Nie jesteś zalogowany.
A ja mam taki problem z K-Lite Mega Codec Pack bo utknąłem na wersji 840 bo z każdą następna był jakiś problem i nie inaczej było z wersją 902
np. Fate Zero od UTW podczas karaoke gdy zmienia się linijka tekstu obraz się przycina to samo w Another od Coalgirls, wie ktoś może czemu tak się dzieje ? bo przy wersji 840 wszystko gra
Z CCCP też masz problemy?
"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"
masz kodeki do 10bit?
i5-8600K OC 4.8Ghz, MSI Z370 Tomahawk, HyperX Predator 16GB 3000MHz/3333Mhz, Samsung 960 EVO 250GB.
Headphones: AKG K712 PRO, AKG K612 PRO, Beyerdynamic DT-990 Edition 250ohm
DAC: SMSL SD-650+mod by mikolaj612+Muses 8820 + ad797AR SMSL M8 | AMP: Rapture by mikolaj612
Z CCCP też masz problemy?
jakoś nigdy nie korzystałem z CCCP przyzwyczaiłem się do K lite
masz kodeki do 10bit?
oczywiście i wszystko na wersji 840 śmiga a z każdą nowszą były problemy a to edycja napisów nawalała albo OP i ED nie łączyły się z plikiem a teraz te przycinanie
K lite zeszło na psy
jakoś nigdy nie korzystałem z CCCP przyzwyczaiłem się do K lite(...)K lite zeszło na psy
Wniosek jest prosty
"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"
Oglądasz 1080p czy 720p? Podaj też konfigurację komputera, może wtedy coś poradzimy. U mnie wszystko działa na nowym K-lite, tyle że ja oglądam w 720p.
Proszę wszystkich użytkowników o przesyłanie mi nieudostępnionych synchronizacji.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
On ma laptopa z i3 i radeonem hd, więc to nie kwestia sprzętu. Po prosty używa syfiastego klite
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Chyba udało mi się rozwiązać ten problem
Podczas instalacji najnowszej wersji zaznaczyłem opcję animacja napisów z buforowaniem i przestało przycinać
czy takie ustawienie jest dobre
bo wcześniej miałem chyba 0 i dlatego przycinało
a i zauważyłem że teraz preferowany jest LAV video dekoder zamiast FFDShow video i LAV ma mniejsze zużycie CPU przy 10bit niż FFDShow
K-Lite...
K-Lite...
Poprawka:
Zadziwiające, jak wiele postów z problemami zawiera frazę "mam k-lite", a "Mnie działa/Zero problemów" pojawia się w towarzystwie "Tylko ustawisz to, to, i to".
Nom, mnie też to zastanawia, bo lepszych kodeków nie widzę i mi wszystko bangla
k-lite to nie kodeki .
A widzicie, ja mam CCCP i przy co bardziej buńczucznych karaoke pojawia się dokładnie ten sam problem. ;]
To wiesz co, kup se lepszy komputer. Z gówna bata nie ukręcisz.
Albo zainteresuj się xy-vsfilter.
DyumEcchi napisał:A widzicie, ja mam CCCP i przy co bardziej buńczucznych karaoke pojawia się dokładnie ten sam problem. ;]
Komputer mam bardzo dobry, ale w sumie nie do końca sprecyzowałem problem, choć jest podobny - buńczuczne karaoke - obraz leci płynnie, ale są momenty, że muzyki nie słychać.
arystar napisał:DyumEcchi napisał:A widzicie, ja mam CCCP i przy co bardziej buńczucznych karaoke pojawia się dokładnie ten sam problem. ;]
Komputer mam bardzo dobry, ale w sumie nie do końca sprecyzowałem problem, choć jest podobny - buńczuczne karaoke - obraz leci płynnie, ale są momenty, że muzyki nie słychać.
Sprawdź czy inne pliki w podobnym kodowaniu i rozdzielczości normalnie działają, jak tak to pobierz jeszcze raz.
Proszę wszystkich użytkowników o przesyłanie mi nieudostępnionych synchronizacji.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
Nie przeszkadza mi to szczególnie, bo zwykle openingi i tak pomijam, zresztą karaoke działają mi na nerwy. Ale ten problem w przypadku np pierwszego openingu Fate/Zero powtarzał się w każdym epie zawsze w tym samym momencie.
Z ciekawości sprawdziłem, jak sprawa wygląda w oryginale. Tam nie pojawia się ten moment ciszy w openingu, mimo, że w wersji od UTW również jest karaoke. Widocznie problem leży gdzieś w subach. Bo nie w każdym przypadku coś takiego u mnie występuje, a w Fate pojawiało się to notorycznie w tym samym momencie. No chyba, że jestem jedynym z takim problemem.
mruga tylko przy bardziej wymyślnym ale mi to nie przeszkadza przyzwyczaiłem się , ważniejsze jest żeby obraz się nie kaszanił i do następnej aktualizacji k-lite nic już nie będę mieszał bo się tylko wk[klnie]