#1 2007-04-11 11:20:17

August III Sas
Użytkownik

Higurashi No Naku Koro Ni - II seria?

Ostatnio wpisując na anidb Higurashi No Naku Koro Ni oprócz tej serii wyszukała się inna pt. tytułem Higurashi No Naku Koro Ni KAI. Z tego co można się dowiedzieć wynika, że seria będzie wychodzic od lipca, jednak nie wiadomo dokładnie od którego. I mam takie pytanie - czy ktoś wie więcej na ten temat ?
link

#2 2007-04-11 11:28:32

filippiarz
Użytkownik

Odp: Higurashi No Naku Koro Ni - II seria?

@A3Sas - Drugi sezon "Cykad"... Od kilku miechów wiadomo, że powstaje.

#3 2007-04-11 13:39:59

_KiRA
Użytkownik

Taa... "Prawdziwi Fani" więdzą prędzej niż anidb;). W dodatku premiera jest wielokrotnie przekłądana już (z lutego, na marzec, teraz na wakacje).Coś czuję ze tym razem pokażą moją ukochaną Hanjuu xDDD w anime.

#4 2007-04-28 16:25:27

_KiRA
Użytkownik

Post pod postem, ale cóż, trudno się mówi... czas odświeżyć tę knajpę wyznawców Oyashiro (Runda II xD ).

Zatem od początku. Po pierwsze Tasaforo wydało drugą część Higurashi Daybreak (a raczej dodatek, który bez podstawki, i trochę kombinatoryki nie pójdzie xD ), co jest swoistym preludium do drugiego sezonu? A to dlaczego? Dlatego, że pojawiają się 2 nowe, kluczowe postacie (pojawiające się w mandze)... moja ukochana Hanyuu Oyashiro (wreszcie dane mi było nią pobiegać, moje modlitwy zostały wysłuchane:)) oraz zielonowłosa dziewczyna z nożem kuchennym (mniami xD ). Z tego też można wywnioskować (co juz pewno od dawna bylo wiadome, lecz wolalem sie upewnic), ze drugi sezon bedzie ciągiem dalszym mangi (jak dobrze pojdzie to zanimizują rozdziały, które pojawiły się w ps2-kowej Matsuri). Już nawet wiem jakie seiyu będzie miała Hanyuu (jesli tylko pojawi sie w anime to zawal + krwotok murowany xDDD), bo to w grze = temu w anime xD . Dzieki temu jeszcze bardziej wyczekuje tej serii. Baa... z wywieszonym jęzorem wyczekuje tej serii. Szykuje się druga porcja schizu i psychozy doprawiona krwawym sosem xD .

Higurashi Daybreak Kai

Ostatnio edytowany przez Virus (2007-04-28 16:26:47)

#5 2007-04-28 16:46:07

gu4rd
Użytkownik

Miło to słyszeć Virus smile Ja też z niecierpliwością czekam na drugi sezon. O ile pierwszy totalnie zrył mi psyche, to myślę, że drugi będzie jeszcze lepszy...

#6 2007-04-28 16:52:18

_KiRA
Użytkownik

Ja skończe w wariatkowie, jak nie zobacze swojej Hanyuu xD (zresztą jak zobacze to zatocze sie w kałuży krwi xD). Do lipca... 2,5 miecha, najdłuższe 2,5 miecha w życiu xD.

#7 2007-06-27 21:21:31

lb333
Użytkownik

Dwa trailery na rozbudzenie apetytu (jeśli ktoś jeszcze nie widział). jezor
http://www.youtube.com/watch?v=HrBBa92g4n4
http://www.youtube.com/watch?v=EfC7h6bui-k

#8 2007-06-27 21:27:25

August III Sas
Użytkownik

Nie mogę się już doczekac, jeszcze tylko 10 dni slina[slina][slina][slina][slina]

Jak robicie? Będziecie oglądac co tydzień po epku czy czekac aż całe wyjdzie i wtedy obejrzycie? Bo dylemat mam jezor

#9 2007-06-27 21:36:26

Michaello
Użytkownik

zapowiada się pysznie smile_big
będę oglądał co tydzień, bo raczej nie wytrzymam ;P

#10 2007-06-27 21:44:53

lukaszplpl
Użytkownik

A ja właśnie poczekam aż się skończy choć to moje ulubione anime xD lecz nie ma to jak obejrzeć kilka na raz wtedy po prostu jest extra xD i oczywiście wieczorem xDCo do serii na prawdę zapowiada się miodzio i oby była tak samo extra jak I seria

#11 2007-06-27 21:48:57

Szual
Użytkownik

Ja będę oglądał chapterami, bo tak jest najlepiej. Obejrzenie wszystkich pod rząd może, jak to ktoś napisał, przyprawić o wymioty oczkod.

#12 2007-06-27 21:53:21

cieslak
Użytkownik

Cieszymy się, a tu znowu przełożą premierę i będzie kapa. jezor

#13 2007-06-27 22:03:53

lukaszplpl
Użytkownik

Oby nie bo jak przełożą to dożywocie dla nich xD nie pisałem że wszystkie pod rząd ale co noc powiedzmy 4-5 xD

#14 2007-06-27 22:05:32

zmora150
Zbanowany

Ale jak może być kontynuacja według tego jak sie skończyło to miasto jest zamknięte i skażone (chyba) ale jak spojrzeć o co chodzi to przecież w całej serii bohaterowie umierali kilka razy i na kilka różnych sposobów smile_big tylko ze już każdy bohater kopna kalendarz jezor Ale i tak nie moge sie doczekać anime co robi LUTE W GŁOWIE ^_^

Pozdrawiam Zmora

#15 2007-06-27 22:30:00

Szual
Użytkownik

zmora150 napisał:

Ale jak może być kontynuacja według tego jak sie skończyło to miasto jest zamknięte i skażone (chyba) ale jak spojrzeć o co chodzi to przecież w całej serii bohaterowie umierali kilka razy i na kilka różnych sposobów smile_big tylko ze już każdy bohater kopna kalendarz jezor

Przecież to były osobne rozdziały...

#16 2007-06-27 22:37:14

Maniack
Użytkownik

zmora150 napisał:

Ale jak może być kontynuacja według tego jak sie skończyło to miasto jest zamknięte i skażone (chyba) ale jak spojrzeć o co chodzi to przecież w całej serii bohaterowie umierali kilka razy i na kilka różnych sposobów smile_big tylko ze już każdy bohater kopna kalendarz jezor Ale i tak nie moge sie doczekać anime co robi LUTE W GŁOWIE ^_^

Pozdrawiam Zmora

Nie wszystkie kwestie są wytłumaczone, nie wszystkie rozdziały z gry były zrealizowane:

[cytuj]Kiedy w sierpniu 2002 roku ujrzała światło dzienne pierwsza gra z cyklu zatytułowanego Higurashi no Naku Koro ni, prawdopodobnie nikt nie przypuszczał, że ośmioczęściowa seria visual novels, wyprodukowanych przez amatorskie studio 07th Expansion, odniesie aż taki sukces komercyjny. W chwili, gdy pisany jest ten tekst, do gier dołączyło już kilka Drama CD, manga oraz seria anime, której kontynuacja została już zapowiedziana. Sama gra złożona jest z czterech "zagadek" oraz takiej samej liczby "odpowiedzi", które przedstawiają wcześniejsze historie w innym świetle, wskazując rozwiązanie. Identyczny schemat zachowało anime, z tą tylko różnicą, że na ekran przeniesiono sześć z ośmiu części gry - w tym niestety tylko dwie "odpowiedzi".

Tak więc spokojna twoja łysa. jest co ekranizować i wychodzi na to, że będzie równie ciekawie, poza tym, dochodzą nowe postacie a tym samym nowe pytania i odpowiedzi oczkod

#17 2007-06-27 22:38:41

zergadis0
Użytkownik

A wie już ktoś może czy będzie się to dało oglądać bez obejrzenia poprzedniej serii?

#18 2007-06-27 22:44:20

lb333
Użytkownik

zergadis0 napisał:

A wie już ktoś może czy będzie się to dało oglądać bez obejrzenia poprzedniej serii?

Nawet jeśli, to po co? Pierwsza część była zbyt dobra, żeby ją omijać. Poza tym, to tak jakbyś kryminał czytał od środka - rozwiązanie może poznasz, ale nie będziesz wiedział, kogo zamordowali. jezor

#19 2007-06-27 23:06:46

kalus
Użytkownik

i tak wszyscy gina.. smile_big

#20 2007-06-27 23:19:23

_KiRA
Użytkownik

Odnośnie ogladania trylogii (sądze ze na dwoch seriach nie poprzestana ;] ) od 2 serii to grzech ciezki, jak nie najciezszy, zatem nie warto.

Co do rozdziałów...
[ SPOILER]Sam to niedawno rozgryzłem wsłuchując się w fabułę (zczaić serie mozna dopiero za drugim razem) pierwszej serii i jest wyjasnione wszystko. Chodzi o równolegle światy znajdujace sie w czasoprzestrzeni. Centrum tego, wokol to wszystko sie toczy jest Hinamizawa, Oyashiro-sama i seria tajemniczych mordów, które przeplataja sie miedzy soba. Jak ktos sie wpatrzyl w fabule to mozna bylo dostrzec trzy jednakowe watki pokazane pod innym katem (wszystkie dotycza smierci fotografa i tej pielegniarki)... pierwszy to przesluchanie Keiichego w samochodzie, drugi to przesluchanie Reny (to samo tylko inna postać) no i na sam koniec przesluchanie Riki (ostatni ep). Druga rzecza jest wymieszanie wspomnien (pierwszy i ostatni rozdzial) - koles sobie przypomnial ze zabil swoje kolezanki, czego w owym rozdziale nie zrobil, zreszta sam zginął - co popiera teorie rownoleglych swiatow.[ SPOILER]

Wszystkie dzialy sa wymieszane i nie radze przestawac ogladac po pierwszym, twierdzac ze dalej dupa - grzech najciezszy, z takimi istotami to na stos ;] .

PS. Co do fabuly to jest to moja indywidualna interpretacja i moga wystapic rozbierznosci, aczkolwiek stoworzona nie tylko na podstawie anime, ale rowniez wlasnego doswiadczenia i innych zrodeł.

Ostatnio edytowany przez Virus (2007-06-27 23:20:03)

Stopka forum

© Animesub.info 2024