Nie jesteś zalogowany.
Właśnie ściągnąłem 2 epek Oto Hime Zwei w rozdziałce 848x480 i z AC3 oraz wideo WMVA
Niestety SubEdit tego nie chce pociągnąć
Każdy inny player daje sobie radę
Sugestie ?
Sugestia:
co to jest Oto Hime Zwei?
jeśli chodzi ci o Mai otome Zwei (ova - 4 epki) to 2 epek podobno jeszcze nie wyszedł - tak miałem najpierw napisać ale wrzuciłem to na emula i 2 epek już jest (fajnie bo sam czekałem).
Normalnie ci obługuje pliki mkv subedit??, co masz za kodeki zainstalowane (cccp masz??)
Moze na początku wystarczy usunąć wszystkie kropki z nazwy??
ja wmv ogladam w Media Player Classic.
gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]
No niestety SE dusi sie jesli ma odtwarzac WMV. Fajnie by bylo jakby ktos znalazl na to jakas rade
cccp mam tylko
pierwszy raz się tak zdarzyło
jakoś w ffdshow nawet nie pokazuje takiego wyboru kodeka
i po prostu NIE MAM WIZJI! (przkreślony kadr)
Ostatnio edytowany przez ddarek (2007-02-23 23:50:01)
Ja zainstalowałem kodek Windows Media 9 i w SE jak na razie filmiki mi chodzą ;]
WMVA tp kodek VIDEO a nie Audio , A jest od Advanced
Ostatnio edytowany przez ddarek (2007-02-24 00:12:43)
1. Co oknkretnie się dzieje przy próbie odtwarzania?
2. Sprawdźcie GSpotem co plik dokładnie zawiera (najlepiej dajcie screen)
WMVA tp kodek VIDEO a nie Audio , A jest od Advanced
No mu chodziło o Windows Media Video 9 VCM. Również to mam i działa bez zarzutu.
Ostatnio edytowany przez Hatake (2007-02-24 00:28:19)
kontener mkv i gspot dupa
1. Co oknkretnie się dzieje przy próbie odtwarzania?
2. Sprawdźcie GSpotem co plik dokładnie zawiera (najlepiej dajcie screen)
Objawy sa takie, ze nie mam dzwieku, przewijanie nie dziala jak powinno, film otwiera sie troche dluzej. Ogolnie to muli. Ale tak dzieje sie tylko w SE. Jakby mi to WMV dobrze chodzilo w SE to bym porobil synchra do DB do tych DVDRipow. Paczka kodekow to K-Lite Mega
Ostatnio edytowany przez KAT (2007-02-24 00:40:55)
W SubEdit, tez używa Dekoderów z poziomu DMO, czymże innych (do listy z filtrami użytymi przy SE dojdziesz przez menu z SubEdita lub prawoklik).
Dekoder masz, wiec powinno ci odtwarzać. Kwestia problemów mże wynikać z za starej jego wersji. Spróbuj zrobić tak jak napisał de99ial: zaktualizuj kodeki WMV (jest paczka na MS), lub lepiej całego playera (też jest paczka).
ok przyjrzałem się temu bliżej i problem jest jak plik jest w kontenerze mkv! a dźwięk wmva to Subedit nie daje sobie z tym rady. (tak jak np nie widzi prawidłowo fps tylko domyślnie 25.0)
Czy może ktoś to zwalczył.
Używam Subedit bo najszybciej edytuje się napisy (niestety ilość błędów jest zazwyczaj zatrważająca)
Niestety SubEdit nie rozpoznaje prawidłowego FPS jeśli dostęp do strumieni jest przez inny splitter niż quartz.dll (a przy MKV na pewnie nie będzie to quartz). Innymi słowy przy plikach MKV i OGM SubEdit nie rozpozna prawidłowego FPS. Muszisz je sprawdzić i ustawić ręcznie w SE w "Domyśleny FPS"
grrr to wiem i to jest ta prosta część a jak zmusić SE do czytania dźwięku wmva w plikach mkv
Ostatnio edytowany przez ddarek (2007-05-19 10:58:36)
~ddarek adlaczego uparles sie tak, aby zalaczyc to w SE? Jak masz cccp, to chyba zainstalowales tez MPC, co?
W nim juz nie powinno byc takiego problemu A jak wczytalbys nawet te .mkv, .ogm do SE, to znowu zostaje kwestia napisow. Jak bedziesz mial w formacie .mdvd to fps nie bedzie sie zgadzal i trzeba bedzie je przerabiac, jak .ass, to znowu nie bedzie prawidlowo odtwarzac. Jest sens sie z tym meczyc?