Nie jesteś zalogowany.
Specjal (epy 29-30) mi się podobał właśnie dzięki scenom z kyuubim itp. :] fajnie by było jak by walka z Sasorim była tak krótka jak ta z Deidarą ok.2-3 epki a nie, że rozciągnęli tą walkę na 6-7 (?) epków... A na drużynę Gai'a poświeciliby góra 2 epy... I do tego lepsza muzyka w tle + lepsze animacje i anime było by super... Ale co tam nie będę mówił, co by było gdyby było. Zdaje się, że Shippuuden zaczyna się trochę poprawiać mam nadzieje, że w końcu się rozkręci (może postanowili zrobić inaczej jak z pierwszym Naruto? teraz połowa anime nie będą się podobać a a drugo będzie wymiatać?). Anime będę oglądał nie zaprzeczam i mam taką nadzieję, że się w końcu poprawi.
s0n1c napisał:Franko napisał:Co ciekawe, ludzie którym się naruto nie podoba są zazwyczaj na bierząco z mangą, a ci którym się podoba maja w tym temacie zazwyczaj zaległości.
Nie zgadzam sie z tym. O ile 1 seria podobala mi sie (nie wliczajac fillerow) mimo ze czytalem mange, to w 2 co sie dzieje przechodzi ludzkie pojecie. (Ach ta walka gaary z deidara... ten dynamizm... tragedia)
Chyba nie do końca mnie zrozumiałeś, ja nie twierdze, że poziom obu serii jest taki sam(chociaz jakby wyliczyć średnią z fillerami....), dla tych którzy nie wiedzą co będzie, rzeczy takie jak nowy sharingan, forma kyuubiego etc ratują tą serię. btw ostatnio poziom się chyba podnosi, nie ma epków w 90% przegadanych. Chociaz do poziomu z najlepszch miesięcy tej serii jeszcze daleko.
Walka Gary z Deidara była naprawdę dobra i jak uważacie że kiepska to nie mamy oczym rozmawiać. Walka Sakura i babcia kontra sasori tez jest bardzo dobra. Wiec nienarzekajcie jakby wam się niewiadomo co działo odcinek 29-30 tez jest bardzo dobry tak samo to genjutsu które nałożył na Naruto brat Sasuske.
Jedyne co psuje tą serie to przedłużena trochę rozmowy i ta walka z klonami teamu gai ale przestańcie truć jakby to nie wiadomo jak słaba była seria bo nie jest tak. Wiem wiem mogło by być znacznie lepiej (czytałem mangę) ale uważam że i tak jest bardzo dobrze a jakbyście nie czytali mangi byście złego słowa nie powiedzieli.
Powiniście oglądając anime zapomnieć o mandze a nie porównywać i co chwile myśleć "O jaka chała". Wysililibyście się i poszukali trochę pozytywów a jest ich sporo.
Ostatnio edytowany przez Feniks_Ognia (2007-10-01 17:16:29)
Shippuuden zaczął się rewelacyjnie, to prawda, ale co później się z nim stało, wszyscy wiedzą...:D
Powiniście oglądając anime zapomnieć o mandze a nie porównywać i co chwile myśleć "O jaka chała". Wysililibyście się i poszukali trochę pozytywów a jest ich sporo.
Sorry, ale wystarczy, ze porownam sobie reszte do 1 epka. Jak by anime trzymalo poziom 1 odcinka, to pewnie nic zlego bym nie powiedzial. Ale jak widac 1 odcinek byl tylko na pokaz... A szkoda.
O jezu jak ja zobaczyłem pierwszy odcinek, to nie mogłem doczekać się kolejnego, jeszcze ten filler który nam zafundowali, miodzio. No ale kolejne odcinki już nie były takie fajne. Ale to nie tak, że nic mi się już nie podobało, przypominam sobie przynajmniej jedną rzecz, a mianowicie walka Sasoriego, ten odcinek w którym z rąk ział ogień i później wodą ciął niebo.
A tak to kicha.
A co do walki Gaary z Deidara to ona nie była jakaś super nawet w mandze.
Deidara miał fajne teksty o "sztuce" i niezłe było jak sie pod tym krzakiem chował, a potem chcial sie "artystycznie" wycofac i akurat na Gai team trafił
sie zastanawiam ;] dlaczego czesc z was jeszcze oglada to anime, tyle krytyki sie przewinelo a watek brnie dalej...
Ja osobiscie nie mam nic przeciwko fillerom i innym przedluzaczom ;] da sie ogladac choc klimat gdzies umyka.
Ostatnie odcinki byly fajne a jedyne na co moge narzekac to czas oczekiwania na kolejny epek.
peace.
Ostatnio edytowany przez Idate (2007-10-01 20:32:18)
A ja mam pytanie znacie może tytuł piosenki która występuje podczas 29-30 odc gdy Naruto sobie płacze przy ciele Garry bo nigdzie nie mogę znaleźć.
i nie znajdziesz narazie albo wogóle czas pokaże
Mam takie pytanie naruto shippuden wychodzi co np 2 tygodnie w każdy czwartek czy nie ma zasady i wychodzi kiedy chce
statystycznie wychodzi co tydzień w czwartek o ok 19 czasu japońskiego czyli u nas o 11 (o ile się nie myle juz dokładnie nie pamiętam ale ktoś tak kiedyś wspominał...
). Ale ostatnio różnie z tym bywa... czasami co 2 tyg a teraz nawet za 3 dopiero wyjdzie... ale to wszystko dla tego, żeby zapobiec wypuszczaniu fillerów(odcinków poza fabułą)
Manga jest do przodu o dobre 3 serie, jak nie więcej, jeśli dalej będą tak rozciągać.
Mnie tam cieszą te przerwy, ponieważ licze na to, że czeka nas coś świetnego. Już od jakiegoś czasu NS zaczyna się odbudowywać po kilku przegadanych epkach i im dalej w las tym więcej drzew(tym lepiej), więc musi być lepiej(chociaż już teraz nie jest źle), myśle , że nadchodzący wątek będzie conajmniej bdb i obym się nie przeliczył
Następny wątek bedzie lepszy bo dotyczy Sasuke. Tylko żeby tego tak nie przeciągali jak z Garą. Bo bedzie teksańska masakra szkrobaczką do ziemioków hehe.
coraz to gorszy ten naruto jeszcze ostatnie epki shippuudena mi sie podobaly ale te co teraz wychodza to normalnie przegiecie
Powinni przyśpieszyć akcję:P
@Tarnum
yyy... od kiedy Ty masz 18 lat xD??
tjaa... obejrzałem ostatnio 29-30 (przeczytałem jeszcze kilka ostatnich postów) i powiem wam jedno; nie umiecie oglądać tego anime! a w jaki sposób powinno się to robić? ano taki:
- otwierasz film w subedicie i włączasz edytor napisów,
- ustawiasz przewijanie filmu na 3s (jak ktoś chce być dokładniejszy, to na 2),
- przewijasz to, co było w poprzednim odcinku,
- za każdym razem, kiedy zobaczysz 1 sek tej samej animacji (tzw. copy-frame-ninjutsu) naciskasz strzałkę w prawo,
- teraz będzie ważne - ponieważ każda kwestia mówiona, jest zmultiplikowana, po pierwszych literach wypowiedzi możemy spokojnie przesunąć do momentu, w którym pojawi się nasza ulubiona postać (uwaga; niektóre zdania różnią się nieznacznie i możemy doczytać z uprzednio otwartego edytora),
- następnie sycimy oczy efektywnie-efektownym-efektem/ami (ale nie więcej niż 15s, bo i tak będą go powtarzać jeszcze kilka razy) i przewijamy dalej.
- potem... hmm, no tak, to JUZ koniec tego odcinka - cieszmy się!
tym oto sposobem z 20 min robi się 5, a po odjęciu op i end całe 3min tego, co warto zobaczyć.
Ostatnio edytowany przez Farfarello (2007-10-12 22:35:18)
heh dobry sposob,ale to prawda co chwila powtarzaja to samo, tak jak naruto biegl 10 odcininkow ta szczelina a Gai Team jak wlaczyl to te same gify przez 5 odcinkow
może to już było ale.....
co będzie po wątku z Gaarą ??