Nie jesteś zalogowany.
Zawiodłem się na tym epku. Walka z Rigardo trochę przynudzała, jedynie wątek z Rakim się mi spodobał, głównie z tego powodu, że nie ma go w mandze. Miałem także nadzieję, że jakoś fajnie narysują "przebudzone nóżki" Clare, a tu lipa...:( Kolejny tydzień w oczekiwaniu na następny odcinek, a mam nadzieję, że jest na co czekać.
I found an island in your arms
Country in your eyes
Arms that chain, Eyes that lie
Break on through to the other side
Zawiodłem się na tym epku. Walka z Rigardo trochę przynudzała, jedynie wątek z Rakim się mi spodobał, głównie z tego powodu, że nie ma go w mandze. Miałem także nadzieję, że jakoś fajnie narysują "przebudzone nóżki" Clare, a tu lipa...:( Kolejny tydzień w oczekiwaniu na następny odcinek, a mam nadzieję, że jest na co czekać.
niewiem, dla mnie Rakiego mogloby niebyc w tym serialu i wcale bym sie tym nie zmartwil a nóżek Calre specjalnie nie pokazali w calosci zeby nie psuc nam zabawy w przyszlym tygodniu
Odchodzą od mangi..oj odchodzą . Ale odcinek bardzo fajny, ładnie zrobiony tylko czekać na następny i patrzeć co scenarzyści wymyślą dalej
Hmm jeśli anime zaczyna coraz bardziej różnić się od mangi to chyba wezmę się za czytanie jej, nie robiłem tego żeby nie psuć się zabawy przy oglądaniu anime.
PS. Manga jeszcze wychodzi czy już koniec ?
Oh, żałosny cieniu związany w ciemnościach patrzący z pogardą na ludzi, sprawiając iż cierpią, twa dusza pogrążyła się w karmie grzechu. Chcesz się przekonać czym jest śmierć?
Wychodzi...
Troszkę am to Claymore schodzi na psy... hmm... Nie zdziwiło mnie to że Raki odjechał - chociaż ep. 21 był nieco przesadzony z tym przytulaniem :|
z epka na epek jest coraz lepiej . 23 odc. miażdży poprzednie ... nie mogę sie już doczekać next'ta.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
SPOILER
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ciekaw jestem czy Clare po zabiciu Rikardo przebudzi się w 100 %-tach, bo już powoli zaczęła tracić
panowanie nad swoimi mocami
SPOILER
Ostatnio edytowany przez mariodreamer (2007-09-06 11:06:39)
Odcinek wypas mam takie pytanie do osób które czytają mangę czy anime już bardzo odeszło w fabule od mangi bo nie wiem czy zacząć czytać mangę
Spojler
Mnie te przebudzone nogi Clair jakoś do gustu nie przypadły, a wręcz odrzuciły:| Tak naprawdę to myślałem ze Raki zabije Rigardo
No i ja myślę ze jak Clair sobie nie poradzi z przebudzeniem to Raki znów zadziała
/Spojler
Ostatnio edytowany przez Devil Raito (2007-09-06 13:08:18)
Jestem w trakcie oglądania a oto mój postęp:
1. Ładnie wygląda ale jedzie banałem... Szczególnie kiedy wszyscy zaczynają sobie opowiadać jakie to mieli wspaniałe plany i jak się przekombinowali. Każdy zły musi zdradzić swój plan osobie którą zaraz zabije? Litości...
ocena: 6/10 niezły
2. Na początku fajnie a później banał. Moja jedyna przyjaciółka i musiałam ją zabić. Fajnie... tylko troszkę mi się to nudzi. Pocieszam się tym, że wizualnie było okej. Nawet zwróciłem uwagę na muzykę, to już coś.
Ocena: 5/10 ok
3. Ten odcinek jest spoko...fajny klimat mroczno katedralny klimat. Fakt, że przypomina to konkretne rozdziały wiedźmina ale nie ma rzeczy doskonałych. Ci dwaj kolesie ze straży to jak na razie średnio potrzebni bohaterowie.
Ocena: 7/10 dobry
4. Kontynuacja 3 epa... początek jest spoko jednak konfrontacja z Yomą z czasem staje sie nudna. Sentymentalny koniec i pierdi pirdu. Czasami ogląda się fajnie a czasami nudzi jak cholera. Strasznie chaotyczne.
Ocena: 5/10 ok
5. Odcinek był fajny do momentu w którym ten cały burmistrz nie zaczął gadać o tej małej dziewczynce. Znowu pojawia się postać narrator która wie zbyt wiele i tłumaczy wszystko na głos aby głupi widz zkapował o co chodzi.... o w mord....zakaz zabijania ludzi? WIEDŹMIN xD nieee!!!! Na plus anime moge tylko powiedzieć, że muzyka serii staje się coraz wyraźniejsza.
Ocena 6/10 niezły
Obecna ocena to 5.8 i nie jest to dobry wynik...zobaczymy dalej..
Zastanawiam sie czemu wszyscy porównują Claymora do Wiedźmina?:|
przeczytaj wiedzmina to zrozumiesz...
czytam go ale narzazie ani słowa o ze nie mogą zabijać ludzi... I z tego co narazie wyczytałem to ludzie nie proszą wiedźminów żeby zabili potwory itd. tylko wiedźmini sami sie zgłaszają, a Claymore jest proszona przez ludzi i zaplata trafia do organizacji a nie do rak Claymorki(w wiedźminie wiedźmini biorą sami kasę na własne potrzeby za zabicie,a nie organizacja)
czytam go ale narzazie ani słowa o ze nie mogą zabijać ludzi... I z tego co narazie wyczytałem to ludzie nie proszą wiedźminów żeby zabili potwory itd. tylko wiedźmini sami sie zgłaszają, a Claymore jest proszona przez ludzi i zaplata trafia do organizacji a nie do rak Claymorki(w wiedźminie wiedźmini biorą sami kasę na własne potrzeby za zabicie,a nie organizacja)
Wiedźminom nie wolno zabijać ludzi. (z tą różnicą, że wiedźmini mogą wszystkich wyrżnąć jeżeli zależy od tego ich przeżycie)Ludzie również proszą wiedźminów o zabicie potworów a tamci biorą za to kasę (i wcale nie małą) Wiedźminów wszyscy uważają za monstra tak samo jak w claymore... podobieństwa nasuwają się same, wcale ich nie szukałem.
Wiedźmini są organizacją.
Wiedźminom nie wolno zabijać ludzi. (z tą różnicą, że wiedźmini mogą wszystkich wyrżnąć jeżeli zależy od tego ich przeżycie)
Gdzie ty coś takiego wyczytałeś? no... chyba, że mówisz o przestrzeganiu prawa, ale to niezupełnie to samo.
edit. czytałem wiedźmina z 5-6 razy (wprawdzie dość dawno temu, ale jednak) i niczego takiego nie pamiętam.
Ostatnio edytowany przez Farfarello (2007-09-06 17:23:36)
edit. czytałem wiedźmina z 5-6 razy (wprawdzie dość dawno temu, ale jednak) i niczego takiego nie pamiętam.
tak nie było wzmianki o tym, że Wiedźmin może sie normalnie bronić jeżeli zostanie napadnięty? Umm to może mi sie ubzdurało xD bo gralt tylu wyciął w pień...ech... w każdym razie Claymore nie mogą xD głupota xD
Ostatnio edytowany przez kalamir (2007-09-06 19:06:23)
w każdym razie Claymore nie mogę xD głupota xD
n/c.. co ty w ogóle za porównania wymyślasz. Wiedźmin to Wiedźmin, a Claymore to Claymore. Jest to świetne anime, ale cóż nie wszytko musi się wszystkim podobać. Może jeszcze wymyślisz, że w Claymore'u specjalnie zerżneli motywy z Wiedźmina, co?
Poza tym to jest temat o Claymore'u, a nie Wiedźminie >.<
Najnowszy odcinek z miejsca zabija, właśnie na taką walkę od dawna czekałem .
Świetny odcinek, choć w sumie została praktycznie sama akcja to za to bardzo wciągająca.
Z niecierpliwością czekam na kolejny odcinek, a to już tylko 3 zostały
Czy są jakieś widoki na II sezon /nie czytałem mangii, wiec nie wiem, jak to tam będzie/.
PS. Strasznie nie lubię porównywania Claymore do Wiedźmina, zwłaszcza przez osoby, które o Wiedźminie wiedza tyle, że grał go Żebrowski/.