#361 2008-04-07 22:34:44

turunks
Użytkownik

Odp: Zlot ludzi ze Śląska! [Katowice]

[cytuj]spóźniliśmy się z paczką rybnika i okolic na pociąg i przyszło nam nocować na dworcu...[/quote]
musiało być ciekawie...hehe tez niedawno spędziłem 1,5h w nocy w tej poczekalni i przeżycie nieciekawe....naprawde mogliby cos z tym zrobic, bo wygląda tak obskurnie, ze pękają oczy (o towarzystwie tamtejszym nie wspomne)...
W kazdym razie co przemawia za Katowicami ? - tam sie krzyżują praktycznie wszysktie pociągi, oraz dobry dojazd autobusami...pewnie, tez bym wolal Gliwice lub Zabrze, ale dostosujmy sie do wiekszosci...

#362 2008-04-07 23:21:30

suki05
Użytkownik

hmmm ja tez moge wpasc dajcie znac na PM gdzie i kiedy a bede ;d;d;d;d pozdro

#363 2008-04-07 23:25:20

Satoshi
Użytkownik

Tommy napisał:

Ale czamu to musi być w Katowicach...? Nie możecie przyjechać na ziemię Rybnicką ?? xD

Najlepiej to od razu do Jastrzębia E-3 sobie przyjedziecie xD a z katowic to drabasem 7zł jezor

Ostatnio edytowany przez Satoshi (2008-04-07 23:25:50)

#364 2008-04-07 23:56:52

Barti
Użytkownik

turunks napisał:

[.
W kazdym razie co przemawia za Katowicami ? - tam sie krzyżują praktycznie wszysktie pociągi, oraz dobry dojazd autobusami...

Dokładnie. Katowice są najbardziej neutralnym terenem. Poza tym stoliki na dole są już wypróbowanym miejscem na zlot,a na dodatek to z tego co Crowboy mi mówił wreszcie otworzyli Małą Pandę, więc od razu pójdzie się oczyścić talerz pałeczkami.

#365 2008-04-08 07:43:37

Tommy
Użytkownik

turunks napisał:

[cytuj]spóźniliśmy się z paczką rybnika i okolic na pociąg i przyszło nam nocować na dworcu...

musiało być ciekawie...hehe tez niedawno spędziłem 1,5h w nocy w tej poczekalni i przeżycie nieciekawe....naprawde mogliby cos z tym zrobic, bo wygląda tak obskurnie, ze pękają oczy (o towarzystwie tamtejszym nie wspomne)...
W kazdym razie co przemawia za Katowicami ? - tam sie krzyżują praktycznie wszysktie pociągi, oraz dobry dojazd autobusami...pewnie, tez bym wolal Gliwice lub Zabrze, ale dostosujmy sie do wiekszosci...

Wiesz czekaliśmy zaledwie od 23:05 bodajże do 5:20... to samo mówi za siebie. I jeszcze człowiek nie był przygotowany na taką nockę więc było lekko chłodno.

No cóż widze nie ma przebicia. Choć do Jastrzębia mi odpowiada bo w miarę blisko.

tmpdk.png

#366 2008-04-15 20:35:49

Crowboy
Użytkownik

Barti napisał:

z tego co Crowboy mi mówił wreszcie otworzyli Małą Pandę, więc od razu pójdzie się oczyścić talerz pałeczkami.

Szczerze mówiąc nie za fajne żarcie tam mają. Jadłem takie rzeczywiście robione przez chińczyków w wawie i jest duuuuża różnica, jak między niebem i ziemią jezor , nie wiem kto kucharzy w małej pandzie, ale jedno wiemy z Tutlą napewno...
1. Ryż z warzywami nie jest za fajny
2. Mają kur**sko osrty sos, naprawdę ostry, nawet ja, który uwielbia ostre żarcie, wymiękłem (za dużo dodałem i tak paliło w japę, że musiałem gasić winkiem "Tutla made" smile )

A co do tego zlotu to dobrze, żeby tym razem było więcej osób, niż tylko ja i Tutla (i osobnik którego niesposób wymienić po nicku...)

P.S. Tutla, dziękowałem już za poczęstunek??? oczkod smile_big

Ostatnio edytowany przez Crowboy (2008-04-15 20:41:23)

Ksuriyuri de gozaimasu yo...

#367 2008-04-17 03:35:14

Tutla
Użytkownik

Dziękowałeś CrowBoy :] Next time znowu wezmę trochę dobrego towaru ;] ale co do sosu weźmiemy słodko kwaśny jezor

#368 2008-04-17 15:26:39

Tutla
Użytkownik

Tam ktoś zadał pytanie dlaczego akurat w Katowicach a nie gdzie indziej. Duże miasto połączenie pociągami z całym śląskiem. Z busami też dobrze jest. Jak będzie bardziej ciepło to można zmienić miejscówkę spotkania jakiś park albo wesołe miasteczko albo itp. Ale miejscowości raczej sie nie zmieni. Katowice jest według mnie najlepszy miastem na śląsku na ogólne spotkania. Jak też muszę dojechać do katowic prawie 2h drogi. I nie narzekam. Nie musimy wcale tak późno spotkań teraz robić. zaczynają się wakacje więc można zrobić np ok 12 albo 11 i siedzieć do 17 - 18.

To tyle mojego wykładu jezor

Następne spotkanie proponuje zrobić koniec czerwca albo początek lipca. ładujcie swoje propozycje. Kiedy na wakacje jedziecie itp żeby się zorientować kiedy nie ma najwięcej ludzi czasu.

Maj odpada bo matury, ok 20 czerwca są różne egzaminy zawodowe. Nie wiem kiedy studenci zaliczenia mają ale też pewnie maj czerwiec.

#369 2008-04-17 18:44:29

Barti
Użytkownik

Ja i Crowboy wyjeżdżamy 22 czerwca, a wracamy przed lipcem. Więc my odpadamy.  Natomiast chętnie spotkałbym się zaraz przed Porytkonem. Jest on 6-8 czerwca w Sosnowcu czyli piątek-niedziela. Tydzień wcześniej mi pasuje.

#370 2008-04-21 20:05:20

s0n1c
Użytkownik

Crowboy napisał:
Barti napisał:

z tego co Crowboy mi mówił wreszcie otworzyli Małą Pandę, więc od razu pójdzie się oczyścić talerz pałeczkami.

Szczerze mówiąc nie za fajne żarcie tam mają. Jadłem takie rzeczywiście robione przez chińczyków w wawie i jest duuuuża różnica, jak między niebem i ziemią jezor , nie wiem kto kucharzy w małej pandzie, ale jedno wiemy z Tutlą napewno...
1. Ryż z warzywami nie jest za fajny
2. Mają kur**sko osrty sos, naprawdę ostry, nawet ja, który uwielbia ostre żarcie, wymiękłem (za dużo dodałem i tak paliło w japę, że musiałem gasić winkiem "Tutla made" smile )

I bardzo uboga oferte. Calkowita ilosc dan w malej pandzie jest niewiele wieksza, od samej ilosci dan z kurczaka w restauracjach u mnie w miescie. Żal.

A co do miejsca spotkania, to trzeba pomyslec, bo szczerze mowiac silesia juz mnie nie rajcuje jezor

KiXBu

#371 2008-04-22 19:40:29

Tutla
Użytkownik

Ja osobiście wyjeżdżam coś koło 14 lipca na 3tygodnie (robie wycieczkę dookoła Polski motorem i jakieś 2 tygodnie posiedzę w swoim domu wypoczynkowym w jastrzębiej górze nad morzem)

Więc mi pasuje tylko od 22 czerwca do 12 lipca tylko.

PS. Myślał ktoś o wakacjach nad morzem? Mam działkę więc jak ktoś by chciał to namiocik i może przyjechać w tedy gdy ja będę xD nie będę przecież sam siedział ;P

#372 2008-04-28 20:01:07

Barti
Użytkownik

Tutla napisał:

Ja osobiście wyjeżdżam coś koło 14 lipca na 3tygodnie (robie wycieczkę dookoła Polski motorem i jakieś 2 tygodnie posiedzę w swoim domu wypoczynkowym w jastrzębiej górze nad morzem)

Więc mi pasuje tylko od 22 czerwca do 12 lipca tylko.

Ja wiem, że są egzaminy techniczne w okolicach 16 czerwca, ale nie dałbyś rady na początku czerwca przyjechać? Przecież jak by się spotkać 12 to jeszcze się przed trochę powtórzy smile_big

#373 2008-04-29 08:11:44

Tutla
Użytkownik

No to jak by twardy termin ustalić. Ale jak na razie to tylko 3 osoby się wypowiadają w sprawie tego spotkania!  :/ Nie ma więcej Ślązaków na tym forum? Boicie się z nami spotkać? Nie zjemy was! Piszcie wasze propozycje spotkania kiedy wam pasuje.

#374 2008-04-29 09:09:11

Amilmalas
Użytkownik

Som, som ino pewnie siedzą cicho. Ja może bym się skusił, ale nie wiem czy będę mieć czas.

#375 2008-04-29 10:53:41

Krzyżu
Użytkownik

witam.

Mi dopiero pasuje termin w okolicach drugiej połowy czerwca. Chociaż, jak się postaram, to i wcześniej. Ale mogą być problemy.
Ustalcie konkretny termin, a ja postaram się dostosować.

lastfmbuttonbykiokuh.png

#376 2008-04-29 11:43:07

cupek
Użytkownik

mi w sumie pasuje każdy termin:)

#377 2008-04-29 13:03:49

Shizune
Użytkownik

tym razem postaram się nie zapomnieć i dopasować się do was, co prawda mam zawodowy ale jeden dzień mnie nie zbawi więc zrobie sobie przerwe w nauce po 15 maja jestem w 100% dostępna ;-) może jednak skoczymy się w inne miejsce tzn mogą być Katowice ale w Silesi jest dość drogo z Fun City pewnie znowu nas wywalą jak będzie nas wieksza liczba nie znam się na pubach w Katowicach dlatego nie zaproponuje żadnego konkretnego miejsca czekam więc na propozycje osób bardziej obeznanych w terenie smile_big

#378 2008-04-29 15:10:32

Barti
Użytkownik

Shizune napisał:

tym razem postaram się nie zapomnieć i dopasować się do was, co prawda mam zawodowy ale jeden dzień mnie nie zbawi więc zrobie sobie przerwe w nauce po 15 maja jestem w 100% dostępna ;-) może jednak skoczymy się w inne miejsce tzn mogą być Katowice ale w Silesi jest dość drogo z Fun City pewnie znowu nas wywalą jak będzie nas wieksza liczba nie znam się na pubach w Katowicach dlatego nie zaproponuje żadnego konkretnego miejsca czekam więc na propozycje osób bardziej obeznanych w terenie smile_big

Najlepiej miejsce gdzie jest tanie piwo. ukryty

#379 2008-04-29 15:54:56

Gela19
Użytkownik

WIęc ja jako że katowiczanka zaproponuje City Pub :d piwko nie za drogie bo 5 zł jedzenie jakies też jest jezor dobre drinki no i oczywiście napoje bez procentowe smile_big a co do terminu to jestem za czerwcem smile_big będe już po wszystkich egzaminach i będe miała spokój smile_big Jakby co możecie dac znac wcześniej to moge dla nas zarezerwować lożę bo mam tam znajomości jezor Tylko ustalcie termin:)

OooO Albo można jeśli byłby to piątek wieczorem to do parku chorzowskiego do Zielonej Doliny wskoczyć piwko za 4,5 i Karaoke jest smile_big hihi a jedzenie też mają pyszne mniaaam jezor
A jesli chodzi o kręgle to w Punkcie 44 jest nieźle smile

Ostatnio edytowany przez Gela19 (2008-04-29 15:58:51)

Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.

#380 2008-04-29 17:13:57

MuGen
Użytkownik

Barti napisał:

Najlepiej miejsce gdzie jest tanie piwo. ukryty

Czyli może być dla ciebie brama w Katowicach z wcześniej zakupionym np OldKegiem z plusa ??[ukryty]

A tak wogóle szykuje się ktoś ze starszyzny forumowej na ten zlot ??

Ostatnio edytowany przez MuGen (2008-04-29 17:14:38)

Stopka forum

© Animesub.info 2024