Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8
Uprzejmy jak zwykle.
Potraktuj moje pytanie jak osoby zupełnie nieznającej się na sprawach technicznych.Postaram się zadać pytanie jak najdokładniej
Jak przerobić plik mkv aby występowała jedynie jedna ścieżka dźwiękowa oraz aby nie uruchamiał się haali media splitter.
Wyłącz obsługę avi w spliterze. Jeśli masz CCCP to wejdz w settings i tam odznacz AVI.
EDIT:BTW Ciekawi mnie bardzo czemu przerabiasz wszystko na AVI, coś pisałęś o kłopotach o oglądniem. Mam wrażenie, żę wystarczy tylko porawić konfigurację kodeków/playerów i będzie ok.
BTW2 Czemu w takim razie ściagasz OGM i MKV? Przecież wszystko jest dostępne w AVI.
Posiadam kodeki K-Lite ale niestety nie mogą odnaleźć opcji za to odpowiedzialnej :/
Czy mógłbyś napisać dokładniej którą opcje mam odznaczyć.
W konfiguracji haali są takie działy:
-compatibality
-input
-output
-languages
-interface
-http reader
-explorer integration
Ściągam ogm gdyż łatwo tam się likwiduje niepotrzebny strumień audio a jakość jest o niebo lepsza niż w avi.
Ponadto nie wiem czy widziałeś gungrava wydanego przez grupę AonE. Widziałem pliki rmvb które miały lepszą jakość.Dlatego zdecydowałem się wyjątkowo na mkv.
Odinstalowałem k-lite , zainstalowałem cccp i zrobiłem jak mi kazałeś.Mimo że splitter nadal się pojawia film się nie zacina. Dziękuję ci za pomoc
PS:Ĺciągnij sobie jeden odcinek gungrava od grupy a4e.Różnica jakości jest kosmiczna.Pozdro
A odpal teraz oryginalny plik MKV czy też OGM.
Teraz jest pokaz slajdów
Kurde, ale zamieszanie.. dobra.. po kolei..
VSfilter = VobSub o czym Ard dobrze wie.
W MPC kod odpowiedzialny za wyświetlanie napisów jest oparty w bardzo dużej mierze na VSfilter właśnie. Upraszczając można by powiedzieć, że jest to osadzony filtr VSFilter. Oczywiście różnice są. Przede wszystkim mozliwość ustawienia rozdzielczości renderowanych napisów (nie mylić z rozdziałką wyświetlania filmu). Ponad to obraz może być renderowany przy użyciu DX9 co daje na prawde rewelacyjną jakość w porównaniu do typowych wyświetlań napisów w playerach, a także lepszą niż w osobnym VSFilter. Nie mniej z tej samej przyczyny zasoby jakie zużywa MPC przy wyświetlaniu napisów sa większe niż te przy osobnym VSFilter.
Mylisz sie pisząc, że bez splittera chodzi Ci płynnie. Splitter używany jest zawsze. Tylko, że najwyżej inny (np systemowy). Sam splitter Haaliego, tez nie jest wolniejszy od standardowego splittera AVI będącego w systemie. Ba! IMHO jest nawet szybszy. Co do AVI, MKV i OGM, to sugeruję użyc najnowszego splittera Haali'ego. W ustawieniach włącz decoder priority boost, a w playerze ustaw na wysoki priorytet.
Rozumiem, że mamy zgadywać jaki msz sprzęt? Póki wróżka nei wróci z urlopu, to nie mogę Ci powiedzieć, co dokładnie w trawie piszczy Na początek zmniejsz postprocessing w filmach.
Ostatnio edytowany przez Suchy (2006-08-27 20:45:06)
Dlatego, bo jego struktura jest zrobiona m.in. z myślą o tym formacie kompresji. Ponad to poprawnie radził sobie z AR. Do tego edycja AVC w AVI stwoarza problemy w różnychy programach.
Rozumiem, że mamy zgadywać jaki msz sprzęt?
Celeron 1 GHz , 256 SDRAM , XP SP2.Ten komputer naprawdę nie należy do demonów prędkości.Jak znajde pracę to kupię coś lepszego.Aha , jeszcze raz dziękuję za pomoc , więcej rzeczy nie muszę robić gdyż przerabianie plików na avi zajmuje bardzo mało czasu .Ponadto jak już wcześniej napisałem pliki ogm i mkv są naprawdę ostatecznością.Większość anime ściągam w avi a ten format chodzi mi idealnie.
RAMu faktycznie mało..
Szybko idzie przerabianie? To przerób mi AVC+AAC
Nie mówię, że AVI jest zły, ale MKV daje znacznie lepsze możliwości. Począwszy od tagów i zawartości, poprzez edycję, a na obsługiwanych formatach kompresji kończąc.
Rzadko kiedy materiał jakości HDTV znajdziesz w postaci AVI. Jak myślisz dlaczego?
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8