#21 2009-04-08 16:49:09

lukio
Użytkownik
Skąd: Zgierz
Dołączył: 2006-04-19

Odp: Problem z MKV

pytanie, tnie wam mkv sam z siebie, czy przy wlaczonym vobsubie (i wczytanych subach) ?

Offline

#22 2009-04-08 17:38:19

Zarathustra
Użytkownik
Dołączył: 2008-05-05

Odp: Problem z MKV

Ludzie ściągajcie sobie pakiet kodeków CCCP plus bajer w postaci CoreAVC i nic wam się ciąć nie powinno (no chyba, że macie złom sprzed dekady...)

Mi się cięły niektóre 720p wcześniej, a teraz chodzą płynie nawet 1080p z napisami.

Offline

#23 2009-04-08 17:41:23

diesvindu
Użytkownik
Dołączył: 2005-11-08

Odp: Problem z MKV

Po wyłączeniu vobsuba anime odtwarza się normalnie, ale nie ma napisów smutny

Offline

#24 2009-04-08 18:00:44

anonymous
Użytkownik
Dołączył: 2008-08-11

Odp: Problem z MKV

No bo "cos" je musi wyrenderować. W przypadku filmow hd przy slabszym sprzecie tak sie dzieje. Wlaczanie napisow generowanych przez VobSub dosyc mocno obciaza sprzet. Pozostaje inny program... Albo CoreAVC. Albo wylaczyc deblocking - tak by pomijal zle klatki... ale to nie zawsze pomaga.

Offline

#25 2009-04-08 18:01:17

diesvindu
Użytkownik
Dołączył: 2005-11-08

Odp: Problem z MKV

A jak ustawić, aby to CoreAVC wyświetlał napisy?

Offline

#26 2009-04-08 18:15:16

Hatake
Użytkownik
Skąd: Jastrzębie-Zdrój
Dołączył: 2004-12-15

Odp: Problem z MKV

To jest dekoder VIDEO nie NAPISÓW.

Offline

#27 2009-04-08 18:29:37

lukio
Użytkownik
Skąd: Zgierz
Dołączył: 2006-04-19

Odp: Problem z MKV

prawda, video ale z mniejszymi wymaganiami, wiec oplaca sie zainstalowac. u mnie ciecie subow zlikwidowalo zaznaczenie w vobsubie na zakladce misc "pre-buffer blabla"

Offline

#28 2009-04-08 18:55:47

diesvindu
Użytkownik
Dołączył: 2005-11-08

Odp: Problem z MKV

To w takim razie mógłby ktoś powiedzieć jak aktywować CoreAVC? Mam to zainstalowane, a i tak nie widzę różnicy. :/

Offline

#29 2009-04-08 19:05:11

Zarathustra
Użytkownik
Dołączył: 2008-05-05

Odp: Problem z MKV

diesvindu napisał:

To w takim razie mógłby ktoś powiedzieć jak aktywować CoreAVC? Mam to zainstalowane, a i tak nie widzę różnicy. :/

ch8580_3.PNGNie instalować znowu Haali Media Splitera (to już jest dzięki CCCP)

nj8612_4.PNGWejść w konfiguracje dekodera.

io3249_5.PNGOdznaczyć libavcodec na disabled.

rg4396_8a.PNGZobaczyć czy się wyświetla.

End of the game.

Offline

#30 2009-05-17 22:57:33

KieR
Użytkownik
Skąd: タルヌフ
Dołączył: 2008-02-11

Odp: Problem z MKV

~Zarathustra, ale z tych 2 ostatnich screenów ostatni jest gorszy od przed ostatniego(mniejsza głębia kolorów) to czy się opłaca?


tumblr_static_bug.gif

Offline

#31 2009-05-17 23:06:45

dulu
Moderator
Dołączył: 2006-08-17

Odp: Problem z MKV

Raczej się opłaca, jeśli obraz ma 'nie ciąć', bo chyba do tego on jest.
Podkreśliłem "chyba", bo nie bardzo się na tych sprawach znam.

Ostatnio edytowany przez dulu (2009-05-17 23:06:56)

Offline

#32 2009-05-17 23:19:51

Karcik
Użytkownik
Skąd: te rodzynki w moim ciastku?
Dołączył: 2008-10-03

Odp: Problem z MKV

KieR>> Wg mnie to raczej wina playera, nie kodeka. U mnie na MPC kolory też są zawsze takie wyblakłe oczkod

Offline

#33 2009-05-17 23:35:43

Zarathustra
Użytkownik
Dołączył: 2008-05-05

Odp: Problem z MKV

To zależy od ustawień player'ów (zauważyłeś chyba, że na screenie są dwa playery). oczkod
Ja używam takich w CoreAVC (nie widać specjalnej różnicy, tylko odrobinkę bielszy obraz mam)
pj6698_1.JPG

du3779_snapshot20090517231929.jpg zrzut z ustawień Deafult.

kx4844_snapshot20090517233002.jpg a tu podbiłem Saturation na jakieś 35 chyba (ale nie lubię zbyt soczystych kolorów, więc tego nie używam nawet).

Oczywiście ten program jest do poprawy wydajności i jak najbardziej się opłaca. oczkod

Ostatnio edytowany przez Zarathustra (2009-05-17 23:38:40)

Offline

#34 2009-05-18 08:11:51

SongoPL
Użytkownik
Skąd: Pszczyna
Dołączył: 2008-01-03

Odp: Problem z MKV

Jeśli chodzi o poprawę wydajności co sądzicie o wykorzystaniu DXVA w MPC Home Cinema. U mnie przy oglądaniu materiału 1080p z napisami zużycie procesora spadało poniżej 10%. Co prawda pojawiają się problemy w przypadku anime z linkowanymi OP i ED(w moim przypadku w Gundam 00 od THORA oraz To Love-Ru od Yabai), ale już w przypadku filmów nie zauważyłem żadnych problemów. Dla posiadaczy kart ATI Radeon HD 2xxx wzwyż oraz NVIDIA GeForce 7xxx wzwyż powinno to być ciekawą alternatywą dla kodeków.

Offline

#35 2009-05-18 10:27:29

sazu
Użytkownik
Dołączył: 2008-07-06

Odp: Problem z MKV

SongoPL napisał:

Jeśli chodzi o poprawę wydajności co sądzicie o wykorzystaniu DXVA w MPC Home Cinema. U mnie przy oglądaniu materiału 1080p z napisami zużycie procesora spadało poniżej 10%. Co prawda pojawiają się problemy w przypadku anime z linkowanymi OP i ED(w moim przypadku w Gundam 00 od THORA oraz To Love-Ru od Yabai), ale już w przypadku filmów nie zauważyłem żadnych problemów. Dla posiadaczy kart ATI Radeon HD 2xxx wzwyż oraz NVIDIA GeForce 7xxx wzwyż powinno to być ciekawą alternatywą dla kodeków.

tak to prawda, ja wczoraj zastosowalem to rozwiazanie bo juz przy mkv 720, podczas ogladania w mpc wylaczal mi sie program, i to bardzo czesto, wiec zainstalowalem nowe kodeki k-lite 4.80 [wczesniej klite 4.17] i jeszcze AVCORE, no i używam tego DXVA, wszystko teraz mi chodzi plynnie, zadnych ścin, i nie wywala mi mpc.
moj sprzet: dualcore 2x2@3,3 2GB Ram, GeForce 8800 GTS 512.

pozdro.

Offline

#36 2009-05-18 12:53:48

Sir_Ace
Użytkownik
Dołączył: 2006-11-18

Odp: Problem z MKV

sazu napisał:

tak to prawda, ja wczoraj zastosowalem to rozwiazanie bo juz przy mkv 720, podczas ogladania w mpc wylaczal mi sie program, i to bardzo czesto, wiec zainstalowalem nowe kodeki k-lite 4.80 [wczesniej klite 4.17] i jeszcze AVCORE, no i używam tego DXVA, wszystko teraz mi chodzi plynnie, zadnych ścin, i nie wywala mi mpc.
moj sprzet: dualcore 2x2@3,3 2GB Ram, GeForce 8800 GTS 512.

pozdro.

Ja mam nieco gorszy sprzęt, starsze kodeki i nie używam  DXVA - wszystko pięknie działa. Coś musiałeś mieć namieszane...

Offline

#37 2009-05-26 14:45:13

kralewna
Użytkownik
Skąd: Kwaczała
Dołączył: 2007-11-01

Odp: Problem z MKV

powiem tyle, że nie miałem problemów z odtwarzaniem anime w mkv w 1080p z napisami, aż do wczoraj, gdy odpaliłem anime hayate no gotoku w h264 i napisy w directvobsubie, cięło się jak cholera a nigdy przedtem takich problemów nie miałem, a posiadam athlona X2 5000+ i 2 gb ramu, więc coś jednak jest nie tak, przypuszczam, że system domaga się reinstalki(ostatnio instalowałem XP w styczniu). Więc żadne wypowiedzi nie przekonają mnie, aby instalować coreavc i tym podobne pierdoły. Instaluje tylko CCCP+ real and quicktime alternative + subedit.

Offline

#38 2009-05-26 14:59:48

Zarathustra
Użytkownik
Dołączył: 2008-05-05

Odp: Problem z MKV

kralewna napisał:

Więc żadne wypowiedzi nie przekonają mnie, aby instalować coreavc i tym podobne pierdoły. Instaluje tylko CCCP+ real and quicktime alternative + subedit.

Pierdołą to jest subedit, CoreAVC to zbawienie, dzięki niemu mogę odtwarzać filmy w 1080p z napisami bez żadnych spowolnień, a mój komputer przy twoim to istny złom...

Offline

#39 2009-10-07 20:33:14

M320
Użytkownik
Dołączył: 2009-05-22

Odp: Problem z MKV

Mam problem  pobrałem  Rurouni Kenshin [TV-Japan]  już drugi raz i po pewnym czasie wystąpiła ta sama sytuacja. Nie wiem czy pliki te są zabezpieczone i można je oglądnąć tylko parę razy i potem już się nie da czy co.
Przeglądnąłem te pliki tylko po bieżnie sprawdzając czy wszystko jest ok po ściągnięciu .
Sytuacja wygląda tak ,że pobrany materiał zawiera 10 plików mkv po ściągnięciu wszystkie pliki odtwarzają się prawidłowo ale po pewnym czasie, (za pierwszym razem jak ściągnąłem )to był sprawny  1 z 9 .Teraz za drugim podejściem  wszystkie pliki też były sprawne ale w tym momencie jest sprawnych 4 z 9 .Problem polega na tym ,że jak  klikne na plik to program do odtwarzania  nie włącza się ,jak i z menu kontekstowego jak także po przeciągnięciu do programu pliku (próbowałem rożnymi programami odtwarzać i nic). Nie wiem czy to może być problem z sumami kontrolnymi ?  Z innymi mkv nie mam takiego problemu, używam CCCP 2009-09-09.

Ostatnio edytowany przez M320 (2009-10-07 20:39:12)

Offline

#40 2009-10-07 20:43:29

luki349
Użytkownik
Skąd: Poznań
Dołączył: 2006-11-18

Odp: Problem z MKV

kodeki... śmieci w rejestrze... nie wiem co jeszcze może być przyczyną

Offline

Stopka forum

© Animesub.info 2019