Nie jesteś zalogowany.
[cytuj]spóźniliśmy się z paczką rybnika i okolic na pociąg i przyszło nam nocować na dworcu...[/quote]
musiało być ciekawie...hehe tez niedawno spędziłem 1,5h w nocy w tej poczekalni i przeżycie nieciekawe....naprawde mogliby cos z tym zrobic, bo wygląda tak obskurnie, ze pękają oczy (o towarzystwie tamtejszym nie wspomne)...
W kazdym razie co przemawia za Katowicami ? - tam sie krzyżują praktycznie wszysktie pociągi, oraz dobry dojazd autobusami...pewnie, tez bym wolal Gliwice lub Zabrze, ale dostosujmy sie do wiekszosci...
hmmm ja tez moge wpasc dajcie znac na PM gdzie i kiedy a bede ;d;d;d;d pozdro
Ale czamu to musi być w Katowicach...? Nie możecie przyjechać na ziemię Rybnicką ?? xD
Najlepiej to od razu do Jastrzębia E-3 sobie przyjedziecie xD a z katowic to drabasem 7zł
Ostatnio edytowany przez Satoshi (2008-04-07 23:25:50)
[.
W kazdym razie co przemawia za Katowicami ? - tam sie krzyżują praktycznie wszysktie pociągi, oraz dobry dojazd autobusami...
Dokładnie. Katowice są najbardziej neutralnym terenem. Poza tym stoliki na dole są już wypróbowanym miejscem na zlot,a na dodatek to z tego co Crowboy mi mówił wreszcie otworzyli Małą Pandę, więc od razu pójdzie się oczyścić talerz pałeczkami.
[cytuj]spóźniliśmy się z paczką rybnika i okolic na pociąg i przyszło nam nocować na dworcu...
musiało być ciekawie...hehe tez niedawno spędziłem 1,5h w nocy w tej poczekalni i przeżycie nieciekawe....naprawde mogliby cos z tym zrobic, bo wygląda tak obskurnie, ze pękają oczy (o towarzystwie tamtejszym nie wspomne)...
W kazdym razie co przemawia za Katowicami ? - tam sie krzyżują praktycznie wszysktie pociągi, oraz dobry dojazd autobusami...pewnie, tez bym wolal Gliwice lub Zabrze, ale dostosujmy sie do wiekszosci...
Wiesz czekaliśmy zaledwie od 23:05 bodajże do 5:20... to samo mówi za siebie. I jeszcze człowiek nie był przygotowany na taką nockę więc było lekko chłodno.
No cóż widze nie ma przebicia. Choć do Jastrzębia mi odpowiada bo w miarę blisko.
z tego co Crowboy mi mówił wreszcie otworzyli Małą Pandę, więc od razu pójdzie się oczyścić talerz pałeczkami.
Szczerze mówiąc nie za fajne żarcie tam mają. Jadłem takie rzeczywiście robione przez chińczyków w wawie i jest duuuuża różnica, jak między niebem i ziemią , nie wiem kto kucharzy w małej pandzie, ale jedno wiemy z Tutlą napewno...
1. Ryż z warzywami nie jest za fajny
2. Mają kur**sko osrty sos, naprawdę ostry, nawet ja, który uwielbia ostre żarcie, wymiękłem (za dużo dodałem i tak paliło w japę, że musiałem gasić winkiem "Tutla made" )
A co do tego zlotu to dobrze, żeby tym razem było więcej osób, niż tylko ja i Tutla (i osobnik którego niesposób wymienić po nicku...)
P.S. Tutla, dziękowałem już za poczęstunek???
Ostatnio edytowany przez Crowboy (2008-04-15 20:41:23)
Ksuriyuri de gozaimasu yo...
Dziękowałeś CrowBoy :] Next time znowu wezmę trochę dobrego towaru ;] ale co do sosu weźmiemy słodko kwaśny
Tam ktoś zadał pytanie dlaczego akurat w Katowicach a nie gdzie indziej. Duże miasto połączenie pociągami z całym śląskiem. Z busami też dobrze jest. Jak będzie bardziej ciepło to można zmienić miejscówkę spotkania jakiś park albo wesołe miasteczko albo itp. Ale miejscowości raczej sie nie zmieni. Katowice jest według mnie najlepszy miastem na śląsku na ogólne spotkania. Jak też muszę dojechać do katowic prawie 2h drogi. I nie narzekam. Nie musimy wcale tak późno spotkań teraz robić. zaczynają się wakacje więc można zrobić np ok 12 albo 11 i siedzieć do 17 - 18.
To tyle mojego wykładu
Następne spotkanie proponuje zrobić koniec czerwca albo początek lipca. ładujcie swoje propozycje. Kiedy na wakacje jedziecie itp żeby się zorientować kiedy nie ma najwięcej ludzi czasu.
Maj odpada bo matury, ok 20 czerwca są różne egzaminy zawodowe. Nie wiem kiedy studenci zaliczenia mają ale też pewnie maj czerwiec.
Ja i Crowboy wyjeżdżamy 22 czerwca, a wracamy przed lipcem. Więc my odpadamy. Natomiast chętnie spotkałbym się zaraz przed Porytkonem. Jest on 6-8 czerwca w Sosnowcu czyli piątek-niedziela. Tydzień wcześniej mi pasuje.
Barti napisał:z tego co Crowboy mi mówił wreszcie otworzyli Małą Pandę, więc od razu pójdzie się oczyścić talerz pałeczkami.
Szczerze mówiąc nie za fajne żarcie tam mają. Jadłem takie rzeczywiście robione przez chińczyków w wawie i jest duuuuża różnica, jak między niebem i ziemią , nie wiem kto kucharzy w małej pandzie, ale jedno wiemy z Tutlą napewno...
1. Ryż z warzywami nie jest za fajny
2. Mają kur**sko osrty sos, naprawdę ostry, nawet ja, który uwielbia ostre żarcie, wymiękłem (za dużo dodałem i tak paliło w japę, że musiałem gasić winkiem "Tutla made" )
I bardzo uboga oferte. Calkowita ilosc dan w malej pandzie jest niewiele wieksza, od samej ilosci dan z kurczaka w restauracjach u mnie w miescie. Żal.
A co do miejsca spotkania, to trzeba pomyslec, bo szczerze mowiac silesia juz mnie nie rajcuje
Ja osobiście wyjeżdżam coś koło 14 lipca na 3tygodnie (robie wycieczkę dookoła Polski motorem i jakieś 2 tygodnie posiedzę w swoim domu wypoczynkowym w jastrzębiej górze nad morzem)
Więc mi pasuje tylko od 22 czerwca do 12 lipca tylko.
PS. Myślał ktoś o wakacjach nad morzem? Mam działkę więc jak ktoś by chciał to namiocik i może przyjechać w tedy gdy ja będę xD nie będę przecież sam siedział ;P
Ja osobiście wyjeżdżam coś koło 14 lipca na 3tygodnie (robie wycieczkę dookoła Polski motorem i jakieś 2 tygodnie posiedzę w swoim domu wypoczynkowym w jastrzębiej górze nad morzem)
Więc mi pasuje tylko od 22 czerwca do 12 lipca tylko.
Ja wiem, że są egzaminy techniczne w okolicach 16 czerwca, ale nie dałbyś rady na początku czerwca przyjechać? Przecież jak by się spotkać 12 to jeszcze się przed trochę powtórzy
No to jak by twardy termin ustalić. Ale jak na razie to tylko 3 osoby się wypowiadają w sprawie tego spotkania! :/ Nie ma więcej Ślązaków na tym forum? Boicie się z nami spotkać? Nie zjemy was! Piszcie wasze propozycje spotkania kiedy wam pasuje.
Som, som ino pewnie siedzą cicho. Ja może bym się skusił, ale nie wiem czy będę mieć czas.
mi w sumie pasuje każdy termin:)
tym razem postaram się nie zapomnieć i dopasować się do was, co prawda mam zawodowy ale jeden dzień mnie nie zbawi więc zrobie sobie przerwe w nauce po 15 maja jestem w 100% dostępna ;-) może jednak skoczymy się w inne miejsce tzn mogą być Katowice ale w Silesi jest dość drogo z Fun City pewnie znowu nas wywalą jak będzie nas wieksza liczba nie znam się na pubach w Katowicach dlatego nie zaproponuje żadnego konkretnego miejsca czekam więc na propozycje osób bardziej obeznanych w terenie
tym razem postaram się nie zapomnieć i dopasować się do was, co prawda mam zawodowy ale jeden dzień mnie nie zbawi więc zrobie sobie przerwe w nauce po 15 maja jestem w 100% dostępna ;-) może jednak skoczymy się w inne miejsce tzn mogą być Katowice ale w Silesi jest dość drogo z Fun City pewnie znowu nas wywalą jak będzie nas wieksza liczba nie znam się na pubach w Katowicach dlatego nie zaproponuje żadnego konkretnego miejsca czekam więc na propozycje osób bardziej obeznanych w terenie
Najlepiej miejsce gdzie jest tanie piwo.
WIęc ja jako że katowiczanka zaproponuje City Pub :d piwko nie za drogie bo 5 zł jedzenie jakies też jest dobre drinki no i oczywiście napoje bez procentowe a co do terminu to jestem za czerwcem będe już po wszystkich egzaminach i będe miała spokój Jakby co możecie dac znac wcześniej to moge dla nas zarezerwować lożę bo mam tam znajomości Tylko ustalcie termin:)
OooO Albo można jeśli byłby to piątek wieczorem to do parku chorzowskiego do Zielonej Doliny wskoczyć piwko za 4,5 i Karaoke jest hihi a jedzenie też mają pyszne mniaaam
A jesli chodzi o kręgle to w Punkcie 44 jest nieźle
Ostatnio edytowany przez Gela19 (2008-04-29 15:58:51)
Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.
Najlepiej miejsce gdzie jest tanie piwo.
Czyli może być dla ciebie brama w Katowicach z wcześniej zakupionym np OldKegiem z plusa ??[ukryty]
A tak wogóle szykuje się ktoś ze starszyzny forumowej na ten zlot ??
Ostatnio edytowany przez MuGen (2008-04-29 17:14:38)