#21 2007-12-11 23:52:10

Beavis
Zbanowany

Odp: Alien vs Predator: Requiem

A mi się skojarzyło z polowaniem na kritersy - łowca wyrusza na polowanie smile_big
Chyba reżyser nie widział jak skierować akcję z powrotem na Ziemię... stąd obcy tak szybko dorósł.

papa

#22 2007-12-12 00:03:40

almisael
Użytkownik

Nie wiedziałem, że ten nowy avp to będzie komedia dla umysłowo ograniczonych ludzi. ;]

Synek Predzio junior bawi się w eksperymenty z alienami, ale niestety coś się psuje i tatuś predzio senior się o tym dowiaduje, więc wstaje od swojej predatorskiej telewizji, bierze gnaty i idzie robić rozwałkę.

Dla mnie geniusz filmów o alienach i predatorze bierze się z tego, że zarówno alieny jak i predator (w oryginalnym filmie) biorą się z nikąd, nic o nich nie wiemy, zabijają w tajemiczy sposób z niewiadomego powodu i znikają tak jak się pojawili szybko. Niestety tępi Amerykanie muszą wiedzieć jakimi statkami potworki latają, co jedzą na obiad, jaką telewizje oglądają i jaki stolec rano walą, bo przecież muszą wiedzieć wszystko, zanim pozwolą im coś killnąć.

Kinomatografia zeszła na psy ;/

Ostatnio edytowany przez almisael (2007-12-12 00:04:45)

#23 2007-12-12 00:22:59

Muso_X
Użytkownik

A ja tam bym obejrzał pod warunkiem, że miałbym podobne śmiechy jak na Beowulfie:D W innym wypadku poczekam i sobie wypożyczę na dvd i już:D

#24 2007-12-12 00:27:39

Freeman
Użytkownik

Z czystej ciekawości - skąd będziesz wiedział, że wystąpił ten "inny wypadek"?

Czytałem kiedyś trylogię Aliens - to powinni zekranizować. Tylko trochę zmienić trzeci tom, gdzie zaczęli autorzy lekko przeginać, i dorzucić Predatorów smile

Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-12-12 00:38:50)

#25 2007-12-12 00:48:46

Kilgur
Użytkownik

zenada i tragedia, ciekawe czy dozyje jakiegos fajnego filmu Sci-Fi

ara ara...

#26 2007-12-12 00:54:54

Shinma86
Użytkownik

W skład reklam przed Beowulfem wchodził trailer AVP. Jak dla mnie porażka, ale muszę przyznac, że uśmiałam się zdrowo:D W sumie to chętnie to obejrzę, ale z pewnością nie w kinie, bo szkoda mi kasy na taki chłam XD

#27 2007-12-12 01:00:37

Muso_X
Użytkownik

Freeman napisał:

Z czystej ciekawości - skąd będziesz wiedział, że wystąpił ten "inny wypadek"?

Czytałem kiedyś trylogię Aliens - to powinni zekranizować. Tylko trochę zmienić trzeci tom, gdzie zaczęli autorzy lekko przeginać, i dorzucić Predatorów smile

A z opinii kumpli się dowiem:D I recenzje są:D

#28 2007-12-12 02:01:24

darkschab
Użytkownik

film będzie piękny smile
jedynka była dobra tylko te predatory coś szybko dostały pi....

#29 2007-12-12 11:35:33

Kilgur
Użytkownik

darkschab napisał:

film będzie piękny smile

OMG sa jednak ludzie ktorzy bezkrytycznie lykaja taki crap smile_big

ara ara...

#30 2007-12-12 12:25:17

kingston
Użytkownik

Czyli innymi słowy, mamy kolejnego pretendenta na najlepszą komedią roku, wnioskując po powyższych komentach jezor O zgrozo, jeszcze zdeklasuje groźnego rywala jakim jest Resident Evil: Zakłada XD Nie uwierzę dopóki nie zobaczę... tym bardziej, że mam wyrobione dobre zdanie o serii Alien i Predator, a AvP był dla mnie jako tako strawny.

Ostatnio edytowany przez kingston (2007-12-12 12:26:53)

#31 2007-12-12 12:32:26

Freeman
Użytkownik

Najbardziej nie podoba mi się to, że akcję umiejscowiono w naszych czasach. Ja rozumiem, że te filmy nie mają niby nic wspólnego z Alienami i Predatorami osobno, no ale jednak mamy tutaj Alieny i Predatorów. Predków można rzecz jasna zrozumieć, ale po co Alieny w naszych czasach?
To Ripley natknęła się na nie po raz pierwszy w ludzkiej historii dopiero w dalekiej przeszłości, czy jednak dzielni żołnierze i nie mniej dzielni amerykańscy wieśniacy walczyli już z nimi w jakimś Pcimiu Dolnym gdzieś w okolicach 2007? Jak już chcieli mieć akcję na Ziemi, to nie można było rozwinąć wątku powrotu Ripley na Ziemię z Resurrection i dorzucić Predatorów (pomijam już fakt, że mielibyśmy do kompletu Colonial Marines, chociaż jakichś mocno upgrade'owanych)? Na filmach tego typu nie można oszczędzać i udawać, że las i szopa zastąpią Ziemię A.D. 2400.

#32 2007-12-12 13:13:52

krzykr
Użytkownik

Freeman napisał:

Tak z ciekawości czytałś A. D. Foster (filmowy)czy S. Perry (Mrowisko, Azyl, Wojna Samic)?
Jeśli dobrze kojarzę to w Polsce wydali tylko te dwie adaptacje alienów.
Co do filmu z niecierpliwością będę oczekiwał nawet jeśli okaże się kompletną porażką.
Ps. Jeśli już alternatywne historie chcą kręcić to mogliby zekranizować książki Steve^a Perrego. Ciekawa adaptacja Ripley, sceny na Ziemi opanowanej przez Obcych.... smile

#33 2007-12-12 13:19:28

Freeman
Użytkownik

krzykr napisał:
Freeman napisał:

Tak z ciekawości czytałś A. D. Foster (filmowy)czy S. Perry (Mrowisko, Azyl, Wojna Samic)?
Jeśli dobrze kojarzę to w Polsce wydali tylko te dwie adaptacje alienów.
Co do filmu z niecierpliwością będę oczekiwał nawet jeśli okaże się kompletną porażką.
Ps. Jeśli już alternatywne historie chcą kręcić to mogliby zekranizować książki Steve^a Perrego. Ciekawa adaptacja Ripley, sceny na Ziemi opanowanej przez Obcych.... smile

Yup, Mrowisko - Azyl - Wojna Samic. Naprawdę dobre książki i mnóstwo informacji "ze świata", przykładowo z kamerą wśród Xenomorphów (gdzie się okazało, że na własnym podwórku Alieny już nie są takimi chojrakami:). Jak mówiłem, troszkę zaczęli przeginać w trzecim tomie, ale całokształt na piątkę.

#34 2007-12-12 15:13:32

darkschab
Użytkownik

Kilgur napisał:
darkschab napisał:

film będzie piękny smile

OMG sa jednak ludzie ktorzy bezkrytycznie lykaja taki crap smile_big

no są są i nawet im się to podoba smile
ja idę do kina głównie po to by zobaczyć akcje i mam nadzieje że się nie zawiodę
zresztą żeby ocenić jakiś film najpierw trzeba go zobaczyć albo w kinie albo na dvd czy BD kto jak woli na pewno nie na kompie smile

kingston napisał:

Czyli innymi słowy, mamy kolejnego pretendenta na najlepszą komedią roku, wnioskując po powyższych komentach jezor O zgrozo, jeszcze zdeklasuje groźnego rywala jakim jest Resident Evil: Zakłada XD Nie uwierzę dopóki nie zobaczę... tym bardziej, że mam wyrobione dobre zdanie o serii Alien i Predator, a AvP był dla mnie jako tako strawny.

ehh mnie się Resident Evil bardzo podobał oczywiście w kinie - byłem 2 razy ale no cóż wiem dobrze że każdy ma swoje gusta przynajmniej moim znajomym się podobał jezor

Ostatnio edytowany przez darkschab (2007-12-12 15:18:25)

#35 2007-12-12 15:14:29

Freeman
Użytkownik

A na kompie z DVD nie można?

#36 2007-12-12 15:23:56

darkschab
Użytkownik

chodziło mi o marne divx

a co masz może dvd avp2 ?? 
hahahahah  smile

wiem że nie chyba że z targu z pedalskim lektorem
swoją drogą filmy w tej wersji są naprawdę śmieszne

Ostatnio edytowany przez darkschab (2007-12-12 15:25:45)

#37 2007-12-12 15:26:26

Kilgur
Użytkownik

~darkschab nie obraz sie, ale to ze wiekszasc filmow teraz jest kiepska, to wina twoja i ludzi podobnie jak ty myslacych jezor Dac wam kipska fabule pelna zenujacych i nielogicznych bledow, duzo akcji i duzo efektow specjalnych i jestescie szczesliwi jezor Do kina pojdzie pare milionow ludzi ktorym od nadmiaru efektow wylaczaja sie szare komorki i film odnosi sukces kasowy, a rezyser mysli jestem swietny i robi nastepnego mega zenujacego gniota dla ludzi o inteligencji ameby jezor
edit. mnie poprostu krew zalewa ze do kina chodze 3-4 razy w roku, bo poprostu nie ma na co pojsc. Jestesmy zalewani szambem, ktore bylo kiedys nazywano "kinem klasy b,c,d", a teraz to 95% filmow to kino klasy B i C jak nie D.

Ostatnio edytowany przez Kilgur (2007-12-12 15:31:11)

ara ara...

#38 2007-12-12 15:39:31

darkschab
Użytkownik

hehe nie obrażam się smile
ja chodzę do kina się rozerwać i pooglądać właśnie efekty itp filmy o których ty mówisz można oglądać śmiało na tv nie mówię że nie lobie ambitnych produkcji bo też sie trafi coś fajnego ale na pewno wole komercyjne gnioty smile

z tym mózgiem ameby to przesadziłeś smile
nie będę tego komentował bo mam słabe nerwy smile i musiał bym porównać was do pierwotniaków itp smile

#39 2007-12-12 15:42:07

Freeman
Użytkownik

darkschab napisał:

a co masz może dvd avp2 ?? 
hahahahah  smile

wiem że nie chyba że z targu z pedalskim lektorem
swoją drogą filmy w tej wersji są naprawdę śmieszne

Imo "pedalskie" to są takie filmy w ogóle, nawet z oryginalną ścieżką dźwiękową, no ale wiadomo - gusta. Też lubię "efekciarskie" filmy, ale same efekty to za mało (chyba że same w sobie są artystyczną wartością). Niestety takie filmy jak wspomniany RE (denność kolejnych części wzrasta w postępie geometrycznym moim zdaniem) i AvP to umysłowa aborcja (i ciekawych tematów, i widzów). Widzów jeszcze przeżyję, ale tematów szkoda smutny

A ameba, to zdaje się, pierwotniak oczkod

Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-12-12 15:44:42)

#40 2007-12-12 16:37:00

luki349
Użytkownik

No AvP było takie... no ładne i troszkę ciekawe (dokładnie 10min o historii Predatorów na Ziemi). A po AvP-2 to się raczej cudów nie spodziewam. Mogli by dać "Alien 5" gdzie stara dobra Ripley robi porządek z Obcymi, którzy przeżyli katastrofę z 4 części ! To by było coś !!

Stopka forum

© Animesub.info 2024