Nie jesteś zalogowany.
A mi się skojarzyło z polowaniem na kritersy - łowca wyrusza na polowanie
Chyba reżyser nie widział jak skierować akcję z powrotem na Ziemię... stąd obcy tak szybko dorósł.
Nie wiedziałem, że ten nowy avp to będzie komedia dla umysłowo ograniczonych ludzi. ;]
Synek Predzio junior bawi się w eksperymenty z alienami, ale niestety coś się psuje i tatuś predzio senior się o tym dowiaduje, więc wstaje od swojej predatorskiej telewizji, bierze gnaty i idzie robić rozwałkę.
Dla mnie geniusz filmów o alienach i predatorze bierze się z tego, że zarówno alieny jak i predator (w oryginalnym filmie) biorą się z nikąd, nic o nich nie wiemy, zabijają w tajemiczy sposób z niewiadomego powodu i znikają tak jak się pojawili szybko. Niestety tępi Amerykanie muszą wiedzieć jakimi statkami potworki latają, co jedzą na obiad, jaką telewizje oglądają i jaki stolec rano walą, bo przecież muszą wiedzieć wszystko, zanim pozwolą im coś killnąć.
Kinomatografia zeszła na psy ;/
Ostatnio edytowany przez almisael (2007-12-12 00:04:45)
A ja tam bym obejrzał pod warunkiem, że miałbym podobne śmiechy jak na Beowulfie:D W innym wypadku poczekam i sobie wypożyczę na dvd i już:D
Z czystej ciekawości - skąd będziesz wiedział, że wystąpił ten "inny wypadek"?
Czytałem kiedyś trylogię Aliens - to powinni zekranizować. Tylko trochę zmienić trzeci tom, gdzie zaczęli autorzy lekko przeginać, i dorzucić Predatorów
Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-12-12 00:38:50)
zenada i tragedia, ciekawe czy dozyje jakiegos fajnego filmu Sci-Fi
ara ara...
W skład reklam przed Beowulfem wchodził trailer AVP. Jak dla mnie porażka, ale muszę przyznac, że uśmiałam się zdrowo:D W sumie to chętnie to obejrzę, ale z pewnością nie w kinie, bo szkoda mi kasy na taki chłam XD
Kliknij dla mnie http://r5.bloodwars.interia.pl/r.php?r=35262
Z czystej ciekawości - skąd będziesz wiedział, że wystąpił ten "inny wypadek"?
Czytałem kiedyś trylogię Aliens - to powinni zekranizować. Tylko trochę zmienić trzeci tom, gdzie zaczęli autorzy lekko przeginać, i dorzucić Predatorów
A z opinii kumpli się dowiem:D I recenzje są:D
film będzie piękny
jedynka była dobra tylko te predatory coś szybko dostały pi....
film będzie piękny
jedynka była dobra tylko te predatory coś szybko dostały pi....
OMG sa jednak ludzie ktorzy bezkrytycznie lykaja taki crap
ara ara...
Czyli innymi słowy, mamy kolejnego pretendenta na najlepszą komedią roku, wnioskując po powyższych komentach O zgrozo, jeszcze zdeklasuje groźnego rywala jakim jest Resident Evil: Zakłada XD Nie uwierzę dopóki nie zobaczę... tym bardziej, że mam wyrobione dobre zdanie o serii Alien i Predator, a AvP był dla mnie jako tako strawny.
Ostatnio edytowany przez kingston (2007-12-12 12:26:53)
Najbardziej nie podoba mi się to, że akcję umiejscowiono w naszych czasach. Ja rozumiem, że te filmy nie mają niby nic wspólnego z Alienami i Predatorami osobno, no ale jednak mamy tutaj Alieny i Predatorów. Predków można rzecz jasna zrozumieć, ale po co Alieny w naszych czasach?
To Ripley natknęła się na nie po raz pierwszy w ludzkiej historii dopiero w dalekiej przeszłości, czy jednak dzielni żołnierze i nie mniej dzielni amerykańscy wieśniacy walczyli już z nimi w jakimś Pcimiu Dolnym gdzieś w okolicach 2007? Jak już chcieli mieć akcję na Ziemi, to nie można było rozwinąć wątku powrotu Ripley na Ziemię z Resurrection i dorzucić Predatorów (pomijam już fakt, że mielibyśmy do kompletu Colonial Marines, chociaż jakichś mocno upgrade'owanych)? Na filmach tego typu nie można oszczędzać i udawać, że las i szopa zastąpią Ziemię A.D. 2400.
Tak z ciekawości czytałś A. D. Foster (filmowy)czy S. Perry (Mrowisko, Azyl, Wojna Samic)?
Jeśli dobrze kojarzę to w Polsce wydali tylko te dwie adaptacje alienów.
Co do filmu z niecierpliwością będę oczekiwał nawet jeśli okaże się kompletną porażką.
Ps. Jeśli już alternatywne historie chcą kręcić to mogliby zekranizować książki Steve^a Perrego. Ciekawa adaptacja Ripley, sceny na Ziemi opanowanej przez Obcych....
Freeman napisał:Czytałem kiedyś trylogię Aliens - to powinni zekranizować. Tylko trochę zmienić trzeci tom, gdzie zaczęli autorzy lekko przeginać, i dorzucić Predatorów
Tak z ciekawości czytałś A. D. Foster (filmowy)czy S. Perry (Mrowisko, Azyl, Wojna Samic)?
Jeśli dobrze kojarzę to w Polsce wydali tylko te dwie adaptacje alienów.
Co do filmu z niecierpliwością będę oczekiwał nawet jeśli okaże się kompletną porażką.
Ps. Jeśli już alternatywne historie chcą kręcić to mogliby zekranizować książki Steve^a Perrego. Ciekawa adaptacja Ripley, sceny na Ziemi opanowanej przez Obcych....
Yup, Mrowisko - Azyl - Wojna Samic. Naprawdę dobre książki i mnóstwo informacji "ze świata", przykładowo z kamerą wśród Xenomorphów (gdzie się okazało, że na własnym podwórku Alieny już nie są takimi chojrakami:). Jak mówiłem, troszkę zaczęli przeginać w trzecim tomie, ale całokształt na piątkę.
darkschab napisał:film będzie piękny
jedynka była dobra tylko te predatory coś szybko dostały pi....OMG sa jednak ludzie ktorzy bezkrytycznie lykaja taki crap
no są są i nawet im się to podoba
ja idę do kina głównie po to by zobaczyć akcje i mam nadzieje że się nie zawiodę
zresztą żeby ocenić jakiś film najpierw trzeba go zobaczyć albo w kinie albo na dvd czy BD kto jak woli na pewno nie na kompie
Czyli innymi słowy, mamy kolejnego pretendenta na najlepszą komedią roku, wnioskując po powyższych komentach O zgrozo, jeszcze zdeklasuje groźnego rywala jakim jest Resident Evil: Zakłada XD Nie uwierzę dopóki nie zobaczę... tym bardziej, że mam wyrobione dobre zdanie o serii Alien i Predator, a AvP był dla mnie jako tako strawny.
ehh mnie się Resident Evil bardzo podobał oczywiście w kinie - byłem 2 razy ale no cóż wiem dobrze że każdy ma swoje gusta przynajmniej moim znajomym się podobał
Ostatnio edytowany przez darkschab (2007-12-12 15:18:25)
A na kompie z DVD nie można?
chodziło mi o marne divx
a co masz może dvd avp2 ??
hahahahah
wiem że nie chyba że z targu z pedalskim lektorem
swoją drogą filmy w tej wersji są naprawdę śmieszne
Ostatnio edytowany przez darkschab (2007-12-12 15:25:45)
~darkschab nie obraz sie, ale to ze wiekszasc filmow teraz jest kiepska, to wina twoja i ludzi podobnie jak ty myslacych Dac wam kipska fabule pelna zenujacych i nielogicznych bledow, duzo akcji i duzo efektow specjalnych i jestescie szczesliwi Do kina pojdzie pare milionow ludzi ktorym od nadmiaru efektow wylaczaja sie szare komorki i film odnosi sukces kasowy, a rezyser mysli jestem swietny i robi nastepnego mega zenujacego gniota dla ludzi o inteligencji ameby
edit. mnie poprostu krew zalewa ze do kina chodze 3-4 razy w roku, bo poprostu nie ma na co pojsc. Jestesmy zalewani szambem, ktore bylo kiedys nazywano "kinem klasy b,c,d", a teraz to 95% filmow to kino klasy B i C jak nie D.
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2007-12-12 15:31:11)
ara ara...
hehe nie obrażam się
ja chodzę do kina się rozerwać i pooglądać właśnie efekty itp filmy o których ty mówisz można oglądać śmiało na tv nie mówię że nie lobie ambitnych produkcji bo też sie trafi coś fajnego ale na pewno wole komercyjne gnioty
z tym mózgiem ameby to przesadziłeś
nie będę tego komentował bo mam słabe nerwy i musiał bym porównać was do pierwotniaków itp
a co masz może dvd avp2 ??
hahahahahwiem że nie chyba że z targu z pedalskim lektorem
swoją drogą filmy w tej wersji są naprawdę śmieszne
Imo "pedalskie" to są takie filmy w ogóle, nawet z oryginalną ścieżką dźwiękową, no ale wiadomo - gusta. Też lubię "efekciarskie" filmy, ale same efekty to za mało (chyba że same w sobie są artystyczną wartością). Niestety takie filmy jak wspomniany RE (denność kolejnych części wzrasta w postępie geometrycznym moim zdaniem) i AvP to umysłowa aborcja (i ciekawych tematów, i widzów). Widzów jeszcze przeżyję, ale tematów szkoda
A ameba, to zdaje się, pierwotniak
Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-12-12 15:44:42)
No AvP było takie... no ładne i troszkę ciekawe (dokładnie 10min o historii Predatorów na Ziemi). A po AvP-2 to się raczej cudów nie spodziewam. Mogli by dać "Alien 5" gdzie stara dobra Ripley robi porządek z Obcymi, którzy przeżyli katastrofę z 4 części ! To by było coś !!