Nie jesteś zalogowany.
Zaraz poleci we mnie salwa, ale musze to powiedziec. Anime Naruto Shippuden to jedno wielkie
!!!
To jest czysta kpina i wzorcowy przyklad, jak nie powinno sie przekaldac mangi na anime.
O ile 1 odcinek zapowiadal sie jeszcze obiecujaco (muzyka/animacja) to reszta jest smiechem na sali.
Fani powinni zbojkotowac to anime. Ale dla sporej liczbie "fanow" co mangi na oczy nie widzieli, pewnie nie wiedza o czym ja teraz mowie.
Dlatego mowie wam: "Wezcie mange do reki, niech wam się oczy otworzą", zamiast wypisywac glupoty w stylu: "W nastepnym odcinku to bedzie walka i w ogole super" abedzie nie super!
TAK i NIE, jezeli patrzysz tylko i wylacznie na anime , tak to mozna powiedziec ze gowno, filer za filerem(dla przykladu kakasz z naruto juz biegna ponad 2,5 miecha -->zaraz okraza swiat, gdzie w mandze to zajmuje nie wiem 3 strony jak pamietam ).
Manga to juz co innego , caly czas 3ma w napieciu.
Nie wiem czy to prawda, ale czy przypadkiem nie ma sie zmienic ekipa od anime Naruto, z powodow spadajacej ogladalnosci?
Kisiel został zwarnowany za powiedzenie prawdy, ruchomy naruto zdechło, a może wcale się nie narodził?!
Ci, którzy nie mieli do czynienia z TYM co bierzesz do ręki(bez dzikich skojarzeń[hehe]), nie wiedzą co stracili. Jeśli anime ma nadal się tak ciągnąć, to może niech w ogóle dadzą sobie z tym spokój!!
Anime będzie się ciągnąć, bo im więcej odcinków, tym więcej kasy dla twórców. A fanów to oni mają w głębokim poszanowaniu... No ale fani Naruto, którzy nie sięgną po mangę, będą oglądać. I pewnie większa część 'czytaczy' też.
Mi osobiście mimo, że czytałem mange do chaptera 371 (bo tyle na razie jest ale jutro powinien być następny:P) anime się podoba gdyż jako fan Naruto lubię wszystko co z nim związane mimo iż istotnie anime troche odbiega od mangi:D
Jak bym mial kupowac (przyklad) wszystko zwiazane z moja ulubiona seria, nie zwarzajac na jakosc... To wybacz.
W takim przypadku powiedzialbym, ze podpada to juz pod fanatyzm.
Kto tu mówi o kupowaniu?
Więc ujmę to inaczej Naruto wciągnęło mnie od pierwszego odcinka anime (lecz po ok.120 jakość spadła) potem wziąłem się za mange i regularnie ją czytałem tak więc mimo, że anime nie zachwyca nie wyobrażam (przynajmniej na razie)sobie go nie ściągnąć.
Ja kupuję mangę Naruto i oglądam anime(ba, czasami nawet je tłumaczę), a za fanatyka się nie uważam. Kupowanie ulubionej mangi i oglądanie anime(trudno mi sobie wyobrazić, aby ktoś czytał mangę i nie sięgnął po anime)na pewno pod fanatyzm nie podpada(a jeśli tak, to większość z nas tutaj jest fanatykami). A jak się nie mylę to artisabang nie stwierdził, że ma powyklejany pokój plakatami, półki mu się uginają od tandetnych figurek i nie może spać po nocach, z powodu naruto.
s0n1c napisał:Zaraz poleci we mnie salwa, ale musze to powiedziec. Anime Naruto Shippuden to jedno wielkie
!!!
To jest czysta kpina i wzorcowy przyklad, jak nie powinno sie przekaldac mangi na anime.
O ile 1 odcinek zapowiadal sie jeszcze obiecujaco (muzyka/animacja) to reszta jest smiechem na sali.
Fani powinni zbojkotowac to anime. Ale dla sporej liczbie "fanow" co mangi na oczy nie widzieli, pewnie nie wiedza o czym ja teraz mowie.
Dlatego mowie wam: "Wezcie mange do reki, niech wam się oczy otworzą", zamiast wypisywac glupoty w stylu: "W nastepnym odcinku to bedzie walka i w ogole super" abedzie nie super!
TAK i NIE, jezeli patrzysz tylko i wylacznie na anime , tak to mozna powiedziec ze gowno, filer za filerem(dla przykladu kakasz z naruto juz biegna ponad 2,5 miecha -->zaraz okraza swiat, gdzie w mandze to zajmuje nie wiem 3 strony jak pamietam ).
Manga to juz co innego , caly czas 3ma w napieciu.
Nie wiem czy to prawda, ale czy przypadkiem nie ma sie zmienic ekipa od anime Naruto, z powodow spadajacej ogladalnosci?
Jeśli chodzi o Anime to samo w sobie jest dobre i trzyma. A to że w mandze od cholery rzeczy się skraca to nie winna twórców anime. Przynzaje mogło by być anime lepsze ale nie jest złe. Wedug mnie wasze uprzedzenia wynikają z innych powodów, ja zaczołem jakiś czas temu czytać mange i naprawdę świetna. Ale póki nie zaczołem czytać mangi to anime naprawde robiło wrażenie więc niema co się bulwersować. A to że biegną 2,5 miecha to nie winna twórców tylko tak samo jest w madze tylko tam nie robią przeskoków kończą jedno idą dalej. Choć trza przyznać że dają fillerów sporo.
moim zdaniem to sie ciagnie tak poniewaz tworcy maja zalozenie, ze jezeli napoczynaja jakis watek (walka z Deidara, klonami, Sasorim itp.) to musza to w kazdym odcinku pokazac, a robia to... co tu duzo gadac, w troche zenujacy sposob.
a widzieliscie najnowszy odcinek , jak dla mnie nedza.Myslisz sobie , ze jest ok , ginie jeden z glownych bohaterow no i jest ok.A tu ***** gaara znow wraca do zycia.W tym anime wszystko dzieje sie tak idiotycznie, jedynie umieraja te postacie ktore pojawiaja sie od czasu do czasu ...
dla osob ktore nie lubia standardow , polecam School days(z ostatnio wychodzacych) .Warto przebrnac przez te 11 oscinkow by zobaczyc ten 12
edit moderatora:
Umawialiśmy się, że nie stosujemy nadmiernych wulgaryzmów w żadnej formie.
Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-09-29 12:15:23)
ogladalem ten epek 29-30 i szczerze to po ok 8 min stwierdzilem, ze nic tak naprawde sie nie wydarzylo. jakie to jest marnowanie czasu! w 8min tworcy pokazali nam co sie stalo w poprzednim odcinku a nastepnie znowu byly migawki gai teamu...
bzdury gadacie 29-30 to bardzo fajny epek... może i nie trzymał non toper w napięciu ale warto było go oglądać dla sceny z kiubim(chodź wolał bym żeby mógł w tej postaci walczyć z deidrą) i ostatniego "wyciskacza łez"
szkoda tylko ze nastepny ep. dopiero 18 paź. :/
bzdury gadacie 29-30 to bardzo fajny epek... może i nie trzymał non toper w napięciu ale warto było go oglądać dla sceny z kiubim(chodź wolał bym żeby mógł w tej postaci walczyć z deidrą) i ostatniego "wyciskacza łez"
szkoda tylko ze nastepny ep. dopiero 18 paź. :/
to chyba znaczy , ze nie jestes zbyt wymagajacym widzem , no coz nikt nie mowil ze w zyciu bedzie latwo co nie
w sumie juz bleach wypada lepiej , no ale to nic dziwnego , tam wiecej mangi przypada na odcinek
Ostatnio edytowany przez Lukasz_1986 (2007-09-30 21:07:25)
wg mnie odcinek 29-30 był spoko. Po pierwsze super motyw z kalejdoskopowym sharinganem Kakashiego i tym otwarciem przejscia do innego wymiaru. Po drugie powłoka Kyuubiego, po trzecie efektowne zakończenie żywota przez Deidare, po czwarte ostatnia scena jak Naruto płacze....
no szkoda, ze 18.10 kolejny epek....może znowu podwójny ??
.A tu ***** gaara znow wraca do zycia.W tym anime wszystko dzieje sie tak idiotycznie, jedynie umieraja te postacie ktore pojawiaja sie od czasu do czasu ...
Też bym wolał żeby raz na ruski rok uśmiercili kogoś istoniejszego, bo jak na razie to ostatnio zszedł Sarutobi... Ale takie anime/manga ostatecznie to seria dla dzieci.
może znowu podwójny ??
Jak ma być podwójny to o tym zazwyczaj piszą.
Ogólnie w tym tygodniu odcinki moim zdaniem spoko może trochę tu i uwdzie rozciągane,ale nie jest źle, a fakt, że robią sobie przerwy może oznaczać, że w końcu przestaną fillerować i wrócą do starego poziomu, a to co bywało ostatnio to odcinki zrobione kiedyś tam wedle starego stylu(oby), w sumie taka częstotliwość jak teraz jest w naruciaku raczej bezprecedensowa... tak wiem że się łudzę
edit
Co ciekawe, ludzie którym się naruto nie podoba są zazwyczaj na bierząco z mangą, a ci którym się podoba maja w tym temacie zazwyczaj zaległości. Wniosek... w epkach 29-30 było sporo fajnych rzeczy np:
-nowy sharingan
-kyuubi
-rozwiązanie wątku "sasori, deidara"
-poświęcenie babci
-nie najgorsza potyczka z drużyną Gai'a
-troche humory w wydaniu deidary(lubie tego typa:P)
Gdybym znał dobrze pierwsze 4 ptk to chyba mi też by się nie podobało.
Ostatnio edytowany przez Franko (2007-10-01 07:53:52)
a widzieliscie najnowszy odcinek , jak dla mnie nedza.Myslisz sobie , ze jest ok , ginie jeden z glownych bohaterow no i jest ok.A tu ***** gaara znow wraca do zycia.W tym anime wszystko dzieje sie tak idiotycznie, jedynie umieraja te postacie ktore pojawiaja sie od czasu do czasu ...
dla osob ktore nie lubia standardow , polecam School days(z ostatnio wychodzacych) .Warto przebrnac przez te 11 oscinkow by zobaczyc ten 12
edit moderatora:
Umawialiśmy się, że nie stosujemy nadmiernych wulgaryzmów w żadnej formie.
A mi się wydaje że masz za duże kompleksy względem mangi
Myslisz sobie , ze jest ok , ginie jeden z glownych bohaterow no i jest ok.A tu ***** gaara znow wraca do zycia.W tym anime wszystko dzieje sie tak idiotycznie, jedynie umieraja te postacie ktore pojawiaja sie od czasu do czasu...
[ SPOILER]
Czytajac mange mozna powiedziec, ze naprawde "zginol". Chyba od 100 (troche przesadzilem) chapterow nie ma o nim najmniejszej wzmianki, nie mowiac o pokazaniu samej jego osoby.
BTW. Kto inny zginie.
[End Of SPOILERION]
Co ciekawe, ludzie którym się naruto nie podoba są zazwyczaj na bierząco z mangą, a ci którym się podoba maja w tym temacie zazwyczaj zaległości.
Nie zgadzam sie z tym. O ile 1 seria podobala mi sie (nie wliczajac fillerow) mimo ze czytalem mange, to w 2 co sie dzieje przechodzi ludzkie pojecie. (Ach ta walka gaary z deidara... ten dynamizm... tragedia)
Ostatnio edytowany przez s0n1c (2007-10-01 10:56:22)
Franko napisał:Co ciekawe, ludzie którym się naruto nie podoba są zazwyczaj na bierząco z mangą, a ci którym się podoba maja w tym temacie zazwyczaj zaległości.
Nie zgadzam sie z tym. O ile 1 seria podobala mi sie (nie wliczajac fillerow) mimo ze czytalem mange, to w 2 co sie dzieje przechodzi ludzkie pojecie. (Ach ta walka gaary z deidara... ten dynamizm... tragedia)
Chyba nie do końca mnie zrozumiałeś, ja nie twierdze, że poziom obu serii jest taki sam(chociaz jakby wyliczyć średnią z fillerami....), dla tych którzy nie wiedzą co będzie, rzeczy takie jak nowy sharingan, forma kyuubiego etc ratują tą serię. btw ostatnio poziom się chyba podnosi, nie ma epków w 90% przegadanych. Chociaz do poziomu z najlepszch miesięcy tej serii jeszcze daleko.