Nie jesteś zalogowany.
dobra ludziska ja ciemny jestem przeczytałem ze 3 razy cały wątek i nic nie kumam a mój problem polega na tym jak zmusic MPC do czytania napisów lub jak zrobić tak zeby Subedit player odtwarzał pliki MKV jesi są jakies kodeki to prosiłbym o link bo K-litecodeck pack instalowałem i nic tak samo z matroską(ehh i tak mnie wysmiejecie)
Znowu....
1. Ściągasz sobie ten pack kodeków --> CCCP
2. Przed instalacją wywalasz wszystkie poprzednie jakie masz i instalujesz CCCP.
3. Odpalasz SubEdit'a, naciskasz [ctrl+U] i na samym dole masz [skojarzenia] dopisz sobie tam od razu mkv.
4. Odpalasz jakiś mkv i musi działać w SE.
Co do napisów to...
Po zainstalowaniu CCCP powienieć mieć w trayu (tam na dole w okolicach zegarka ) taką zieloną "strzałkę" (to jest ten VobSub). Przecież jak odpalić napisy, opisał jush ~synibos, pare postów wyżej....
ten shit co niby w K-Lite codec pack jest matroską to chyba nie działa jeśli chcesz w Sub Edicie odtwarzac pliki mkv to ściągnij tego kodeka: Matroska Pack Full albo to Lazy Man's MKV
Mam juz nowego kompa i mkv smiga zajebiscie,ale mam takie pytanko: Jak odtwarzac plik mkv z napisami ktore nie naleza do tych wbudowanych ? Help plx - jakby ktos mogl na gg : 1225369
Edit: To juz wiem a jak przekonwertowas z napisy z txt na inny format ?
pozdrawiam i z góry dzięki
poszukaj na forum w dziale napisy. tam jest pełno takich wątków
NIe chcac otwierac nowego watku zadam to pytanie w tym temacie:
Sciagnalem FMP: fumoffu w formacie .matroska file i nie wiem jak go otworzyc.
probowalem juz mediaplayerclassic a takze sicgalem kodeki: cccp i matroska pack.
niewiem jak to otworzyc moze ktos by mi doradzil?
Zazwyczaj otwiera się klikając 2x. Można też uruchamiając program i w nim File->Open
Tak powinna brzmieć odpowiedź na twoje pytanie przy tej ilości szczegółów, którą podałeś.
Domyślam się, że otwierasz go ale jest jakiś problem. Coś się dzieje. Niestety nie mam pojęcia co, bo nie napisałeś. I proszę nie pisz że się nie otwiera, bo to tak jakbyś powiedział samochód mi nie działa. I teraz se możemy zgadywać co się zrąbało. Od wycieraczek aż po silnik.
Zatem prosze określi w czym leży problem, to będziemy mogli dokładniej pomóc.
Np: "po otworzeniu, pojawia mi się błąd o treści: blabla", lub "po otworzeniu mam ciągle czarny ekran", itp.
Nauczcie się precyzować swoje pytania i dawać jaknajwięcej informacji mogących rozwiązać dany problem. To nie tylko nam ułatwi rozwiązanie problemu, ale przede wszystkim wam przyspieszy oczekiwanie na to rozwiązanie.
A z tego co zazwyczaj jest przyczyną to stare lub źle zainstalowane (albo brak) splittery matroski. Sugeruję odinstalować MatroskaPack i CCCP. Zainstalować FFDSHow oraz Haali Splitter (oba najnowsze). Podczas instalacji splittera Haali'ego wybrać OGM i MKV oraz Disable Matroska Splitter in MPC oraz Disable Gabest Matroska Splitter.
Innym rozwiązaniem jest instalacja samego CCCP, bo de facto to jest właśnie FFDShow i Splitter Haali'ego (no i jeszcze kodeki WindowsMedia). Tyle, że CCCP nie zawsze jest najnowszy. Dlatego tez napisałem o osobnej instalacji FFDShow i Haali Splitter, zamiast CCCP.
Ostatnio edytowany przez Suchy (2006-02-12 23:56:41)
Dzieki zrobilem mniej wiecej jak mi podpowiedziales i wszystko juz dziala ok;)
a co do błędu to albo poprostu nie wyswietlalo obrazu i dzwieku albo program sam sie wylaczal i nawet zaden komunikat o bledzie nie wyskoczyl
ale teraz jest wszystko ok. Thx Suchy[respekt]
Ciesze się, że mogłem pomóc.
need help
ostatnio sciagnalem [AHQ]Elfen Lied w formacie matroska i mam problem...
mam drobne rozbierznosci miedzy obrazem a dzwiekiem 2 dni temu dzwiek lecial za szybko a dzisiaj po zainstalowaniu packa do mkv dzwiek idzie troszke za szybko xD
moze wy cos poradzicie ?
a moze to wina odtwarzacza?
poleccie cos plz help xD
Tez mam problem zwiÄ zany z tymi formatami plikĂłw, ĹciÄ gnÄ Ĺem ostatnio Soul Hunter'a[a4e] prĂłbowaĹem go odpaliÄ w allplayerze i nie dziaĹaĹ po wielu prĂłbach udaĹo mi siÄ go wĹÄ czyÄ w Media player clasic, ale nie mogÄ dodaÄ napisĂłw, mĂłgĹby koĹ doradziÄ jak dodaÄ te napisy? ByĹbym wdziÄczny
Wielkie dzięki napisy działają:D
Zrobiłem właśnie format i nie chce zaśmiecać kompa kopiując kodeki z różnych packów.
Więc prosiłbym o doradzenie jakiś kodeków które otwierały wszystko od mkv, ogm, poprzez Divix kończąc na RMVB(i inne). Czyli żeby wszystko działo.
Ja osobiście zastanawiam się nad zainstalowaniem "ACE Mega CoDecS Pack 6.03 Pro" ale sam nie wiem czy na pewno wszystko będzie mi dobrze działać. Oraz czy zainstalowanie nie będzie wiązać ze sobą niespodzianek.
Gdyż pamiętam jak kiedyś zainstalowałem jakiś pack w skład którego wchodził upierdliwy program który wczytywał sam napisy i nie było można wyłączyć napisów i odinstalować packa się nie dało bo podczas próby wyskakiwał komunikat że jest używany nawet zaraz po restarcie , zapewne musiał się uruchamiać ze startem systemu i nawet nie wiedziałem jaką ma ten konkretny program nazwę wiec nie mogłem go wyłączyć w "menadzerze zadań".
Ostatnio edytowany przez Rommie (2006-03-21 23:07:08)
CCCP jest najlepszy instaluj bez mrugnięcia:D
Ale czy napewno wszystkie formaty będą działać także RMVB i inne rzadkie.
Gdyż ma troche mały rozmiar tylko 5,5 MB w porównaniu to K-Lite Codec Pack którego miałem przed formatem oraz od tgo "ACE Mega CoDecS Pack 6.03 Pro" który ma prawie 50 MB
Ostatnio edytowany przez Rommie (2006-03-21 23:20:24)
Nie zawsze wielkość idzie w parze z jakością (zwłaszcza jeśli chodzi o ACE MegaCodecPack).
Zainstaluj CCCP i ewentualnie Real i QuickTime Alternative.
Mam do was pytanie:
Nie chce mi iść Full Metal Alchemist - Conquerior of Schamballa!!
Mam zainstalowanego MatroskaFull i ffdshow ! Z tego co wyczaiłem dźwięk idzie po wyłączeniu codeców w ffdshow, a film wywala bo brakuje mu codeca video. Zauważyłem też, iż przy H.261 uruchamia się obraz, ale zaraz wywala, a po usunięciu codeców ffdshow (disable) wyrzuca komunikat, iż chce iść do strony www (strona nie istnieje) oraz info, iż jest to MPEG2.
Niech ktoś poratuje jak uruchomić tą Matroskę, do tej pory nie miałem z tym problemów.
Od razu mówię, iż w MediaPlayerClasic zachowuje się tak samo!
Ostatnio edytowany przez Magic (2006-03-24 09:57:56)
Ja tam mam zainstalowany ACE Pack i wszystko dziala git [oprocz mkv ktorego nie uzywamm i nie lubie] Bawilem sie CCCP i doszedlem do wniosku ze jest marny owszem animce otwiera i to tez nie wszystko ale juz zwykly film w divXie to masakra sie dziala K-liteck beznadzieja jak zreszta wszystko spod znaku kazzy