Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2
Ja mam K-Lite Mega (by osobno nie instalować real, quick time i bink video) + CoreAVC
To też pack dla debili... jakby na to nie patrzeć.
Niczego nie jest mi szkoda, nic z tego czego jeszcze mi brak!
Starczy, gdy kocham, huczy las i wieje wiatr.
a no ... macie racje tez dla debili... dlatego ja sobie wlasnorecznie ustawilem kodeki :] i sciagalem osbono etc
lol, teraz zachowujecie się jak te adresowane osoba dla których jest pack? Chodzi mi o to, że zachwalacie każdemu ten pack co nie może sobie poradzić z ustawieniem ręcznie kodeków lub ustawień w k-lite lub bodaj ducha innym packu. Tak jak w tym dowcipie z magnetowidem - "tu jest przycisk on/off, tutaj play i nic innego nie jest wam potrzebne" dajcie spokój. Kiedyś miałem każdy kodek osobno ale doszedłem do wniosku, że lepiej jest mieć 2 instalki niż X. Do tego ja mam manię aktualizacji i musiałbym każdy od nowa zaciągać co jakiś czas a tak to raz na miesiąc aktualizacja k-lite wracajac do k-lite nie wiem czy tak dla debili, no chyba, że chodzi wam o tych co go instalują tylko dla oglądania No to fakt wtedy to jest tylko strata miejsca na dysku. A nie będę sie tutaj rozwodził na vdm, media coderem (który imho ma jeszcze własne codecki - katorga), goldwave (to samo). i weź utrzym aj porządek bez codec tweak tool przy tej ilości wszystkiego Nie ma bata aby teraz coś nie poszło ok Ostatnio nawet wygrzebałem jakiś filmik zakodowany w indeo - chyba niedoceniony kodek bo ładna jakoś a plik objętościowo mały.
[cytuj]gura , wogule , odwrucony , usunąć , z kąd
Chryste czegoś takiego w życiu nie widziałem.
A jaki ty błąd widzisz w wyrazie 'usunąć' bo ja się nie dopatrzyłem, a to że brakuje polskich liter to chyba lenistwo, no i jeszcze ó tej litery to chyba w ogóle na klawiaturze nie on nie ma.
Wcale nie uważam, że k-lite to kodeki dla debili, tylko trzeba odpowiednio zainstalować, sam teraz 2 wersji k-lite używam + ffdshow + vobsub, i jakoś działa, no może oprócz wmv, w którym dźwięk się w SE zacina, ale to chyba wina mojego kompa, który już chyba nie wydala.
Edit:
Kisiel to może zapodasz stronę z tymi kodekami k-lite mega czy jak to się tam zwie. i jeszcze jedno, jeśli potrzebujesz kodeków do enkodingu, to napisz którego używasz, bo ja wcześniej też bawiłem się enkodingiem i skończyło się na xvidzie z fourcc divxa jeszcze najlepiej to wyglądało w porównaniu z rozmiarem pliku i szybkością przeróbki.
Ostatnio edytowany przez Bakura (2007-03-09 13:03:12)
What's the point with pointer?
Szisza jest zła a Demo jeszcze gorsze
Kainote link
Umu umu
Od jakiegos juz czasu pakiet k-lite, gdy zainstaluje sie na standardowych ustawieniach, to nie robi zadnych problemow i niespotkalem sie jeszcze z czyms, czego by nie odtworzyl. Natomiast jesli juz ktos chce pod siebie ustawic i mu cos przeszkadza, ma do wyboru szereg opcji, ktore mu to umozliwia i tyle.
EDIT
~Bakura jak wpiszesz w google K-lite mega codec, to ci na pewno wyskoczy.
Mozesz tez skorzystac z topicu o najnowszych programach, ktory znajduje sie gdzies na tym forum.
EDIT 1
Poza tym sprawa z odwroconym obrazem zostala juz wyjasniona, wiec nie wiem nad czym tu sie zastanawiac w koncu k-lite i cccp to zbior tych samych kodekow, ktore gdy zostana tak samo skonfigurowane beda tak samo dzialaly (w cccp tez moze byc odwrocony obraz )
Ostatnio edytowany przez songoku (2007-03-09 13:14:39)
wiesz jak ma sie balagan kisiel na kompie w postaci kodekow multum x to sie rozumie ze nie umiesz utrzymac w ladzie tego wszystkiego ale ja np mam zrobione tak ze wiem gdzie sa teraz kodeki ;p i zaden K-lite ani CCCP mi nie sluzyl a jak sie zrobilo recznie to imho good ^_^ pozatym robie tez co miesiac aktualizacje :]
Tak z ciekawości... ten Black Lagoon był kodowany w x/h.264?
wiesz jak ma sie balagan kisiel na kompie w postaci kodekow multum x to sie rozumie ze nie umiesz utrzymac w ladzie tego wszystkiego ale ja np mam zrobione tak ze wiem gdzie sa teraz kodeki ;p i zaden K-lite ani CCCP mi nie sluzyl a jak sie zrobilo recznie to imho good ^_^ pozatym robie tez co miesiac aktualizacje :]
A gdzie ja ci napisałem, że mam bałagan?
http://www.codecguide.com/ wszystko o k-lite jak chciałeś
do coreAVC nie podam na forum bo to płatny kodek. Zresztą pewnie go masz
którego używam kodeku do enkodingu? Najczęście jjak mówisz Xvid 1.1.2 z fourcc divx5 lub divx 5.2.1 [ale kodowane 6.5.1] dla stacjonarki - ale to rzadko. głównie do tego używam media codera lub vdm. [ xvid oczywiście bez gmc i qpel]
Ostatnio edytowany przez Kisiel (2007-03-09 16:50:44)
Strony Poprzednia 1 2