Nie jesteś zalogowany.
Prawda jest taka że jeśli chodzi o jakiekolwiek wybory Miss to uroda wcale nie jest najważniejsza.Bo praktycznie nigdy nie została wybrana ta która naprawdę była najładniejsza.
Najwidoczniej jest wiele innych powodów które o tym decydują.
Najważniejsza powinna być naturalna uroda.Ale duża warstwa makijażu to widocznie wymóg wyborów miss.
Problem w tym, że najładniejszej nie ma, bo każdy widz ma swoje zdanie.
Niemniej wybrana jest ta, która podobała się największej ilości członków jury.
Podobała zarówno pod względem urody, jak i charakteru, stylu itd.
Dlatego żadna miss czy to kraju czy świata nie może być nazywana najładniejszą bo to bzdura.
Eee tam, widziałem dużo ładniejsze Japonki .
Jest mocno przeciętna. A do tego aparat jej nie lubi. Zazwyczaj nie wiadomo jak misska by się krzywiła ze szczęścia, na zdjęciach wychodzi ładnie. A ta tutaj to raczej na większości niekorzystnie. Nie jest brzydka, ale tak jak powiedziałam, przeciętna. Takich jak ona są miliony. Nie ma nic orginalnego, ani porywającego w swej urodzie. Ot, taka zwykła dziewczyna z kilo tapety na twarzy. I po kiego jej takie podkrążone oczy zrobili, jakby ją muł kopnął?
Ostatnio edytowany przez Shinma86 (2007-05-29 11:56:36)
Kliknij dla mnie http://r5.bloodwars.interia.pl/r.php?r=35262
Jest mocno przeciętna. A do tego aparat jej nie lubi. Zazwyczaj nie wiadomo jak misska by się krzywiła ze szczęścia, na zdjęciach wychodzi ładnie. A ta tutaj to raczej na większości niekorzystnie. Nie jest brzydka, ale tak jak powiedziałam, przeciętna. Takich jak ona są miliony. Nie ma nic orginalnego, ani porywającego w swej urodzie. Ot, taka zwykła dziewczyna z kilo tapety na twarzy. I po kiego jej takie podkrążone oczy zrobili, jakby ją muł kopnął?
Shinma86 po twojej wypowiedzi można stwierdzić ze posiadasz jakieś kompleksy... Morze wygląda mało oryginalnie, ba ja bym nawet nie powiedział że jest japonką. Jednak na tle innych finalistek moim zdanie prezentuję się najlepiej i jak widać jurorzy też tak uwarzyli.
Pasztetem trudno ją nazwać, ale za piękna nie jest, 100% sztuczność i za mało japońskiej urody w niej. Doliczając makijaż postarza ją o 10-15 lat, a ma 20
Ostatnio edytowany przez Gogi (2007-05-29 13:36:53)
Ubóstwiam kobiety za tę ich litosierność i empatię.
No czy ja wiem ? Mi się tam podobała , ale i tak nic nie pobije Polskiej urody naszych pań [slina] i dlatego ciesze się, że mieszkam w Polsce (ale tylko dlatego )
Ostatnio edytowany przez luki349 (2007-05-29 13:55:41)
Ejj, serio jest ladna..
No proszę, Japonka Miss Universe 2007!
Ale nie przepadam za dziewczynami z dużą ilością makijażu na twarzy, poza tym liczą się też inne aspekty
Wolę Japonki w szkolnych mundurkach lub w Yukatach
Ostatnio edytowany przez Deshirey (2007-05-29 21:14:56)
Trzeba dodać, że w ciągu ostatnich lat azjatki, a w szczególności Japonki "wyładniały". Jest to na pewno wpływ krajów zachodnich na kraje azjatyckie.
Operacji plastycznych ponoć też (tzn. operacji zmieniających rysy twarzy na bardziej kaukaskie, bo ja tu nie głoszę bezwzględnej wyższości określonego typu fizycznego nad wszystkimi innymi). Jest anime w którym Japonki wyglądają na Japonki. Nazywa się Windy Tales (Fuujin Monogatari). Polecam.
Za to Miss Tanzanii oryginalności odmówić nie sposób
Śliczna dziewczyna z tej Japonki, choć moim zdaniem ładniejsze są Koreanka i Brazylijka.
Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi. (Terry Pratchett - Maskarada)
Wcale nie stwierdziłam, że jest brzydka. Powiedziałam jedynie, że jest przeciętna. I tak jak większość osób uważam, że dużo lepiej wypadły Koreanka z Brazylijką. To wszystko. A co do tapety, to chyba nie przyznacie, że "poprawia" jej urodę.
Edit: Sa1d - Nie wiem na jakiej podstawie z mojej wypowiedzi wywnioskowałeś, że mam kompleksy. To, jak ludzie odczuwają piękno jest kwestią osobisych doznań wizualnych. A mnie osobiście tak ostry makijaż oczu nie wydaje się odpowiedni dla osoby, która i tak ma już oczy małe. To jest moja indywidualna opinia.
Ostatnio edytowany przez Shinma86 (2007-05-29 14:27:49)
Kliknij dla mnie http://r5.bloodwars.interia.pl/r.php?r=35262
A co do tapety, to chyba nie przyznacie, że "poprawia" jej urodę.
Żeby to stwierdzić, trzeba by porównać jak wyglądała przed i po. Ja osobiście jestem zwolenniczką mikijażu i taki ciemny makijaż oczu bardzo mi się podoba, oczywiście na wyjątkową okazję, a ta uroczystość na pewno taką była.
Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi. (Terry Pratchett - Maskarada)
Żaden facet nie zakocha się w makijażu, więc nie ma sensu za bardzo polegać na tapecie. Na tych pokazach makijaż ma chyba służyć jako swego rodzaju charakteryzacja, jury ogląda laski na żywo z pewnej odległości (tak sobie to wyobrażam), a nie w TV czy na zdjęciach - i to właśnie z myślą o jury taka sceniczna tapeta.
Shinma86 napisał:A co do tapety, to chyba nie przyznacie, że "poprawia" jej urodę.
Żeby to stwierdzić, trzeba by porównać jak wyglądała przed i po. Ja osobiście jestem zwolenniczką mikijażu i taki ciemny makijaż oczu bardzo mi się podoba, oczywiście na wyjątkową okazję, a ta uroczystość na pewno taką była.
Liia, ja nie jestem zwolennikiem makijażu, ale z racji wieku wybaczam Ci. =)
Po mojemu to ta japonka równie dobrze mogła by robić z europejke...
liia napisał:Shinma86 napisał:A co do tapety, to chyba nie przyznacie, że "poprawia" jej urodę.
Liia, ja nie jestem zwolennikiem makijażu, ale z racji wieku wybaczam Ci. =)
Deszcz popadał, słońce świeci, rośliny okopowe rosną naszym rolnikom. Rolnicy za pieniądze z Unii podłączyli im neta na pole i oto jest efekt.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-05-29 15:00:36)