Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2
pewnie oprócz odpalonego MPC muszę odpalić zewnętrzny edytor (bo błędy mnie rażą) i ciągle się przełączać ctrl+Tab a jak rozjeżdża się czasówka to jeszcze muszę wczytywać całość do SE aby dopasować timing i znowu się przełączać. A w SE naciskam F11 edycja F11 - prostsze. Jak mam wszystko gotowe to owszem mogę odpalić w MPC bo ładniej napisy wyglądają
A jeszcze nie spotkałem napisów bez błędów czyli praca z tekstem to zawsze - a muszę słyszeć o czym rozmowa bo czasami ci tłumacze to kaprawi na jedno oko i na pewno nie słuchają ścieżki dźwiękowej (uczyć się japońskiego do konia)
Ostatnio edytowany przez ddarek (2007-05-19 11:39:07)
Soka. Nie mam pod reka akurat zadnego pliku z .wma, wiec nie moge sprawdzic. Problemu takiego nie mialem, bo ogladam na MPC.
Dodam tylko, ze edytor tekstow w MPC tez jest Moze nie obsluguje sie go az tak przejrzyscie, jak w SE, ale jest i tez mozna po kwestiach poprawiac. No ale w koncu MPC, to player, a SE to bardziej edytor
MPC też ma możliwość synchronizacji napisów (View->Subresync), to tak na marginesie.
A co do WMA to ja problemów nie mam. Wyłącz dekodowanie WMA przez FFDShow i zainstaluj nanowsze kodeki/dekodery WindowsMedia
to nie plik .wma to plik .mkv z dźwiękiem wmva
najnowsze kodeki mam grrr ale i tak nie obsługuje ich w kontenerze mkv
a pliki z którymi walczę to DVDrip Karekano
Ostatnio edytowany przez ddarek (2007-05-19 12:31:03)
Wiem, że to nie plik WMA. Zrozumiałem co czytam
O ile pamiętam generalnie MKV nie "współpracuje" z WindowsMedia (z przyczyn licencyjnych) więc owe WMA było albo wmuxowane przez graph, albo jest to jego scrackowana wersja 4.0 (znana bardziej jako Divx Audio).
Zawsze możesz przekodować dźwięk do MP3, AAC czy co tam wolisz.
Strony Poprzednia 1 2