Nie jesteś zalogowany.
Jest jakis polski przeklad osatniego wydanego chapteru naruto?Jeslo jest to moglby ktos rzucic linkiem.THX
Ciii bez linków , a jak już co to na PM , pewien szpiegulec czuwa i straszy donosem
Ostatnio edytowany przez Aizen (2007-04-01 01:16:52)
heh a to Ci konfident jeden.W takim razie bede wdzieczny za PM o nowym chapterze PL.
...
A dla tych ktorzy te napisy sciagaja nie jestescie bogami [chyba...], nie przesadzaj...
Stary, ja nie twierdzę, że jesteśmy bogami i nie przesadzam, tylko po prostu nie narzekaj, jeśli ktoś siedzi 3-4 h przed monitorem, wypala sobie nim oczy, monotonicznie powtarza te same czynności (Insert, tłumaczenie zdania, Alt+Insert, Przesuń o xx sekundy) potem poprawia, sprawdza itp. I w końcu umęczony, zajechany i nie wiadomo co jeszcze, dodaje je na Animesub... (mowa tu o takich już dobrej klasy napisach w których są tylko maleńkie niedoróbki). A dodaje je, za co? Za darmo, po to, żeby taki ty obejrzał sobie w całości po polsku jeden odcinek danego anime, który trwa średnio 24 minuty.
I dlatego mówię, zrozumiałbym, jakbyś mi płacił za to, wtedy wiadomo, płacisz - wymagasz, ale tu ludzie robią z własnych chęci, które pozwalają na zrobienie tego softsuba do Naruto i dzięki temu masz napisy na czwartek wieczór/piątek rano, wiedząc, że Naruto wychodzi co tydzień w czwartek o 19:30, czyli u nas o 11:30... Pomyśl... dzisiaj mało co jest za darmo... noo... za darmo to można po ryju dostać... a tu co? NAPISY ZA FREE - ściągaj pan i się ciesz! Czyż to nie wspaniałe? Dlatego jak masz narzekać, to lepiej w ogóle nic nie mów.
Ostatnio edytowany przez Hatake (2007-04-01 01:35:34)
...jeśli ktoś siedzi 3-4 h przed monitorem, wypala sobie nim oczy, monotonicznie powtarza te same czynności...
Monotonnie?
Czyli rozumiem ze projekt Naruto PL zostal zawieszony po tym jak Misery przestala tlumaczyc>>>?? tydzien temu ktos wstawil link do tlumaczenia.
Jak ktos przetlumaczy chapter to wrzuce.
Hatake napisał:...jeśli ktoś siedzi 3-4 h przed monitorem, wypala sobie nim oczy, monotonicznie powtarza te same czynności...
Monotonnie?
Możliwe, polonistą nie jestem:P
Nowy chapter Pl znajduje sie na stronie http://www.sayanspage.glt.pl. To nie jest link bezposredni wiec chyba nie ma potrzeby usuwac
Ostatnio edytowany przez budyn (2007-04-02 20:53:05)
wumi_szoda napisał:Hatake napisał:...jeśli ktoś siedzi 3-4 h przed monitorem, wypala sobie nim oczy, monotonicznie powtarza te same czynności...
Monotonnie?
Możliwe, polonistą nie jestem:P
Zauważ, że mówienie po polsku to domena Polaków a nie polonistów, więc to żadne wytłumaczenie.
Ale czepianie się słówek też nie jest zbyt ładne. IMHO. W końcu każdy może się pomylić.
--Reklama--
A jakby ktoś jeszcze nie zauważył, jest już ep005 Shippuudena od Shiroi-Hato i Kuruoshii Anime[klik].
EDIT:
lb333 napisał:Ale czepianie się słówek też nie jest zbyt ładne. IMHO. W końcu każdy może się pomylić.
Zwracanie uwagi na błędy językowe nie jest czepianiem się słówek. Tłumacz powinien dbać o język wypowiedzi, bo to w końcu jego narzędzie pracy.
Ale można było napisać to na PM, a nie na forum, przy wszystkich. Ale robisz, jak chcesz.
Ostatnio edytowany przez lb333 (2007-04-02 21:33:48)
Ale czepianie się słówek też nie jest zbyt ładne. IMHO. W końcu każdy może się pomylić.
Zwracanie uwagi na błędy językowe nie jest czepianiem się słówek. Tłumacz powinien dbać o język wypowiedzi, bo to w końcu jego narzędzie pracy.
Zresztą definicja monotoniczności jest chyba jeszcze w programie powszechnego nauczania ponadpodstawowego. Chyba, że teraz wolno już w ogóle nie uczyć się matematyki, a maturę zdawać z religii i kolorowania. Nie śledzę na bieżąco trendów panujących w krajowej oświacie.
Ale można było napisać to na PM, a nie na forum, przy wszystkich.
Hatake mógł się równie dobrze pouskarżać na czarną niewdzięczność pobierających na PM, ale wyżalił się na Tym Forum. Ze zwrócenia publicznie uwagi na ten niestety coraz powszechniejszy błąd językowy płynie choć taki pożytek, że niektórym być może zaświta, iż "monotonia" nie jest synonimem "monotoniczności".
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-04-02 21:43:24)
Ale można było napisać to na PM, a nie na forum, przy wszystkich. Ale robisz, jak chcesz.
Nie czuję, żebym swoją uwagą jakoś szczególnie naruszył dobre obyczaje. Publiczna wypowiedzi, publiczne uwagi na ich temat. Z takimi rzeczami należy się liczyć.
Czy będziemy robić off-topa i wykładać sobie racje o jedno słówko? Panowie... nie jesteśmy w podstawówce (zapewne zostanie to użyte przeciwko mnie - taki świat
).
OMG, o jeden ort, czy tam literówke, czy może źle użyte słówko XD Dobra, będę się następnym razem pilnował, bo mnie zjedzą w całości... rekiny xD
Panowie... nie jesteśmy w podstawówce
Pisz za siebie.
Maniack napisał:Panowie... nie jesteśmy w podstawówce
Pisz za siebie.
Wiedziałem...
A dzisiaj ukazało się Naruto Shippūden: Narutimate Accel .
a co to ??
wcale nie dzisiaj. juz wczoraj to sciagnalem
edit: gra na ps2
Ostatnio edytowany przez gacek21 (2007-04-04 22:13:33)