagrande jednak wstrzymaj się, albo wyraźnie zaznacz to etykietą typu SPOILER, tak jak czynią to inni. Ja prawie też naciąłem się na twoją wypowiedź i o mało co nie zepsułbym sobie przyjemności z oglądania.
Trochę więcej kultury również - zwrócono ci grzecznie uwagę, a ty się tutaj bulwersujesz brakslow.

papa

#1024 2007-03-02 19:42:50

wiluS
Użytkownik

Nie badz bezczelny(kasagrande). Licz sie z tym ze jesli nie zmieniesz stosunku do paru rzeczy to moreracja nie bedzie sie z toba patyczkowac. Zostaw lepiej ten temat bo i tak swoimi argumentami nie przekonasz absolutnie nikogo o zdowych zmyslach a juz napewno nikogo z tego forum. Radzilbym zajac sie analiza pojec i popracowaniem nad czytaniem ze zrozumieniem[ostrzezenie]

Piter666 napisał:
kasagrande napisał:

(...)chyba spojlerem jest mowienie o tym co jest w mandze a nie ukazalo sie jeszcze w Anime ? dobrze mysle ?

"Myślenie ma przyszłość - ja u ciebie tej przyszłości nie widzę"

Amen.

Ostatnio edytowany przez wiluS (2007-03-02 19:43:54)

#1025 2007-03-02 19:46:13

Mavet
Użytkownik

ja mysle ja np w death note wchodziłem  przed oglądnięciem odcinka i jakos też spoilerowaliscie w odcinku więc nie rozumiem jakie jest wzburzenie na ten temat ? koles mówił co się stało w danym odcinku ? nie tylko powiedział parę słów na ten temat i tyle jak ktos nie ogladal odcinek 4 to musi się z tym liczyć ze może się zdarzyć że się na to natknie na 4 ep jak ktos będzie mówił o 4 epie ... wiec

trochę nie zrozumiale ale cóż nie lubię firefoxa 2,0

Ostatnio edytowany przez Mavet (2007-03-02 19:47:25)

#1026 2007-03-02 20:04:21

kasagrande
Użytkownik

Piter666 napisał:
kasagrande napisał:

"Myślenie ma przyszłość - ja u ciebie tej przyszłości nie widzę"

haha odezwal sie ten super elokwentny ;D zastosuj swoje slowa do wlasnej osoby ;D beda bardziej na miejscu ;]

co do spojlerowania to nie widze konfliktu ;] bardziej to ten ktos ma problem niz ja ;] napisalem bodaj po polodniu komentarz o odcinku i mi to zwisa jesli ktos go do tej pory nie ogladal... dodatkowo napisalem o najbardziej idiotycznym wydarzeniu w Naruto od czasu epka gdzie Shino z Naruto nie mieli doprowadzic do wybuchu smiechu na pogrzebie kogos tam... o kurde znowu spoiler... sorry !! jesli ktos nie ogladal takiego zapychacza to wybaczcie plizzz (czujcie ironie).

UWAGA SPOILER PFF BRRYY SRUUU SPOILER UWAGA !
po tym jak Naruto gadal o tym ze Kakaszka jest bsytrzejszy od Schikamaru zalatwili go w zalosny sposob ;] tez mi bystrzacha ;D ... prawda ze wykorzystali sharingana przeciwko niemu czyli jego najwiekszy atut ale mimo wszystko wyszlo t zalosnie

SPOILER ENDING

jak ktos to przeczytal i wyskoczy z pretensjami to ... Moderowano

Ostatnio edytowany przez Wanderer (2007-03-03 22:58:43)

#1027 2007-03-02 20:06:56

dkai2218
Użytkownik

Szczerze to moim zdaniem nie macie racji. Skoro to jest temat o naruto shippuden  i wyszedł nowy odcinek zsubowany i nawet polskie napisy wyszły (choć to mniej ważne) to ten temat jest po to aby o nim dyskutować. Dokładnie - ja mogę za 3 tygodnie oglądac ten odcinek i co będziecie czekac z pisaniem, az go obejrze??
Więc przypisuje rację kasagrande

Ostatnio edytowany przez dkai2218 (2007-03-02 20:09:36)

#1028 2007-03-02 20:14:58

sebastianx
Użytkownik

coz to tak ale nie mozna spojlerowac o 2 epki przod przed wydarzeniami bo to psuje zabawe wiec nie mam pojecia kto tu ma racje teraz moim zdaniem nie powino sie spojlerwac epkow ktore jeszcze nie wyszly (pobrane info z mangi) ale mozna mowic juz jak wyjdzie epke o tym bo jest ogule dostepny jezor:P:P(ale nie tak ze jest dopiero dostepny ep przez 40 min i juz wszystko jest opisane na stronce jezor:P, a jk komus sie ni podoba taki kolo co wygaduje wszystko to nie czytac jego tekstow;););))

Ostatnio edytowany przez sebastianx (2007-03-02 20:17:32)

#1029 2007-03-02 20:23:23

kasagrande
Użytkownik

heh ;p na DB odcinek pewnie pojawil sie kolo 5.00 albo cos kolo tego... ja chyba swoj komentarz dalem miedzy 13 a 14 ;D
to jest temat o Naruto Shippuuden i napisalem co mnie roszczarowalo a co zaskoczylo pozytywnie ...
ktos kto nie ogladal epka a wchodzi do tego tematu powinien byc swiadomy tego ze ktos juz mogl o nowym epku pare zdan powiedziec...

#1030 2007-03-02 20:26:16

wiluS
Użytkownik

Boze widzisz a nie grzmisz... W zwiazku z tym ze naruto shippuuden ep4 jest odcinkiem stosunkowo "swierzym" to wszelkie spojlery dotyczace tego epizodu sa wybitnie nie na miejscu. Dziwi mnie fakt ze nie dla wszystkich jest to oczywiste. Dyskusja na temat naruto jest oczywiscie mozliwa a nawet wskazana co nie zmienia faktu ze spojlery powinny byc widocznie oznaczone.). Klania sie rowniez poziom kultury pewnego uzytkownika;).

#1031 2007-03-02 20:26:57

Falmax
Użytkownik

Lol rownie dobrze mozna obejrzec rawa chwile po jego wydaniu i opowiedziec wszystko co sie widzialo a to ze ktos nieogladal rawa bo niezna japonskiego to mnie to pikus oczkod z takim opowiadaniem mozna sie wstrzymac przynajmniej jeden dzien. J

#1032 2007-03-02 20:52:44

sajdak
Użytkownik

Naszła mnie taka refleksa jak sobie właśnie obejrzałem drugi raz epka (teraz z polskimi napisami smile ). Czy chociaż raz Naruto, którego Kakashi uderzył albo złapał w jakąs pułapkę okazał się prawdziwy? Chyba nie. Wszystko sie okazywało klonami. I tak sobie właśnie pomyślałem, że śmiesznie by było jakby sie okazało, że Naruto wcale nie było na polu treningowym, tylko siedział w barze i jadł ramen, a na walke wysłał same klony XD
PoZDrO FoR ALl smile_big

#1033 2007-03-02 21:01:06

kasagrande
Użytkownik

ale wy to wyolbrzymiacie ! ... zebym jeszcze cos konkretnego wyjawil ;D a tutaj napisalem o najwiekszej bzdurze ktora powinna byc w top 10 najglubszych watkow w Naruto i to na pudle... jezeli komus skwasilem ogladanie odcinka takim tekstem to sory ;D i tak chyba nie jest to wielka strata

Cytat :

W zwiazku z tym ze naruto shippuuden ep4 jest odcinkiem stosunkowo "swierzym" to wszelkie spojlery dotyczace tego epizodu sa wybitnie nie na miejscu

heh zapmietac to trzeba, najlepiej wszyscy... max 2 dni od wyadnia epka przez DB nie odzywamy sie na jego temat bo jest "swierzy" ;D;D:D
i jeszcze komus mozna zepsuc zabawe ;D
koles smieszny jestes, jesli nie ogladales epka to zwyczajnie tu nie zagladaj do czasu az go sciagniesz i obejrzysz ... proste, w przeciwnym wypadku musisz sie liczyc z tym ze ktos juz poruszy watek danego odcinka.

i ja nadal uwazam ze spojler to jest informacja wyjeta z mangi a nie z anime ;p no przepraszam... prawda ze jestem laikiem w tej kwestii ale ty chyba naduzywasz tego pojecia ;]

bede sie trzymal swojego zdania i tyle, a jesli uwazasz ze brakuje mi kultury to przynajmniej nie prowokuj a bym nie musial utwierdzac cie w tym przekonaniu.

EDIT :

Sajdak SPOJLER SPOJLER hehehehe ;D

Ostatnio edytowany przez kasagrande (2007-03-02 21:02:37)

#1034 2007-03-02 21:05:00

sebastianx
Użytkownik

mam wojne zdan juz takiej dawno nie bylo hohoho chyba w temacie naruto na jakies 60 stronce chyba byla ostatnio
a ja mysle ze naruto na dobry pomysl wpadl ale tak czy siak pokali by go (naruto ma wieksze zasoby chakry i w dodatku kakashi nie moze w wiecznosc sharingana uzywac tak jak epkach z zabuza-san okej[okej] po walce lezal kilka dni chyba jakos tako to bylo jezor(no i to sie nazywa dobry temat)

``W wojnie slowa wygra tylko najmadrzejszy``[madrala][madrala]

PS:ktos ma wersje Hardsuba od StrayLife( tlumaczeie od hatake dla nie wiedzacych) ta wersja mi sie najbardziej podoba i nie ma tych syfnych liter z englika jezor swietny timing i wyglad napisow kto ma  kto ?[okej][okej]

Ostatnio edytowany przez sebastianx (2007-03-02 21:13:50)

#1035 2007-03-02 21:21:16

raziel4ever
Użytkownik

OK to jak  mam  pytanko  czy  ktos  sie nie orientuje kiedy wydany zostanie chapter 344 mangi ??

#1036 2007-03-02 21:27:32

wiluS
Użytkownik

Wkoncu przyznales sie do bledu i o to tutaj chodzi.

kasagrande  napisał:

koles smieszny jestes, jesli nie ogladales epka to zwyczajnie tu nie zagladaj do czasu az go sciagniesz i obejrzysz ... proste, w przeciwnym wypadku musisz sie liczyc z tym ze ktos juz poruszy watek danego odcinka.

Trzeba mi bylo wyslac wiadomosc na pm tak jak polowie ansi w zwiazku ze zmiana tematu z "naruto shippuuden" na "naruto shippuden ep4[SPOJLERY]"
Pojecia nie naduzywam. Staram sie wyperswadowac ci ze niezaleznie od tego czy jest to ksiazka, film, manga, anime etc to spojler pozostanie spojlerem. Co do kultury, "zadka ci nie bede lizal".
Zakonczmy ten temat bo offtop sie zrobil.

#1037 2007-03-02 21:31:38

sebastianx
Użytkownik

raziel4ever napisał:

OK to jak  mam  pytanko  czy  ktos  sie nie orientuje kiedy wydany zostanie chapter 344 mangi ??

omg nie tutaj.....
nie ma tematu o naruto mangi?[deprecha][deprecha][shithappens]
<gBos komentatora> Tak prosze paDstwa o to bitwa,walka i wojna itp. w w prawym narazniku  wiluS  a w lewym kasagrande spanily bedzie ten pojedynek buchmacher juz obstawia zaklady(okienko 1) no to zaczynamy walke (muzyczka z Rocky)

Ostatnio edytowany przez sebastianx (2007-03-02 21:34:33)

#1038 2007-03-02 21:42:49

kasagrande
Użytkownik

czy ja sie przyznalem do bledu ? napisalem co mysle o rzekomych spojlerach ;] a jedynie nakreslilem ze wyolbrzymiasz sytuacjie z malego faktu jaki mial miejsce w odcinku a robisz z tego taki material jak bym od poczatku do konca caly odcinek tu opowiedzial ;p

co do wysylania pm'ow koles ;]to chyba sobie jaja robisz ;D ...puki co serwujesz lepsze dowcipy niz te w Shreku ;p
i jeszcze odnosnie spojleru ... nie bede sie dostosowywal do osob ktore nie obejrzaly epka... a moze twoim tokiem myslenia ;p wszyscy co zagladaja na forum niech wysla mi pm ze jeszcze nie ogladali odcinka i bym sie wstrzymal z jego komentarzem to unikniemy zbednej wymiany zdan ;p

jezeli uwazasz ze np odcinek powinno sie komentowac najmniej po 1 dniu to proponuje bys przez jeden dzien nie wchodzil na forum ;D

#1039 2007-03-02 21:51:06

sajdak
Użytkownik

Ja pierdzu pierdziele o_O taki offtopic się zrobił, że dupa mała...
Dlatego też w celu ratowania sytuacji zapodam temat do przedyskutowania
(banalny troche, ale cóż byle odwiódł nas od dochodzenia definicji sławetnego "spojlera")
Czy Naruto miałby teraz jakies szanse z Gaarą? Jak uważacie na podstawie tych 4 odcinków?
Ja osobiście uważam, że z tym co narazie pokazał to Naruto nawet w drużynie z Sakurą i Kakashim, by go chyba nie pokonali.
No, ale w końcu (nigdy nie wiem jak to się pisze "w końcu?" "wkońcu?" XD ) to sam Kazekage jezor

#1040 2007-03-02 21:52:48

sebastianx
Użytkownik

Kasagrande zadal kilka szybkich cisow i uzl genjutsu jezor:P co na to wiluS?? to dopiero walka ahh szkoda znie nia ma jej w anime jezor:P

mysle ze taka walka naruto i gaara trwalaby z 10 epkow jezor:P:P takie mam przypuszczenia[szpan] ale raczej nie mialby szans naruto tak mysle bo z kakashim poradzili sobie dopiero po calym dniu walki a gaara jest chybaod niego siliniejszy

Ostatnio edytowany przez sebastianx (2007-03-02 21:55:38)

Stopka forum

© Animesub.info 2025