Nie jesteś zalogowany.
W ustawieniach filtra MPC-HC, można wyłączyć sprawdzanie kompatybilności. Sprawdzić nie zawadzi, co najwyżej będziesz miał artefakty.
(...) co najwyżej będziesz miał artefakty.
Ta, jak np cały czas czarny obraz. No ni ma bolca, się zaparł i nie popuści. Będę musiał odłożyć na lepszy sprzęcior, a póki co, to zatargam mniejszą rozdziałkę. Ale dzięki.
Witam.
Od razu przejdę do sedna mego niewielkiego problemu.
Chciałbym odtwarzać anime w Full HD. Obecnie mój MPC z CCCP się zawiesza. Nie wiem od czego to zależny, zużywa tylko 20% mocy CPU
Starałem sie jakoś temu zaradzić przeczytałem wiele wątków nie tylko na tym forum ale chyba jestem na to za głupi.
Prosił bym kogoś o krótką krótką odpowiedź [lub odesłanie gdzieś] co pobrać jak skonfigurować "aby działało".
Parametry mojego komputera gdyby były potrzebne:
EDIT:
Nie działa mi głównie HD
reszta śmiga bez problemu.
Ostatnio edytowany przez Daiku (2012-02-09 00:12:33)
Filmy panu nie działają? A próbował pan odinstalować kodeki i zainstalować je na nowo (w najnowszej wersji)?
Generalnie przy tym zestawie nie powinieneś mieć problemów. Ewentualnie spróbuj innego odtwarzacza. KMPlayera chyba teraz polecają.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Spróbuj SMplayer 2, powienien pomóc, będziesz miał przy okazji wsparcie dla efektów w napisach ass, KMplayer tego nie zapewnia.
Albo spróbuj Pot Player - też dobre rozwiązanie.
Albo spróbuj Pot Player - też dobre rozwiązanie.
Zastąpienie MPC okrojonym MPC. Nice idea.
KMplayer zapewnia wsparcie dla ass jak włączysz odpowiednią opcję (KMplayer->F2(Ustawienia)->Przetwarzanie napisów->Wielokrotne języki/TTS->Zaawansowane[karta]->Moduł zewnętrzny napisów[sekcja]->Włącz[opcja]), ale ich jakość (piksele) nie jest najlepsza.
Ostatnio edytowany przez Yuji (2012-02-06 21:26:29)
zerono napisał:Albo spróbuj Pot Player - też dobre rozwiązanie.
Zastąpienie MPC okrojonym MPC. Nice idea.
Ale to akurat może mu zadziałać, czyż nie? Poza tym to kontynuacja KMPlayer'a. Ma też wsparcie dla ass itd, jedynie w preferencjach ustawić animację napisów.
Ostatnio edytowany przez zerono (2012-02-06 21:28:47)
SMplayer2 (nie instaluj bez tej 2) raczej nie pomoże, bo ma takie same zużycie cpu co MPC przy zwykłych kodekach, tylko napisy zżerają dużo mniej mocy. Według mnie coś z kodekami masz nawalone. Mam gorszy komputer od ciebie i filmy full hd chodzą bez zacinki. Jednak spróbuj najpierw ten odtwarzacz, może się mylę...
Tutaj masz link do webinstaller
http://smplayer2.srsfckn.biz/mini_installer.exe
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2012-02-06 22:00:20)
Zawsze można zrobić format. Może masz po prostu kompa zasyfionego.
Cóż za fachowe porady. Nie działa ci player, to zainstaluj inny, a jak inny nie działa, to zrób formata ;D
Próbowałeś różnych filmów, czy tylko 1? Nie odpala w ogóle, czy chodzi chwilę i zwiecha? Przed zwiechą dzieje się coś niepokojącego (rozjazd obrazu z dźwiękiem, pokaz slajdów, etc.)?
Nie działa mi głównie HD
reszta śmiga bez problemu.
Filmy panu nie działają? A próbował pan odinstalować kodeki i zainstalować je na nowo (w najnowszej wersji)? Ewentualnie spróbuj innego odtwarzacza.
Zawsze można zrobić format. Może masz po prostu kompa zasyfionego.
Kensai, porady na pewno bardziej fachowe niż twoje...
Przed zwiechą dzieje się coś niepokojącego (rozjazd obrazu z dźwiękiem, pokaz slajdów, etc.)?
Jakaś rada na pokaz slajdów?
ed ejs:
dulu napisał:Jakaś rada na pokaz slajdów?
Proste tło, duża czcionka, brak ścian tekstu. Między 8-15 slajdów. Rzeczowy ton.
I najważniejsze, na Boga, nie czytać tego. Każdy widzi, co tam jest napisane.
Ostatnio edytowany przez dulu (2012-02-06 23:40:54)
Jakaś rada na pokaz slajdów?
Proste tło, duża czcionka, brak ścian tekstu. Między 8-15 slajdów. Rzeczowy ton.
Spróbowałem SMplayer - działało bez zarzutów.
Później jednak usunąłem wszystkie kodeki. Zainstalowałem na nowo sterowniki karty graficznej.
[Sprawdziłem bez sterowników grafiki i obraz w mpc był odwrócony o 180 stopni]
Zainstalowałem Service Pack 3. CCCP + najnowszy MPC HC i wszytko działa. Bez problemu odtwarza nawet godzinne filmy Full HD.
Dziękuje i pozdrawiam!
Posiadam komputer:
Windows XP Home Edition SP3
Intel Celeron CPU E3300 2,50GH
GeForce 210
2GB Ram
Gdy oglądam anime w 720p to nie ma żadnych ścin, ogólne zużycie procesora sięga między 40-75%, ale gdy włączam anime w rozdzielczości 1080p lub Hi10p to zaczyna się ścinać. Macie jakiś sposób na ustawienia kodeków? Używałem CCCP z DXVA i chcę się dowiedzieć czy jest jakiś lepszy sposób. Możecie podesłać link do tutoriala jak poustawiać kodeki itp.
Przy Hi10P DXVA jest automatycznie wyłączane (brak wsparcia) i dekodowanie w całości spada na CPU. Podkręcenie tego celerona powinno pomóc.
Ostatnio edytowany przez marc99 (2012-07-06 19:35:11)
jak podkręcić mój procesor?
Spróbuj któregoś z alternatywnych playerów - SMPlayer2 albo w ostateczności VLC.