Nie jesteś zalogowany.
pewnie to głupie pytanie, ale zacząłem ostatnio oglądać nowe sezony anime (Guilty Crown, Deadman Wonderland etc.) i mimo że do tej pory wszystko chodziło mi bez problemów teraz pojawiły się jakieś dziwne sytuacje jak np: pikselowany obraz, kolor różowy który po chwili zamienia się w normalny obraz, mam nową matroskę zainstalowaną i nie wiem w czym problem... ktoś może coś pomóc??
FFDshow z Hi10p... Ew. zbyt stary CoreAVC.
Ostatnio edytowany przez Sir_Ace (2011-10-17 16:22:00)
Zaczęli teraz kodować jakoś 10bit, zobacz czy twoje kodeki to obsługują. ja do musiałem uaktualniać swoje kodeki aby obsługiwało 10bit. do wersji K-Lite Mega Codec Pack 7.8.
FFDshow z Hi10p... Ew. zbyt stary CoreAVC.
wielkie dzięki Panowie za pomoc... po zmianie CoreAVC na 3.0.1 wszystko działa jak należy:)
wiem że nie pisze się postów pod postem, ale mam jeszcze pytanie, po zainstalowaniu tych kodeków filmy odtwarzają się dobrze w subedicie, natomiast w gomplayerze wciąż jest ten problem czy gom z nimi nie współpracuje?? miał ktoś też coś takiego??
GOM ma własną pakę kodeków i nie wiem, czy da się go zmusić, żeby korzystał z zewnętrznych. Poszukaj w opcjach jakichś ustawień filtrów, ściągnij najnowszą wersję albo zmień playera.
mkv + FLAC 5.1 = dźwięk przez sekundę, a później dupa...
wszystkie kodeki mam, odpalałem to w MPC i innych wynalazkach, wujek google żadnych sensownych rozwiązań nie podaje (poza tym, że mkv nie współpracuje z flac'em).
Jakieś sugestie, bo nie chce mi się oglądać Hellsinga z angielskim dubbingiem.
edit:
Ok, udało mi się jakoś to rozwiązać K-lite codec pack 8.0 rozwiązał sprawę
Ostatnio edytowany przez luki349 (2011-12-30 11:51:01)
To teraz mój problem. Czasami, oglądając jakąś serię, napisy się spóźniają/przyspieszają w miarę oglądania. Dzieje się tak tylko w niektórych seriach (np. softsub hunterxhunter od hs). Najśmieszniejsze jest to, że wystarczy wtedy cofnąć o sekundę i wszystko jest w porządku. Używam MPC z CCCP.
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
napisy w txt?
Proszę wszystkich użytkowników o przesyłanie mi nieudostępnionych synchronizacji.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
Wina może leżeć po stronie "przebajerowania" tagami (jak i ich parametrami) w samych napisach, przez co czasem procesor nie nadąża. \blur2.125\fs25.25\bord1.725\shad2\fsp0.125\coś tam jeszcze (teraz jest na takie cuś moda) może czasem trochę zeżreć pałeru. Plus jednoczesne wyświetlanie ~dwóch linii i masz przepis na bigos. :|
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
napisy w txt?
.ass
Wina może leżeć po stronie "przebajerowania" tagami (jak i ich parametrami) w samych napisach, przez co czasem procesor nie nadąża. \blur2.125\fs25.25\bord1.725\shad2\fsp0.125\coś tam jeszcze (teraz jest na takie cuś moda) może czasem trochę zeżreć pałeru. Plus jednoczesne wyświetlanie ~dwóch linii i masz przepis na bigos. :|
Zdarzało się i takie coś pryz openingach, ale wtedy wszystko wraca po czasie na swoje miejsce, tutaj jest całkiem inaczej, zwłaszcza że w Hunterze jakichś super efektów nie ma.
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Pytanie do użytkowników subedita:
czy zdarzyło wam się, żeby przy odpaleniu którejś z nowych serii w SE, a następnie dodaniu pliku ass program się wykrzaczał? Jak na razie występuje to w dwóch tytułach od WhyNot - Poyopoyo i Gyo. W MPC idzie bez problemu. Mam ostatnie CCCP, a problem pojawia się i na Win7, i na XP. Może warto jeszcze dodać, że obraz jest kodowany w Hi10p. Ale co ciekawe, Termy działają bez problemu (też WN i Hi).
I uprzedzając poradę "tłumacz w aegi", oświadczam, że ci w oko
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Nie wiem jak z Poyopoyo ale w Gyo wynika to z ich typesettingu w scenie z 24:21.
No nie wiem, włączałem i wyłączałem Voba i napisy w FDDShow i nic to nie zmieniło.
Termy też miały różne powalone efekty, a Poyo z kolei nic takiego nie ma, więc to chyba nie to.
Chwilę podumałem i to nie problem napisów odpalanych przez SE, bo to było jednorazowe (pamięć z rana...). Na Win7 SE się załaduje, ale wideo nie można puścić. Na XP SE od razu po załadowaniu się wyłącza.
Ostatnio edytowany przez Quithe (2012-02-25 09:36:23)
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
U mnie Gyo w SE hula jak ta lala (przed chwilą sprawdzałem). Najnowsze CCCP, VobSub, XP. :/
Niedawno aktualizowałem paczkę, a tu się okazuje, że mam z lipca, a jest z listopada. Za kilka godzin zrobię aktualkę i dam znać, czy pomogło.
Przeinstalowanie CCCP na paczkę z 11.11.11 nie pomogło.
arystar, VSf instalowałeś osobno, czy masz z tego seta? Pytam, bo jest nowsza wersja, a nie wiem, czy jest sens się z tym chrzanić.
Mam właśnie tę paczkę, nic nie doinstalowywałem ani też raczej nie zmieniałem w ustawieniach. :/
Ostatnio edytowany przez arystar (2012-02-25 21:20:26)
Odinstalowałem jakieś osobno pałętające się stara Haali, mam w SE AviTag:mkv w tym każdym otwartym kontenerze W MPC wszystko śmiga
Jutro wszystko przeinstaluję. Nieprzespana noc chyba mi dzisiaj nie sprzyja.
Ostatnio edytowany przez Quithe (2012-02-25 21:58:17)
Przeinstalowałem CCCP i SE, problem jest tylko z Gyo... I to w wersji od WN 720p i jakiejś przekodowanej do 480p. Porównałem informacje z Media Info o Gyo Termach, wszystkie podstawy są takie same.
Wczoraj w pewnym momencie jedna rzecz się wyróżniała, pojawiał się błąd rejestracji chyba programu, niestety nie zapisałem nazwy błędu. I raczej nadal się trzyma, przez sekundę widziałem okienko, zanim program się wyłączył.
O, w trakcie pisania odpaliłem i jest błąd, ale inny niż ten, o którym właśnie napisałem. Brzmi: Access violation 005EC36B in "subedit.exe". Write os adress 7420C72.
Pojawiło się to już komuś?