Nie jesteś zalogowany.
Wywal tą starą kość ram'u prawdopodobnie przez nią ci komp zwalnia
Jak mniemam to do mnie:)
Ale co to da, jak załączam film to wykorzystuje 100% procka a ram max 40%:)
Po prostu muszę kupić nowy sprzęt[baka]
Hmm do czasu reinstalacji wsiech kodeków to u mnie też się cięło h264 - nawet bardzo
hack.roots zawurado to makabra było . Po kilku próbach wywalania czyszczenia i instalowania od podstaw gra myzuka
Pamiętać aby w ffdshow odhaczyć aby nie kodował h264 nie to sobie robi CoreAVC i gra muzyka
K-Lite Mega Codec Pack (wybież opcję "Lot of stuff", odznacz z listy kodeków VobSub i ciesz się życiem, do tego dorzuć w opcjach MediaPlayerClassic).
Nie mówie że te kodeki pociągną wszytsko, lecz 99%.Natomiast jeśli masz stary sprzęt i nic się nie zmieni, otwórz film w zykłym MediaPlayerze mplayer2.exe
rexo pierdzielisz coraz większe głupoty :/
to już lepiej niech wypróbuje na MPUI
do tego nie polecam!!! K-Lite Mega w wersjach 1.71 i 2.01 - zbyt istotne i moim zdaniem niekorzystne zmiany wprowadzili.
Jestem na v1.67 + CoreAVC i nie mam problemów z dosłownie niczym!
taa, 'lots of stuff' na pewno będzie mu potrzebne
Kisiel a jak ustawić te kodeki?? bo mam
Celerona 2.0 GHZ
1GB ddr ram
GF FX5200i anime w rozdziałce 1280x720 sie tnie (ale tylko te kodowane w h264).
Np Hayate no Gotoku w takiej rozdziałce w formacie mkv sie tnie, zaś One Piece w takiej samej rozdziałce lecz w formacie avi chodzi jak złoto. Moze cos zle jest ustawione.
Byłbym wdzieczny za wskazówki
bo ten avik to zapewne video kodowane w WMV 9/9.1/9pro lub DivX/Xvid
do tego dochodzi także bitrate
aha ja mam te samą grafikę tylko ultimate i podkręconą ale to nie ma wpływu
podaj link skąd mogę pobrać [cokolwiek - torek, ddl,] 1ep a sprawdzimy dokładnie co to i jak mi chodzi jak dobrze to się zastanowimy, jak skaszani się to też sie zastanowimy
Kisiel napisał:ddarek napisał:CoreAVC już trochę się rozwinął od tego czasu Obecna wersja 1.3.0.0 datowana chyba 16.03.2007
Ale i tak jest gorsza od wersji podanej przez Maniacka.
ddarek - naprawdę tego nie zauważyłeś?Hmmm jakoś na zmianę używam - na jednym kompie 1.05 a na drugim 1.3
Póki co nie przeszkadza
Proste - bo jesteś niewymagający
spróbuj TEN pliczek odtworzyć na wersji 1.3
a potem na tej wersji wcześniejszej pro
i nie grzesz więcej
Ja też mam pytanie. Mianowicie mam problem z filmami w rozdzielczości 1280x720, trochę się tną (no dobra tną się co chwilę ) w rozdzielczości 1024x576 jest OK. Mam Athlona XP 2500, 512MB RAM i zainstalowany CoreAVC 1.3 chcę zainstalować tą wersję PRO co podaliście mam tylko pytanie czy trzeba odinstalować tamtą wersję, jeśli tak to jak bo nie ma jej w Panelu sterowania, czy wystarczy ręcznie usunąć pliki z tym kodekiem znajdujące się na dysku.
EDIT
Zapomiałbym. Czy po zainstalowaniu tej nowej wersji trzeba ją rejestrować i jak ją ustawić (czy wystarczą ustawienia standardowe jakie są po instalacji)
Ostatnio edytowany przez Nighthanter (2007-05-30 05:44:40)
Ja też mam pytanie. Mianowicie mam problem z filmami w rozdzielczości 1280x720, trochę się tną (no dobra tną się co chwilę ) w rozdzielczości 1024x576 jest OK. Mam Athlona XP 2500, 512MB RAM i zainstalowany CoreAVC 1.3 chcę zainstalować tą wersję PRO co podaliście mam tylko pytanie czy trzeba odinstalować tamtą wersję, jeśli tak to jak bo nie ma jej w Panelu sterowania, czy wystarczy ręcznie usunąć pliki z tym kodekiem znajdujące się na dysku.
Nie. Jak normalnie instalowałeś to spróbuj użyć your uninstaller, jak to był ten z paczki K-Lite Mega - w codec tweak tool odnajdź go i wyłącz [nie musisz po tym usuwać], jak miałeś jakiś szmelc z pliku 'zip' i ręcznie rejestrowałeś to nie wiem.
bardzo możliwe też że te w rozdzielczości 1280x720 co ty masz mają sporo większy bitrate od tych w 1024x576
Zapomniałbym. Czy po zainstalowaniu tej nowej wersji trzeba ją rejestrować i jak ją ustawić (czy wystarczą ustawienia standardowe jakie są po instalacji)
jakie rejestrowanie, lubisz utrudniać sobie życie chyba. Wszystko jest ok po zainstalowaniu go bo wszystko jest pozaznaczane w nim
Dobra ja powiem tak jak oglądam anime w rozdzielczości 1024x576 to "
a) nie tnie mi sie film
b) Procka mi wykorzystuje w 20 % max !!!
c) mam zainstalowanego jedynie klcodec281f z odznaczonymi wszystkimi opcjami no i najnowszego divx
A kompa mam takiego Semprom 2800+ ram 512 grafikę Radeom 9600 Pro
Pozdrawiam Zmora
Dobra ja powiem tak jak oglądam anime w rozdzielczości 1024x576 to "
a) nie tnie mi sie film
b) Procka mi wykorzystuje w 20 % max !!!
c) mam zainstalowanego jedynie klcodec281f z odznaczonymi wszystkimi opcjami no i najnowszego divxA kompa mam takiego Semprom 2800+ ram 512 grafikę Radeom 9600 Pro
Pozdrawiam Zmora
To jeszcze spróbuj sobie obejrzeć anime w takiej samej rozdzielczości, ale zakodowane w h.264. No i jak?
Ostatnio edytowany przez Maniack (2007-05-30 14:13:26)
właśnie tak oglądam i mi pozera procka w 20 %a jak oglądam normalne to max 12-13%
Pozdrawiam Zmora
Niestety Kisiel ja mam, jak ty to pięknie ująłeś "jakiś szmelc z pliku zip" . Instalacja pokopana była i do tego trza było rejetrować dlatego się pytałem czy tą też trzeba. Cóż zaryzykowałem nic nie usuwałem i zainstalowałem tą wersję PRO, nic złego sie nie stało, co do szybkośi działania to o ile ten PRO jest wydajniejszy od 1.3 bo filmy tną się nieco mniej ale różnica niewielka (chociarz tu może być winny sprzęt, nieco kiepski). W każdym razie niedługo wymieniam sprzęt na lepszy i mam nadzieję że wtedy pójdą płynnie (muszą, nie ma zmiłuj).