Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
ja polecam
OneClick Fast Hardsub Maker 2.1
Jest w ogole cos takiego czy sobie jaja robisz? skoro nawet google nie wie co to jest to podaj link
Ludzie za ten program grube pieniądze płacą.
no np przy technikach chcę inne kolorki, Opening tez inne kolorki takze pogram musi byc do tego zdolny.
Nie, nie, nie. Do kolorków to już potrzebny jest DoubleClick Fast Hardsub Maker 2.0 alpha
Nie, nie, nie. Do kolorków to już potrzebny jest DoubleClick Fast Hardsub Maker 2.0 alpha
Wersja 2.1 robi to automatycznie, pogoogluj i nie wprowadzaj w błąd
Niczego nie jest mi szkoda, nic z tego czego jeszcze mi brak!
Starczy, gdy kocham, huczy las i wieje wiatr.
VF :]
skoro nie ma lepszego programu bede robil Vdubem choc SSA mi jakos nie odpowiada
[kto by sie dal na to nabral ]
Ostatnio edytowany przez Hybrid (2007-02-25 22:56:30)
Wersja 2.1 robi to automatycznie, pogoogluj i nie wprowadzaj w błąd
No właśnie. A niby z gracola taki znawca.
Szukam jakiegoś konwertera filmow ktory podczas konwersji ladowal by napisy z directvobsub robiąc w ten sposob takie proste hardsuby. Mam jeden taki ktory coś takiego fajnego odwala tylko, że ma jedno ale (mniejsza o to jakie)
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
Szukam jakiegoś konwertera filmow ktory podczas konwersji ladowal by napisy z directvobsub robiąc w ten sposob takie proste hardsuby. Mam jeden taki ktory coś takiego fajnego odwala tylko, że ma jedno ale (mniejsza o to jakie)
Taki prosty hardsub, to soft w kontenerze mkv, gdzie przez MKVtoolnix wrzucasz napisy, dodajesz potrzebne czcionki i gotowe. [Proces trwa kilkanaście sekund].
... Teoretycznie moj telefon odtwarza mkv a w praktyce nie rozkminiłem jeszcze jak wtedy odpalić wbudowane napisy, ale w kazdym badz razie sprobuje
edit: nadal szukam programu który by coś takiego robił (robił hardka dzieki directvobsub)
Ostatnio edytowany przez DiamondBack (2007-11-10 22:13:44)
Można mieć mkv ale takie, które jest pełnym hardsubem. A to, o którym mówiłem, to soft w kontenerze. Można napisy wyłączyć, wyciągnąć, zrobić patcha.
... Teoretycznie moj telefon odtwarza mkv a w praktyce nie rozkminiłem jeszcze jak wtedy odpalić wbudowane napisy, ale w kazdym badz razie sprobuje
edit: nadal szukam programu który by coś takiego robił (robił hardka dzieki directvobsub)
Tak trudno zrobić skrypt, który ładuje video i dodać linijkę z tym: TextSub("tutaj scieżka do napisów.ass") i wtedy skodować w VDM, megui i innych programach tego typu?
Wiem, że był jakiś programik, co koduje w XVID i obsługuje napisy *ass, ale nie pamiętam nazwy.
p.s. oczywiście wymagany AviSynth i VSFilter.dll.
::EDITED::
TextSub ładuje *.srt, *.ssa i *.ass
VobSub ładuje *.sub
A plik *.txt zawsze można przerobić.
A tamten programik nazywał się Total Video Converter, tylko nie oczekuj, że tak bez wysiłku takimi programami z kodujesz w porządnej jakości....
Ostatnio edytowany przez MajK (2007-11-10 23:01:55)
za dużo roboty przy tym. Dla mnie jedyna opcja jest wlasnie directvobsub bo nie musze miec napisow w formacie ass, bo wiekszosc mam wlasnie w mDVD
A ile to czasu zajmuje prosta konwersja txt (mdvd) -> ass ? hmm 30 sekund? No w porywach 32. Potem skrypt avs, wrzucasz do VDM i już. I wcale z tym nie tak dużo roboty, piszesz 1 skrypt a potem tylko zmieniasz w nim ścieżki.
Niczego nie jest mi szkoda, nic z tego czego jeszcze mi brak!
Starczy, gdy kocham, huczy las i wieje wiatr.
::EDITED::
TextSub ładuje *.srt, *.ssa i *.ass
VobSub ładuje *.sub
A plik *.txt zawsze można przerobić.A tamten programik nazywał się Total Video Converter, tylko nie oczekuj, że tak bez wysiłku takimi programami z kodujesz w porządnej jakości....
wystarczy 320x240 przy bitrate 512kbps kodek nie wazne jaki. To maja byc hardki "jednorazowki" ja konwertuje wrzucam na tel i wywalam.
edit: albo inaczej. Gdy konweruje to tak jak ja chcę (program smart movie converter) pojawia sie te "ALE" tzn film odtwarzany jest poprawnie tylko przez jeden program (tu równiez mowa tu o smart movie tylko w wersji na tel) ktory jednak nie bardzo mi odpowiada. W CorePlayer obraz leci z predkoscia minimum 200% ale audio już normalnie. Zmiana kodekow output nic nie zmienia niestety jak to fix'nąć ?
edit2: właśnie dlatego szukam innego konwertera który nie robil by mi filmu ze zrytym obrazem
Ostatnio edytowany przez DiamondBack (2007-11-10 23:42:48)
Sporo rzeczy zostało w tym temacie wyjaśnione, ale ja jestem zupełnie "świeżutki" ^^ (tak to dobre słowo) w temacie hardsubów. Dajmy na to, że chciałbym zrobić softa w mkv, ale efekty i informacje o autorach chcę zhazardować. I tu pojawia się moje pytanie (nie śmiać się, jeśli chodzi o kodowanie i formaty leżę, a anfo nie żyje), mam rawa w mkv, wymuxowałem z niego wideo i otrzymałem coś co mam opisane "Plik h264", czym mam hardnąć do tego napisy? Nie będę musiał zmieniać formatu tego pliku? Dobrze by było (Ba, wręcz cudownie) gdybym mógł ass a nie ssa tam wkleić. Czekam na odpowiedzi ^^ Pozdrawiam i dzięki za każdą sensowną radę
Megui+avisynth i wszystko staje się jasne.
Żeby nie było, poszukaj w google.
Megui nauczy się obsługiwać każdy, a avisynth to tylko kwestia poczytania tego i owego o filtrach.
Prawdę mówiąc wczoraj zainstalowałem megui i nadal się z nim męczę Avisynth też już mam, ale to naprawdę jakaś czarna magia ;/ Po pierwsze megui jako plików video nie chce wczytać mi plików z rozszerzeniem .h264 (ale te z .mkv czyta Oo) to pierwszy problem. Drugi, próbowałem wczytać plik .mkv, no i ładnie, wyłapał sobie z kontenera video, no to biorę autoencode i w dalszych etapach wybieram, że chcę dodać jeszcze do pliku napisy, wybieram które, daję żeby się robiło i.... no i nic :/ Tylko mi mrygnie i nic się nie dzieję. Wina na 100% leży po mojej stronie Ma ktoś może jasny i czytelny poradnik (polski lub angielski), który opisuje kroczek po kroczku co mam zrobić żeby do wymuxowanego z .mkv pliku wideo (z rozszerzeniem .h264) od razu zhardować napisy w formacie ass. Czekam na jakąś pomoc, za każdą wskazówkę wielkie dzięki
@Edit 2 literówki
Ostatnio edytowany przez ghostpl22 (2008-12-28 13:12:40)
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna