Nie jesteś zalogowany.
Jak w temacie czyli:
Mam anime w w/w formacie, mam poinstalowane wszystkie kodeki i jak chcę odpalić to w mcp pisze "Cannot render the file".
Najdziwniejsze jest to, że epy od 1-4 czyta a od 5 wzwyż już nie:/
Może to dlatego, że mam aktualnie viste, ale wcześniej nie miałem tego problemu:(
Ostatnio edytowany przez Przemek3 (2007-04-07 08:58:52)
Dziwne. A odpalałeś na czymś innym niż MPC? I czy jest tak samo?
odpalałem w trzech różnych programach i na każdym nie działają od 5 wzwyż:/
próbowałem już chyba wszystkiego i obawiam się, że te pliki się po prostu uszkodziły bo ostatnio miałem parę problemów z dyskiem i systemem:( trzeba będzie jeszcze raz ściągnąć i zobaczyć:(
To też bardzo prawdopodobne, bo mkv to taki 'wredny' format, że wystarczy mały błąd i już nie idzie odtworzyć, to pewnie Vlc też już próbowałeś. Najgorsze jest to, że miniatur tego formatu nie wczytuje. Najlepiej ściągnij 5 odcinek i zobacz czy pójdzie, jak pójdzie to będziesz musiał ściągnąć resztę niestety.;)
What's the point with pointer?
Szisza jest zła a Demo jeszcze gorsze
Kainote link
Umu umu
no nic, dzięki za chęci:)
ale raczej są uszkodzone, bo na siostry kompie na xp to samo jest, a wcześniej mi działały:)
hmmm z tego co sie nie myle to chyba tez kiedys mialem podobny problem. I chyba chodzilo o kodeki. Odinstaluj i zainstaluj od nowa najlepiej najnowsza wersje jesli jest to cccp albo inna paczka.
Ostatnio edytowany przez waski_jestem (2007-04-07 11:34:10)
gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]
ściągnąłem najnowsze cccp i działają, instalowałem kilka różnych paczek i na każdej to samo.
Możesz na siłe sprobowac programem AllPlayer on ma funkcje fixavi wciskasz F9 lub szukasz w ustawieniach fixavi moze cos da :|
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
"Najgorsze jest to, że miniatur tego formatu nie wczytuje."
Jakbys wiedział to bys nie pisał ze nie wczytuje. Oczywiscie ze jest sposób na załadowanie miniatur ale to wg mnie jest pierdoła zajmująca niepotrzebnie ram i miejsce na dysku ponieważ wczytuje 1 klatkę... czesto jest to czarne tło i co ci po takiej miniaturze
ściągnąłem najnowsze cccp i działają, instalowałem kilka różnych paczek i na każdej to samo.
czy juz jest dobrze? bo nie wiem czy to nie byla odpowiedz na pytanie czy cccp dziala pod vista.
gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]
cccp działa normalnie pod vistą, ale te odc nadal nie
Może spróbuj użyć odtwarzacza z wbudowanymi kodekami jak VLC
Sprawdź czy CRC pasuje - często ja sam o tym zapominam
Co wykazuje graph-edit?
Możesz to wymuxować i jeszcze raz wmuxować na próbę
jeśli sie nie mylę to [w XP] załadowanie pierwszej klatki daje komenda regsvr32 shmedia.dll
ściągnąłem jeszcze raz i działa normalnie:) tyle teraz ściągania mnie czeka...
ściągnąłem jeszcze raz i działa normalnie:) tyle teraz ściągania mnie czeka...
czyli to hash? crc-32? sha1? md5?
witam. również mam problem z tym awaryjnym formatem i będę wdzięczny jeśli ktoś mi pomoże
a mianowicie gdy włączam odcinek to jest głos ale nie ma obrazu (przez środek idzie zielona kreska)
pomoże ktoś?