Nie jesteś zalogowany.
zainstaluj XviDa (najnowszego)?
A jak i czym wyciągnąć napisy z ogm?
Witam.
Mam problem. Mianowicie zaopatrzylem sie w anime Great Teacher Onizuka w wersjI DUAL AUDIO (OGM) (angielska i japonska wersja jezykowa) i moj problem polega na tym ze jak otwieram GTO w BESTPlayer'ze to jako domyslna sciezke dzwiekowa wybiera mi angielska , czy mozna jakos zrobic zeby domyslna sciezka dzwiekowa filmu byla wersja japonska? Jaki program polecacie zebym mogl sobie spokojnie ogladac GTO w wersji japonskiej (glosy) + polskie napisy ??
Rozwiązaniem będzie MPC, o którym już z reszta nieraz pisalismy na forum (o tym co zrobić by domyslna ściezka była jap też pisaliśmy)
Jestem komputerowym beztalenciem i mam pytanie. Zaczne od poczatku... mam polskie napisy w formacie srt. Co zrobic zeby je podstawic do media player classic?
e torche nie rozumiem pytania,
1 masz na myśli jak wtawić napisy na stałe do avi
2 masz na myśli jak wtawić napisy wraz dżwiękiem oraz obrazem do kontenera mkv lub ogm
3 czy poprostu chczesz wyświetłać napisy jako softsub w MPC za pomocą 'DirectVobSub-a'
to 3. chodzi o film w mkv.
Na samym początku zaznaczę, że musisz mieć zainstalowany filtr" direct VobSub".
Dobra więc tak :
Pokaże to na przykładzie Anime : ‘Boku wa Imouto ni Koi wo Suru'
1. Mamy dwa pliki (dobrze by było w tym samym folderze) jeden to anime w .mkv drugim zaś jest plik z napisami np. w formacie:
srt, ssa , ass itd.
2. Jeśli zajdzie taka potrzeba to trzeba zmienić nazwę napisów na taką samą jaką ma anime lub na odwrót:
3 Wtedy już powinno odczytywać ci napisy automatycznie jak włączysz anime.
*4 Lecz jeśli tak nie ma, to podczas wyświetlania anime, kliknij myszką dwa razy lewym
klawiszem na zieloną strzałkę ,
I w zakładce "Main"(1) klikamy na "Open…" (2)i wyskakuje nam okienko, w którym wybieramy napisy(3) i zatwierdzamy wybór(4)
Oczywiście mogą być tylko w tych formatach (patrz na rysunek na ‘Pliki typu')
*5 Dla potwierdzenia powinna być pokazana część nazwy napisów (1), i zatwierdzamy "Apply"(2)
I oglądamy
dzieki, wszystko dziala. ale te czerwone podpisy to mogles sobie darowac. az tak zle ze mna nie jest ;p
Nudziło mi się
Ja mam takie małe pytanko :
Czy mam jakiekolwiek szanse na ogladanie anime w formacie mkv. i ogm. na procku 433 mhz ? Chcialbym obejrzec pare tytulow i nie robic sobie przerwy zanim dostane nowego kompa
pozdrawiam
Zależy jakie. Równie dobrze mógłbyś się zapytać, czy gry na PC będą ci hulać na 433 . Ale prawda jest taka, że większość DVD ripów może być zbyt wymagająca dla tego procka. Jednak zawsze możesz poużywać mplayer'a, który to odpali ci wszystko i zużywa najmniej zasobów. Jak z tym będzie przycinać, to wszystko będzie ci przycinać. A i za wszelką cene unikaj 264 w nazwie pliku z anime, bo to oznacza, że na pewno ci to nie pójdzie (taki już jest ten kodek).
na procku 433 to chyba nawet plikow *.avi nie pociagniesz
No nie wiemczy ogm tez beda plynne, moj kumpel ma procek 700MHz i mu sie tna (bajzlu w systemie nie ma).
O ile pamiętam, to do DivX 5tek wczesniejszych w AVI rozsądne min to było 500MHz
Zatem tutaj może być drobny problem, ale dużo zależy od tego jak ustawisz opcje dekodera, playera i jak będzie w systemie podczas odtwarzania filmów.. są szanse, że będzie wsio ok.
Ech......... No, nowy jestem . Problem, że o filmach nie mam bladego pojęcia. Mam Love Hina ep. 01 mkv. Zainstalowałem CCCP i podczas odtwarzania albo dźwięk jest szybszy, albo idzie równo z obrazem, ale się tnie (dźwięk). Odtwarzam na Classic Playerze. Może to wina procka (900Mhz)?
Gdyby ktoś mógł mi wytłumaczyć jak zrobić, żeby chodziło poprawnie, byłbym bardzo wdzięczny.
To raczej nie procek chyba, że odtwarzasz filmy kodowane x264/h264, ale wątpie)
Najprawdopodobniej masz albo wolno działający dysk (tryb PIO?), albo pofragmentowany dysk, albo bajzel w kodekach.
Poszukaj troszkę na forum bo kilka razy o tym było.
Jest jeszcze taka możliwość, że masz zbyt mocny postprocessing.
Jaki komp, jaka konfiguracja kodeków, jaki plyer i jakie filmy się tną?
Mam Kasperskiego, ale wyłączyłem automatyczne skanowanie, bo się to niebezpieczne zrobiło Za dużo procesów a ten skanowanie włącza sobie jeszcze.... No jak używałem DC to tesh się cuda dziwne działy... Nie wiem jak by było teraz z tym NGE, aczkolwiek nie robiłem jush formata od 3-4 miesięcy, bo jakoś nie za bardzo mi się chce, a NGE i tak jush widziałem