Nie jesteś zalogowany.
ja kilka lat temu miałem 39 z humanistycznej i 21 z matematycznej:D czyli marnie przy was wypadam:P ale maturka poszła mi lepiej:]
Ja rok temu wypadłem krytycznie tylko 31 pkt z humana i 23 pkty z maty:),ale patrząc na zadania było coś w stylu naszych[baka]tylko u was nie było mega-chorego zadania z beczką.
Jak byłem młody... miałem 42 z polaka, 39 z mat-fizo-chemio czy jaki on tam miał materiał
.
Ta u mnie tez slabiutko bylo 44 z matmy i 22 z polaka ;/ Ale dostalem sie tam gdzie chcialem
Ja miałem z tego co pamietam 28 z maty i z polaka 31 xD Ale jak to Hakutak, zamiast sobie powtórzyć, to sie opiernicza całymi dniami. XD Ach, gdybyście mieli to zadanie z 2 twierdzeniami naraz...:P
Ostatnio edytowany przez Hatake (2007-06-14 19:35:23)
Ja mam teraz 38 z Częsci Humanistycznej i 30 z części Matematyczno-Przyrodniczej - czyli nieźle:D
Pamiętam po dziś, choć to już w prehistorii było, że z polaka celujący miałem, a z matmy dwa zadania zdupcyłem i na dobrym się skończyło - potem sobie w twarz plułem, bo takie łatwe te zadania były, a zmaściłem ;/ A mogłem mieć i z maty max punktów. Kicha.
Ostatnio edytowany przez marcin2 (2007-06-14 19:42:19)
Pamiętam po dziś, choć to już w prehistorii było, że z polaka celujący miałem, a z matmy dwa zadania zdupcyłem i na dobrym się skończyło.
To całkiem niezły tensei z ciebie:). Ja byłem rocznikiem, na którym "eksperymentowano" egzamin pogimnazjalny. Powiedziano nam, że liczba punków nie ma znaczenia, a i w licemu nie za bardzo zwracali uwagę na wyniki egzaminu. Liczyły się najbardziej oceny
Kurka... gdzieś powinny być wyniki...., a znalazłem - po 38 pkt z każdej części[baka]
Ostatnio edytowany przez mkriso (2007-06-14 19:51:15)
Geeezzz, ja pamiętam ten zeszłoroczny stres. Bosz, już byłam gotowa skakać z dachu szkoły (ta, z tego zadaszenia nad drzwiami chyba, mniej więcej 2 metry), "BO NIGDZIE SIĘ NIE DOSTANĘ!"
A na wyniki czekaliśmy 3h pod pokojem nauczycielskim.
Ale w końcu miałam 83 pkt w sumie. Human poszedł mi pięknie i gładko - 48 pkt (najwyższy wynik w szkole, inni mieli najwyżej 47 . Nawet moje najlepsze przyjaciółki z którymi zawsze toczyłam cichy bój o inteligencję miały mniej - 43 (86) i 45 (89)
}. Natomiast mata... 35
.
Ale podciągnęłam za matę testem z angielskiego (40/40! [okej]) i jestem tam, gdzie chciałam być.
A tak w ogóle, to w 3 gimnazjum pierwszy i jedyny raz miałam świadectwo z wyróżnieniem. I to jakie! Pierwszy raz wzywali rodziców do szkoły nie telefonicznie a pisemnie i to z takim ładnie wypisanym zaproszeniem i nawet kazali mi je zanieść (jeden jedyny raz, w każdym innym wypadku spaliłabym wezwanie rodziców już w drodze ze szkoły ). Fart, miałam średnią 5,06 a "zaszczyt" odebrania za swoją "pociechę" świadectwa mieli tylko rodzice tych osób, które miały powyżej 5,0 XD.
Gimnazjum... nic wtedy nie robiłem, niczym się nie przejmowałem. Wyniki:
Polski - 38
Matematyka - 30
Później zacząłem się uczyć. Liceum skończyłem jako tako, zdałem nieźle maturę, a dziś zdałem egzamin z prawa cywilnego na 4+, a z administracyjnego na 5. Sorry, ale musiałem się pochwalić. W sumie to tylko wyniki dziś otrzymałem.
Jeszcze dwa egzaminy i wakacje...
Mam nadzieję.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
5 lat temu miałem po 36 pkt z każdego.
Wtedy się nie uczyłem i teraz tęż nie. Narazie mam 11 egzaminów w plecy ale studia to przecież nie tylko nauka.
ja mam w sumie 81 pkt i sie ciesze:PP
Yo u nas mamy kilka osób 98 i 97...średnia szkolna 80 coś...masakraaaa...tylko oczywiście khadzad zdupił matme takie banalne zadania...ale nie oczywiście zaczął sie nudzić i po 40 minutach wyszedł...i oczywiście powstały potworki że c kwadrat = jedna podstawa trapezu do kwadratu plus druga podstawa trapezu do kwadratu...bo oznaczyłem je a i b a potem mi sie jebło...wie ktoś czy da sie jakoś zobaczyć jakie sie ma błedy?:P
wie ktoś czy da sie jakoś zobaczyć jakie sie ma błedy?:P
Musisz złożyć wniosek (a raczej Twoi rodzice/prawni opiekunowie) do OKE. Ale musisz podać rozsądne uzasadnienie, czyli nie: "Bo chciałbym se looknąć".
Czyli uzyskanie wglądu do egazminu jest prawie niemożliwe. Z tego co wiem, udostępniają kiedy np. policzyłeś sobie, że będziesz miał 85 pkt., a dostałeś 25 (ale to musi być potwierdzone przez np. nauczycieli - że miałeś możliwość napisać to na 85). Tak z ciekawości napewno nie dostaniesz, niestety.
Ja wiem, że w moim byłym gimnazjum (obwodowe, a jak), z humana średnia była ok 32 XD.
Ale tegoroczny test był banalny. Nie wiem, czy są podstawy do narzekania...
Choć przyznam, zadania o czajniku (czy czym tam) ni w ząb (liczyłam w domu, to mi wyszło, że zapłaciliby gdzieś... ponad tysiąc zł?). Ale ja zawsze byłam noga z fizyki ^^'.
Ostatnio edytowany przez KamikazeMiss (2007-06-14 21:14:42)
Część humanistyczna - 46
Część matematyczno-przyrodnicza - 41
Suma - 87
To było rok temu. Dziś już kończę pierwszą klasę liceum ;]
Boże, jak to dawno było...
Human- 34
Matematyczno-przyrodnicza- 36
Teraz czekam na wyniki z matury...:P
a ja do matury nie przystapilem bo dla mnie ten test w zaden spsob nie sprawdza inteligencji czlowieka a tak wogole to wypier... z tego kraju poje...
a ja do matury nie przystapilem bo dla mnie ten test w zaden spsob nie sprawdza inteligencji czlowieka a tak wogole to wypier... z tego kraju poje...
Nie przystąpiłeś? Czy cię nie dopuszczono??:>
Nie wiem o co tyle zachodu. Gimnazjum to były piękne czasy[eh]. Leżało sie bykiem na zielonej trawce i dmuchało dmuchawce(masełko mniam i niech sie moja dawna polonistka pieprzy). Dwa lata temu bez jakiegokolwiek przygotowania miałem 41 z polskiego i 40 z matmy. Nawet połowa z tego na nic mi sie nie przydała. Małomiasteczkowe szkoły średnie to zbieranina napaleńców z wynikami raczej przeciętnymi. Choć w tym roku zaobserwowałem ze młodsi są nastawieni szczególnie na zakuwanie. Już tak ten świat jest skonstruowany ze jedni sie wola bawić a drudzy rozwiązywać skomplikowane zadania z fizyki. Liceum to już nie taka bajka ale nie jest źle:). Uczcie sie dzieci pilnie...
To nie jest test na inteligencje tylko sprawdzian umiejętności. Tak naprawdę to tylko wielka tradycja i powielanie schematów.